FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
43%
Prolazak u Play off
52
25%
Grupnu fazu
68
32%

Ukupno glasova: 211

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 22 jul 2024, 12:34

Po trenutnom stanju u cetvrtak aBd najvjerovatnije sa slijedecim sastavom:
Rockov
Beganovic-Celik-Soldo-Jovic-Durakovic
Bubanja-Dordevic
Guliashvili
Catakovic-Kyeremeh

Ovo je 99% sastav, jedino ako Zoka necim ne iznenadi

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 22 jul 2024, 12:40

thebain666 je napisao/la:
22 jul 2024, 12:33
Jel mu Rozman kriv za pogresne pasove, kojih je bilo bar 10 po utakmici, za visak kg, sebicnost, nezainteresovanost itd. Hasic je najvece smece poslije tatara koje je igralo za nas klub
Djelimično jest. Zato što takvim postavkama i ograničavanjem potencijala igrača sigurno utiče i na samog igrača (jer je on svjestan da može više), pa odatle dođe nervoza, agresivnost, manjak volje za rad, nelogične odluke, itd. Sve to mi navijači vidimo u obliku nepotrebnog driblanja, pogrešnih pasova i sličnih grešaka.

Ne volim ga drug ni ja, i već rekoh, daleko od toga da ga oplakujem. Ali znam sigurno da je za naše uslove doktor fudbala.
The saddest thing in life is wasted talent.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 22 jul 2024, 12:49

Iskreno ima dosta i do trenera , Sarajevu barem iz mog ugla treba temperamentan trener , Rozman nije bio takav , a i iskreno nije za klub koji je vazda pod pritiskom rezultataa njemu je domzale maksimalno sto moze vodit ...
Dok ZZ je već druga prica iskusan a i trenirao je po klubovima gdje ima pritisak rezultata sto se odma i vidi kod nas po pristupu njegovom
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 22 jul 2024, 12:52

Tatar je mnogo više pokazao od Hasića kod nas

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 22 jul 2024, 13:02

zagorski je napisao/la:
22 jul 2024, 12:34
Rockov
Bubanja-Dordevic
Guliashvili
Catakovic-Kyeremeh

po prvi put imam puno povjerenje u trenera, jer je u 2 utakmice dokazao da vidi ko je kakav fudbaler i ko je koliko limitiran...tako da ce sigurno odabrati najbolje sto imamo

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 22 jul 2024, 13:05

belosevic23 je napisao/la:
22 jul 2024, 13:02
zagorski je napisao/la:
Rockov
Bubanja-Dordevic
Guliashvili
Catakovic-Kyeremeh

po prvi put imam puno povjerenje u trenera, jer je u 2 utakmice dokazao da vidi ko je kakav fudbaler i ko je koliko limitiran...tako da ce sigurno odabrati najbolje sto imamo
Da, i volio bi da bude maximalno ispostovan sto se tice pojacanja i generalno igracke krizaljke u klubu.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 jul 2024, 13:07

belosevic23 je napisao/la:
22 jul 2024, 13:02
zagorski je napisao/la:
Rockov
Bubanja-Dordevic
Guliashvili
Catakovic-Kyeremeh

Ima valjda i nekog skautinga protivnika. Kakav tip fudbala igraju, pa onda se i na konto toga sastavlja svoj tim.
I nije isto igrati kući i vani, pa se i tu vidi određena razlika.
Tako je i Zoran igrao nešto drugačije u Kazahstanu nego li je na Koševu.

