San Antonio Spurs

Avatar
Felixians4
Postovi: 7494
Pridružen/a: 09 apr 2020, 19:20
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Felixians4 » 28 feb 2024, 15:42

Hype koji su mediji izgradili oko visokog francuskog centra bio je u potpunosti opravdan. Momak je toliko dobar da bi bila potrebna nacija milijuna kako bi ga zaustavila.

Barem u budućnosti. Zasad ga uspijeva zaustaviti nemušto posložena momčad San Antonio Spursa koja bi, da nema Detroit Pistonsa, bila razapinjana češće od tende kafića za vrijeme ljetnih mjeseci. S dvojicom igrača starijih od 25 godina i nijednim preko 30 u rotaciji Spursi su bili epitom ekipe koja traži svoj identitet, modus unutar kojeg može efikasno operirati; koja, uostalom, traži na koje će se pojedince u budućnosti moći osloniti.
Gregg Popovich lutao je od nemila do nedraga i u napadačkim i u defenzivnim postulatima igre, uvelike zato što je to ono što morate raditi s mladom ekipom da biste je otključali. Rezultiralo je to sezonom u kojoj su Spursi na 11 pobjeda nakon što su odigrali 70 posto utakmica, sezonom u kojoj je samo jedna petorka (Vassell—Jones—Champagnie—Sochan—Wembanyama) odigrala više od 100 minuta zajedno na parketu. Spursi su ove godine bili student koji iz malog mjesta dođe na fakultet i odjednom otkrije nove svjetove, eksperimentirajući sa svim i svačim, a sve kako bi se pronašao.

Nisam siguran koliko su Spursi u tome uspjeli kao momčad. Izgubili su 11 od 12 utakmica, ali dojam je da uspijevaju nešto dulje ostati u njima, što potvrđuje i net rating koji je s grozomornih -8,7 pao na jako, jako loših -7,7. Ono što veseli je to što igraju s dobrim protokom lopte, iako se uvijek pitam koliko je njihov ogromni broj asistencija (drugi u ligi, prvi po postotku asistiranih šutova) plod kvalitetne međuigre pojedinaca, a koliko nesposobnosti da napadaju obrane jedan-na-jedan. Obrana im se znatno poboljšala; pogotovo obrana reketa koja ih nekako drži na životu, budući da na trici dopuštaju gotovo 39 posto realizacije — što je konstanta kroz sezonu i velik razlog za brigu — ali dojam je da su im rotacije u zadnje vrijeme nešto bolje i jednostavno ih prati određena doza nesreće.

Sve u svemu, vide se pozitivni pomaci i to je sve što i možemo očekivati od ekipe koja više od 80 minuta po utakmici daje igračima od 20 godina.

Momčad možda korača naprijed u sićušnim inkrementima, ali Wembanyama ne poznaje riječ sićušno. Njegovi koraci su krupni — kako oni na košarkaškim parketima, tako i oni metaforički i metafizički. Nakon prva dva mjeseca tijekom kojih su Spursi pokušavali prokužiti kakvog su igrača točno izabrali, Wemby je konačno stavljen u situaciju u kojoj može konstantno pokazivati svoje vrline i u napadu i u obrani.


Popovich je počeo miksati puno 5-0 postava, davati Wembanyami prostora za igru s loptom iz driblinga, što je rezultiralo njegovom znatno boljom realizacijom na ulazima, koja je s mršavih 33 posto uspješnosti u 2023. skočila na preko 53 posto u siječnju i veljači na duplo većem volumenu. Wembyeva okretnost i fluidnost kretanja u potpunom je nesrazmjeru s njegovom visinom, zbog čega često izgleda kao nestvarna pojava na parketu, ali to se najbolje vidi upravo u situacijama u kojima s loptom u rukama razgrađuje protivnike.

Impresivno je to koliko vješto poentira iz kontakta, pri čemu se često vidi njegova sirova snaga — kad mora pretrpiti udarac, kao u postavljanju blokova, ispada iz ravnoteže, ali kad ih sam inicira, onda točno zna kako postaviti tijelo da odnese suparnika i nadvlada ga kroz čiste fizikalije. To je Spursima omogućilo da ga gurnu u ulogu plejmejkera iz pick-and-rolla, što zvuči suludo s obzirom na njegova 224 centimetra.

No, to čak nije najizraženiji dio igre u kojem je narastao.

