Prva liga RS 2023/2024
- BiHSportman
- Kontakt:
Prva liga RS 2023/2024
Sistem takmičenja je 19. klubova. Prvi klub ulazi u M:Tel Premijer ligu BiH, a zadnja dva ispadaju u niži rang takmičenja. Ovo je popis ovosezonskih klubova:
Laktaši
Rudar Prijedor
Leotar
Drina
Borac
Kozara
Modriča
Slavija
Romanija
BSK
Velež
Ljubić
Radnik
Željezničar
Sutjeska
Omarska
Famos
Sloboda
Laktaši
Rudar Prijedor
Leotar
Drina
Borac
Kozara
Modriča
Slavija
Romanija
BSK
Velež
Ljubić
Radnik
Željezničar
Sutjeska
Omarska
Famos
Sloboda
Zadnja izmjena: BiHSportman, dana/u 16 jul 2023, 13:57, ukupno mijenjano 2 puta.
1921!
Re: Prva liga RS 2023/2024
šta je sa Krupom nema je?
hajmo Velež..
hajmo Velež..
- BiHSportman
- Kontakt:
"Podsjetimo, nakon što FK Krupa kao prvak m:tel Prve lige RS nije dobila licencu za nastup u elitnom rangu bh. fudbala, čelni ljudi kluba iz kanjona Vrbasa odlučili su da istupe iz takmičenja zbog, kako je rekao predsjednik kluba Draško Ilić, sramnog odnosa N/FSBIH prema ovom klubu.
U narednom periodu ekipu FK Krupa gledati ćemo u najnižem rangu, Područnoj ligi Banjaluka, dok je mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske zauzela ekipa Drine iz Zvornika."
Moje mišljenje da i nije neka šteta za Krupu obzirom na broj navijača na utakmicama, a i njihov teren.
Ja tripujem tripujem, na Slobodu tipujem!
e onda dobra stvar za Drinu koja je tu. dakle glavni favorit za ulazak je sada Rudar Prijedor.
Mislim da su Laktasi za nijansu bolji jer su uigrani, a imaju isto dobru ekipu.
Izmedju njih i Rudara bi trebala biti borba za prvo mjesto, a u vrhu tabele jos ocekujem Radnik, Leotar i mozda Slaviju ako se pojacaju.
pitanje je sad kod Leotara ko će ostati, jer imaju dosta igrača sa strane a da li imaju para da plačaju?
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Ova vasa liga je puna nekih egzoticnih igraca iz Argentine, Brazila, Ghane itd… zanima me pratili to neko da ukratko napise kakvi su imali ko da odskace?
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
-
- Kontakt:
Silva i Amoah iz Rudara su super igrači.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑29 avg 2023, 18:26Ova vasa liga je puna nekih egzoticnih igraca iz Argentine, Brazila, Ghane itd… zanima me pratili to neko da ukratko napise kakvi su imali ko da odskace?
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
upratio sam da hvale tog Silvu iz Rudara, a ostali klubovi?montolivo18 je napisao/la: ↑29 avg 2023, 18:29Silva i Amoah iz Rudara su super igrači.InatSilniBosanski je napisao/la: ↑29 avg 2023, 18:26Ova vasa liga je puna nekih egzoticnih igraca iz Argentine, Brazila, Ghane itd… zanima me pratili to neko da ukratko napise kakvi su imali ko da odskace?
pitam jel vidim da skoro svaki klub ima bar po jednoga igraca, znam da je Boske u Slobodu dovodio isto takve igrace, jedne polusezone preko njega i nama u Bihac su bili dosli Argentinci mislim cetvorica, nijedan valjao nije
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Realno bolje je takve dovesti u nase nize lige, nego ove nase. Nasi se ufurali, puno para traze, a losiji su sigurno od ovih Afrikanaca i Juznoamerikanaca
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
ma vjeruj mi da nije tako, kod nas od desetak takvih igraca meni su dva bila solidna, golman Willy i Asprilla bek mislim da je prije nas igrao u Dubici ili tako nesto.
Sve zavisi cuo sam bas za tog Silvu iz Rudara pa sam zbog toga pitao, ali kad pogledas vidis da je bas puno klubova ima takve igrace, znaci mora bar neki biti kvalitetam, a sigurno da ekipe iz PlFBiH mogu vise platiti.
Za koju godinu uz ovoliku stopu odlaska iz drzave ovi igraci ce postati jedina opcija, a tad ce nam i sve ove nize lige zvanicno otici u qurac
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Rudar i Radnik 4/4.
