A i to je pitanje koliko je pravi realno, ono vjerovatno da jeste ali moro je biti zaledjen, i koliko dugo svatas. Tako da ako his bas 100% all in one sto se kaze, moras otici maxuz u Japan. Znas i sam da je Kobijev babo mu dao ime zbog Kobe beef, iso je cesto u Japan maxuz zbog tog, eto on kao milioner vjerovatno je probavo po Evropi, Americi i gdje vec ima ali da mu nije to to.Arvid je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:25alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:14Imaju dva restorana u Usa sto imaju pravi kobe beef, Houston i Atlanta, $300 je steak oko 250 grama u njemu, ali te zasiti ne mos pojesti realno. Imas online da uzmes da sam pravis, steak izadje $120. To Ameri obicno uzimaju kad im je neki veliki dogadjaj, ispraca sina u vojsku pa ono da ga napoji kvalitetno Lol. Ali to jeste ono fakat nea dalje, jer oni te krave imaju specijalnu ishranu, pa se to masira svakodnevno pa vamo tamo. To ono bas procedura.![]()
Ma znam proceduru uzgoja, samo me interesovalo koliko se kreće otprilike. Znam da je na cijeni.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Ubi ga incel jbg. Bas neku noc gledao dokumentarac.
Najjaca gitara u Mlijecnom putu.
Nisam odavno jeo drob, onaj sto cijelu kucu usmrdi, pa ga u krec stavisscholsey je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:36Al baš su cijelu nauku od tog mesa napravili. Te rez, te neke kategorije, marbling, ovo ono.. mada se stvarno primjeti, fantazija ukus.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:14
Imaju dva restorana u Usa sto imaju pravi kobe beef, Houston i Atlanta, $300 je steak oko 250 grama u njemu, ali te zasiti ne mos pojesti realno. Imas online da uzmes da sam pravis, steak izadje $120. To Ameri obicno uzimaju kad im je neki veliki dogadjaj, ispraca sina u vojsku pa ono da ga napoji kvalitetno Lol. Ali to jeste ono fakat nea dalje, jer oni te krave imaju specijalnu ishranu, pa se to masira svakodnevno pa vamo tamo. To ono bas procedura.
Ima Wagyu. Jeftinija varijanta. Čak se i u Njemačkoj uzgajaju ta goveda. Lakše nabaviti, a eto.. fol malo manje top.![]()
![]()
@tekashi
Ma ja, krivio bracu da su sj.ebali Panteru ali nisu, Phil na horsu poceo sra.ti da ne moze da svira a formiro band Down, i ovi sta ce napravili drugi band. Pokajo se Phil ali gotovo je sad
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 11 dec 2023, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.
+1 Phil je prica za sebe i budaletina.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 20:09Nisam odavno jeo drob, onaj sto cijelu kucu usmrdi, pa ga u krec stavisscholsey je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:36Al baš su cijelu nauku od tog mesa napravili. Te rez, te neke kategorije, marbling, ovo ono.. mada se stvarno primjeti, fantazija ukus.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:14
Imaju dva restorana u Usa sto imaju pravi kobe beef, Houston i Atlanta, $300 je steak oko 250 grama u njemu, ali te zasiti ne mos pojesti realno. Imas online da uzmes da sam pravis, steak izadje $120. To Ameri obicno uzimaju kad im je neki veliki dogadjaj, ispraca sina u vojsku pa ono da ga napoji kvalitetno Lol. Ali to jeste ono fakat nea dalje, jer oni te krave imaju specijalnu ishranu, pa se to masira svakodnevno pa vamo tamo. To ono bas procedura.
Ima Wagyu. Jeftinija varijanta. Čak se i u Njemačkoj uzgajaju ta goveda. Lakše nabaviti, a eto.. fol malo manje top.![]()
![]()
Sta bi @rio rekao na to
![]()
@tekashi
Ma ja, krivio bracu da se sj.ebali Panteru ali nisu, Phil na horsu poceo sra.ti da ne moze da svira a formiro band Down, i ovi sta cu napravili drugi band. Pokajo se Phil ali gotovo je sad![]()
Jedna za dijasporce.