Ako trener šablonski ima prvih 11, nema od te ekipe ništa. Onda to nije trener nego ekonom koji reda panjeve.
Koševo Zapad

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 22 jul 2024, 13:09

Shategabri je napisao/la:
22 jul 2024, 12:28
nokee je napisao/la:
22 jul 2024, 12:23
U tim kalkulacijama racunajte da smo mi igrali sa protivnikom gdje su Guli i Kyeremeh imali prostora, ekipe koja nije parkirala autobus ispred gola ko sto ce ti Gosk parkirati.
Naravno napredak se vidi i vidi se da Zekic ne prepusta slucaju ni navalni dio da bude kreativan sam od sebe (sto mi je bila najveca glupost kod Rozmana). Svakako kvalitet za to moras imati i ja mislim da nama u ovoj konstalaciji Hasic nije ni potreban. Navalni dio ekipe je fino popunjen ako niko (Renan) ne ode. Onda treba svakako zamjena.
Stoper stoper i stoper pod moranje i to kvaliteta, to ako ne uspijes dovesti nema nas nigdje.
Mudrazija hoce-nece. Kvalitet jeste i bujrum mu, ali nije De Bruyne.. Tu nas ima dovoljno.
Kvalutetan kreativan ofanzivno orjentisan veznak je isto pod must.
Parkiraju protivnici bus i kontra Španije, pa to nije problem.
Kad ti imaš dovoljno ofanzivnog potencijala i smislenu igru, taj parkirani bus ima negdje pukotinu.

Ako Guli i Kera ne znaju igrati protiv GOŠK-a, nije to to onda.
Ma dobro ta poredjenja euro prvaka i nas i slicno..

Kazem samo da su Guli i Kyeremeh igraci koji trebaju prostora da pokazu kvalitete, njima je puno teze igrati na postavljenu odbranu pa onda kontas da nisu nikakav kvalitet.. Hasic je recimo vise bio igrac za postavljene odbrane (primjer Goska) gdje on to rijesi potezom.
Nije to bas pitanje jel znaju ili ne znaju igrati.
Kod nas u citavoj ligi nemas taj kvalitet gdje neki igrac rijesi sam utakmicu, onda se pitas sta radi kod nas..

Bordo10
Kontakt:

Post Postao/la Bordo10 » 22 jul 2024, 13:11

Ja ne znam koliko se dobije para prolaskom dva pretkola, ali mislim da bi se mogle pokriti plate tri top igraca, i da se napadne mozda cak i grupa, ako je taj Mudrazija izbor, ne znam sto se jace ne pokusa, pa hoces neces, a ne da se ovoliko oteze, jer ako ubodemo, sa njim i odbrambenim, mozemo puno napraviti, ne znam jel vrijedno ovolike kocke i odugovlacenja, svaki trening je bitan za novog igraca

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 22 jul 2024, 13:20

Borac ako izbaci Farane, ima grupnu fazu KL :facepalm: :facepalm:

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 22 jul 2024, 13:21

scholsey je napisao/la:
22 jul 2024, 12:24
bvsic je napisao/la:
22 jul 2024, 12:12
Pa tog Keremeha kojeg hvalis je prodiso kod Rozmana kad mu je naso poziciju?
Hasic talentovan ali nije za nase lige ne mozes ti driblat po pasnjacima lopta odskace pola metra, zato su Guli i Francis dobri jer su brzi i idu direktno a ne petljaju
Kad mu je našao poziciju - stručnjak, plaćen da bude profi trener, i to plaćen kao 50% ostalih trenera lige skupa.

Nije drug Hasić mogao ništa drugo (dobro, pretjerujem, definitivno je mogao biti manje sebičan) jer nije imao s kim. Falilo mu je opcija za neki dupli pas, za neki trokut na ivici šesnaest.. ukratko: Falilo mu je saigrača u završnici. Falilo je zato što ih trener svojim zamislima nije dovoljno često dovodio u taj dio terena, nije mu falilo zato što Hasić ne zna.

