Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

AshburtonG
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la AshburtonG » 02 avg 2023, 12:17

Ti samo potvrdjujes postove iznad. Zbog cega bih trebao podrzavat jednu stranu u prezentaciji toksicnog odnosa jedne porodice javnosti? Nije utakmica Lige Prvaka. :crazy:
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 02 avg 2023, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 avg 2023, 12:21

Ne znam bgm zbog cega bihste trebali
naprijed rejal

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 02 avg 2023, 12:24

trebao. Lapsus calami.

Rijesi ga sad novom objavom Juka, zakucaj ga storijem Juka! Pokazi modricu Juka! :rol:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 avg 2023, 16:29

slika

:mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 avg 2023, 18:56

Mnogi roditelji misle da čine dobrom svom djetetu a ustvari samo rade medvjeđju uslugu. Mora postojati autoritet, mora postojati poštovanje a sad što mnogi misle da je njihovo dijete sa max 5 godina Einstein je druga stvar pa misle da mogu sve razgovorom bez kazni, bez da povise glas i sl. Puno pametovanja dovede do toga da se dijete uništi i postane debil kojeg niko u društvu neće. Svako dijete je individua za sebe i mora mu se posebno pažnja posvetiti. Nema recepta za uspješan odgoj.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 02 avg 2023, 19:46

Sveti je napisao/la:
02 avg 2023, 11:02
samoposmatram je napisao/la:
02 avg 2023, 11:00
Sveti je napisao/la:
02 avg 2023, 10:46

Tu te cekam. Znaci ti zelis da dijete od tri godine da krojis da se ponasa po nekim tvojim standardima, a ne zelis da mu dopustis da bude dijete. Koji su to razlozi koji su toliko bitni da bi sopstvenom dijetu utjerao strah u kosti da ih vise ne cini?

Moj sin ima dvije godine, nikada nisam niti bih ikad povisio ton na njega a kamoli ga udario. Zivahan je, radoznao, radi dosta stvari po svom, sto su sve odlike djeteta njegove dobi. Zasto bih ga strasio necim ako mi obori porculansku vaznu, obori tanjir sa hranom ili sta vec, pogotovo jer se te stvari mogu desiti i odraslim osobama, a garantujem da bi vecina ovih trozubih manijaka koji tuku svoju djecu kada to urade da ih "nauce" nekom odraslom gostu rekli da je sve okej, yebes tanjir ili sta vec.
Nasilje je zadnja moguca sankcija kako drzave tako i pojedinca. Ima puno roditelja koji svoju dijecu nikad nisu udarila, ali jeste ih tukla ulica, policija, droga i alkohol. Nasilje je sastavni prirodni dio covjeka. Ako mislis da ces proci citav zivot bez nasilja pa makar i verbalnog grdno se varas. Nasilje se desi, treba znati premostiti to bez posljedica poznati kao ptsd. Mnogo puto sam se sukobio, ali jos stojim uspravljen bez trunka osjecaja zrtve.
Ja ne znam je li ja, ili mi mozda hebrejski pricamo pa napises neki komentar koji nema veze s diskusijom. Sta zelis reci, da iz milosrdja tucem dijete da bih ga pripremio za zivot, sta?
Kazem da nasilje je sastavni dio ljudske prirode. I u odgovarajucim situacijama jedina opcija. Sa tim ti zelim prikazati da svojim lezernim pristupom prepustas drugima odgoj svoga dijeteta. Od tebe ce nauciti da nejede svinjetinu, ali nece nauciti kako dijelovati kad dozivi napade od drugih u zivotu. Bit ce jedan u nizu odrona ljudskog drustva.

Pitaj Jokica koliko je batina popio u zivotu, kako od majke, oca tako od brace. Dijete se u kuci celici. Negovorim o nasilju pjanog ili nadrogiranog ili psihickog bolesnika. Govorim o dovodjenju u red. Vidjet ces kad ti dodje dijete u vrtic ili skolu. Ko je odgojen u kuci u skoli nema problema, ko nije dobije po picki i place kuci svaki dan. Zapamti ovo zadnje.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 avg 2023, 20:30

nerkolfc je napisao/la:
02 avg 2023, 10:40
Jest kad bi djeca razmisljala sa 3 godine kao da imaju 18. Oni samo emociijama razmisljaju u toj dobi. On ne shvata tvoje razloge.

Vidjet ces kad pokusas svom djetetu dati syrup da popije o cemu pricam.
Cetvero mojih je I bilo bolesno I sate i sate smo se nabjedjivali i ubjedjivali pa niko nije tukao djecu nit urlao na njih. Sve se moze mirno
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 avg 2023, 20:33

soccerfan je napisao/la:
02 avg 2023, 20:30
nerkolfc je napisao/la:
Jest kad bi djeca razmisljala sa 3 godine kao da imaju 18. Oni samo emociijama razmisljaju u toj dobi. On ne shvata tvoje razloge.