- VensanKasel
- Kontakt:
Tripice ili ti ga škembići moj Aleme , a može i fileki što bi hrvati rekli ...alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 20:09Nisam odavno jeo drob, onaj sto cijelu kucu usmrdi, pa ga u krec stavisscholsey je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:36Al baš su cijelu nauku od tog mesa napravili. Te rez, te neke kategorije, marbling, ovo ono.. mada se stvarno primjeti, fantazija ukus.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 18:14
![]()
Sta bi @rio rekao na to
![]()
@tekashi
Ma ja, krivio bracu da su sj.ebali Panteru ali nisu, Phil na horsu poceo sra.ti da ne moze da svira a formiro band Down, i ovi sta ce napravili drugi band. Pokajo se Phil ali gotovo je sad![]()
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Skembici se prave od droba, ali drob je drobVensanKasel je napisao/la: ↑11 dec 2023, 21:02
Tripice ili ti ga škembići moj Aleme , a može i fileki što bi hrvati rekli ...![]()
- VensanKasel
- Kontakt:
Ima i pita od droba , zove se furdenjačaalemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 21:20Skembici se prave od droba, ali drob je drobVensanKasel je napisao/la: ↑11 dec 2023, 21:02
Tripice ili ti ga škembići moj Aleme , a može i fileki što bi hrvati rekli ...![]()
![]()
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ja volim kinesku. Od azijsken kuhinje prvo thai, njihov curry, noodles, riza. Ima kod mene jedan restoran, pravi chilly przenu rizu sa piletinum na vatri. Jedno od moj top 5 jela.ASD je napisao/la: ↑11 dec 2023, 17:26Ne razumijem ljude koji se onoliko užive dok jedu kinesku hranu.scholsey je napisao/la: ↑11 dec 2023, 16:33Al top su vala i te američke zajebancije, nema šta. Napravio mi majstor prije par godina bezveze smoker od nekih buradi pa zadimim kad god imam vremena.. ludilo šta uradi od nekih "glupih" mesa kao riba ili piletina.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 15:09
Bez zeze najjace su Bosnje s mesinom, jedno vrijeme sam se lozio da probam bruku razlicitih specijaliteta iz razlicitih dijelova svijeta, a i radio sam u srednjoj skoli u Francuskom restoranu, ma 0 poena poredeci. Ameri imaju jak steak i brisket ali i to je nista sa teletinom i jagnjetinom, sta ce Talihan zaba i tijestanjina, prvo Bosnjo ne bi ni jeo, drugo je appetizer, kakav pravi obrok, a i tu trpa meso![]()
![]()
Navika je ba čudo. Nisam nimalo izbirljiv, svašta probam i haman u svakoj kuhinji ima nešto što mi se sviđa, ali se ko čovjek najedem jedino od naših jela.
Neka i tjestenine, al de ti meni hljeba uz to, pa nek Talijani misle šta hoće. Inače me može samo kiselina mučiti.. taman da šerpu pojedem.![]()
I koreancu imaju odlicnu hravu, govedja rebra ubijaju. I najbolju doplo fried piletnu imaju.
Meni su brisket i bbq beef ribs tu negdje sa teletinom. Ja odem cesto Austin Franklins, la bbq i dole salt lick u driftwoodu ubija samo tako.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 15:09Bez zeze najjace su Bosnje s mesinom, jedno vrijeme sam se lozio da probam bruku razlicitih specijaliteta iz razlicitih dijelova svijeta, a i radio sam u srednjoj skoli u Francuskom restoranu, ma 0 poena poredeci. Ameri imaju jak steak i brisket ali i to je nista sa teletinom i jagnjetinom, sta ce Talihan zaba i tijestanjina, prvo Bosnjo ne bi ni jeo, drugo je appetizer, kakav pravi obrok, a i tu trpa meso![]()
Imas i u kansas city beef ribs, meni je bolje neg janjetina.
A steak je najbolji u Americi. Jeo sam dobar u Italiji, steak i teletina, ima mjesto u Florenci, Tito se zove meni se cini, 10/10, to je jedino mjesto sto je blizo amerike. Ostalo Europa, Brazil ni blizo sto se tice steak..jedino mozda Argentina ali nisam jos bio
Znam bruda, pravio je stari po Bosni drob, ali rijetko jer usmrdi kucu pa mu stara galamiVensanKasel je napisao/la: ↑11 dec 2023, 21:25Ima i pita od droba , zove se furdenjačaalemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 21:20Skembici se prave od droba, ali drob je drobVensanKasel je napisao/la: ↑11 dec 2023, 21:02
![]()
![]()
@soko
Vijetnam je jak isto ako si in the mood za pilav i to, prave oni dobro. Samo sto ja to licno ne smatram hranom jebga. Jamajka ima isto dobre hrane. Koreanci su dobri na rostilju, u Usa Kansas City ima najjaci rostilj, maksuz sam isao, imaju svoje zacine i sve, jaki su. Jaki su brisket i steak, ne kazem (rebra se prave i po Bosni), ali kad uzmes cijelokpunu Bosansku mesinu, bolji su Bosanci.
