Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

4ever alone?
Lokacija: In the butterfinger solar system (instead of the milky way)
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la 4ever alone? » 29 mar 2011, 23:27

Cartman je napisao/la:
kralj_je_mrtav je napisao/la:Ajde da i kralj koju prozbori, znam da cu vas razocarati, ali eto. Kakav ba Osim i Faruk i Barbarez, cuj oni prave novi savez. Daj se uozbiljite molim vas i nemojte da raja beze nasjeda. Danas ovdje Barba rece da ga niko nije kontaktirao, a Benz je milion puta ponovio da u novom savezu moraju sjediti ljudi iz cijele BiH. Pa molim vas, u novom statutu je bar sto se tice broja clanova IO i Skupstine, te drugih organa, isto sve kao i u starom, Dakle, nemkojhte lupati, ukoliko se ovi ovdje ne dogovre, ne ovi, nego ti neki drugi, od bh. fudbala nema nista.
Konacno neko normalan.
Fuj, ja se taman ponadao da ce Osim, Fare i Sergej praviti novi savez.
:smajlikojipredstavljanekividsarkazma:

samovasposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samovasposmatram » 29 mar 2011, 23:30

kralj_je_mrtav je napisao/la:Ajde da i kralj koju prozbori, znam da cu vas razocarati, ali eto. Kakav ba Osim i Faruk i Barbarez, cuj oni prave novi savez. Daj se uozbiljite molim vas i nemojte da raja beze nasjeda. Danas ovdje Barba rece da ga niko nije kontaktirao, a Benz je milion puta ponovio da u novom savezu moraju sjediti ljudi iz cijele BiH. Pa molim vas, u novom statutu je bar sto se tice broja clanova IO i Skupstine, te drugih organa, isto sve kao i u starom, Dakle, nemkojhte lupati, ukoliko se ovi ovdje ne dogovre, ne ovi, nego ti neki drugi, od bh. fudbala nema nista.
ti i tvoja cijela BiH,...jarane OSIM je cijela BiH,...da mi je da vidim tog JUNAKA da kaze nesto na ime Ivice Osima pa ta bi se osoba automatski klasificirala kao budala.
to sto se suska napisao sam i prije a napisat cu i sada ISTINA je to za Osima i ostale,...
u ostalom vidjet ce te u bliskoj buducnosti,...
ono sto Benz kaze to se moze macku o rep to ti kazem iz prve ruke,..jer suska se suska da ce "benzko" bye bye od nas :) imo je vremena da nesto uradi i nije nista sredio,...Osim i Platini se dogovaraju sada,...zadnjih dana su veze bh legende - uefa-fifa na heavy rotation,....vjerovo il ne u ostalom vidjet ces.
WHUFC

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 mar 2011, 23:31

Bolje da ne igramo nikad i nikako, nego sa ovakvim savezom kakav je postojao do danas.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 29 mar 2011, 23:31

ne znam sta smatras iz svih djelova BIH jer mislim da njih bas taj dio i ne interesuje, ako se sjecas BIH ja igrala i klubovi u evropi i bez toga. Eh realnije je da ovi sto su za statut dobiju priliku tj ljudi iz federacije ako se organizuju kako treba. Mislis da ce fifa i uefa obracat paznju sta kaze slavuj,petkovic i bevanda colakovic, ma jok ako dodju ljudi sa planom i programom pred njih saslusat ce ih i bit ce vrata otvorena svima, pa ko hoce bujrum... E druga je stvar sta sam ja prvi skeptik i te nase Satro legende samo serendaju po televiziji...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 29 mar 2011, 23:35

Napoli je napisao/la:Sve da je to i istina za Osima i ostale legende mislite da se ovi kockasti i komsije iz manjeg entiteta nece buniti.Bila bi prica pravi se bošnjački savez ovo,ono.
Sta vam je ljudi da je to tako lahko ne bih se ovoliko zaj.ebavali u politickim vodama
Oni su proslost druze. Ako se formira taj novi savez formirat ce ga strucni ljudi poput I.Osima ! Ko bude zelio da pridje tom savezu i da ima mogucnost igranja Evrope i da ima koristi od finansija UEFE i FIFE neka pridje, ostali koji zele igrati igru Davida i Golijata samo neka izvole, neka se protive tom novom savezu i neka oforme svoj ali igrat ce ga onako iz inata i bez ikakve svrhe. Mada nevjerujem da ce biti takvih. Savez je proslost, samo se nadam da necemo i mi biti zajedno s njim.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 29 mar 2011, 23:37