Počeo je koristiti ekspresno usporavanje u stilu Luke Dončića kako bi suparnike izbacio iz ravnoteže, a apsurdna je brzina kojom mijenja smjer, istovremeno zadržavajući balans. Digao je realizaciju iz cut akcija na 1,33 poena po posjedu, što je na razini Anthonyja Davisa, Ivice Zupca, Nikole Jokića i Jarretta Allena, s tim da je ušao u top 25 po volumenu takvih akcija.

Ono što impresionira nije toliko ni frekvencija ni efikasnost njegovih cutova koliko površina terena koju u pola sekunde može pokriti na takvim akcijama. Kad imate igrača koji u dva koraka može doći od trice do obruča, a zna kako se osloboditi i ostati sam u takvim situacijama, to stvara ogroman pritisak na obranu. Problem je u tome što to njegovi suigrači ne znaju iskoristiti. Bar ne još. Wemby je bez sumnje napredovao u napadu i polako pokazuje naznake elitnog igrača. Još je sirov, još ima puno prostora za napredak, a dojam je da bi on došao još brže da je okružen kvalitetnijim partnerima. No, ne sumnjam da će se nastaviti razvijati i možda za dvije-tri godine doći na razinu na kojoj će gaziti sve pred sobom.


U obrani ne moramo čekati. U tome je već sad elita.

Na početku se mučio s rotacijama, mučio se s osobnim pogreškama, mučio se i s građenjem u defaenzivnom skoku te obranom jedan-na-jedan protiv određenih igrača, ali većinu toga je sanirao i čak pretvorio u svoju snagu, pogotovo defenzivni skok i help obranu.

Njegovo prisustvo u reketu već je dovoljno da odvrati igrače od ulaza ili ih prisili na uzimanje težih šutova poput floatera ili nagnutih skok-šutova kada bi protiv drugih igrača išli na ulaz i polaganje. Njegove duge ruke omogućuju mu da se vrati u akciju čak i onda kad ga probiju, dok njima istovremeno prisiljava suparnike da uzimaju puno više lukove kod šuta, što smanjuje preciznost. Osim Rudyja Goberta i možda Jarretta Allena, trenutno u ligi nema igrača koji više mijenja namjere suparnika kad se ukaže pod košem.

Vidi se to i na brojkama. Wemby je u veljači na dvije ukradene lopte i 3,8 blokada po utakmici i to je samo po sebi impresivno, ali još je impresivnije to što Spursi primaju 10,3 poena manje na 100 posjeda s njim na parketu nego bez njega. Ukratko, s njim na parketu su u gornjem defenzivnom domu, bez njega su najgora obrambena ekipa lige. Ljudi su u strahu kad ga vide. S razlogom.

Wembanyama je protiv Toronta imao 27 poena, 14 skokova, pet asista i četiri blokade, protiv Mavsa 26/9/5 uz tri blokade, protiv Kingsa 19/13/4 uz pet ukradenih i pet blokada, pa je to nadožuntao još jednom 5×5 utakmicom protiv Lakersa s 27/10/8 uz pet ukradenih i pet blokada, a onda je sve začinio sa 22/10/2 uz pet blokada protiv Jazza. Nema puno rookieja u povijesti košarke koji su izgledali impresivnije. Priča oko njega i Cheta Holmgrena — koji je sjajan, da se razumijemo — debelo je prešla na stranu Francuza, bez obzira na to što ekipa gubi. Ne gubi zbog njega. Dapače.

Kad ga vidim onako okretnog i krakatog, kad čujem što priča u intervjuima u kojima neobično podsjeća na mladog Giannisa, kad vidim koliko je napredovao od početka godine, ne bi me začudilo kad bi za dvije godine u vitrini imao i MVP nagradu i nagradu za najboljeg obrambenog igrača. Spursi će morati poboljšati roster ako mu to žele omogućiti, ali u njemu su bez ikakve sumnje dobili kamen temeljac za novu dinastiju.

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 mar 2024, 04:57

Pobjeda protiv OKCa koje je, vjerujem, rijesila i pitanje ROYa ove godine. Strasan nastup nasa 3 najbolja igraca (Wemby, Vassell, Sochan)! :ljepota: :ljepota:


Kugla3
Postovi: 669
Pridružen/a: 06 okt 2019, 22:50
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Kugla3 » 01 mar 2024, 11:38

NEZALAGANJE je napisao/la:
01 mar 2024, 04:57
Pobjeda protiv OKCa koje je, vjerujem, rijesila i pitanje ROYa ove godine. Strasan nastup nasa 3 najbolja igraca (Wemby, Vassell, Sochan)! :ljepota: :ljepota:

Ma tu je samo u početku bilo dileme dok se Wemby nije prilagodio, kad je odradio to sto je trebao onda je samo ubacio u brzinu više. Smiješno je i pričati o tome tko je ROTY. Mislim da ce dogodine razlika biti jos veća izmedju njih dvojice.
Being second is to be the first of the ones who lose.

