Razvalit cemo Milan s 1-0.

Odbrana milana je strahobalna vcrs.

Ali džaba kad imaš Allegria.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Zar mi se niste smijali prije nekoliko godina kada sam pisao da je serie A sve jaca i bolja?galia95 je napisao/la: ↑27 apr 2024, 18:20Šest ekipa iz Serije A u Ligi prvaka, ako Roma ili Atalanta osvoje Evropsku ligu.![]()
![]()
https://www.fanpage.it/sport/calcio/sei ... n-un-caso/
Rezultati u evropi su jedino objektivno mjerilo.
Lani se pricalo o nikad boljoj ligi, a ptice na grani su znale da je ono bio vise incident koji se nece ponoviti (svi klubovi do zavrsnice). Ove sezone se vidjelo prizemljenje u LP, a vidjet cemo hoce li iko u finale u ostalim takmicenjima. To sto neki klub iz Italije igra 1/4F ili 1/2F Lige Evrope ili Konf. Lige mi nista ne govori, to treba biti obaveza tih ekipa jer je Italija valjda fudbalska sila koja ne treba da se sramoti s predstavnicima Svicarske i sl.koeficijent je napisao/la: ↑28 apr 2024, 11:32Rezultati u evropi su jedino objektivno mjerilo.
Sve najjače lige su trenutno tu negdje.
EPL najgora u zadnjih 20 godina, svi osim Citya se sramote drugu sezonu zaredom.
Problem Serie A je što su Real/Bayern/City budžetom par klasa iznad Intera, ali kako se spuštaš na tabeli, sve je to otprilike isto, što dokazuju i međusobni rezultati u evropi zadnjih godina.
E sada jesu li najjače ekipe generalno lošije nego prije 5-10 godina je drugo pitanje.
Kako god okreneš, liga je puno jača nego prije 10 godina kada su se svi osim Juventusa sramotili u evropi.
Sada skoro svi imaju odlične rezultate s obzirom na budžet, a Juventus se sramoti.![]()
Pa ne ponavlja se često nijednoj ligi, bar ne po zaslugama gdje je to do snage klubova, a ne sezone koja iskače iz prosjeka.
Ali opet nije bilo sramoćenja. Inter razočarao zbog nedostatka širine u napadu, Milan ispao u grupi s dva polufinalista, Napoli odigrao dobro protiv Barcelone i Lazio protiv Bayerna. Nije bilo sramoćenja u razini Maccabija ili Conteovih ispadanja s Interom.Ove sezone se vidjelo prizemljenje u LP, a vidjet cemo hoce li iko u finale u ostalim takmicenjima.
Iz EL su otjerali slabije lige, tako da nije više smiješno natjecanje. Jedino za konferenciju možemo reći da nije neka mjera.To sto neki klub iz Italije igra 1/4F ili 1/2F Lige Evrope ili Konf. Lige mi nista ne govori, to treba biti obaveza tih ekipa jer je Italija valjda fudbalska sila koja ne treba da se sramoti s predstavnicima Svicarske i sl.
Nema sistemskog rada bez para. A do para se može doći ili vlasništvom stadiona (država pravi probleme) ili ulijetanjem arapa.Da bi pricali o kvaliteti nedovoljno mi je to sto bude par incidenata u Evropi, mora se vidjeti sistemski rad i kontinuitet. To vidimo na eventualno dvije ekipe u ligi, trenutni Inter (koji je podbacio u odnosu na lani), ali u globalu napreduje kada posmatramo ispadanja Contea u grupi, te Atalante koja vidiljivo ima sistem, sve drugo su sporadični rezultati nakon kojih ide prizemljenje. Napoli jos jedan primjer. Da nema intera liga bi bila odron i nista jaca od te prije 10 g. To bih nazvao recency bias, to da je liga nesto jaca sad nego 2014.
Jbg, Juventusu se najbolji period desio u Messijevom i Cristijanovom primeu, plus zlatne generacije tih ekipa.Globalna slika je da je fudbal u Evropi u padu, to najbolje oslikavaju ekipe iz Spanije od kojih nisi mogao nista osvojiti tih godina, a sad imas par ekipa iz Engleske + Bayern + Real + PSG, od kojih vise nego pola nije one snage kao npr prije 4-5 godina. To je jedini razlog sto je Italija donekle konkurentna u Evropi.
Pa napravili ste stimung nicim izazvani prije dvije godine sa tipom proslave sad jbg sjedite i gledajte. I to se cak vise odnosi na pojedine vase igrace nego navijace, jer ovo je ocigledno personalni beef medju igracima koji samo uzvracaju istom mjerom. Glavno da nema pominjanja rodbine i majki ko prosli put na vasoj proslavi
To sto su Hakana zezali mi je nekako i opravdano, prvi je poceo bacati otrovne strelice prelaskom u ljutog rivala i posle pojedine izjave sto mu i nisu trebale. Uostalom zayebavanje sa trofejom kebaba mi je nekako i OK. Cak i ono posle ''nabijte si trofej kupa u guz.icu'' mi nekako dodje kao 'prihvatiljivo' podyebavanje s obzirom na veliki rivalitet.miki09 je napisao/la: ↑28 apr 2024, 19:12Pa napravili ste stimung nicim izazvani prije dvije godine sa tipom proslave sad jbg sjedite i gledajte. I to se cak vise odnosi na pojedine vase igrace nego navijace, jer ovo je ocigledno personalni beef medju igracima koji samo uzvracaju istom mjerom. Glavno da nema pominjanja rodbine i majki ko prosli put na vasoj proslavi![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.