FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

Beli98
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Beli98 » 24 jul 2024, 21:16

Jedno pitanjce bratjo.

Uzeo bih 4 karte online, sve 4 mi dolaze na email i samo drugarima prebacim na njihove mobitele?
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 24 jul 2024, 21:16

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
24 jul 2024, 18:33
Pitar6785 je napisao/la:
24 jul 2024, 18:26
Svi veliki klubovi obavjestavaju broj prodati ulaznica, jer je to veoma efikasan alat za privlacenje publike. Otidzi u madrid prije nadan upali lokalni radio vidjeces da ces cut taj podatak ulaznica i cak i kad je sold out i to objave..

Takodje uvjek pred kraj utakmice objave tacan broj gledalaca na toj utakmici..

Mi nesmijemo podcjnit Trnovo u zargonu dobro smo igrali protiv oktobe i samo radi toga mi cemo pobjedit..

Mi smo daleko od DOBRO odigrane utakmice. Neke stvari jesu bile bolje al u paketu sve kad sagledas nismo mi bili bolji suparnik vec u najbolju ruku jednak

Rusi su bili bolji svih 90 u rusi i realno je da su nas trebali dobit sa jednim golom razlike ili u najboljem slucaju po nas trebo je bit remi sto bi znacilo po automatizmu da bi ispali

Takodje ljudi su vodili 3x i na kosevu, mozemo mi sad pricat bili smo trkacki bolji al cinjenica je da su iskoristili sve sto su stvorili i u 99% utakmica bi bilo dovoljno za prolaz.. takodje mi jesmo imali vise sansi al ta cinjenica ne pokazuje SAMO dobro vec takodje i to da smo veoma ranjiva ekipa da nam je obrana tanka.

Takodje cinjenica je da 4vorka naprijed je veoma dobra al 3jka 5 torka pozadi veoma losa neinteresujeme hocel se ko slozit ili ne

Djurickovic
Vinko
Nidal

Plus jovic begic su igraci veoma koji nisu dovoljno inteligentni za euro utakmice. Beganov sut u zapad cenar sutevi jovicevo lagano ispadanje itd

3 stopera su i ispod nivoa begana nivo jovica SVA 3ica

Takodje GOLMAN se pokazao na penalim solidan, nezelim zmirit i reci da je (na osnovu dosadasnji utakmica u nasem klubu mozda je covjek bio extra golan mozda ce golman bit oliver kan za 2-3 mjeseca) al PRICAM O OVE DVIJE UTAKMICE SA RUSIMA

PROKLIZAVANJE INDIREKTAN UDARAC SUT POSLE TOGA POSJETILO ME NA ZETU KAD SMO PRIMILI GO KAD JE NASEM GOLMANU PROSLA LOPTA KROZ NOGE , takodje nemozemi niko reci da delac kovacevic nebi bolje reagovali bar u jednom od 3 gola. Covjek jeste bolji od rogica po meni bolji je i od Ilijeva, ali nije dosad pokazao (SVJESTAN SAM DA JE MALI UZORAK UTAKMICA) da je nivo kovacevica sto je minimum kvaliteta za FK SARAJEVO.. JER PONOVO TVRDIM BEZ GOLMANA A KLASE TESKO MOZES PROC U PL BH PRVI KROZ CILJ..

Naravno da imamo kvalitet da izbacimo trnovo ali sigurno necemo proc ako zadnju liniju STOPERE zekic ne dotegne.. ZEKIC JE VRHUNSKI TRENER I KOJI CE SIGURNO POKUSAT DA ISPRAVI POPRAVI STO NEVALJA..

Ovo su fakti netrebami niko da objasnjava niti da se slaze JA VOLIM FK SARAJEVO I OVO PISEM IZ UGLA DA AKO OVO ZEKIC CITA DA RAZMOTRI STA SAM HTIO RECI. Navijaci trebaju da budu nabijaci kopleksa i cehoslovackoj i ojebini vicu i co
:kralj: :bow:

Ja bi tebe za admina foruma stavio, uvijek najbolje postove ostavljas. Respect pasa!
Iskreno, nemam ni ja neki aman pravopis, al ja bi njega vratio u 7. razred na Bosanski :urnebes:
U novi boj ...

