ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

MaGiCa
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 00:34

suicidesquad je napisao/la:Nole dominira - 17/0 na hardu! :D
+3 pobede sa Hopman Cupa
+2 pobede sa Davis Cupa
----------------------------------

22 pobede u 22 poslednja singl meca od novembra do danas.
samo Federer sa 41om uzastopnom pobedom i Nadal sa 32e uzastopne pobede imaju duzi niz pobeda u karijeri od svih aktivnih igraca.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 20 mar 2011, 00:39

MaGiCa je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Pa imat ce i Djokovic 27 godina, vidjecemo koliko i sta ce osvojiti. Al opet ne kontam ljude koji Djokovica stavljaju u isti rang sa Federerom, haloo ba :roll: :roll:
Ja ga ne stavljam, samo kazem da je Federer od tih 16 GSa uzeo bar 6-7 bez ikakve konkurencije.
Takodje, njegovi rezultati su drasticno pali od kada su Djokovic i Nadal postali svetski jaki igraci.
Nista vise, nista manje. I ja smatram Federera za najboljeg svih vremena.
Ne moze se bash govoriti da nije bilo konkurencije, tako isto mozes sad osporiti Nadalu finale wimbledona protiv Berdiha ili RG protiv Soderlinga :roll: Nista nije lagano bilo, pa i tad su Agasi, Nalbandian, Safin igrali dobar tenis. Istina je da je Roger pao kako su ova dvojica drasticno podigla nivo igre, prije svega Nadal, a isto zamisli da nema sanse da tako dominiras 6-7 godina, da osvajas haman sve GS i da si ubjedljivo prvi na listi, pa ni robota takvog je nemoguce napraviti. Da nije bio Nadal, bio bi neko drugi i slicno. Po teniskom talentu i igri jasno se kao dan vidi da su ta tri igraca danas malo drugacija u odnosu na konkurenciju, Federer, pa Nadal, pa Djokovic za kojeg sam siguran da je mogao do sada vishe napraviti, al sad da ne ulazim u to sto nije, al da je teniski extra talentovan jeste.
nema potpisa

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 mar 2011, 00:42

Cinjenica je da je Nole trenutno bolji, isto kao sto je Fed bio bolji od Us Opena prosle godine pa do kraja sezone.

Bez servisa on ne moze igrati, kao i vecina tenisera danas, tesko da neko biljezi pobjede sa 47% prvog u odlucujucem setu.

Opet kad se pogleda, Fed ima 18 pobjeda ove godine, tri potaza i ta tri od trenutno najboljeg. Sa prosjecnom igrom, uzeo je titulu, igrao 1/2 Slema, finale 500 turnira i 1/2 Mastersa. Da Noleta nije bilo na bar jednom od ova tri turnira, sigurno bi igrao barem jos jedno finale ili imao titulu vise. Sve u svemu napredak se vidi u odnosu na Dubai i nadam se u Miamiu da ce Nole kod Rafinja u zdrijeb, a da Rog dobije staru musteriju Sodju Svedjanina. Nole nece ovakvu formu drzati citavu godinu, sto je nemoguce, a Roger ce morati doci do najbolje stadija svoje igre i situacija ce biti obrnuta.

Sutra ce Rafi trebati servis sa Us Opena da dobije mec.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 00:42

Admir_Sa je napisao/la:

Ne moze se bash govoriti da nije bilo konkurencije, tako isto mozes sad osporiti Nadalu finale wimbledona protiv Berdiha ili RG protiv Soderlinga :roll: Nista nije lagano bilo, pa i tad su Agasi, Nalbandian, Safin igrali dobar tenis. Istina je da je Roger pao kako su ova dvojica drasticno podigla nivo igre, prije svega Nadal, a isto zamisli da nema sanse da tako dominiras 6-7 godina, da osvajas haman sve GS i da si ubjedljivo prvi na listi, pa ni robota takvog je nemoguce napraviti. Da nije bio Nadal, bio bi neko drugi i slicno. Po teniskom talentu i igri jasno se kao dan vidi da su ta tri igraca danas malo drugacija u odnosu na konkurenciju, Federer, pa Nadal, pa Djokovic za kojeg sam siguran da je mogao do sada vishe napraviti, al sad da ne ulazim u to sto nije, al da je teniski extra talentovan jeste.
Kad spominješ Sfina i Nlbandiana obojica su čistila sa terena kad se ouzbilje i Đokovića (pogotovo) i to kad su ova dvojica igrala tenis karijere, a Safinu i Nalbandianu i nije toliko stalo do tenisa u tom periodu.
Zadnja izmjena: Begonja, dana/u 20 mar 2011, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 00:55

