FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 19 jul 2024, 08:11

Kakva utakmica, kakva noć, kakav karakter i kakva igra...
Dragi Bože hvala ti :bow:
Zaslužili smo ovo ako ništa mi navijači obzirom koliko smo patnje vidjeli u zadnje dvije sezone...

Umoran, nenaspavan, premuknut sa glavoboljom ali halal im sve bilo. :opaopa:

ZORAN ZEKIĆ !!! :clap:

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 19 jul 2024, 08:12

Konacno poslije duuugo vremena jedna tekma Sarajeva za pamcenje. Tekma koja je proizvela pozitivno raspolozenje.
Masa ljudi,jedinstvo,pozitivne vibracije,sve 5 !!
Ja se ne sjecam kad sam u zivotu vidio onakvo sudjenje,ono je za zatvora. Posebno mahac sa Istoka,pa ono je zlocinac. Ne moze se biti onoliko glup i nesposoban,ono se moze sam potplacivanjem opravdati. Ne vidi ruku na 10-ak metara ispred njega,nepostojeci korner je isto njegov. U produzetku,lik je u visemetarskom ofsajdu na dva metra ispred njega ,,ja sam skoro u liniji bio s njima ,ocito i preocito i nista,ne dize zastavicu. On je trebao i penal signalizirati. Svaku odluku je cekao glavnog,da on ne mora dizati nista za nas.
Nadam se da je sad forumskom puku jasno,da treneru ne treba pola godine,ne trebaju dva prelazna roka i slicne nebuloze. Trener ako ima kvaliteta i znanja,vec za 15-20 dana se vide pomaci. Igra koju sada imamo i Skijaseva igra su dva svijeta. Naravno,mi smo tek u zacetku,mora se jos puno raditi i dobro raditi ali ima ko ce raditi. Znaci,trener nam je dobar ako ne bude rezultata,nije do njega. Gazde,vlasnici,investitori qurci palci trebaju malo zavuci rukice u padze i dovesti nam bar 2-3 ciljana dobra pojacanja i onda cemo imati ozbiljan tim,s dobrim trenerom i mozemo se necemu nadati !!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 19 jul 2024, 08:16

Trnava je jaca od Aktobea, trebaju nam sad ona pojacanja: Kupresak, Crni iz Slo i Mudrazija.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 jul 2024, 08:18

SedrenikHz je napisao/la:
19 jul 2024, 08:07
BORDO JUTROOO FAMILIJOOOOO :opaopa: :opaopa:
Strasna tekma i za ove neutralce, a za nas standardno za srcanog. Prije same utakmice samo jedno da prokomentarisem.
Da li je moguce da se himna pušta 10 do 9 i da pjevamo a igraci nisu ni do tunela došli??
Zar nije logicno da to bude otpr 5 min do pocetka tekme i onda kad izlaze da to grmi, a ne ono pjevas himnu igraca nigdje? ...
Plakao sam kao malo dijete poslije tekme, valjda se nakupilo svega zadnjih godina zbog naseg Sarajeva.
Htio sam da idem kad je doslo do penala, previse je stresa zadnjih godina Sarajevo mi nanijelo zbo yebenih penala, ali bile su kapije zatvorene tako da ni jedan penal nisam gledao, nego lagano u nebo u raju pa pratio reakcije.

Zamislis se da li je toliko fudbal nepravedan da ih raspeš 120 minuta i da ces ispasti na penale, ali jednostavno ima i te pravde..
Zorane Zekiću svaka cast za ove dvije tekme. Za otpr mjesec dana ti si ovim deckima usadio u glavu i kada je igrac manje nema povlacenja nego jurisat naprijed samo. Nisam odavno gledao FKS da napada sa igracem manje pogotovo nekog ko je favorit protiv tebe.
Kyeremeh i Guli :bow: :bow: stvarno nemam rijeci za njih dvojicu, kakva borba, zalaganje, trcanje u 100 minuti kao da je prva, ma bravo :bow:
Njih dvojica su me podsjetili na Vinija i Rodryga. :D
Nijedan nije špic, nego krila, a odlicno se snalaze gore i ko metak su.
ALI ONO STO MISLIM DA SAM ZAPAZIO JE DA SMO IH STISLI KADA SE STADION ORIO KADA JE BILO BRUTALNO NAVIJANJE I DECKI SU NOSENI PJESMOM NAPADALI.
ZATO U CETVRTAK VAS MOLIM DA GRMIMO, DA SE ORII SVE, DA SE SLOVACIMA SLEDI KRV U ZILAMA !!!
Dijasporo, ako vam se ne svidja stajat na istoku, uvijek imate zapad i kospice, jer znamo da vas nece biti u novembru na -50 na Koševu.
Sudija sta nam je radio nemam rijeci...

