Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 11 dec 2023, 19:12

Arvid je napisao/la:
11 dec 2023, 18:25
alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 18:14
Imaju dva restorana u Usa sto imaju pravi kobe beef, Houston i Atlanta, $300 je steak oko 250 grama u njemu, ali te zasiti ne mos pojesti realno. Imas online da uzmes da sam pravis, steak izadje $120. To Ameri obicno uzimaju kad im je neki veliki dogadjaj, ispraca sina u vojsku pa ono da ga napoji kvalitetno Lol. Ali to jeste ono fakat nea dalje, jer oni te krave imaju specijalnu ishranu, pa se to masira svakodnevno pa vamo tamo. To ono bas procedura.
:thumbup:

Ma znam proceduru uzgoja, samo me interesovalo koliko se kreće otprilike. Znam da je na cijeni.
A i to je pitanje koliko je pravi realno, ono vjerovatno da jeste ali moro je biti zaledjen, i koliko dugo svatas. Tako da ako his bas 100% all in one sto se kaze, moras otici maxuz u Japan. Znas i sam da je Kobijev babo mu dao ime zbog Kobe beef, iso je cesto u Japan maxuz zbog tog, eto on kao milioner vjerovatno je probavo po Evropi, Americi i gdje vec ima ali da mu nije to to.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 11 dec 2023, 19:58

alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 04:20
Tekashi je napisao/la:
11 dec 2023, 04:13
alemsa je napisao/la:
Goat band uzivo
https://www.youtube.com
Imal sta da su oni izdali a da ne valja :rol: da Phil nije bio na horsu ne bi ni Dimebag pogino Lol

Ubi ga incel jbg. Bas neku noc gledao dokumentarac.

Najjaca gitara u Mlijecnom putu. :salut:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 dec 2023, 20:09

scholsey je napisao/la:
11 dec 2023, 18:36
alemsa je napisao/la:

Imaju dva restorana u Usa sto imaju pravi kobe beef, Houston i Atlanta, $300 je steak oko 250 grama u njemu, ali te zasiti ne mos pojesti realno. Imas online da uzmes da sam pravis, steak izadje $120. To Ameri obicno uzimaju kad im je neki veliki dogadjaj, ispraca sina u vojsku pa ono da ga napoji kvalitetno Lol. Ali to jeste ono fakat nea dalje, jer oni te krave imaju specijalnu ishranu, pa se to masira svakodnevno pa vamo tamo. To ono bas procedura.
Al baš su cijelu nauku od tog mesa napravili. Te rez, te neke kategorije, marbling, ovo ono.. mada se stvarno primjeti, fantazija ukus.

Ima Wagyu. Jeftinija varijanta. Čak se i u Njemačkoj uzgajaju ta goveda. Lakše nabaviti, a eto.. fol malo manje top. :zviz: :mrgreen:
Nisam odavno jeo drob, onaj sto cijelu kucu usmrdi, pa ga u krec stavis :mrgreen: Sta bi @rio rekao na to :mrgreen:

@tekashi

Ma ja, krivio bracu da su sj.ebali Panteru ali nisu, Phil na horsu poceo sra.ti da ne moze da svira a formiro band Down, i ovi sta ce napravili drugi band. Pokajo se Phil ali gotovo je sad :)
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 11 dec 2023, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 11 dec 2023, 20:34

alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 20:09
scholsey je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

Al baš su cijelu nauku od tog mesa napravili. Te rez, te neke kategorije, marbling, ovo ono.. mada se stvarno primjeti, fantazija ukus.

Ima Wagyu. Jeftinija varijanta. Čak se i u Njemačkoj uzgajaju ta goveda. Lakše nabaviti, a eto.. fol malo manje top. :zviz: :mrgreen:
Nisam odavno jeo drob, onaj sto cijelu kucu usmrdi, pa ga u krec stavis :mrgreen: Sta bi @rio rekao na to :mrgreen:

@tekashi

Ma ja, krivio bracu da se sj.ebali Panteru ali nisu, Phil na horsu poceo sra.ti da ne moze da svira a formiro band Down, i ovi sta cu napravili drugi band. Pokajo se Phil ali gotovo je sad :)
+1 Phil je prica za sebe i budaletina. :mrgreen:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 dec 2023, 20:48

Tekashi je napisao/la:
11 dec 2023, 20:34

+1 Phil je prica za sebe i budaletina. :mrgreen:
Ma budaletina frajer+ heroin. Nista nije uradio sa Down-om, imali su jednu pjesmu, tad nekad kad je pogino Dimebag i to je to. Skecam se toga svega jeb.aji ga