Admir_Sa je napisao/la:
A gle Admire, razuman si covek. Znas da je Agassi bio covek od 32-33 leta kad je Federer usao u zonu. Safin je izuzetno nestabilan igrac bio, Roddick jednodimenzionalan, Hewitt i Nalbandian skloni povredama, Ferrero sljakas...
Nadal je osvajao titule pre svega protiv top igraca Federera i Djokovica a samo dve u susretima sa Soderlingom i Berdychom. Problem bi ovde bio da Nadal moze da osvoji titulu samo ako mu neko drugi eliminise konkurenciju. To nije slucaj.
Glede Djokovica, on ima nesrecu da igra protiv ovakvih gromada. Da je kojim slucajem mladji ili stariji 5 godina, imao bi mnogo bolju karijeru. Ali taj decko je evo vec petu godinu u top3. To nijedan teniser iz Istocne Evrope, sem Nastase-a nije postigao. Znaci, kapa dole. Na stranu to sto je mogao mozda vise, ali treba biti tu uz bok velikanima.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 00:58

Begonja je napisao/la: Kad spominješ Sfina i Nlbandiana obojica su čistila sa terena kad se ouzbilje i Đokovića (pogotovo) i to kad su ova dvojica igrala tenis karijere, a Safinu i Nalbandianu i nije toliko stalo do tenisa u tom periodu.
Safin je pobedio Djokovica dvaput - jednom kad je Djokovic imao 17 godina i jednom kad je odigrao ocajno u Wimbledonu. Nisu se sretali kad je Djokovic igrao vrhunski tenis, ne zaslugom Djokovica, vec katastrofalnim igram Safina.
Nalbandian ga je pobedio jednom u Parizu 2007e. Sve druge meceve protiv Djokovica je pogubio. Toliko o tome.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 01:04

MaGiCa je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:

Glede Djokovica, on ima nesrecu da igra protiv ovakvih gromada. Da je kojim slucajem mladji ili stariji 5 godina, imao bi mnogo bolju karijeru. Ali taj decko je evo vec petu godinu u top3.
On ima veliku sreću da igra u ovom periodu, da je stariji 5 godina, život bi mu prošao u sjeni Federera, a nedugo zatim Nadala. A danas je tenis takav da niko van TOP 5 ne vrijedi ni sekunde. Imam osjećaj da bi Nadal sam pobjedio Berdycha, Wawrinku i Troickog.

Safin ga je pobjedio na Wimbledonu za koji je Novak govorio da je u stanju da ga osvoji u najavi za Sportklu. To više nikad nije ponovio. Nalbandian ga je dobio kad je dobio onda kad se uozbiljio, to sam i napisao.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 mar 2011, 01:08

Konkurecija je danas smijesna, cak i Murray koji se ubacuje tu ima velikih padova i crnih rupa u igri i trenutno ne moze da se sastavi. Ostatak ekipe je presmijesan, pocevsi od Berdycha koji je skoro godinu dana u top 10, a ima samo jedno polufinale.
Do Melzera koji nije ni za prvih 20, Roddicka koji nema ostrinu u igri ko prije, Tsonge krkana, showmana Monfilsa, mentalnih midgeta Wawrinke, Cilica, Verdasca(koji isto ne moze da se sastavi ima godina). Dalje da ne idemo. Dakle i danas je konkurencija smijesna, sem prva tri igraca koji igraju konstantno.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 01:11

Begonja je napisao/la: On ima veliku sreću da igra u ovom periodu, da je stariji 5 godina, život bi mu prošao u sjeni Federera, a nedugo zatim Nadala. A danas je tenis takav da niko van TOP 5 ne vrijedi ni sekunde. Imam osjećaj da bi Nadal sam pobjedio Berdycha, Wawrinku i Troickog.

Safin ga je pobjedio na Wimbledonu za koji je Novak govorio da je u stanju da ga osvoji u najavi za Sportklu. To više nikad nije ponovio. Nalbandian ga je dobio kad je dobio onda kad se uozbiljio, to sam i napisao.
Ne znam koji je tvoj problem sa Djokovicem :?:
Safin ga je dobio dvaput. Jednom kad je bio klinac, drugi put kad je podbacio u WBu. Vise nisu ni igrali, jer Safin nije ni uspeo da dodje do meca sa Djokovicem.
Nalbandian ga je pobedio jednom, a izgubio 4 puta.

http://www.atpworldtour.com/Players/Hea ... 3&oId=N301

A batali me sa tim pricama "kad mu je stalo, on ga je pobedjivao", jer to ne pije vodu. Nalbandianu je Djokovic jako los matchup.