I nemoj me pogrešno skontati, daleko od toga da ga oplakujem, nije Messi.. biće i boljih. Samo kažem da je uzrok loše ofanzive u prošloj sezoni isključivo trener i njegova vizija fudbala, ništa drugo.
Kera je proigro kad je pokusao sa 3-5-2, Hamza takodjer. Sad je problem tu sto hasic u ovoj formaciji nema poziciju, mislio sam da ce biti isti slucaj i sa Gulijem ali skonto je da ih gurne obojicu gore s tim da gubimo Hamzu na spicu. Hasic je dobar igrac sve to stoji, mozda i najtalentovaniji koji je zaigro kod nas u ligi. On kad je dosao konta laganica je ovo rekreativno. Pratio sam ga s istoka on je znaci u 20min ispuho, na koljenima ne moze doci sebi. Znaci treniro je slabije zato nije rozman ni vjerovao u njeg.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 22 jul 2024, 13:27

Protiv Spartaka ce biti tesko, ne smije biti nimalo opustanja, jer definitivno nismo favoriti. Bilo kakva pobjeda bi nam puno znacila. Rano je pricati o trecem pretkolu.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 22 jul 2024, 13:30

bosnas_ je napisao/la:
22 jul 2024, 13:27
Protiv Spartaka ce biti tesko, ne smije biti nimalo opustanja, jer definitivno nismo favoriti. Bilo kakva pobjeda bi nam puno znacila. Rano je pricati o trecem pretkolu.
Kakvi crni favoriti,posebno sa našom odbranom.
Borbeno I jako odigrati na Kosevu I sve osim poraza je super rezultat.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 22 jul 2024, 13:38

Da smo umjesto Jovica i Mujkica dali kesh i doveli 2 vrhunska stopera bio bi ubjedjen u prolaz protiv Sparataka.
Ovako isto kao sto sam rekao pred Aktobe,samo je pitanje moze li nas odlicni napad zabiti koliko nasa tanka odbrana moze primiti.
Ostaje zal sto Zekic nije odradio kompletan rok po svojoj volji

Elem kako rece trener Spartaka 50-50 i prednost sto igraju revans na domacem terenu
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 22 jul 2024, 13:45

Mislim da je bas bezveze uopste davati paznju ovim zrijebovima i pricama s kim i kako u trecem predkolu. Ponovo kao i milion puta do sad kvazi novinari i portali spinuju neku SBB KBB pricu i time odvracaju paznju s onoga sto je sustinski i najbitnije - utakmica u cetvrtak. Nama je Cetvrtak nase finale, tu treba stvorit atmosferu, napunit stadion kao nikad, i odigrat dobro kao nikad. O tome treba sa se pise i prica…

Protiv Aktobe-a su nam bile odprilike 40:60, sto su potvrdjivale i kvote na kladionicama. Vidjet cemo kakve ce kvote izbaciti za Trnavu al onako realno, nama su sanse protiv njih i manje, rekao bih 30:70. Oni su favoriti za prolaz i sve drugo ce biti iznenadjenje. Tako se treba i postavit. Nemamo sta da izgubimo a dobit mozemo puno. Odigrat hrabro, cvrsto, jako, dati sve sto mozemo a ako to ne bude dovoljno, boze moj, idemo dalje.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 22 jul 2024, 13:45

nokee je napisao/la:
22 jul 2024, 13:09
Shategabri je napisao/la:
22 jul 2024, 12:28
nokee je napisao/la:
22 jul 2024, 12:23
U tim kalkulacijama racunajte da smo mi igrali sa protivnikom gdje su Guli i Kyeremeh imali prostora, ekipe koja nije parkirala autobus ispred gola ko sto ce ti Gosk parkirati.
Naravno napredak se vidi i vidi se da Zekic ne prepusta slucaju ni navalni dio da bude kreativan sam od sebe (sto mi je bila najveca glupost kod Rozmana). Svakako kvalitet za to moras imati i ja mislim da nama u ovoj konstalaciji Hasic nije ni potreban. Navalni dio ekipe je fino popunjen ako niko (Renan) ne ode. Onda treba svakako zamjena.
Stoper stoper i stoper pod moranje i to kvaliteta, to ako ne uspijes dovesti nema nas nigdje.
Mudrazija hoce-nece. Kvalitet jeste i bujrum mu, ali nije De Bruyne.. Tu nas ima dovoljno.
Kvalutetan kreativan ofanzivno orjentisan veznak je isto pod must.
Parkiraju protivnici bus i kontra Španije, pa to nije problem.
Kad ti imaš dovoljno ofanzivnog potencijala i smislenu igru, taj parkirani bus ima negdje pukotinu.