Bila bi zanimljiva borba između te dvije ekipe do kraja.
Rudar ipak ima kvalitetniji igrački kadar i mislim da su prvi favorit za ulazak.
Bila bi zanimljiva borba između te dvije ekipe do kraja.
Rudar ipak ima kvalitetniji igrački kadar i mislim da su prvi favorit za ulazak.
Ipak Radnik zakomplikaovao situaciju na vrhu tabele.
Nadam se da će ostati na prvom mjestu, a ne Dodikovi plaćenici
Nadam se da će ostati na prvom mjestu, a ne Dodikovi plaćenici
- Sjenjak1919
- Kontakt:
Pa Radniku se štima ulazak, to je praktično gotova stvar tamo.
- katalinski
- Kontakt:
Utakmice baraža za popunu Prve lige Republike Srpske zakazane su za 9. i 12. jun.
Žrijebom je bilo određeno da se za preostala dva slobodna mjesta u prvoligaškom karavanu bore Proleter iz Dvorova i paljanska Romanija, te Borac iz Kozarske Dubice i Crni vrh iz Jaružana.
Međutim, baraža na kraju neće biti, s obzirom na to da su drugoligaši odustali od borbe za mjesto u višem rangu!
I dok se drugoplaisrani tim Druge lige RS Istok oglasio zvaničnim saopštenjem, istakavši da je razlog za odustajanje loša finansijska situacija, nezvanično saznajemo da se u ovu avanturu neće upustiti ni ekipa koja je zauzela drugo mjesto na drugoligaškom Zapadu.
Potvrde FS RS još uvijek nema, a saopštenje kluba iz Dvorova prenosimo u potpunosti.
"Sa žaljenjem obavještavamo naše simpatizere da smo donijeli tešku odluku da odustanemo od baraža zbog teške finansijske situacije. Te dvije utakmice baraža, koliko god to zvučalo banalno, predstavljale su nam finansijski neizdrživo opterećenje. Obaveze prema igračima, fudbalskom savezu, dobavljačima, ekonomu, prijateljima kluba i ostalima, čekaju da budu izmirene, kao što i mi čekamo da naplatimo sredstva koja nas sljeduju. Kad smo sagledali situaciju, uprava daje 150% sebe da bi bili na ovom mjestu na kom se nalazimo, a ujedno kontinuirano podižemo infrastrukturu našeg kluba, koja je u katastrofalnom stanju bila, i danas je, gdje nije uložena nijedna marka 30 godina.
Žrijebom je bilo određeno da se za preostala dva slobodna mjesta u prvoligaškom karavanu bore Proleter iz Dvorova i paljanska Romanija, te Borac iz Kozarske Dubice i Crni vrh iz Jaružana.
Međutim, baraža na kraju neće biti, s obzirom na to da su drugoligaši odustali od borbe za mjesto u višem rangu!
I dok se drugoplaisrani tim Druge lige RS Istok oglasio zvaničnim saopštenjem, istakavši da je razlog za odustajanje loša finansijska situacija, nezvanično saznajemo da se u ovu avanturu neće upustiti ni ekipa koja je zauzela drugo mjesto na drugoligaškom Zapadu.
Potvrde FS RS još uvijek nema, a saopštenje kluba iz Dvorova prenosimo u potpunosti.
"Sa žaljenjem obavještavamo naše simpatizere da smo donijeli tešku odluku da odustanemo od baraža zbog teške finansijske situacije. Te dvije utakmice baraža, koliko god to zvučalo banalno, predstavljale su nam finansijski neizdrživo opterećenje. Obaveze prema igračima, fudbalskom savezu, dobavljačima, ekonomu, prijateljima kluba i ostalima, čekaju da budu izmirene, kao što i mi čekamo da naplatimo sredstva koja nas sljeduju. Kad smo sagledali situaciju, uprava daje 150% sebe da bi bili na ovom mjestu na kom se nalazimo, a ujedno kontinuirano podižemo infrastrukturu našeg kluba, koja je u katastrofalnom stanju bila, i danas je, gdje nije uložena nijedna marka 30 godina.
Ajvatar
-
- Kontakt:
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske razmatrao je danas situaciju oko liste klubova učesnika Prve lige Republike Srpske u fudbalu.
Za sedamnaest klubova nije bilo dileme, šesnaest ekipa koje su bile tu i prethodne sezone, te Drina HE iz Višegrada kao prvak drugoligaškog "istoka". Nepoznanica je bio 18. klub, gdje je Sloga iz Trna imala poteškoća prilikom licenciranja, te je konstatovano da nije ispunila rokove licenciranja (24. jun), o čemu su i obavijestili Savez.