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 mar 2024, 20:12

Konvertovali smo ugovor Barlowa na standardni NBA ugovor. Potpuno zasluzeno.Medjutim, cini se da je to samo do kraja ove sezone.

Vjerovatno se nasi nisu htjeli obavezivati dugorocno zbog planiranih poteza na ljeto, a cini mi se da mi ovim potezom imamo njegova prava, tako da ipak postoji odredjeni benefit, ako ga se bude zeljelo zadrzati dugorocnije.

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 04 mar 2024, 03:43

Poceli smo klikati!! Jeste zadnja cetvrtina sezone, ali je itekako bitno!! :ljepota: :ljepota:

Wemby dominira!

Izgleda da vise ne pali taktika protivnika da ga se cuva sa krilima tj. nizim igracima.Prilagodio se tome, a nije jos ni kraj sezone. :rol: A tek ga niko ne moze cuvati sa centrima.On ce biti udvajan konstantno vrlo brzo.

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 mar 2024, 00:09

The worst 3-point shooting team in the league *prior to* the All-Star break: San Antonio Spurs (33.9 percent).

The best 3-point shooting team in the league *since* the All-Star break: San Antonio Spurs (42.9 percent).


Govorim ja da je nesto kliknulo.Najvise su igru podigli Wemby, Vassell i Branham kojeg sam gotovo bio otpisao. Zadnjih 10 tekmi decko bukvalno kida.Uozbiljio se i u odbrani i iako jos uvijek bilo koga tesko zaustavlja barem je tu sada trud i pokazuje neki napredak.

Malaki Branham has averaged 15.4 points on 51/60/95 shooting splits over his last 10 games.

Njega samo to i moze ostaviti na rosteru u narednim godinama.U najmanju ruku ogroman trud u odbrani i iznadprosjecan sut za 3p.

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 mar 2024, 12:16

Male su sanse da cemo ove godine imati pik TOR.Jednostavno, tako lose izgledaju.

Preostace nam samo nas pik, a onda cemo biti u ogromnoj dilemi koga birati!?

Da li kreatora na PGu koji nam je prijeko potreban ili jos jedno jako krilo uz Sochana koje moze sutirati i ima upside!?

Kugla3
Postovi: 669
Pridružen/a: 06 okt 2019, 22:50
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Kugla3 » 17 mar 2024, 19:29

NEZALAGANJE je napisao/la:
16 mar 2024, 12:16
Male su sanse da cemo ove godine imati pik TOR.Jednostavno, tako lose izgledaju.

Preostace nam samo nas pik, a onda cemo biti u ogromnoj dilemi koga birati!?

Da li kreatora na PGu koji nam je prijeko potreban ili jos jedno jako krilo uz Sochana koje moze sutirati i ima upside!?
Nisam nesto puno pratio mock draft za ovu godinu, ali sam uvijek za opciju da se izabere najbolji mogući igrač bez obzira na poziciju, pa ga onda poslije uklapaj u ekipu. Sve pozicije bi nam odgovarale osim C jer smo vidjeli kod SA da Wemby-Zach bas i ne ide zajedno. E sad da li bi to sada bolje izgledalo kad je Wemby jako puno napredovao u odnosu na početak sezone pitanje je, ili jednostavno Zach nije dobar fit uz Wembya. Opet sve zavisi sa koje pozicije cemo birati, ali sam uvijek za najboljeg mogućeg igrača u tom trenutku.
Being second is to be the first of the ones who lose.

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 mar 2024, 20:51

Kugla3 je napisao/la:
17 mar 2024, 19:29
NEZALAGANJE je napisao/la:
16 mar 2024, 12:16
Male su sanse da cemo ove godine imati pik TOR.Jednostavno, tako lose izgledaju.

Preostace nam samo nas pik, a onda cemo biti u ogromnoj dilemi koga birati!?