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 11 dec 2023, 20:48

Jedna za dijasporce. :D

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 dec 2023, 21:02

alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 20:09
scholsey je napisao/la:
alemsa je napisao/la:

@tekashi

Ma ja, krivio bracu da su sj.ebali Panteru ali nisu, Phil na horsu poceo sra.ti da ne moze da svira a formiro band Down, i ovi sta ce napravili drugi band. Pokajo se Phil ali gotovo je sad :)
Tripice ili ti ga škembići moj Aleme , a može i fileki što bi hrvati rekli ... :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 dec 2023, 21:20

VensanKasel je napisao/la:
11 dec 2023, 21:02

Tripice ili ti ga škembići moj Aleme , a može i fileki što bi hrvati rekli ... :kafa:
Skembici se prave od droba, ali drob je drob :mrgreen:

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 dec 2023, 21:25

alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 21:20

Ima i pita od droba , zove se furdenjača :D

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 dec 2023, 22:05

ASD je napisao/la:
11 dec 2023, 17:26
scholsey je napisao/la:
11 dec 2023, 16:33
alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 15:09

Bez zeze najjace su Bosnje s mesinom, jedno vrijeme sam se lozio da probam bruku razlicitih specijaliteta iz razlicitih dijelova svijeta, a i radio sam u srednjoj skoli u Francuskom restoranu, ma 0 poena poredeci. Ameri imaju jak steak i brisket ali i to je nista sa teletinom i jagnjetinom, sta ce Talihan zaba i tijestanjina, prvo Bosnjo ne bi ni jeo, drugo je appetizer, kakav pravi obrok, a i tu trpa meso :rol:
Al top su vala i te američke zajebancije, nema šta. Napravio mi majstor prije par godina bezveze smoker od nekih buradi pa zadimim kad god imam vremena.. ludilo šta uradi od nekih "glupih" mesa kao riba ili piletina. :ljepota:

Navika je ba čudo. Nisam nimalo izbirljiv, svašta probam i haman u svakoj kuhinji ima nešto što mi se sviđa, ali se ko čovjek najedem jedino od naših jela.

Neka i tjestenine, al de ti meni hljeba uz to, pa nek Talijani misle šta hoće. Inače me može samo kiselina mučiti.. taman da šerpu pojedem. :kafa:
Ne razumijem ljude koji se onoliko užive dok jedu kinesku hranu.
Ja volim kinesku. Od azijsken kuhinje prvo thai, njihov curry, noodles, riza. Ima kod mene jedan restoran, pravi chilly przenu rizu sa piletinum na vatri. Jedno od moj top 5 jela.
I koreancu imaju odlicnu hravu, govedja rebra ubijaju. I najbolju doplo fried piletnu imaju.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 dec 2023, 22:13

alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 15:09
scholsey je napisao/la:
11 dec 2023, 14:25
alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 14:16

Realno, pored teletine i to zapadnjaci ne znaju ni sta je to, a kamoli da spreme (ispod saca i to), on hoce zabu onu kreketusu iz mulja, gdje tu logika :rol:
Bolan bolan.. ja evo samo pročitao "sač" i već kontam kako bi to danas mogao uglaviti u raspored. :urnebes: :urnebes:
Bez zeze najjace su Bosnje s mesinom, jedno vrijeme sam se lozio da probam bruku razlicitih specijaliteta iz razlicitih dijelova svijeta, a i radio sam u srednjoj skoli u Francuskom restoranu, ma 0 poena poredeci. Ameri imaju jak steak i brisket ali i to je nista sa teletinom i jagnjetinom, sta ce Talihan zaba i tijestanjina, prvo Bosnjo ne bi ni jeo, drugo je appetizer, kakav pravi obrok, a i tu trpa meso :rol:
Meni su brisket i bbq beef ribs tu negdje sa teletinom. Ja odem cesto Austin Franklins, la bbq i dole salt lick u driftwoodu ubija samo tako.
Imas i u kansas city beef ribs, meni je bolje neg janjetina.
A steak je najbolji u Americi. Jeo sam dobar u Italiji, steak i teletina, ima mjesto u Florenci, Tito se zove meni se cini, 10/10, to je jedino mjesto sto je blizo amerike. Ostalo Europa, Brazil ni blizo sto se tice steak..jedino mozda Argentina ali nisam jos bio

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 dec 2023, 22:20

11 dec 2023, 21:25
alemsa je napisao/la:

Znam bruda, pravio je stari po Bosni drob, ali rijetko jer usmrdi kucu pa mu stara galami :rol: Ali kad sve fino ocisti, imas kombinacija. Sad ima vjerovatno da kupis vec ociscen.