25.07 SVI, AL SVI !
Bogme se stajalo i na zapadu :D
Koševo Zapad

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 19 jul 2024, 08:22

Bordo jutro
radna bordo nacijo :D

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 19 jul 2024, 08:24

Senner je napisao/la:
19 jul 2024, 07:27
Sve što fudbal može ponuditi smo vidjeli sinoć od našeg Saraj'va. Fizička sprema me oduševila sinoć, a biće još bolje aBd.

Najviše mi je drago zbog djece i sjećanja koja će imat kada su zajedno s babom bili na ovoj utakmici. Preponosan na sve ❤️

Jedina mala zamjerka je za sjever po pitanju brojnosti i toliko forsiranje dugih pjesama
. Dajte protiv Spartaka uključite istok i zapad u navijanje molim vas 🙏 Znam da znate da može bolje 😉
Valjda treba zamjerka da ide ovoj mladjoj raji sto idu na istok i zapad, presjede citavu utakmicu kao da im je 70 godina
A navijalo se vise od 120 minuta bez prestanka i mogao se prikljuciti i istok i zapad da su imali volje i kuveta. Postali smo sminkeri i glumci obicni, penzioneri sa 30 godina, niko ne moze da ustane minutu da navija, ne do Bog da se malo neko oznoji ili skoci...
Evo slijedecu utakmicu bujrum na sjever svi mladji od 25 i bio bi pun sjever. Ali dosla druga vremena i omladina postala ustogljena i sve neka sminka.
Drago mi je da su igraci dotrcali nakon pobjede na sjever da proslave pobjedu s onima koji su ih bodrili vise od 120 minuta. I ovi iz kluba nek slijedecu tekmu omladini smanje karte na 5 maraka za sjever i djecije na 2 marke a ovim cugerima i sminkerima nek povecaju

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 19 jul 2024, 08:26

Kakav je ovo cirkus na pressu? Jel realno da čovjeku uhljebi nisu mogli obezbjediti da u normalnim uvjetima daje intervju. Kako se samo brukamo.

P.s. svaka čast ZZ i ekipi! Odavno bolja tekma nije bila 🇧🇦🇧🇦

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 19 jul 2024, 08:44

obrijanopile je napisao/la:
19 jul 2024, 00:38
scudetto89 je napisao/la:
19 jul 2024, 00:20
obrijanopile je napisao/la:
19 jul 2024, 00:03

Ti nemaš blage veze o fudbalu, golman je svoje odradio extra. Nemoj da lupaš i da se blamiras...
Neka ti znas murinho ja kazem da je na pocetku tekme bio ocajan, ali za penale kapa da poda, jesam li sta slagao??

Edit: Hvala vam momci na celu sa sefom na svemu pruzenom na terenu i prolazu dalje ! :salut:
Za tebe jesam Murinjo. Gde je na početku bio očajan. Nemoj se brukatu, nemoj pametovati. Lopte u životu nisi šutnuo, garantujem...
Uredu trenirao sam itekao sad vise ne, porodica, djeca, zena 35 god, tako da neka bude da si ti upravu kako nije ono njegovo izlijetanje umjesto nogom da izbije, on rukom nesto izvodi i onda indirekt jel grijesim?
04.10.2009 !

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 jul 2024, 08:45

ma ko ce ovo sve razumjeti i opisati, hvala bogu i klubu, drugi univerzum za citavu ligu

@tatamata 100% si upravu
NEMA NAZAD

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jul 2024, 08:48

Kakva noc i kakva utakmica! Ovo ko je fulio bas se zahebo.

Bubanja Guliashvili i Zekic su do sada sigurno velika pojacanja.