kralj_je_mrtav je napisao/la:
samovasposmatram je napisao/la:
ti i tvoja cijela BiH,...jarane OSIM je cijela BiH,...da mi je da vidim tog JUNAKA da kaze nesto na ime Ivice Osima pa ta bi se osoba automatski klasificirala kao budala.
to sto se suska napisao sam i prije a napisat cu i sada ISTINA je to za Osima i ostale,...
u ostalom vidjet ce te u bliskoj buducnosti,...
ono sto Benz kaze to se moze macku o rep to ti kazem iz prve ruke,..jer suska se suska da ce "benzko" bye bye od nas :) imo je vremena da nesto uradi i nije nista sredio,...Osim i Platini se dogovaraju sada,...zadnjih dana su veze bh legende - uefa-fifa na heavy rotation,....vjerovo il ne u ostalom vidjet ces.
Mozes to meni reci, ali ajde onima tamo i tamo. Dakle, da ponovimo svi zajedno. Prema novom Statutu na kojem insistiraju FIF i UEFA skupština FSBiH broji 60 delegata, od toga 24 B, 20 S i 16 H, a IO po istom tom statutu broji 15 clanova od cega 6 B, 5 S, 4 H. Ne kontam sta je tu tesko skontati. Nema nas nigdje i ebe se UEFA-u za nas, kao i za Brunejima.
Ja nikako ne mogu skontati šta ljudima smeta u ovom novom statutu :?: Meni ovo izgleda sasvim ok...
YNWA!

nihco

Post Postao/la nihco » 29 mar 2011, 23:40

interesantno, srbi bi principijelnim insistiranjem na neprihvacanju bilo cega unitarnog u bih, mogli napraviti najvecu uslugu najvaznijoj saporednoj stvari u drzavi koju mrze.
ovim potezom bi se savez mogao ocistiti od lopova i trojanskih konja i poceti predstavljati bih na dostojanstven nacin.
ovako ili onako,bih ce ,u buducnosti imati bolji fudbal.
hvala neprijatelji bosne i domaci izdajnici.
Sent from my Commodore 64

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 mar 2011, 23:41

Cartman je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Bolje da ne igramo nikad i nikako, nego sa ovakvim savezom kakav je postojao do danas.
Ti fakat nisi normalan. Da te nije uhvatila radijacija u tom Japanu.
Nisam normalan, razlika između mene i tebe je kao i između Japanca i Bosanca, dok prvi misli dugoročno- drugi samo misli na sebe i šta će danas jesti. A tebi izgleda laska što ti većina postova ide na temu "Najsmješniji postovi", pa se trudiš biti kao duhovit.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 29 mar 2011, 23:42

NE ZANOSITE SE DA CE NEKO DRUGI URADITI ONO STO MI NISMO!

Bilo kakav novi savez se mora osnovati na vecini teritorije BiH. Kako mislite izvesti to bez dogovora sa Srbima i Hrvatima? Vidjeli ste danas, niko od njih nije glasao ZA, svi PROTIV!
Ne kazem da su svi Srbi i Hrvati grobari BiH, ali glasanje je pokazalo da niko od njih nije htio dici zeleni karton koji je znacio ZA. Masovno su dizali crvene a bilo je i 3-4 suzdrzanih. Suzdrzan biti je isto kao i glasati protiv.

Ovo je politicka odluka i nema nikakve veze sa sportom. Ubijanje Bosne i Hercegovine se nastavlja a za to se ne biraju sredstva.
Ovdje neki misle da je ovo pametno, eto odlaze lopovi. Ovo je kao u politici, odu jedni a dodju drugi i opet isto. UEFA i FIFA mogu pomoci da se napravi nesto ali oni nikad ne mogu pomoci da se iz glava tih ljudi izbaci podjela Bosne i Hercegovine. To je tesko izbaciti iz glave ljudi koji su tako odgojeni i odgajaju se tako vec stoljecima!

Treba samo Boga moliti da nam puste reprezentaciju da igra ali tesko da ce se to desiti. Ubijena je jedna sjajna generacija reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nerviraju me ljudi (djeca ili sta su vec) koji i danas na ovoj temi pokusavaju ispasti duhoviti. Fol neke za*ebancije, neki smajliji. Sve neke face. FUJ! Jesmo glup narod, bas zbog takvih. BiH fudbal umire a oni i dalje pokusavaju ispasti neke face, nasmijati se. Meni je to ravno smijanju i za*ebanciji na dzenazi.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 29 mar 2011, 23:42

[youtube][/youtube]
YNWA!