@soko

Vijetnam je jak isto ako si in the mood za pilav i to, prave oni dobro. Samo sto ja to licno ne smatram hranom jebga. Jamajka ima isto dobre hrane. Koreanci su dobri na rostilju, u Usa Kansas City ima najjaci rostilj, maksuz sam isao, imaju svoje zacine i sve, jaki su. Jaki su brisket i steak, ne kazem (rebra se prave i po Bosni), ali kad uzmes cijelokpunu Bosansku mesinu, bolji su Bosanci.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 dec 2023, 22:36

alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 22:20
alemsa je napisao/la:

Znam bruda, pravio je stari po Bosni drob, ali rijetko jer usmrdi kucu pa mu stara galami :rol: Ali kad sve fino ocisti, imas kombinacija. Sad ima vjerovatno da kupis vec ociscen.

@soko

Vijetnam je jak isto ako si in the mood za pilav i to, prave oni dobro. Samo sto ja to licno ne smatram hranom jebga. Jamajka ima isto dobre hrane. Koreanci su dobri na rostilju, u Usa Kansas City ima najjaci rostilj, maksuz sam isao, imaju svoje zacine i sve, jaki su. Jaki su brisket i steak, ne kazem (rebra se prave i po Bosni), ali kad uzmes cijelokpunu Bosansku mesinu, bolji su Bosanci.
Stvar ukusa, ja vise volim texas od kansas city, mozda zato sto sam zivio blizo, u Iowi prije 15 godina, pa smo tamo cesto isli na rucak.
Bili su moji jarani iz BiH, vodio sam ih za Dallas, likovi popadali kad su jeli brisket.
Jesi jeo birra tacos, kod vas sigurno ima toga tona. I to je mocno

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 11 dec 2023, 22:46

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 dec 2023, 22:53

soko je napisao/la:
11 dec 2023, 22:36
alemsa je napisao/la:

@soko

Stvar ukusa, ja vise volim texas od kansas city, mozda zato sto sam zivio blizo, u Iowi prije 15 godina, pa smo tamo cesto isli na rucak.
Bili su moji jarani iz BiH, vodio sam ih za Dallas, likovi popadali kad su jeli brisket.
Jak je i Texas nea sta. Napravim brisket cesto kad imam vremena jer jebga treba mu 10 sati (zavisno koliki je), Ameri su generalno vise fokusirani na zacine (koji su top) dok Bosna posoli i vozdra ali napravi beton. Kad uzmes sve u obzir daleko vise mesa i nacina/specijaliteta prave Bosanci, od rostilja, raznja, saca, rene, pretis lonca, paceta itd. Ameri rostilj, dimjenje, ako okrecu to je pile ili rebra. I ne jede teletinu ni jagnjetinu odma je u minusu :mrgreen: niti jede mozak, niti jede jezik

Jeo sam sve Mexicko sto nea krmetine, osim muda od bika ili ti ga bijelih bubrega :rol:
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 11 dec 2023, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 11 dec 2023, 23:04

alemsa je napisao/la:
11 dec 2023, 22:53
soko je napisao/la:
11 dec 2023, 22:36
alemsa je napisao/la:

@soko

Jak je i Texas nea sta. Napravim brisket cesto kad imam vremena jer jebga treba mu 10 sati (zavisno koliki je), Ameri su generalno vise fokusirani na zacine (koji su top) dok Bosna posoli i vozdra ali napravi beton. Kad uzmes sve u obzir daleko vise mesa i nacina/specijaliteta prave Bosanci, od rostilja, raznja, saca, rene, pretis lonca, paceta itd. Ameri rostilj, dimjenje, ako okrecu to je pile ili rebra. I ne jede teletinu ni jagnjetinu odma je u minusu :mrgreen: niti jede mozak, a ja fino krisku od mozga, gledaju me cudno :urnebes: niti jede jezik

Jeo sam sve Mexicko sto nea krmetine, osim muda od bika ili ti ga bijelih bubrega :rol:
Ovo farmeri po iowi jedu sve, bili su kod nas na janjeniti, jedu mozak, oci. A znaju po citavu kravu na razanj staviti. Svakako vole krmad okrecati, bio sam kod jednog jare, stari mu kuha papke, dave se sa tim.
Kaze lik meni, probaj reko ne hvala.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 11 dec 2023, 23:20

Derdiyok je napisao/la:
11 dec 2023, 22:46
slika
+1

Ovi iz Lukavice su najveca ****. Prakticno mrze svoj grad.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 11 dec 2023, 23:23

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 11 dec 2023, 23:25

11 dec 2023, 23:23
Vadza oplacem na ono Super Mario :rol:

Zadnja izmjena: Tekashi, dana/u 11 dec 2023, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: nerkolfc i 172 gosta.