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 01:19

MaGiCa je napisao/la:
Begonja je napisao/la: On ima veliku sreću da igra u ovom periodu, da je stariji 5 godina, život bi mu prošao u sjeni Federera, a nedugo zatim Nadala. A danas je tenis takav da niko van TOP 5 ne vrijedi ni sekunde. Imam osjećaj da bi Nadal sam pobjedio Berdycha, Wawrinku i Troickog.

Ne znam koji je tvoj problem sa Djokovicem :?:
Safin ga je dobio dvaput. Jednom kad je bio klinac, drugi put kad je podbacio u WBu. Vise nisu ni igrali, jer Safin nije ni uspeo da dodje do meca sa Djokovicem.

A batali me sa tim pricama "kad mu je stalo, on ga je pobedjivao", jer to ne pije vodu. Nalbandianu je Djokovic jako los matchup.
Čuj kad je ovaj podbacio u VB-u. Uopće nije podbacio nego ga je Marat pomeo. Nalbandianu kad želi niko nije loš matchup. Ja sam 2007 imao priliku raditi intervju sa Nalbandianom (doduše ne kao novinar već kao snimatelj) i ono što je on izjavljivao je nevjerovatno. Jednostavno David se tenisom bavi u slobodno vrijeme, radije će otići pecati nego na trening ili otkazati turnir zbog trke relija.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 01:25

Begonja je napisao/la: Čuj kad je ovaj podbacio u VB-u. Uopće nije podbacio nego ga je Marat pomeo. Nalbandianu kad želi niko nije loš matchup. Ja sam 2007 imao priliku raditi intervju sa Nalbandianom (doduše ne kao novinar već kao snimatelj) i ono što je on izjavljivao je nevjerovatno. Jednostavno David se tenisom bavi u slobodno vrijeme, radije će otići pecati nego na trening ili otkazati turnir zbog trke relija.
Evo jos jednog coveka koji tumaci dogadjaje po nahodjenju. :lol:
Ko je kriv Nalbandianu sto tenis nije shvatao ozbiljno? Taj Djokovic ga je unistio kad je imao 20 godina u Montrealu. Unistio ga je na Queensu. Koliko treba puta da ga raznese, da bi neki Begonja priznao realnost?
Gde je Safin bio od 2007e do 2009e?
Koliko je osvojio turnira? Koliko je GS polufinala i finala igrao?

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 01:26

MaGiCa je napisao/la:
Begonja je napisao/la: Čuj kad je ovaj podbacio u VB-u. Uopće nije podbacio nego ga je Marat pomeo. Nalbandianu kad želi niko nije loš matchup. Ja sam 2007 imao priliku raditi intervju sa Nalbandianom (doduše ne kao novinar već kao snimatelj) i ono što je on izjavljivao je nevjerovatno. Jednostavno David se tenisom bavi u slobodno vrijeme, radije će otići pecati nego na trening ili otkazati turnir zbog trke relija.
Evo jos jednog coveka koji tumaci dogadjaje po nahodjenju. :lol:
Ko je kriv Nalbandianu sto tenis nije shvatao ozbiljno. Taj Djokovic ga je unistio kad je imao 20 godina u Montrealu. Unistio ga je na Queensu. Koliko treba puta da ga raznese, da bi neki Begonja priznao realnost?
Gde je Safin bio od 2007e do 2009e?
Koliko je osvojio turnira? Koliko je GS polufinala i finala igrao?
Pa čovječe dragi kakav Safin kad on između finala Davis Cupa i planinarenja bira ovo drugo. A Nalbandian je još gori po tom pitanju.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 01:35

Begonja je napisao/la: Pa čovječe dragi kakav Safin kad on između finala Davis Cupa i planinarenja bira ovo drugo. A Nalbandian je još gori po tom pitanju.
Nema efekta sa tobom se nastavljati.
I Safin i Nalbandian su bolji od Djokovica. I JCF i Kuerten koji imaju 5 turnira na HCu zajedno, i Hewitt koji ima sve same poraze protiv Djokovica i 40ak drugih tenisera koje samo mrzi da igraju ozbiljno. Jbga, toliko je srecaros Djokovic, da je to nevidjeno. 2 seta koja je dao konkurenciji na AO 2008e i 2011e, svedoce o tome da moze da ga bije ko hoce.
Jbga, ja ne kapiram ovaj sport. :roll:

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 01:39

MaGiCa je napisao/la:
Begonja je napisao/la: Pa čovječe dragi kakav Safin kad on između finala Davis Cupa i planinarenja bira ovo drugo. A Nalbandian je još gori po tom pitanju.
Nema efekta sa tobom se nastavljati.
I Safin i Nalbandian su bolji od Djokovica. I JCF i Kuerten koji imaju 5 turnira na HCu zajedno, i Hewitt koji ima sve same poraze protiv Djokovica i 40ak drugih tenisera koje samo mrzi da igraju ozbiljno. Jbga, toliko je srecaros Djokovic, da je to nevidjeno. 2 seta koja je dao konkurenciji na AO 2008e i 2011e, svedoce o tome da moze da ga bije ko hoce.
To svjedoči o tome da je tenis na nikad nižim granama. Da osim prve trojice plus Murray i Soderling niko sekunde ne vrijedi.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 20 mar 2011, 01:40

nalbandijan i safin su mogli bit odlicni ali problemi sa glavom i nezainteresovansot su ih doveli tu gdje jesu... taj nalbandijan je tuko federera kad mu niko nije mogo seta uzet, prije par godina u parizu razbuco je i noleta i federera i nadala... ali sad da je bolji od noleta nije vala... nije dovoljan samo talenat da bi nesto postigo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 01:41

Begonja je napisao/la: To svjedoči o tome da je tenis na nikad nižim granama. Da osim prve trojice plus Murray i Soderling niko sekunde ne vrijedi.
A jel bio na visim granama kad je Ivanisevic uzeo WB mozda? :lol:

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 01:49

MaGiCa je napisao/la:
Begonja je napisao/la: To svjedoči o tome da je tenis na nikad nižim granama. Da osim prve trojice plus Murray i Soderling niko sekunde ne vrijedi.
A jel bio na visim granama kad je Ivanisevic uzeo WB mozda? :lol:
Ne bih ti znao tačno reći. Ali u ždrijebu sa Samprasom, Federerom i Agassijem, te Henman i Roddickom sigurno je bio jedan od zanimljivijih turnira. A po završetku je pokazao da ulazi u TOP 3 turnira ikad.

Taj turnir je ostao upamćen i po najspektakularnijem dočeku pobjednika ikad

[youtube][/youtube]

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 01:59

Pa tu sam te cekao macko. To je ono sto te bode, kao i ostale Hrvate. :lol:
Znaci da su Roddick i Federer od 19 godina, Sampras i Agassi sa 30 i kusur jaci protivnici od Federera i Nadala u prime time-u, Del Potra i Murraya, Berdycha i Soderlinga i ostalih starijih igraca i mladjih snaga?
Sad si se otkrio totalno Begonjavi. :lol:

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 20 mar 2011, 02:03

MaGiCa je napisao/la:Pa tu sam te cekao macko. To je ono sto te bode, kao i ostale Hrvate. :lol:
Znaci da su Roddick i Federer od 19 godina, Sampras i Agassi sa 30 i kusur jaci protivnici od Federera i Nadala u prime time-u, Del Potra i Murraya, Berdycha i Soderlinga i ostalih starijih igraca i mladjih snaga?
Begonjavi ti ni sekunde nije Hrvat, osim što navija za strašne servere :D Doduše nit su Sampras i Agassu bili u kusuru nit se Roddick na tadašnjoj travi može mjeriti sa Roddickom kasnije. Znaš šta bi jedan Henman uradio ovom Nadalu ili ovom Đokoviću na wimbledonskoj travi iz 2001.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 mar 2011, 02:13

Begonja je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Pa tu sam te cekao macko. To je ono sto te bode, kao i ostale Hrvate. :lol:
Begonjavi ti ni sekunde nije Hrvat, osim što navija za strašne servere :D Doduše nit su Sampras i Agassu bili u kusuru nit se Roddick na tadašnjoj travi može mjeriti sa Roddickom kasnije. Znaš šta bi jedan Henman uradio ovom Nadalu ili ovom Đokoviću na wimbledonskoj travi iz 2001.
Izvinjavam se onda. :D
Ali obicno su Hrvati ti koji skenjavaju Djokovica, a dizu Ivanisevica tako sto relativizuju mnoge stvari. ;)
Jbga, ti volis S&V, ja baseline igru. Razlika u ukusima.
bold1 - Jeste bili su na 30 ili mozda 31. Proveri.
bold2 - Isto ono sto bi Djokovic i Nadal uradili njemu na post 2001. wimbledonskoj travi. ;)

S&V je umrla kao igra, ostaje samo baseline igra. A najbolji ikada - Federer, Agassi, Borg, Nadal, Lendl, Wilander su baselineri.
Samo Sampras, McEnroe, Edberg i Becker mogu od S&V igraca Open ere da im izadju na megdan. A opet je ova prva garnitura jaca. ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.