Da li kreatora na PGu koji nam je prijeko potreban ili jos jedno jako krilo uz Sochana koje moze sutirati i ima upside!?
Nisam nesto puno pratio mock draft za ovu godinu, ali sam uvijek za opciju da se izabere najbolji mogući igrač bez obzira na poziciju, pa ga onda poslije uklapaj u ekipu. Sve pozicije bi nam odgovarale osim C jer smo vidjeli kod SA da Wemby-Zach bas i ne ide zajedno. E sad da li bi to sada bolje izgledalo kad je Wemby jako puno napredovao u odnosu na početak sezone pitanje je, ili jednostavno Zach nije dobar fit uz Wembya. Opet sve zavisi sa koje pozicije cemo birati, ali sam uvijek za najboljeg mogućeg igrača u tom trenutku.
Wemby je najbolji na C i to je to.Ne treba ni razmisljati da on vise ista drugo igra. Najbolji igraci na ovom draftu, neracunajuci Sarra, jesu igraci koji nama ustvari trebaju, a to su PGi i SFovi.

Avatar
Felixians4
Postovi: 7494
Pridružen/a: 09 apr 2020, 19:20
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Felixians4 » 18 mar 2024, 14:58

Kugla3 je napisao/la:
17 mar 2024, 19:29
NEZALAGANJE je napisao/la:
16 mar 2024, 12:16
Male su sanse da cemo ove godine imati pik TOR.Jednostavno, tako lose izgledaju.

Preostace nam samo nas pik, a onda cemo biti u ogromnoj dilemi koga birati!?

Da li kreatora na PGu koji nam je prijeko potreban ili jos jedno jako krilo uz Sochana koje moze sutirati i ima upside!?
Nisam nesto puno pratio mock draft za ovu godinu, ali sam uvijek za opciju da se izabere najbolji mogući igrač bez obzira na poziciju, pa ga onda poslije uklapaj u ekipu. Sve pozicije bi nam odgovarale osim C jer smo vidjeli kod SA da Wemby-Zach bas i ne ide zajedno. E sad da li bi to sada bolje izgledalo kad je Wemby jako puno napredovao u odnosu na početak sezone pitanje je, ili jednostavno Zach nije dobar fit uz Wembya. Opet sve zavisi sa koje pozicije cemo birati, ali sam uvijek za najboljeg mogućeg igrača u tom trenutku.
hehe, Zach Edey i Wemby. Znam da misliš na Collinsa, no Edey i Wemby tandem blokera, šta bi to bilo?

Polako o draftu, ima 3 mjeseca, kreće March Madness, završnica u Europi, vi makar još par pobjeda da ljepše završi sezona i prekinut mučni period za fan bazu

Kugla3
Postovi: 669
Pridružen/a: 06 okt 2019, 22:50
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Kugla3 » 22 mar 2024, 00:41

NEZALAGANJE je napisao/la:
16 mar 2024, 12:16
Male su sanse da cemo ove godine imati pik TOR.Jednostavno, tako lose izgledaju.

Preostace nam samo nas pik, a onda cemo biti u ogromnoj dilemi koga birati!?

Da li kreatora na PGu koji nam je prijeko potreban ili jos jedno jako krilo uz Sochana koje moze sutirati i ima upside!?
https://www.poundingtherock.com/2024/3/ ... s-williams

Evo jedan fin tekst i odgovor na tvoje pitanje. Mislim kad covjek malo razmisli krilo bi u svakom slučaju bio bolji izbor, da uz Sochana se doda jos jedan sličan njemu jer danas bez dobrih krila nema ni rezultata, a i Tre nakon all stara je sve bolji i bolji. Mislim da je dosta lakše doći do dobrog PG nego krila, bilo to kroz draft, FA ili trade.
Being second is to be the first of the ones who lose.

lumani
Postovi: 14882
Pridružen/a: 21 apr 2012, 10:15
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la lumani » 22 mar 2024, 13:14

Da pitam navijace Spursa kako ste zadovoljni sezonom?

Ja Sam licno ocekivao mnogo vise!

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 mar 2024, 04:10

Kugla3 je napisao/la:
22 mar 2024, 00:41
NEZALAGANJE je napisao/la:
16 mar 2024, 12:16
Male su sanse da cemo ove godine imati pik TOR.Jednostavno, tako lose izgledaju.

Preostace nam samo nas pik, a onda cemo biti u ogromnoj dilemi koga birati!?