Devedesetka
Kontakt:

Post Postao/la Devedesetka » 24 jul 2024, 21:17

holyman je napisao/la:
24 jul 2024, 21:10
pa ljudi su organizovano u Doboju i tek u 17h kreću za Sarajevo sa vjerovatno 50 kombija pratnje.
Jedino moze par drogerasa zalutati u Sarajevo ali to se ni lehovci nisu usudili

fura me ljetna noc :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Oni ako planiraju da se pojave u Sarajevu to ce biti veceras jer je tako jedino moguce da se dođe do kontakta, sutra je to vec završena prica.

A pošto je Sarajevo izuzetno malo kao i Vogosca i okolna mjesta informaciju da su tu bi vec dobili tako da nisu dosli.
A necemo ni mi tamo spavati u Trnavi vec u Bratislavi.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 jul 2024, 21:21

Beli98 je napisao/la:
24 jul 2024, 21:16
Jedno pitanjce bratjo.

Uzeo bih 4 karte online, sve 4 mi dolaze na email i samo drugarima prebacim na njihove mobitele?
Upravo to. Dobijes bukvalno 4 karte. I onda ih rasporedi jaranima. Nista lakse, vjeruj.
- FKS -

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 24 jul 2024, 21:23

Devedesetka je napisao/la:
24 jul 2024, 21:08
mercurial je napisao/la:
24 jul 2024, 20:37
Treba biti spreman, a ne da se ponovi Lech i njihovi navijaci u Vogosci. Nadam se da je policija sad prisebnija.
Nece se to više nikad ponoviti i Spartakovi da su upali vec bi dobili informacije.
Kao što ce se dobiti u slucaju eventualnog prolaska u 3 pretkolo protiv Wisle ili Rapida.

A u Vogosci je bilo sve spremno i nikad nije bila jača ekipa i opet nije bilo dovoljno jer su Lechovi top 5 najjacih grupa u evropi na ulici.
Cudi me, ipak Lechovih je bilo 100-ak i da su toliki haos napravili pored organiziranog "doceka". Sta bi bilo da ih je bilo 1000. Pokorili bi Bosnu na taj nacin. Ja ipak mislim da su oni ono napravili bas na iznenadjenje, jer ko je ocekivao da su tolike budale. Jos su cekali duboku noc. Sta nisu "sisli" u grad? Tako su mogli napraviti nerede bilo gdje u Bosni, pa reci palili po Sarajevu.. Dok su se Sarajlije poceli okupljati oni su vec bili nazad u hotelu, a policija na terenu.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 24 jul 2024, 21:23

H8Z7 je napisao/la:
24 jul 2024, 21:10
mercurial je napisao/la:
Treba biti spreman, a ne da se ponovi Lech i njihovi navijaci u Vogosci. Nadam se da je policija sad prisebnija.
Nece se to više nikad ponoviti i Spartakovi da su upali vec bi dobili informacije.
Kao što ce se dobiti u slucaju eventualnog prolaska u 3 pretkolo protiv Wisle ili Rapida.

A u Vogosci je bilo sve spremno i nikad nije bila jača ekipa i opet nije bilo dovoljno jer su Lechovi top 5 najjacih grupa u evropi na ulici.
Ovi iz Wisle za kodeks nisu čuli, hladno mačetu nosili.
Nec murija vise nikad dozvoliti da se ponovi Lech i Vogosca
I ovima su rekli da ce odmarati u Doboju,u 5 krecu prema Sarajevu na tribinu ce uci sat vremena-45 min ranije pregeldati utakmicu i odma kuci.Bez lutanja po gradu i dolazenja 2 dana ranije.
Tako ce isto postupiti i sa Wislinim a ako se bude igralo u Zenici(99.99%)mislim da nece moci ni doci.Naravno ako prodjemo aBd

Inace izgleda da je otislo 18k karata.Iz Tranve su najavili oko 300 ljudi mozda jos koje auto
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 24 jul 2024, 21:25, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 24 jul 2024, 21:24

Hajdeee je napisao/la:
24 jul 2024, 21:21
Beli98 je napisao/la:
Jedno pitanjce bratjo.