Stvar ukusa, ja vise volim texas od kansas city, mozda zato sto sam zivio blizo, u Iowi prije 15 godina, pa smo tamo cesto isli na rucak.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 22:20Znam bruda, pravio je stari po Bosni drob, ali rijetko jer usmrdi kucu pa mu stara galamiAli kad sve fino ocisti, imas kombinacija. Sad ima vjerovatno da kupis vec ociscen.
@soko
Vijetnam je jak isto ako si in the mood za pilav i to, prave oni dobro. Samo sto ja to licno ne smatram hranom jebga. Jamajka ima isto dobre hrane. Koreanci su dobri na rostilju, u Usa Kansas City ima najjaci rostilj, maksuz sam isao, imaju svoje zacine i sve, jaki su. Jaki su brisket i steak, ne kazem (rebra se prave i po Bosni), ali kad uzmes cijelokpunu Bosansku mesinu, bolji su Bosanci.
Bili su moji jarani iz BiH, vodio sam ih za Dallas, likovi popadali kad su jeli brisket.
Jesi jeo birra tacos, kod vas sigurno ima toga tona. I to je mocno
Jak je i Texas nea sta. Napravim brisket cesto kad imam vremena jer jebga treba mu 10 sati (zavisno koliki je), Ameri su generalno vise fokusirani na zacine (koji su top) dok Bosna posoli i vozdra ali napravi beton. Kad uzmes sve u obzir daleko vise mesa i nacina/specijaliteta prave Bosanci, od rostilja, raznja, saca, rene, pretis lonca, paceta itd. Ameri rostilj, dimjenje, ako okrecu to je pile ili rebra. I ne jede teletinu ni jagnjetinu odma je u minususoko je napisao/la: ↑11 dec 2023, 22:36Stvar ukusa, ja vise volim texas od kansas city, mozda zato sto sam zivio blizo, u Iowi prije 15 godina, pa smo tamo cesto isli na rucak.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 22:20Znam bruda, pravio je stari po Bosni drob, ali rijetko jer usmrdi kucu pa mu stara galamiAli kad sve fino ocisti, imas kombinacija. Sad ima vjerovatno da kupis vec ociscen.
@soko
Bili su moji jarani iz BiH, vodio sam ih za Dallas, likovi popadali kad su jeli brisket.
Jesi jeo birra tacos, kod vas sigurno ima toga tona. I to je mocno
Jeo sam sve Mexicko sto nea krmetine, osim muda od bika ili ti ga bijelih bubrega
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 11 dec 2023, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo farmeri po iowi jedu sve, bili su kod nas na janjeniti, jedu mozak, oci. A znaju po citavu kravu na razanj staviti. Svakako vole krmad okrecati, bio sam kod jednog jare, stari mu kuha papke, dave se sa tim.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 22:53Jak je i Texas nea sta. Napravim brisket cesto kad imam vremena jer jebga treba mu 10 sati (zavisno koliki je), Ameri su generalno vise fokusirani na zacine (koji su top) dok Bosna posoli i vozdra ali napravi beton. Kad uzmes sve u obzir daleko vise mesa i nacina/specijaliteta prave Bosanci, od rostilja, raznja, saca, rene, pretis lonca, paceta itd. Ameri rostilj, dimjenje, ako okrecu to je pile ili rebra. I ne jede teletinu ni jagnjetinu odma je u minususoko je napisao/la: ↑11 dec 2023, 22:36Stvar ukusa, ja vise volim texas od kansas city, mozda zato sto sam zivio blizo, u Iowi prije 15 godina, pa smo tamo cesto isli na rucak.alemsa je napisao/la: ↑11 dec 2023, 22:20
Znam bruda, pravio je stari po Bosni drob, ali rijetko jer usmrdi kucu pa mu stara galamiAli kad sve fino ocisti, imas kombinacija. Sad ima vjerovatno da kupis vec ociscen.
@soko
Jesi jeo birra tacos, kod vas sigurno ima toga tona. I to je mocnoniti jede mozak, a ja fino krisku od mozga, gledaju me cudno
niti jede jezik
Jeo sam sve Mexicko sto nea krmetine, osim muda od bika ili ti ga bijelih bubrega![]()
Kaze lik meni, probaj reko ne hvala.
- VensanKasel
- Kontakt:
Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 11 dec 2023, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.