Da li kreatora na PGu koji nam je prijeko potreban ili jos jedno jako krilo uz Sochana koje moze sutirati i ima upside!?
https://www.poundingtherock.com/2024/3/ ... s-williams

Evo jedan fin tekst i odgovor na tvoje pitanje. Mislim kad covjek malo razmisli krilo bi u svakom slučaju bio bolji izbor, da uz Sochana se doda jos jedan sličan njemu jer danas bez dobrih krila nema ni rezultata, a i Tre nakon all stara je sve bolji i bolji. Mislim da je dosta lakše doći do dobrog PG nego krila, bilo to kroz draft, FA ili trade.
Ma samo krilo.I to krilo koje moze sutirati, a tu je Risacher prvi izbor.Mi jednostavno sebi ne mozemo priustiti jos jedan pik ciji ce sut biti u razvoju.Cody Williams ili Holland mozda ispadnu bolji igraci generalno, ali mi trebamo talenat Risachera.

Usput, ovim vecerasnjim porazom od MEM smo fakticki zabetonirali TOR u 6 najgorih ekipa. Dakle, 99% nista od njihovog pika ove godine.

@lumani Mozda se ocekivalo vise, ali nije bilo realno.Ovdje fali jos talenta.Samo su Wemby i Sochan top 10 pikovi, a pogledaj koliko ih imaju ostale ekipe koje nisu u POu ili Play in-u.Da ne pominjem ove druge.

Avatar
Felixians4
Postovi: 7494
Pridružen/a: 09 apr 2020, 19:20
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Felixians4 » 30 mar 2024, 03:29

produžeci protiv brunsona briljantnog i thibsovih knicksa koji love i drugu poziciju konferencije. popovich izgubio živce na suce, a brett brown se hihoće uz nj. blagoslovljeni ste

p.s.

podsjetilo na finiše protiv Bucksa i Lakersa kad je Wemby izdominirao Giannisa i AD u crunch time. E, meni trebale njegove 2 blokad včrs, no izbjegavali ga, a on sazrijeva iz minute u minutu. Insane

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 30 mar 2024, 04:19

Ekipa polako pronalazi svoju igru i identitet....Rast je evidentan, sto ekipno, sto kod mnogih pojedinaca. Kostace nas to vjerovatno top 3 pika, ali koga briga, ionako je prvih 5-6 igraca ovog drafta u 5 deka, sto bi se reklo...

Wemby monstruozan. :ljepota: :ljepota: Suvisno je vise i pominjati brojke, kad skoro svaku noc nesto dostigne.

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 05 apr 2024, 23:34



Nema jace slike na netu. :cool: :D

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 apr 2024, 04:57

Pobjeda sezone na samom kraju iste...Posteno sje.basmo seeding DEN.

Takodje, ovo sto Mamu igra na kraju sezone, tesko je zamisliti da ce ga nasi pustiti u FAu.Bolji je fit sa Wembyem od pola rostera.Izgleda da Barlow nece dobiti ugovor, a mozda cak ni Bassey vise ne bude tu, iako to ne bih volio, da bi se Mamu ostavio.

Avatar
NEZALAGANJE
Postovi: 25274
Pridružen/a: 04 avg 2011, 23:03
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 apr 2024, 00:27

Wemby i zvanicno zavrsio sezonu.Nece igrati sutra protiv DET.

Ispunio sva ocekivanja i vise od toga. On je nas temelj, a sve ostalo ce se graditi oko njega.Siguran ROY, izgledne sanse i za DPOYa plus skoro sigurno neki All NBA defensive team. :ljepota: :ljepota:

U pogledu draft pozicije, gotovo je sigurno da cemo imati 4. ili 5. startnu poziciju pred lutriju.To ce odluciti coin flip sa POR, ako zavrsimo sa istim rekordom.Mada,totalno nebitno, jer se na ovom draftu do posljednjeg trenutka nece znati ko ce biti 1.pik, a kamo li sta ostalo!? Bice ogroman pritisak na fransizama da donesu pravu odluku.

U medjuvremenu je izasao i izvjestaj da se ne ocekuju neke bombasticne promjene u nasem rosteru za narednu sezonu (americki mediji ce pobudaliti :rol: ) i da je fokus 2025. godina i taj draft.Mislim da je to ispravna odluka iz 2 razloga.Prvi je da se roster posetepeno razvija bez nekih vjestackih trejdova u ovom momentu tipa davanja svih asseta za Younga, a drugi je sto svi govore da ce draft 2025. godine biti strasan, a mi bi na tom draftu trebali imati svoj pik, ATL pik, TOR pik (ako ne bude konvertovan ovo ljeto), CHI pik (vrlo izgledan za konverziju) i pik CHA (manje izgledan za konverziju).To je i vise nego dovoljno za "igrati se" i ciljati igraca koji je potreban.