Upravo to. Dobijes bukvalno 4 karte. I onda ih rasporedi jaranima. Nista lakse, vjeruj.
Hvala :thumbup:

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 24 jul 2024, 21:26

Ne znam kako ljudi predstavljaju to sto se desilo u Vogošći sa Lechovcima kao neku havariju i kao da su oni haos napravili, pa sami su u svom opisu događaja spomenuli kako nisu takvu akciju imali od 80tih godina, i kako su Horde jako organizovano napadali iz raznih ulica, tek kad su se oni skupili onda su pružili otpor i rastjerali Horde..
Po meni svaki ali aposlutno svaki respekt tim momcima koji su se suprostavili terror machinama kao sto su navijači Lecha kojim i daleko daleko jaci nisu mogli prici.
12. igrač kluba iz Titove 38b

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 24 jul 2024, 21:27

Beli98 je napisao/la:
Jedno pitanjce bratjo.

da, nista lakse.
Nego zasto online ako smijem pitati :D ja mislim da sam dvaput uzimo online i bilo mi je zao, dok je ne opipas nije karta
NEMA NAZAD

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 24 jul 2024, 21:29

holyman je napisao/la:
24 jul 2024, 21:27
Beli98 je napisao/la:
Jedno pitanjce bratjo.

da, nista lakse.
Nego zasto online ako smijem pitati :D ja mislim da sam dvaput uzimo online i bilo mi je zao, dok je ne opipas nije karta
A ne znam hoce li biti istoka dok dodjem iz Jablanice. :urnebes: Volim da ne mislim jos i na karte. Ranije sam u nasoj tur. agenciji u Jab uzimao ali ne nabavljaju vise karte, iz nekog razloga.
Zadnja izmjena: Beli98, dana/u 24 jul 2024, 21:29, ukupno mijenjano 1 put.

BordoSaga2
Kontakt:

Post Postao/la BordoSaga2 » 24 jul 2024, 21:29

Manuel je napisao/la:
24 jul 2024, 20:28
James1987 je napisao/la:
24 jul 2024, 20:14
Pitarsam je napisao/la:
24 jul 2024, 20:06
Čuo sam da dolazi oko 1200 navijača iz Trnave.
Da li možda neko ima drugi podatak?!
Ne vjerujem da ih toliko dolazi ocekujem od 300 do 400
Ma 500 plafon kakvih 1200.

E sad ako se prodje pa nam naleti Rapid ili Wisla onda ce doci gostujucih minimum 2 milje jer su odlicni navijaci pogotovo Rapidovi.Kako bi samo valjalo da ove prodjemo.Pa to bi bio hajc nevidjeni.Mislim da bi u trecem pretkolu bilo hladno 30 milja.

Sutra ocekujem neke 24 hiljade plafon.
Ne igramo na Koševu ako prodjemo

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 24 jul 2024, 21:30

mercurial je napisao/la:
24 jul 2024, 21:23
mercurial je napisao/la:

Cudi me, ipak Lechovih je bilo 100-ak i da su toliki haos napravili pored organiziranog "doceka". Sta bi bilo da ih je bilo 1000. Pokorili bi Bosnu na taj nacin. Ja ipak mislim da su oni ono napravili bas na iznenadjenje, jer ko je ocekivao da su tolike budale. Jos su cekali duboku noc. Sta nisu "sisli" u grad? Tako su mogli napraviti nerede bilo gdje u Bosni, pa reci palili po Sarajevu.. Dok su se Sarajlije poceli okupljati oni su vec bili nazad u hotelu, a policija na terenu.
Ma druze nije to nista tako bilo kako ti pises ali nije to ni tema da sad ovdje pisemo, vjerovatno vecini to nije ni interesantno

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 24 jul 2024, 21:32

Beli98 je napisao/la:
24 jul 2024, 21:29
holyman je napisao/la:
24 jul 2024, 21:27
Beli98 je napisao/la:
Jedno pitanjce bratjo.

