Ja volim suhomesnate proizvode, najvise prsut. A nedavno probao picu sa prsutom i gorgonzola sirom, odlicna.
Probao jos svinjske kotlete i svinjski vrat, nije lose ali nije mi ni nesto posebno, teletina je bolja
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Ja volim suhomesnate proizvode, najvise prsut. A nedavno probao picu sa prsutom i gorgonzola sirom, odlicna.
Ovo ti je jarane sirk, jer se stavljas u ulogu Boga i sudis ko jeste, a ko nije musliman.
Naravno. Ne volim meso cisto od klempe, ali preradjevine od klempe su makar jedan level iznad svih ostalih vrsta mesa zbog kolicine masti. Npr prsut ili mortadela je jedno 7x bolja kombinacija kad je od klempe. Ko nije probao Jamon Iberico, nije ni jeo suhovinu.
Brate, Allah te nagradio, nemoj se ljutit, ali ti nemas pojma o cemu pricas.kraljttbvb je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:21Ovo ti je jarane sirk, jer se stavljas u ulogu Boga i sudis ko jeste, a ko nije musliman.
Možda vjernik nije, ali musliman jeste.
Izgovorio je sehadet, jer je pričao da je išao na takmičenje iz vjeronauke. Znaci musliman jeste, sad kakav je, to ne znamo, zna dragi Bog![]()
Smijem se po 100 maraka kladit da ću prije ja u džennet nego on.
Ja mislim da je to zato sto su "zapadnjaci" bas tu krmetinu naucili da obradjuju ono do maximuma i naucili kako da ukus naprave sto boljim.AshburtonG je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:29Naravno. Ne volim meso cisto od klempe, ali preradjevine od klempe su makar jedan level iznad svih ostalih vrsta mesa zbog kolicine masti. Npr prsut ili mortadela je jedno 7x bolja kombinacija kad je od klempe. Ko nije probao Jamon Iberico, nije ni jeo suhovinu.Razni kuleni isto tako.
Npr od mljevenog svinjeceg mesa me dijareja odmah uhvati. Dok npr. Käsekrainer i Bernerwurst su jednostavno neponovljive drugom vrstom mesa. Isto sto cevap nece nikad bit dobar bez junetine. Odojak jednom probao i nije bio los.
Druga je stvar sto se nama gadi svinjetina zbog kulture i(li) religije. Medjutim, da stavis kao blindtest pikantnu kobaju o svinjetine ili mijesanu jos bolje sa cistom junecom, dajem ruku da bi makar bio omjer 8/10 na stranu klempe/mixa.
Možda da stavi na pluća kad se prehladi.
Pa sigurno da ima i do toga. Pogotovo ove planinske zemlje poput Austrije, Slovenije i Svicarske, te ovi dijelovi Italije. Tek kad probas njihovu domacu kobaju ili kulen, vidis kakav mi djeriz od suhog mesa dole jedemo u 80% slucajeva. One Madjarske tanke su isto brutalne ko voli ljuto.Davidoffgold je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:33Ja mislim da je to zato sto su "zapadnjaci" bas tu krmetinu naucili da obradjuju ono do maximuma i naucili kako da ukus naprave sto boljim.AshburtonG je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:29Naravno. Ne volim meso cisto od klempe, ali preradjevine od klempe su makar jedan level iznad svih ostalih vrsta mesa zbog kolicine masti. Npr prsut ili mortadela je jedno 7x bolja kombinacija kad je od klempe. Ko nije probao Jamon Iberico, nije ni jeo suhovinu.Razni kuleni isto tako.
Npr od mljevenog svinjeceg mesa me dijareja odmah uhvati. Dok npr. Käsekrainer i Bernerwurst su jednostavno neponovljive drugom vrstom mesa. Isto sto cevap nece nikad bit dobar bez junetine. Odojak jednom probao i nije bio los.
Druga je stvar sto se nama gadi svinjetina zbog kulture i(li) religije. Medjutim, da stavis kao blindtest pikantnu kobaju o svinjetine ili mijesanu jos bolje sa cistom junecom, dajem ruku da bi makar bio omjer 8/10 na stranu klempe/mixa.
Ma meni je smiješno samo kad neko ko ima malo znanja o Islamu govori o Peziću i sličnima kao radikalu i ako je čovjek školovaniji po tom pitanju od njih.