Do tada, ovo ljeto pojacati ekipu sa boljim FA role igracima koji dobro sutiraju i mogu igrati pristojnu odbranu, te vjerovati u daljnji razvoj trenutne okosnice Wemby-Vassell-Sochan+ Tre, Champagnie, Cissoko, ovogodisnji pik...

I za kraj, kompilacija zakucavanja Wembya :cool:


Kugla3
Postovi: 669
Pridružen/a: 06 okt 2019, 22:50
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Kugla3 » 15 apr 2024, 15:54

• Youngest player in NBA history to have a 40-20 game

• Only player in NBA history with 1500+ PTS, 250+ BLK, and 100+ 3PT in a single season

• 4th player ever to have 1500+ PTS, 250+ AST, and 250+ BLK in a season (Kareem, Hakeem Olajuwon, and David Robinson are the other 3)

• Fastest player to reach 1K+ PTS, 500+ REB, and 150+ BLK in their career ( 1423 minutes )

• First player in NBA history to average a 5x5 over a two-game span

• Youngest player to record a 5x5 game (only 15 players have ever had a 5x5 game)

• Youngest player to record a 20-20 game

• Youngest player to record a triple-double with blocks

• Youngest center to record a triple-double

• Youngest player in NBA history to record a triple-double with 0 turnovers

• ONLY player in NBA history to average at least 20 PTS, 10 REB, 3 BLK, and one 3-pointer per game

• ONLY player in NBA history to have 250+ BLK, 250+ AST, and 100+ threes in a season

• 2nd player ever to record back-to-back 5+ STL, 5+ BLK games (MJ is the other player)

• 2nd player ever to record 25+ PTS, 10+ REB, 5+ AST, 5+ STL, and 5+ BLK in a game (Hakeem Olajuwon is the other player)

• Averaged at least 20 PTS, 10 REB, 3 BLK in a season, last player to do this was MVP Shaq

• Most Consecutive Double-Doubles by a Teenager in NBA History

• 2nd-youngest player to record 10 blocks in a game

• Led the NBA in blocks with 3.6

• Led the NBA in stocks (stls + blocks) with 4.8

• First rookie with 300+ stocks since Shaq

• Blocks this season:
Wemby - 3.6
Heat - 3.4

• Wemby finished rookie season averaging 21.4 PPG, 10.6 RPG, 3.9 APG, 1.2 SPG, and 3.6 BPG, becoming the first player in post-merger NBA history to average those numbers or better for a season.

Nije loše za jednog rookiea...
Being second is to be the first of the ones who lose.

Avatar
Felixians4
Postovi: 7494
Pridružen/a: 09 apr 2020, 19:20
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la Felixians4 » 15 apr 2024, 16:05

Mora biti ambicija napad na doigravanje/play in, Wemby će to zahtijevati, sigurno i Popovich želi još nadmetanja. U tom svjetlu, dovođenje veterana ovog ljeta je nešto što se podrazumijeva, "veterana" koji nije, tj. nisu "gotovi" mada je iznad svega jedino bitno da Vic nema fizičkih problema. Bit će silno premoren i mentalno nakon domaćih Olimpijskih Igara, nametat će se pritisak već da SAS ne budu gubitnička momčad i nemam sumnje da će SAS sooner than later opet postati nezaobilazan sastav koji će udahnuti ponovno svježinu u NBA. Predivno je bilo pratiti dinastiju koja je kruzirala kroz RS, bila nešto ala ovaj BOS zadnjih sezona, konzistentno vrhunska obrambeno i napadački, balansirana, "samo" naravno puno kvalitetnija, zrelija, kulturološki bogatija i s najboljom strukom svijeta. A tek playoff match ups i rivalstva. E pa Wemby Spurs uskoro će biti momčad na koju nitko neće htjeti naletjeti iti jednu večer, a playoff Texas rivalstvo npr. s Lukinim Mavsima, pa to će biti nešto predivno.

Nek kuglice do mjesec odluče, dovoljno su vas nagradile ponovno nakon Duncana s Wembyem, nema sumnje da će vaši znati kog pikirati i kako posložiti mladu jezgru koja se već formirala. Donijela je ova sezona gotovo sve odgovore po tom pitanju i to je cool, na kraju i popravljen omjer.


Sada će valjda i Raul uskrsnuti s Draft viđenjima i scouting analizama

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.