PCC
Kontakt:

Post Postao/la PCC » 29 mar 2011, 23:46

SamoZeljo je napisao/la:NE ZANOSITE SE DA CE NEKO DRUGI URADITI ONO STO MI NISMO!

Bilo kakav novi savez se mora osnovati na vecini teritorije BiH. Kako mislite izvesti to bez dogovora sa Srbima i Hrvatima? Vidjeli ste danas, niko od njih nije glasao ZA, svi PROTIV!
Ne kazem da su svi Srbi i Hrvati grobari BiH, ali glasanje je pokazalo da niko od njih nije htio dici zeleni karton koji je znacio ZA. Masovno su dizali crvene a bilo je i 3-4 suzdrzanih. Suzdrzan biti je isto kao i glasati protiv.

Ovo je politicka odluka i nema nikakve veze sa sportom. Ubijanje Bosne i Hercegovine se nastavlja a za to se ne biraju sredstva.
Ovdje neki misle da je ovo pametno, eto odlaze lopovi. Ovo je kao u politici, odu jedni a dodju drugi i opet isto. UEFA i FIFA mogu pomoci da se napravi nesto ali oni nikad ne mogu pomoci da se iz glava tih ljudi izbaci podjela Bosne i Hercegovine. To je tesko izbaciti iz glave ljudi koji su tako odgojeni i odgajaju se tako vec stoljecima!

Treba samo Boga moliti da nam puste reprezentaciju da igra ali tesko da ce se to desiti. Ubijena je jedna sjajna generacija reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nerviraju me ljudi (djeca ili sta su vec) koji i danas na ovoj temi pokusavaju ispasti duhoviti. Fol neke za*ebancije, neki smajliji. Sve neke face. FUJ! Jesmo glup narod, bas zbog takvih. BiH fudbal umire a oni i dalje pokusavaju ispasti neke face, nasmijati se. Meni je to ravno smijanju i za*ebanciji na dzenazi.
Svaka čast na postu, posebno za ovaj boldirani dio!

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 29 mar 2011, 23:50

Ko želi gledati reprizu specijalne emisije, neka prebaci na FTV.

Upravo je počela...

nihco

Post Postao/la nihco » 29 mar 2011, 23:53

SamoZeljo je napisao/la:NE ZANOSITE SE DA CE NEKO DRUGI URADITI ONO STO MI NISMO!

[/b]
pitanje je da li fifa zeli ili ne zeli rijesiti pitanje fudbala. ako zeli, a sve su prilike da zeli, imaju sve ingerencije da savez naprave onakvim kakvim zele. fifa ne podlijeze dejtonskim bprincipima i moze raditi sta hoce. u svakom trenutku mogu iskoristiti parolu da "fudbal bi politika ne idu skupa", strukturu savezapostaviti po svojim principima.
naravno,nece u potpunosti ignorisati politiocku situaciju u bih ali dovodjenjem ljudi od povjerenja na vodece funkcije,mogu stvari drzati pod kontrolom. u svakom slucaju, gore ne moze biti

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 29 mar 2011, 23:54

Zaboravljate da je Savez postojao izmedju 1996-2002 i odlicno funkcionisao, bio legalan i legitiman, priznat od svih, klubovi igrali u evropi, reprezentacija se normalno takmicila.
Tada je doslo ujedinjenje sa do tada nelegitimnim savezom RS. Od tada se i pocinju gomilati problemi.
Znaci nigdje ne pise da savez mora pokrivati cijelu drzavu da bi predstavljao istu.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 mar 2011, 23:56

calcio je napisao/la:Zaboravljate da je Savez postojao izmedju 1996-2002 i odlicno funkcionisao, bio legalan i legitiman, priznat od svih, klubovi igrali u evropi, reprezentacija se normalno takmicila.
Tada je doslo ujedinjenje sa do tada nelegitimnim savezom RS. Od tada se i pocinju gomilati problemi.
Znaci nigdje ne pise da savez mora pokrivati cijelu drzavu da bi predstavljao istu.
@calcio
Nema veze sto si u pravu, sad ce ti neki nabrojati statute po kojima to mora biti, a da ih ne znaju navesti.
Kazem, samo nagadjanje od "obadvije strane". Suspenzija i komitet za normalizaciju to ce biti.
Detalji i sve drugo su samo nagadjanje.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

nihco

Post Postao/la nihco » 30 mar 2011, 00:02

pa dobro,evo ovi stariji su ocigledno kompetentni da daju realnu ocjenu i druge proglase budalama......
narocito kada se dofate velikosrpskih,velikohrvatskih i velikofifinih zavjera......sve uz krunski argument da pricaju s djecom. super, fifi je u interesu da bih ne bude u njenom vclanstvu.
sto li nas primise 93. tad smo bili bjaci i utjecajniji?

