Samo veliki klubovi imaju svoju bazu u drugim državama. Tako i Sarajevo ima svoju bazu u Brazilu.
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Nikad poraz, samo lekcija.
Sarajevo u Brazilu, Velez u Argentini, a Zeljkan
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
Ima li Liverpool u Sarajevu više članova od Sarajeva?
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
A Željkan u svom Zagrebu.
zeljkan i navijacitabba77 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 08:43A Željkan u svom Zagrebu.
Finale kupa

Da, dobro si procitao. FINALE KUPA
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
u Srebreniku
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Jača gostovanja imaju i RA i HZ.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 08:47zeljkan i navijaci![]()
![]()
Finale kupa
Nas 7000 u Zenici, njih 100 na jugu. Sarajevo pet puta veci grad od Mostara. GOLEM SI ZELJO
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
CampobelloDiMazara
- Kontakt:
Ni Hans Kristijan Andersen nebi napisao bajku o 7000 navijaca Zelje na gostovanju
Rekao bi dajte ljudi pisem bajke ali ne bas takve
Rekao bi dajte ljudi pisem bajke ali ne bas takve
-
RubikovaKocka
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kakve RA i HZ, pa jača gostovanja imaju Mamurne pande
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Jednom ih je bilo cak 190 na stadionu Rodjeni, to je za njihov standardCampobelloDiMazara je napisao/la: ↑13 feb 2024, 09:27Ni Hans Kristijan Andersen nebi napisao bajku o 7000 navijaca Zelje na gostovanju![]()
Rekao bi dajte ljudi pisem bajke ali ne bas takve![]()
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
- bagniadiluca
- Kontakt:
Furka nam je samo titula, pa moze cak i federalne.OnlyLeft22 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 08:47zeljkan i navijaci![]()
![]()
Finale kupa
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ
90KA pobjednik SS foruma.
90KA pobjednik SS foruma.
-
Mostarac12345
- Kontakt:
Zapamti Stolac je uvijek bio za Velez kao i Jablanica i Konjic
VOLIM OVU DRŽAVU KAKVA GOD BILA
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Samo da dopunim listu, pa nastaviteTop 10 navijackih zanimljivosti u BiH, azurirana lista
1. Manijaci i HZ na Kosevu
2. Manijaci u Mostaru
3. Red Army ide sa glavnim transom na utakmice
4. Lesinari idu sa glavnim transom na gostovanje, nekad
5. Clan RA Ilidza usetao sa stikerom u skupstinu KS
6. Navijaci Veleza jos jednom pokazali koliko vole klub, plakali ispred Grbavice da kupe karte
7. Lesinari na Grbavici umjesto kifli u pekari dobise fasung, nakon sto su ih manijaci pitali otkud vi ovdje ovi utuceni odgovorise "Zar ovo nije Novi Sad?"
8. Vodje HZ sa ulicnih presli na tiktok tuce, kazu tamo bar mogu nekog dobiti?!
9. FK Sarajevo ima bazu navijaca cak i u Brazilu, zove se “um fã Cabeça de égua”
10.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Zanimljivo je da su jedno vrijeme Jablanicani imali jaku ekipu u RA, a tad su i kod ultrasa bila dvojica Jablanicana i to u prvoj ekipiMostarac12345 je napisao/la: ↑13 feb 2024, 10:23Zapamti Stolac je uvijek bio za Velez kao i Jablanica i Konjic
-
nekoIzMostara
- Kontakt:
Vi ste drug najnezdravija okolina za rad u BiH, nakon jedne ili 2 tekme **** mrtve i sta sve ne. Gresku ste napravili sa Dudicem, niste ga trebali otjerati, prodali mu par bitnij igraca a niste doveli zamjeni, a i u takvom sastavu bilo je utakmica kada nije htjela lopta u gol. Sa Rozmanom koliko ulazete rezultati su vam uzasni, igra takoder. Zeljo je doveo dobrih igraca, ali sumnjam da ce uspjeti nadoknaditi prednost koju ima. Samim tim ako ugrozi nas ugrozio je i vas, jer nigdje niste nikoga uvjerili da ste bolja ekipa od nas. Nemoj zamjeriti, niata licno, volio bi ja da se i vi i mi borimo za 1 mjesto, al trenutno je takva situacija. ZivioAVNOJ je napisao/la: ↑12 feb 2024, 21:20Aha ovde sam.Cernica22 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 19:38Na srecu nas ostalih, a njihovu nesrecu ovako im razmisljaju i ljudi koji im vode klub. Bahatost koja im se konstantno obija od glavu pa tako zamalo i jucer. Ista je situacija i kod Zeljeznicara, malo im pdf prelistao, ljudi kontaju da vam je novi trener najslabija karika i njihova sansa za pobjedu. Povelik danak neiskustvu. Ne znam samo sta je konkretno problem pogledati stvari realno onako kako one i jesu, a ne forsirati pricu najjaci smo, procepit ce ovo ono.
