Vjerujem da hoce biti sporazumni, ali i kad je sporazumni ti moras isplatiti novac.
Nije tacno, sporazumni ne uslovljava isplatu , zato se i zove sporazumni!!!!
Uvijek se isplati dio novca po dogovoru, zato i dođe do sporazuma.
Ako neko ima još godinu dana ugovor onda mu ti ponudiš platu za 3 do 6 mjeseci, u tom fazonu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ko da je bitno koliko love Rozman hoce da pokupi, svakako bi Mirva to spichko na nekakve debile tipa Matanovic, Penarande ili Julardzije i imali plate po 20000 eura ili dao Rozmanu za raskid. Isto tako ostanak Rozmana je svejedno, yebat ce nam majku ostankom nakon ovoga kako ce se ponasati ako ostane, gdje te tjeraju svi ko da ce se on truditi i raditi ozbiljno, hoce al u khurcu ne bi niko kad si nepozeljan.
Vjerujem da hoce biti sporazumni, ali i kad je sporazumni ti moras isplatiti novac.
Ako neko ima još godinu dana ugovor onda mu ti ponudiš platu za 3 do 6 mjeseci, u tom fazonu.
Upravo tako. Generalno raja cuje rijec sporazumni i misli sve rijeseno, a ugovori su takvi da moras isplatiti ili dio po dogovoru ili sve u ratama. Kakve jos sve klauzule imaju ne znam i vjerovatno nije kod svakog isto. Drugo je kad neko oprosti i odrekne se svega, ali rijetki su takvi.
Pa je li moguće da neko neironično glasa za ostanak Rožmana
PS
Trebala je biti i opcija Zoran Zekic
Moguce je. Ja sam glasao za ostanak. Zeljkovic nepoznanica, fakticki bi bio na istom kao i sa Rozmanom. Susic bi samo ukaljao svoje ime, osim autoriteta i nekog hajca medju navijacima nista ne bi donio. Husrefa smo se nagledali previse puta, hvala mu al 6 puta ni Vizu za buducnost ne mogu gledat. Nama je trener najmanji problem u klubu. Sa ovakvim vodstvom ti moze Guardiola doci i dobit ces isti qrac. Problem je mnogo veci (i deblji) od Rozmana.
Moze i ne mora, mozes ga jednostavno ostaviti da ga isplacujes do kraja ugovora, a ovaj ne moze raditi nigdje drugo jer je jos u radnom odnosu. Dva najpoznatija slucaja, di mateo kad je nogiran iz celzija (mislim da je dvije godine platu primao) i nagelsman u bajernu, s tim da ga je bajern prestao placati cim je postao selektor ( i odrekli se naknade)
Upravo tako. Generalno raja cuje rijec sporazumni i misli sve rijeseno, a ugovori su takvi da moras isplatiti ili dio po dogovoru ili sve u ratama. Kakve jos sve klauzule imaju ne znam i vjerovatno nije kod svakog isto. Drugo je kad neko oprosti i odrekne se svega, ali rijetki su takvi.
Pa radite li vi na svojim poslovima majku mu, ili jos niste dobacili do toga , sporazumni otkaz ne znaci nuzno isplatu, svakako znaci da su se sporazumno razisli il ti ga dogovorili !!! Uglavnom, sporazumni ne uslovljava isplatu koju bi morali isplatiti po ugovoru van sporazumnog raskida istog!
Ostanak Rožmana, radije bih još dvije sezone na četvrtom (2024/2025, 2025/2026), pa onda narednih 5-6 godina titulu uzimati (2027, 2028, 2029 itd.), a ne da se dovodi neko novi pa cemo vjecno na 4. ili 5. mjesto biti
Ne može raja nazor ništa
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t
Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4
Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t
Pa radite li vi na svojim poslovima majku mu, ili jos niste dobacili do toga , sporazumni otkaz ne znaci nuzno isplatu, svakako znaci da su se sporazumno razisli il ti ga dogovorili !!! Uglavnom, sporazumni ne uslovljava isplatu koju bi morali isplatiti po ugovoru van sporazumnog raskida istog!
Ne znaci nuzno, kod nas u praksi znaci. Mislim da to svi i govore.
Zadnja izmjena: NisamIsmirMirvic, dana/u 06 jun 2024, 15:17, ukupno mijenjano 1 put.
Obicno se SPORAZUME da mu umjesto npr sve plate do kraja ugovora, isplate 75% plata, ili tako nesto. Rijetki su slucajevi kad se neko odrekne komplet iznosa po ugovoru.
Ostanak Rožmana, radije bih još dvije sezone na četvrtom (2024/2025, 2025/2026), pa onda narednih 5-6 godina titulu uzimati (2027, 2028, 2029 itd.), a ne da se dovodi neko novi pa cemo vjecno na 4. ili 5. mjesto biti
Ne može raja nazor ništa
I narednih 5-6 godina će biti četvrti jer ne zna. Treba istrpiti nekoga ko zna, a ne nekoga ko protiv čmarova sa 10 igrača ili 9 juniora uskog brijega igra nazad s 5 igrača. Dakle, ne zna. A sad, Adio.
Od četiri ponuđene opcije najbezbolniju odabrati.
Pa da vidimo:
1. Safet Sušić, nema potrebe da trošimo riječi o njemu svi znamo ko je. Vodio reprezentaciju uspješno, u Turskoj kup sa nekim klubom. Sve u svemu naprednija verzija Musemića. Neću se žaliti ako dođe, nema sumnje da bi igrali fino.
2. Musemić 6. put da se vrati vala dosta je, 6 baklava za bajram da pojedem puno je, a kamoli da on se ponovo vrati. Kad bi se vratio bili bi max. 3 te odmah iduću sezonu bi počeli problemi.
3. Zeljković neka hvala, sa Olimpijom nije uspio napraviti rezultat u uređenom sistemu kako će ovdje?
4. Ostanak Rožmana jedino ako Zekić ne bi došao ili neko sličan, neka ide ako će Sušić doći ako će ipak Musemić ili neko sličan neka ga.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!