Ma da, ti imas one tirolske salame, pa mortadele itd. Njemu se jednostavno isplati da on sad uzme krmka i pravi do besvjesti salamu dok ne utrefi dobar ukus. Zato sto kad napravi tu salamu prodavat ce je sirom svijeta izuzev zemalja gdje zive muslimani. Sad da neko uzme pilecu salamu da tako modifikuje i zajebava se vjerovatno bi bila i bolja, ali dosta skuplja i manje trazena. Je..bi ga ti krmetu daj hljeba u vodu namoci i on ce jest. Ja sam prisustvovao tome da lik daje krmetu novine one Azra masne i on jede. Reko Boze sacuvaj isto smecarnikAshburtonG je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:37Pa sigurno da ima i do toga. Pogotovo ove planinske zemlje poput Austrije, Slovenije i Svicarske, te ovi dijelovi Italije. Tek kad probas njihovu domacu kobaju ili kulen, vidis kakav mi djeriz od suhog mesa dole jedemo u 80% slucajeva. One Madjarske tanke su isto brutalne ko voli ljuto.Davidoffgold je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:33Ja mislim da je to zato sto su "zapadnjaci" bas tu krmetinu naucili da obradjuju ono do maximuma i naucili kako da ukus naprave sto boljim.AshburtonG je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:29
Naravno. Ne volim meso cisto od klempe, ali preradjevine od klempe su makar jedan level iznad svih ostalih vrsta mesa zbog kolicine masti. Npr prsut ili mortadela je jedno 7x bolja kombinacija kad je od klempe. Ko nije probao Jamon Iberico, nije ni jeo suhovinu.Razni kuleni isto tako.
S druge strane, obicno meso je kod nas mnogo bolje. Da bi dobio makar priblizan kvalitet mesa kao dole, moras platit debelo iznad neke prosjecne cijene.
Sve zavisi. Specijaliteti su uglavnom od divljih svinja ili onih nekih malih. Ove iberske se hrane iskljucivo zirovima od hrasta. Bukvalno mirise i meso na tu neku drvenu notu. Ja se syebao kad sam probao prvi put u Spaniji. Jeo sam po Austriji i DE kupljeno u marketima i bilo mi je onako, medjutim tamo kad sam uzeo frisko nasjeceno ostao sam frapiran koliko je ukusno. Jest doduse da je i paprena cijena bila. Mislim da je preko 100€/kg.Davidoffgold je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:46Ma da, ti imas one tirolske salame, pa mortadele itd. Njemu se jednostavno isplati da on sad uzme krmka i pravi do besvjesti salamu dok ne utrefi dobar ukus. Zato sto kad napravi tu salamu prodavat ce je sirom svijeta izuzev zemalja gdje zive muslimani. Sad da neko uzme pilecu salamu da tako modifikuje i zajebava se vjerovatno bi bila i bolja, ali dosta skuplja i manje trazena. Je..bi ga ti krmetu daj hljeba u vodu namoci i on ce jest. Ja sam prisustvovao tome da lik daje krmetu novine one Azra masne i on jede. Reko Boze sacuvaj isto smecarnikAshburtonG je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:37Pa sigurno da ima i do toga. Pogotovo ove planinske zemlje poput Austrije, Slovenije i Svicarske, te ovi dijelovi Italije. Tek kad probas njihovu domacu kobaju ili kulen, vidis kakav mi djeriz od suhog mesa dole jedemo u 80% slucajeva. One Madjarske tanke su isto brutalne ko voli ljuto.Davidoffgold je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:33
Ja mislim da je to zato sto su "zapadnjaci" bas tu krmetinu naucili da obradjuju ono do maximuma i naucili kako da ukus naprave sto boljim.
S druge strane, obicno meso je kod nas mnogo bolje. Da bi dobio makar priblizan kvalitet mesa kao dole, moras platit debelo iznad neke prosjecne cijene.
Iskreno, uzmi sad pojedi picu sa klempom. Pocinio si grijeh, sit si.
Kakve to veze ima? Znaci ako cinis jedan haram, trebas ciniti svaki, jer svakako grijesis...
Zato sto je alkohol porok, a nea potrebe da jede svinjetinu kad moze govedinu. Znaci nea mu logike da jede svinjetinu uopste
Ma dobro ima bas ljudi koji to kazu jer i misle to. Medjutim bas na Dzummi vidim u prvim safovima ljude koji se za svakakve stvari terete po sudovima (poznate TZ face). Okej, trebaju i oni da klanjaju slazem se ali ne moze u moj mozak uc da je veci musliman/bolji insan taj sto je ucvilio koliko porodica Bog ce ti ga znat i otisao na Dzummu od nekoga ko ne klanja a realno dobar je i posten insan te niko nije suzu zbog njega pustio...AshburtonG je napisao/la: ↑04 dec 2023, 21:57To je ono sto ja uvijek govorim. Cim to vise od 2x u toku razgovora spomene Boga, a ne prica se o religiji, odmah znas da laze ili da je neka prevara u pitanju.![]()
Trenutno korisnika/ca: chelsea358 i 16 gostiju.