Jovic po meni tanak, izgubljen u vremenu i prostoru. Mislim da ga treba probati na lijevom stoperu iako je dosta nizak.
Najvise nam skripi u odbrani i treba nam minimalno jedan stoper ali klasa prava.
Djurickovic (zanrmarujem crveni) sta je s njim? Po meni jako losa partija, ni u skoku ga, kasni, ne zatvara, spor... Slabo slabo
Celik odlican, Soldo solidan ali ion je vise za beckupa.
Andjusic ko sto sam i govorio, ma ne znam ni je li za jokera uopste, nije on za ovaj nivo.

Sve u svemu ima tu jos dosta korekcija i stvati za ispraviti ali... Za ovo malo vremena puuuno napretka se vidi fakat. Od agresije, do ideje u napadu, nekakvog sistema igre i sta se hoce.. Fakat odlicno s te strane.

Mala zamjerka svima.. Navijanje i pritisak, tanko sinoc. Sjever solidan, istok katastrofa, ko i zapad.. A nekad je znao da povede navijanje..

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 19 jul 2024, 08:51

Tatamata1946 je napisao/la:
19 jul 2024, 08:24
Senner je napisao/la:
19 jul 2024, 07:27
Sve što fudbal može ponuditi smo vidjeli sinoć od našeg Saraj'va. Fizička sprema me oduševila sinoć, a biće još bolje aBd.

Najviše mi je drago zbog djece i sjećanja koja će imat kada su zajedno s babom bili na ovoj utakmici. Preponosan na sve ❤️

Jedina mala zamjerka je za sjever po pitanju brojnosti i toliko forsiranje dugih pjesama
. Dajte protiv Spartaka uključite istok i zapad u navijanje molim vas 🙏 Znam da znate da može bolje 😉
Valjda treba zamjerka da ide ovoj mladjoj raji sto idu na istok i zapad, presjede citavu utakmicu kao da im je 70 godina
A navijalo se vise od 120 minuta bez prestanka i mogao se prikljuciti i istok i zapad da su imali volje i kuveta. Postali smo sminkeri i glumci obicni, penzioneri sa 30 godina, niko ne moze da ustane minutu da navija, ne do Bog da se malo neko oznoji ili skoci...
Evo slijedecu utakmicu bujrum na sjever svi mladji od 25 i bio bi pun sjever. Ali dosla druga vremena i omladina postala ustogljena i sve neka sminka.
Drago mi je da su igraci dotrcali nakon pobjede na sjever da proslave pobjedu s onima koji su ih bodrili vise od 120 minuta. I ovi iz kluba nek slijedecu tekmu omladini smanje karte na 5 maraka za sjever i djecije na 2 marke a ovim cugerima i sminkerima nek povecaju
Vala u pravu si skroz. Juce na Istoku,moja ekipica i ja,nas 5-6 ,veterani,prosjek 50-55 godina,svaku pjesmu ,pjevamo,pljescemo,skacemo,masemo. Pored nas dva klinca 18-20 godina kao dvije ribe,ono nesto palamude ,strucnjaci lafo. K'o ona dvojica iz Mapet sou. Da ,je bila samo jos jedna piva u nama samarali bi ih,koliko su bili iritantni. Salim se,ne bi kvarili dobru atmosferu ali stvarno su nam digli pritisak.
A svakako da bi Sjever trebao biti 5 KM da dodju djeca i ko nema para. A nama na Istoku trebaju dici na 15-20 KM a ovom sminkeraju na Zapadu na 20-25 KM. Jble ih pare,para ima,dacemo a njihovo je da nam dovedu pojacanja. A za ostalo je tu ZZ top :mrgreen:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 jul 2024, 08:53

nokee je napisao/la:
19 jul 2024, 08:48

Jovic po meni tanak, izgubljen u vremenu i prostoru. Mislim da ga treba probati na lijevom stoperu iako je dosta nizak.
Najvise nam skripi u odbrani i treba nam minimalno jedan stoper ali klasa prava.
Djurickovic (zanrmarujem crveni) sta je s njim? Po meni jako losa partija, ni u skoku ga, kasni, ne zatvara, spor... Slabo slabo
Andjusic ko sto sam i govorio, ma ne znam ni je li za jokera uopste, nije on za ovaj nivo.

Sve u svemu ima tu jos dosta korekcija i stvati za ispraviti ali... Za ovo malo vremena puuuno napretka se vidi fakat. Od agresije, do ideje u napadu, nekakvog sistema igre i sta se hoce.. Fakat odlicno s te strane.