da, nista lakse.
A ne znam hoce li biti istoka dok dodjem iz Jablanice. :urnebes: Volim da ne mislim jos i na karte. Ranije sam u nasoj tur. agenciji u Jab uzimao ali ne nabavljaju vise karte, iz nekog razloga.
ma bit ce, dodji do 6 i bit ce za svaku tribinu, zadnji put da je rasprodan istok bilo je protiv atalante, a i to sat prije utakmice
NEMA NAZAD

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 24 jul 2024, 21:42

Lechovcima je tada ako neki ne znaju ili se ne sjećaju, s njima došli likovi koji dugo godina nisu imali pravo ulaska u druge države EU, bili pod zabranom zbog huliganstva, a kod nas su došli hladno i lupali se sa Hordama te noći. Katastrofalan propust naše vlasti tada bio, amaterski. To je u drugim državama sve uvezano i imaju podatke.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 24 jul 2024, 21:45

BordoSaga2 je napisao/la:
24 jul 2024, 21:29
Manuel je napisao/la:
24 jul 2024, 20:28
James1987 je napisao/la:
24 jul 2024, 20:14

Ne vjerujem da ih toliko dolazi ocekujem od 300 do 400
Ma 500 plafon kakvih 1200.

E sad ako se prodje pa nam naleti Rapid ili Wisla onda ce doci gostujucih minimum 2 milje jer su odlicni navijaci pogotovo Rapidovi.Kako bi samo valjalo da ove prodjemo.Pa to bi bio hajc nevidjeni.Mislim da bi u trecem pretkolu bilo hladno 30 milja.

Sutra ocekujem neke 24 hiljade plafon.
Ne igramo na Koševu ako prodjemo
A ja :facepalm:
Joj tuge Allahami.Zrinjski na onakvom ruglu moze igrati a mi ne mozemo.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 24 jul 2024, 21:47

Gledam ovog Borca i sve kontam koliko je samo vazna titula i koliko je "lako" upasti u grupe kao prvak. Mi se stvarno moramo uozbiljiti, krajnje je vrijeme. Tuzno da Zrinjski i mozda Borac prije nas prave rezultate.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 24 jul 2024, 21:47

Atlanta je napisao/la:
24 jul 2024, 14:13
Posto vidim da su mediji bas bas ono ispratili ovu utakmicu, ja sam se potrudio da Vam koliko toliko najavim protivnika. Inace volio sam pisati kroz srednju skolu, ali nikad novinara od mene :mrgreen: . Stavit cu spoiler, jer malo je duzi tekst

O klubu:
Spartak ili ti bijeli andjeli kako je i nadimak kluba, je sasvim sigurno krema slovackog fudbala. Dolaze iz Trnave, malog gradica sa oko 60 000 stanovika koji je udaljen 50 kilometara od Bratislave. Trnava je dugo bila centar katolicke nadbispkupije i poznata je kao slovacki Rim.

Spartak je osnovan davne 1923-e godine, i jedan je on najuspijesnih klubova u Slovackoj. Najbolje rezultate su ostvarili 60-ih i 70-ih godina proslog stoljeca, kada su dominarali u Cehoslovackoj,osvojivsi titulu prvaka 5 puta u 6 godina. Tada su i ostvarili svoj najveci uspijeh u Euro kupovima, gdje su stigli do polufinala Lige prvaka ali su zaustavljeni od strane Ajaxa i Johana Cruyff-a. Njihov najveci rival je Slovan iz glavnog grada Bratislave. Ovaj dvoboj se takodje naziva i Tradicionalni derbi ili Zapadnoslovacki derbi, a u zadnjih par godina sve su cesci i dueli izmedju dvije navijacke grupe.

Stadion:
Klub igra na prelijepom stadionu Anton Malatinsky kapaciteta 18000, ciji je vlasnik grad Trnava. Stadion se nalazi u samom centru grada, i drugi je najveci stadion u drzavi nakon Nacionalog stadiona u Bratislavi. Pored Spartaka, stadion ponekad koristi i reprezentacija Slovacke. Stari stadion je srusen, a onda potpuno renoviran, u periodu izmedju 2013-e i 2015-e godine. Rekonstrukcija je kostala 80 miliona eura, vecinske troskove je pokrila vlast. U sklopu stadiona se nalazi i veliki gradski trzni centar.