Cetvero mojih je I bilo bolesno I sate i sate smo se nabjedjivali i ubjedjivali pa niko nije tukao djecu nit urlao na njih. Sve se moze mirno
Nemas ti sate kad dijete ima temp 39. Mani me te price. Nisam ni ja svoje tukao ali sam galamio i djelovalo je. Zasto se patiti 4 sata kad dijete od 3 godine zaboravi do sutra sta je bilo.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 02 avg 2023, 20:41

nerkolfc je napisao/la:
02 avg 2023, 20:33
soccerfan je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:

Nemas ti sate kad dijete ima temp 39. Mani me te price. Nisam ni ja svoje tukao ali sam galamio i djelovalo je. Zasto se patiti 4 sata kad dijete od 3 godine zaboravi do sutra sta je bilo.
A da pokusas djetetu pustiti omiljeni crtic, pa zajedno sa njim gledati i pricati Kako mora da popije lijek da bude bolje? Pa I mama I tata piju lijek I popijete caj iz kasike dok djetetu dajete lijek? Ili lijepo obecate djetetu da pije lijek da ozdravi i cim bude bolje mama i tata ga vode u park ili igraonu. Postoje nacini i te kako. Samo trebaju konjski zivci. Ko ih nema i misli da samo galamom i batinama moze rijesiti problem neka tako nastavi da misli
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 02 avg 2023, 21:08

Djeca ovih strucnjaka, koji ih s 3, 5, 10, 15 godina smatraju zrelim i sposobnim da samostalno prosudjuju i donose sve zivotne odluke - nakon sto su postala punoljetna:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 02 avg 2023, 21:27

Procitao sam par zadnjih stranica i malo mi je jasnije sto je sve otislo u **** zadnjih godina.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 02 avg 2023, 21:32

soccerfan je napisao/la:
02 avg 2023, 20:41
nerkolfc je napisao/la:
02 avg 2023, 20:33
soccerfan je napisao/la:

A da pokusas djetetu pustiti omiljeni crtic, pa zajedno sa njim gledati i pricati Kako mora da popije lijek da bude bolje? Pa I mama I tata piju lijek I popijete caj iz kasike dok djetetu dajete lijek? Ili lijepo obecate djetetu da pije lijek da ozdravi i cim bude bolje mama i tata ga vode u park ili igraonu. Postoje nacini i te kako. Samo trebaju konjski zivci. Ko ih nema i misli da samo galamom i batinama moze rijesiti problem neka tako nastavi da misli
Eto ti znas sta sam sve pokusao, pa samo se nisam na glavu nasadio pred njima. Brate odgajaj kako hoces, ta prica da je galama na djecu maltretiranje mi nikad nece biti normalna.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 avg 2023, 21:50

Vidi onog, još se i uvlači djetetu. Pa druže nema svako 5 sati da se nadmudruje s djetetom hoće li popiti lijek ili neće i da mu obećava kule i gradove :rol:. Jesi li ti tu roditelj ili on, svašta. I da ste čitali knjige o odgoju mogli ste vidjeti kako obećavanje stvari za ispunjenje nečega nije dobra metoda odgoja i da je to potpuno nepravilno. Tako ćeš naučiti dijete da uvijek očekuje nekakvu nagradu za bilo šta da uradi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 02 avg 2023, 22:29

Ghuraba je napisao/la:
02 avg 2023, 21:08
Djeca ovih strucnjaka, koji ih s 3, 5, 10, 15 godina smatraju zrelim i sposobnim da samostalno prosudjuju i donose sve zivotne odluke - nakon sto su postala punoljetna:

suti bolan, sta ti znas, vodis se spisima tisucu i po godina starim:-)
kod nekih dijete od 2 god ima sva prava, ta od 3+ su matorci:-)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 avg 2023, 00:40

Znaci moram tuci dijete iz milosrdja da bih ga pripremio za drustvo inace ce biti ljudski odron :rol:

Bog te yebo sta covjek ovde nece sve procitat :urnebes:
naprijed rejal

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 03 avg 2023, 00:59

Sveti je napisao/la:
03 avg 2023, 00:40

Kočijašu, svoj debilizam ne moras pokazivati i potvrdjivati najgnusnijim psovkama koje smo prinudjeni citati svi mi koji inace pratimo ovu temu (za razliku od tebe). Nismo tu da citamo postove debila poput tebe, razlog iz kojeg i ne pratimo teme na kojima pacenici nalik tebi obitavaju.

Samo jos veci problem za covjecanstvo budes li imao ikakav utjecaj na odgoj svog djeteta jer bi od njega u tom slucaju ispao samo jos veci debil od tebe, sto je bas tesko dostizno.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 avg 2023, 01:17

Federer17 je napisao/la:
03 avg 2023, 00:59
Sveti je napisao/la:
03 avg 2023, 00:40

Kočijašu, svoj debilizam ne moras pokazivati i potvrdjivati najgnusnijim psovkama koje smo prinudjeni citati svi mi koji inace pratimo ovu temu (za razliku od tebe). Nismo tu da citamo postove debila poput tebe, razlog iz kojeg i ne pratimo teme na kojima pacenici nalik tebi obitavaju.

Samo jos veci problem za covjecanstvo budes li imao ikakav utjecaj na odgoj svog djeteta jer bi od njega u tom slucaju ispao samo jos veci debil od tebe, sto je bas tesko dostizno.
:rol:

De otklanjaj sta, smiri se sine
naprijed rejal

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 03 avg 2023, 01:32

:kafa:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 03 avg 2023, 09:10

Zamisli dođe ti neko I priča kako on nikad neb digao glas na dijete a ovamo ne zna spojiti 2 rečenice bez da nekog direktno ili indirektno uvrijedi. Sam sebe lažeš a ne nas.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 03 avg 2023, 10:46

nerkolfc je napisao/la:
03 avg 2023, 09:10
Zamisli dođe ti neko I priča kako on nikad neb digao glas na dijete a ovamo ne zna spojiti 2 rečenice bez da nekog direktno ili indirektno uvrijedi. Sam sebe lažeš a ne nas.
Volio bi svakog insana vidjet koji kaze da ne bi nikad digao ruku na dijete, kako bi reagovao kad bi jednom dosao kući i dijete od 10 godina mu porazbijalo komšiji prozore, kako bi to rješio sa pričom 🤣

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.