Za njihovo mjesto kandidati su bili pretposljednja u prošloj sezoni Prve lige, Alfa Modriča, te Tekstilac iz Dervente 13. ekipa prošle sezone u drugoligaškom "zapadu", odnosno Sloboda iz Novog Grada, pretposljednja, 15. ekipa, drugoligaškog "zapada".
Izvršni odbor FSRS je imao pravo da odredi ko će biti 18. ekipa, a na kraju je odlučeno da pozivnica ponovo ode Slobodi iz Novog Grada.
Klub sa "Mlakvi" sada ulazi u proces licenciranja i treba da ispuni sve zahtjeve u skraćenom postupku licenciranja, a ukoliko to ne učine, onda će pozivnica biti upućena Alfa Modriči ili Tekstilcu.
koji cirkus...Fudbalska javnost u Republici Srpskoj, naizgled, ostala je zatečena i zaprepašćena odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske da specijalnu pozivnicu, u skladu sa važećim aktima, dodijeli Slobodi iz Novog Grada.
U konkurenciji su, nakon što trnska Sloga kao prvak drugoligaškog zapada nije mogla da stigne licencirajuće rokove, ostali Modriča Alfa i Tekstilac iz Dervente. Sva tri pomenuta kluba, takmičarski, nisu ispunili kriterijume Prve lige, a na kraju je „fudbalska vlada“ Republike Srpske presudila u korist Slobode.
-Nadamo se da se ova situacija nikada više neće ponoviti i da će plasman na tabeli da odlučuje aktere rangova takmiičenja. Kada smo dodjeljivali specijalnu pozivnicu Slobodi vodili smo se činjenicama i mislim da nismo pogriješili – rekao je Vico Zeljković, predsjednik FS Republike Srpske.
Fudbalski klub Sloboda je prije tri godine takođe dobio specijlanu pozivnicu za prvoligaško takmičenje i sve je opravdao borbom za titulu i plasmanom u Premijer ligu BiH do koje je bio na korak dva puta, samo nesrećnim spletom okolnosti na „Mlakvama“ nije bilo Premijer lige (jeste, kada je igrao Borac).
Sloboda je na osnovu te pozivnice bila najprijatnije osvježenje u fudbalu Republike Srpske, istinski hit, kao klub koji živi 12 decenija u kontinuitetu i piše istoriju ove igre, od Trebinja...
zar i ti sine Ivane!?
- katalinski
- Kontakt:
Bas je postala cirkus liga.
Ali ljepse je vidjeti ove klubove sa tradicijom u 1.ligi.
Sa skracivanjem Premijer lige stvara se fina osnova da se stvori jaka zajednicka 1.liga /drugi rang/ ali sistem to ne bi dozvolio.
Premier liga 10 klubova / Prva liga 10 klubova/ Biti cak u tom drustvu od 20 klubova bilo bi uspjeh za klubove, i eto radi tih entitetskih propisa, iz svakog entiteta bi se popunjavao ovaj drugi rang. Malo klubova da ispada 1 ili 2 ali uz razigravanje.
Izmjeniti malo pravila o mladim igracima , da u drugoj ligi moramo imati vise mladih, stvaranjem nekih veza izmedju klubova, tipa filijala, i jako sponzorisanje liga urodilo bi plodom.
Ima sigurno i boljih stvari koje bi trebali iskopirati od drugih...ali tesko da ce se to desiti, samo mastanje
Ali ljepse je vidjeti ove klubove sa tradicijom u 1.ligi.
Sa skracivanjem Premijer lige stvara se fina osnova da se stvori jaka zajednicka 1.liga /drugi rang/ ali sistem to ne bi dozvolio.
Premier liga 10 klubova / Prva liga 10 klubova/ Biti cak u tom drustvu od 20 klubova bilo bi uspjeh za klubove, i eto radi tih entitetskih propisa, iz svakog entiteta bi se popunjavao ovaj drugi rang. Malo klubova da ispada 1 ili 2 ali uz razigravanje.
Izmjeniti malo pravila o mladim igracima , da u drugoj ligi moramo imati vise mladih, stvaranjem nekih veza izmedju klubova, tipa filijala, i jako sponzorisanje liga urodilo bi plodom.
Ima sigurno i boljih stvari koje bi trebali iskopirati od drugih...ali tesko da ce se to desiti, samo mastanje
Ajvatar
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.