Ako Guli i Kera ne znaju igrati protiv GOŠK-a, nije to to onda.
Ma dobro ta poredjenja euro prvaka i nas i slicno..

Kazem samo da su Guli i Kyeremeh igraci koji trebaju prostora da pokazu kvalitete, njima je puno teze igrati na postavljenu odbranu pa onda kontas da nisu nikakav kvalitet.. Hasic je recimo vise bio igrac za postavljene odbrane (primjer Goska) gdje on to rijesi potezom.
Nije to bas pitanje jel znaju ili ne znaju igrati.
Kod nas u citavoj ligi nemas taj kvalitet gdje neki igrac rijesi sam utakmicu, onda se pitas sta radi kod nas..
Daleko od toga da poredim nas i Španiju.
Nego u kontekstu, ako ti imaš odgovor na svaku taktiku, onda nema izvlačenja i priče ovi došli sa busom, oni igraju napadački, ovima golman veliki...
Pa vidi sad, to su različiti tipovi igrača, ovo su klasična brza krila koja istina znaju i lopte, Hasić jest po vokaciji krilo, al je više neka desetka, lažni napadač, nego li klasično krilo.
Mi moramo imati i jedno i drugo. I nekog ko zna riješiti bus i igrače koji će se hvatati u koštac sa ravnopravnim i jačim protivnicima.
Koševo Zapad

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 22 jul 2024, 13:47

Ma ako ispadnemo od Spartaka treba maksimalna podrska u ligi i da zaganjamo tu titulu. Vidite koliko je laksi put prvaka u evropi.

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 22 jul 2024, 13:59

Aktobe je u ovom trenutku za klasu bolje od Spartaka tako da neznam o cemu pricate, al hajmo sacekati kladionice kako gore navode pa da vidimo kakve su nam sanse!

Upravo pogledah, 2,50 na nas 2,60 na Spartak, kako rekoh !
U novi boj ...

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 22 jul 2024, 14:01

Bože pomozi :pray:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 22 jul 2024, 14:03

badboy je napisao/la:
22 jul 2024, 13:45
Mislim da je bas bezveze uopste davati paznju ovim zrijebovima i pricama s kim i kako u trecem predkolu. Ponovo kao i milion puta do sad kvazi novinari i portali spinuju neku SBB KBB pricu i time odvracaju paznju s onoga sto je sustinski i najbitnije - utakmica u cetvrtak. Nama je Cetvrtak nase finale, tu treba stvorit atmosferu, napunit stadion kao nikad, i odigrat dobro kao nikad. O tome treba sa se pise i prica…

Protiv Aktobe-a su nam bile odprilike 40:60, sto su potvrdjivale i kvote na kladionicama. Vidjet cemo kakve ce kvote izbaciti za Trnavu al onako realno, nama su sanse protiv njih i manje, rekao bih 30:70. Oni su favoriti za prolaz i sve drugo ce biti iznenadjenje. Tako se treba i postavit. Nemamo sta da izgubimo a dobit mozemo puno. Odigrat hrabro, cvrsto, jako, dati sve sto mozemo a ako to ne bude dovoljno, boze moj, idemo dalje.
Po čemu si zaključio da su nam manje šanse protiv Spartaka nego Aktobea? Trnava nije nikakav bauk, ja bih čak rekao da su šanse minimalno 50% 50% i nama i njima dok je kod Aktobea bilo 60-40 u njihovu korist...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, bhfanatic14, Burberry46, casual033, Google Adsense [Bot], Haksss, Jadnimi, keli, kogmagie46, Konzerva, makron, N3R3D, Proximic, Sinfoc1986, Vanja8, vedinjo98 i 102 gosta.