Nemanja86 je napisao/la: ↑01 avg 2023, 19:44
kao i uvijek, istina je tu negdje između vjerovatno, nema potrebe ići u ekstreme.
Ono što ja prvo vjerujem, to je da mu je stari nasilnik, i da je gotovo sigurno tukao svoju ženu. Pritom, ne morate toliko biti autodestruktivni, nema parčeta ove planete gdje ljudi ne tuku svoje žene, nažalost, to je stvarnost ove civilizacije, negdje više, negdje manje, ali glupe su mi te submisivne priče, kao ovo je Balkan, ovde ljudi tuku žene.
Druga stvar, sumnjivost "me to movementa" nije samo naša odlika, nego i u svijetu. Tako, ako neko možda posumnja u nešto, nemojte odmah po svaku cijenu reći ti si zaostali Balkanac... nakon slučaja Harvija Vajnstina i zvjerstava koje je radio, naglo je počeo taj pokret gdje se neka glumica iz 1983. godine sjetila da ju je neki producent pomazio po nozi, i sada hoće pravdu / odštetu / pažnju. I to je redovno stanje ljudskog roda, potreba da te tretiraju žrtvom, manje ili više opravdano, to jeste jedno osobeno psihološko stanje.
Priča svakako ima rupa, smješno mi je čuti da je to sad Juka odlučio da kaže kad je kao dovoljno zaradio da može da zbrine mater i ostatak porodice. Brate, ako je nasilje ozbiljno, Juka je već u ruki sezoni zaradio dovoljno da materi plati stan 200km daleko od Živinica, lagano.
Pa čak i prije NBA lige, i od plate u Cedeviti je to mogao. S te strane mi je malo nategnuto kada i za sebe tvrdi da je bio žrtva nasilja. To već donosi neke druge sumnje, da je i on u toj opštoj amerikanizaciji postao dio "me to movementa" i da je nešto za šta je recimo 2012. godine mislio da je normalno, da sad to smatra zlostavljanjem.
Suma sumarum, Jukin ćaća je pandur, krupan čovjek bez nekog posebnog obrazovanja, da se ne lažemo, nije teško zamisliti da takvi ljudi budu nasilnici, i sreća je da je Nurkić dovoljno svjestan i finansijski jak da odvoji svoju majku od njega i pruži joj miran ostatak života.
Šteta je što je morao izaći sa tim u javnost.
Koliko god sad izlgedalo teško i nemoguće, to nisu nepremostive stvari, moguće je da za 10-15 godina dođe do susreta, razgovora, da padnu neka izvinjena, oproštaji. I posle krupnijih stvari ljudi su se sretali i imali neki bar približno normalan odnos, tako da bi Nurkićima neko za početak trebao savjetovati da se manu novina i da za početak par godina ćute, pa možda dođu neka sretnija vremena.