Mala zamjerka svima.. Navijanje i pritisak, tanko sinoc. Sjever solidan, istok katastrofa, ko i zapad.. A nekad je znao da povede navijanje..
Bogme je zapad u produžecima bio ko Kyeremeh :D
Koševo Zapad

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 19 jul 2024, 08:55

Joj kad ovih dana potpisu mudradzija i kupresak i stoper
Ide ludnica

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 19 jul 2024, 08:55

Ev sad kontam sta bi djurickovicu pa da se onako baci klizeci, skontam ponijela momka atmosfera, hajc, sve. Vala bilo je za sve za 10, od igraca na terenu, zalaganja preko atmosfere i raje na tribinama. Grande Sarajevo :bow:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 jul 2024, 09:03

boki86 je napisao/la:
19 jul 2024, 08:55
Ev sad kontam sta bi djurickovicu pa da se onako baci klizeci, skontam ponijela momka atmosfera, hajc, sve. Vala bilo je za sve za 10, od igraca na terenu, zalaganja preko atmosfere i raje na tribinama. Grande Sarajevo :bow:
Mi kad nekog uzmemo na zub, zaboravimo mu sve dobro što je uradio.
Recimo, niko da pomene kako je on poslao onu dugu loptu nakon koje je Guli dao gol.

I da se razumijemo, fino je hvaliti naše mlade igrače kao što je Čelik, al budimo realni, ispadao je i on u nekim situacijama kao iz tramvaja.
Malo mu je akceleracija tanka, pa ako ne krene na vrijeme, ode mu čovjek. I ok, to mu ide na mladost i neiskustvo, al ispade Čelik Nesta, a Đuričković nekakva kiksara.
Realno je on naš najbolji stoper, treba bar još jedan, za Soldu se slažem, treba tu neko bolji sa Đuričkovićem i Čelikom pozadi.
Koševo Zapad

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 19 jul 2024, 09:05

Kako mi je drago zbog Durakovića ne mogu vam opisati. Da je fulio penal mogao bi odmah zavrsiti karijeru s obzirom na pritisak.
Momak je po meni izuzetno dobar bek, ali pritisak ga je pojeo znaci kako ga je povreda zadesila i prije dok mu je ziljkic "pomagao".
Centarsut najbolji daleko u ekipi ima
Zadnja izmjena: SedrenikHz, dana/u 19 jul 2024, 09:06, ukupno mijenjano 2 puta.
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 19 jul 2024, 09:05

Shategabri je napisao/la:
19 jul 2024, 08:53
nokee je napisao/la:
19 jul 2024, 08:48

Bogme je zapad u produžecima bio ko Kyeremeh :D
Digao se i istok tada. Jedini momenti gdje smo zagrmili. Tanko za 120 min

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 19 jul 2024, 09:07

Hvala momci za sinoc...
Ko nije bio, zalice dugo...
Da jos jednom skinem kapu do poda onom nasem kadetu,kad se momcic okrenu kazahstancima bez imalo straha, drcno...svaka cast momak,tako se voli klub...
Ovog Zekica treba otjerati pod hitno...Mi vise necemo biti FK Sarajevo, vec FK Spartanci...jbte zivot 118 minut, igrac manje, oni jure igrace Aktobea na njihovoj polovini...
Ne znam,mozda nismo gledali istu tekmu,ali sinoc meni Bubanja los,brate spor, kasni u duel...Ne znam, Djordjevic izgleda bio pod pritiskom punog stadiona, ali nista specijalno i zato ih onaj ludak i izvadi iz igre..
Kyeremah i Gulli...Jarane, na njihovom mjestu mene bi helikopterom evakuisali, ne bih imao snage ni za lezanje...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 jul 2024, 09:08

Francis i Guly milion sprinteva sine, sta je ljudi ono ??
Halo napadamo s čovjekom manje u 115 min kapa dole .
Na grbavici imas dva vise Rozman na nulu igra.
Hvala Fk Sarajevo Hvala :opaopa:
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 19 jul 2024, 09:11, ukupno mijenjano 1 put.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 19 jul 2024, 09:08

Ja idalje ne mogu da vjerujem da smo pojeli Aktobe u produzeticma po pitanju trke, presinga, kao da su jucer zavrsili pripreme a ne u jeku sezone, nakon crvenog sam mislio da cemo pasti a mi im lopte nismo dali, kakav karakter, svaka im cast jos jednom.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”