Ne znam prijatelju zašto misliš da sam ja podcijenio ili omalovažavao Vaš klub, prije svega rekao sam da ova pozicija na tabeli i bodovno stanje Vašeg kluba sve i do jedan navijač Veleža bi prihvatio na početku sezone i to bez pogovora, dok sa druge strane, mi ni u ludilu nismo mislili da čemo ovako završiti na zimakoj pauzi isto tako smatram da trenutna ekipa zeljezničara ima puno više potencijala od Veleža i da če u nastavku prvenstva osvojiti više bodova od Vas da li če to biti dovoljno da Vas prestigne ne znam i ne vidim u čemu je problem. To za Vašeg trenera kažem jer smo ih mi more takvih potrošili i ništa dobrog nismo napravili uvjek je bilo korak naprijed korak nazad. Klafurić nek nalravi nekoliko loših rezultata i nek ugrozi izlazak u Europu dobit če otkaz 100% dok Rozman neče sigurno, klub, uprava, navijači su svjesni kakvim putem sada idemo i njegovo trasiranje je dugo ali ispaltivo, ne kao do sada sezonu/polusezonu pa opet ispočetka.
Oprosti akonsam te nečim uvrijedio, tebe i tvoj klub jer nisam imao namjeru.
All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ispravka da se ne bi dalje mitovi stvarali. Feđa je imao najveću podršku od svih trenera uz Musemića u poslijeratnoj historiji.nekoIzMostara je napisao/la: ↑13 feb 2024, 10:59Vi ste drug najnezdravija okolina za rad u BiH, nakon jedne ili 2 tekme **** mrtve i sta sve ne. Gresku ste napravili sa Dudicem, niste ga trebali otjerati, prodali mu par bitnij igraca a niste doveli zamjeni, a i u takvom sastavu bilo je utakmica kada nije htjela lopta u gol. Sa Rozmanom koliko ulazete rezultati su vam uzasni, igra takoder. Zeljo je doveo dobrih igraca, ali sumnjam da ce uspjeti nadoknaditi prednost koju ima. Samim tim ako ugrozi nas ugrozio je i vas, jer nigdje niste nikoga uvjerili da ste bolja ekipa od nas. Nemoj zamjeriti, niata licno, volio bi ja da se i vi i mi borimo za 1 mjesto, al trenutno je takva situacija. ZivioAVNOJ je napisao/la: ↑12 feb 2024, 21:20Aha ovde sam.Cernica22 je napisao/la: ↑12 feb 2024, 19:38
Na srecu nas ostalih, a njihovu nesrecu ovako im razmisljaju i ljudi koji im vode klub. Bahatost koja im se konstantno obija od glavu pa tako zamalo i jucer. Ista je situacija i kod Zeljeznicara, malo im pdf prelistao, ljudi kontaju da vam je novi trener najslabija karika i njihova sansa za pobjedu. Povelik danak neiskustvu. Ne znam samo sta je konkretno problem pogledati stvari realno onako kako one i jesu, a ne forsirati pricu najjaci smo, procepit ce ovo ono.
Ne znam prijatelju zašto misliš da sam ja podcijenio ili omalovažavao Vaš klub, prije svega rekao sam da ova pozicija na tabeli i bodovno stanje Vašeg kluba sve i do jedan navijač Veleža bi prihvatio na početku sezone i to bez pogovora, dok sa druge strane, mi ni u ludilu nismo mislili da čemo ovako završiti na zimakoj pauzi isto tako smatram da trenutna ekipa zeljezničara ima puno više potencijala od Veleža i da če u nastavku prvenstva osvojiti više bodova od Vas da li če to biti dovoljno da Vas prestigne ne znam i ne vidim u čemu je problem. To za Vašeg trenera kažem jer smo ih mi more takvih potrošili i ništa dobrog nismo napravili uvjek je bilo korak naprijed korak nazad. Klafurić nek nalravi nekoliko loših rezultata i nek ugrozi izlazak u Europu dobit če otkaz 100% dok Rozman neče sigurno, klub, uprava, navijači su svjesni kakvim putem sada idemo i njegovo trasiranje je dugo ali ispaltivo, ne kao do sada sezonu/polusezonu pa opet ispočetka.
Oprosti akonsam te nečim uvrijedio, tebe i tvoj klub jer nisam imao namjeru.![]()
Imao je katastrofalne rezultate, klubovi su nas brukali svako malo ali je i dalje imao podršku. Bili smo sedmi ili osmi na tabeli što nam se nikad nije desilo u našoj ligi.
On je sam podnio ostavku odmah na pres konferenciji poslije ispadanja iz kupa od trećeligaša i klub je to prihvatio radi gore navedenih razloga. Čak je i klub izjavio da nije sva krivica na njemu i da mu se zahvaljuju na urađenom poslu, između ostalog. Nije htio ni marke uzeti i zato je sam podnio ostavku a imao je i više nego dobar ugovor na 2 godine.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Combattente87 i 21 gost.