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 30 mar 2011, 00:06

HOPLIT je napisao/la:[youtube][/youtube]
Jarane hvala ti od srca ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

U ovako teskom danu na kraju ovog clipa sam se nasmijao kako sam zaboravio da mogu. Hahahhahahahahahha
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 30 mar 2011, 00:12

Principatus je napisao/la:
calcio je napisao/la:Zaboravljate da je Savez postojao izmedju 1996-2002 i odlicno funkcionisao, bio legalan i legitiman, priznat od svih, klubovi igrali u evropi, reprezentacija se normalno takmicila.
@calcio
Nema veze sto si u pravu, sad ce ti neki nabrojati statute po kojima to mora biti, a da ih ne znaju navesti.
Kazem, samo nagadjanje od "obadvije strane". Suspenzija i komitet za normalizaciju to ce biti.
Detalji i sve drugo su samo nagadjanje.
Da upravu si. Ovo sa moje strane je nagadjanje, ne znam statute.
Samo malo naglas razmisljam. Ali ako idemo logikom, na primjer UEFA tvrdi da sadasnji savez ne valja i ne funkcionise, a poslanici (uglavnom) iz rs odbijaju usvojiti statut. Onda samo trazimo povratak na stari koji se koliko toliko pokazao funkcionalan. I imao je legitimitet.

balkanno
Kontakt:

Post Postao/la balkanno » 30 mar 2011, 00:13

Stvar i jest u tome, mjesa se politika, em to nece Uefa, em Fifa nikako, em to mi nemozemo ukloniti.
Savez treba ujebat, ukinut im protok eura a i marak, em ni to mi nemozemo.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 30 mar 2011, 00:19

To sto se tice satro privremenog saveza sa Osimom, Barbarezom... pa da li vi fkt pusite tu pricu? Pa to je *ebena bajka. Kontate li vi da je Osim bolestan covjek, da nece on da radi punom parom, jer mu zdravlje ne dozvoljava, ali svakako je spreman da uleti i da pomogne, to stoji, mozda ce okrenuti koji broj telefona i to je sve, svaka mu cast na tome, jer je covjek pokazao koliko voli fudbal, koliko voli drzavu, koliko voli ovaj napaceni narod, ali to je sve, covjek jednostavno vise nije sposoban da da 100% sebe. Sto se tice Barbareza i ostalih legendi ne znam sta bih rekao. Meni to sve zvuci kao obicni san jednog napacenog naroda koji misli da sutra donosi nesto bolje.
U drugu ruku, optimizam igraca, strucnog staba i samog Papeta, ulijeva mi nadu da ce nesto pozitivno da se desi, jer vjerovatno oni imaju neke informacije iz prve ruke, a mi primamo dozu onoga sto nam novinari daju, a znamo kakvi su nasi novinari, bagra (cast izuzecima tipa Marijana M.). Citam danas sta Bola kaze, kao moguca neka vanredna sjednica, to mislim i ja, jer tesko da ce se postojeci ljudi odreci fotelja, jer ako je FIFA i UEFA iole pametna, tim istim foteljasima ce zabraniti da se bave poslom, dozivotno. Eh mozda ih to natjera da razmisle, sazovu sjednicu i prihvate ono sto se trazi od nas. Mozda opipavaju puls FIFE i UEFE, jer kakvi su kreteni ne bi me ni to iznenadilo.
Mozda ovo danas izgleda tesko, zalosno, ipak mislim da je ovo najbolje sto nam se moglo desiti. Mozda grijesim, ali ja se nadam da je ovo najbolje za nas, te za buducnost naseg fudbala. Juni je daleko, suspenzija jos nije stupila na snagu, te niko ne zna na koji nacin ce nas kazniti, ali vjerujem da se moze naci neki kompromis, bas u vidu tog privremenog saveza (ali to o legendama treba zaboraviti, jer to zvuci nerealno).
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot], HariTz i 7 gostiju.