slika

http://cityarena.tt/

Spartak u Evropi:
Gledajuci modernija vremena, Spartak je najvece rezultate postigao u proteklih par godina. U sezoni 2018-2019, su uspijeli da ostvare plasman u Evropa Ligu, gdje su zavrsili u „grupi smrti“ zajedno sa Dinamom iz Zagreba, Fenerom i Anderlechtom. Odigrali su i vise nego pristojno, osvojili su 7 bodova, pobijedili su Fener i Anderlecht kod kuce, te rezemirali u Briselu, ali nije bilo dovoljno za drugo mjesto u grupi i plasman u knock out fazu. Prosle godine su igrali grupnu fazu Konferencijske lige, gdje su zavrsili samo sa jednim osvojenim bodom.

Zanimljivo je da ce im ovo biti 5. put da igraju protiv neke BH ekipe. Prvo gostovanje u Bosni im je bilo bas protiv nas – davne 2009-e godine. Bili smo bolji i prosli smo u play off sa ukupnih 2-1.

Drugi izlet u Bosnu je dosao 2015-e godine, i to protiv sada vec ugasenog Olimpika. Na Kosevu je bilo 1-1, a u Trnavi 0-0, te su tako prosli u drugo pretkolo zbog gola u gostima.

2018-e u okviru kvalifikacija za Ligu Prvaka gostovali su u Mostaru, gdje su ponovo odigrali nerijeseno bilo je 1-1. Ipak u Slovackoj su uspijeli da pobjede Zrinjski sa 1-0 i prodju u drugo pretkolo.

Godinu dana kasnije, uslijedilo je jos jedno gostovanje u Bosni. Ovaj put u Banja Luci, a protivnik je bio Radnik iz Bijeljine. U BL su dozivjeli poraz od 2-0, medjutim u revans utakmici su uspijeli da istope prednost od 2 gola, i nakon velike borbe izbace Radnik boljim izvodjenjem penala.

Sada nakon 5 godina, ponovo dolaze na Kosevo, po treci put.

Ekipa:
Gledajuci transfermarkt, trenutno imaju 29 igraca u rosteru, a prosjek godina je 26,7. Mada okosnicu ekipe cini dosta stariji igraci. 3 najskuplja igraca su mladi vezni igrac iz Slovenije Andrija Zeljkovic, koji vrijedi 2 miliona eura, stoper Sebastian Kosa i lijevo krilo iz Gane ujedno i njihov najopasni igrac Kelvin Ofori koji ce zbog povrede propustiti utakmicu na Kosevu, ali se ocekuje u revansu. Gledajuci transfere, ovo ljeto su krenuli u podmladjivanje ekipe. Igraci su vecinom iz Slovacke i Ceske, ali imaju i nekoliko internacionalaca. Pored vec spomenutih Zeljkovica i Oforija tu su i dva Nigerijca Kazem Bolaji i Philip Azango, te ovogodisnje ljetno pojacanje Belgijanac Milan Corryn. Zanimljivo je to da je nas Hamza Catakovic igrao sa ovom trojkom u As Trencin i sasvim sigurno ih jako dobro poznaje.

Da rezimiramo, jedan jako uredjen klub, i njima dajem prednost u ovom dvomecu, samo zbog toga jer imaju vise iskustva od nas i manje vise ekipa koje je dogurala do grupne faze je jos uvijek tu na okupu. Ali ne treba odmah mahati bijelom zastavicom. Sretno nam bilo.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/ko-je ... /240724115

Dame i gospodo, BiH novinarstvo :tokralju:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Devedesetka
Kontakt:

Post Postao/la Devedesetka » 24 jul 2024, 21:48

mercurial je napisao/la:
24 jul 2024, 21:23
mercurial je napisao/la:

Vrlo su pametno to odradili prva stvar mogli su oni doci u grad, al' su znali da bi policija sprijecila u rekordnom roku i pohapsila ih.
S druge strane bila je izvidnica u gradu koja je dobila po nosu tako da bi oni upali u grad svakako na dan utakmice da ih se nije navece napalo.

Ovako su znali da nismo ni mi toliko na domacem terenu pa im je lakše iz tog ugla bilo + su znali da ce doci do pravog kontakta i tuce u vogosci.

Brojke su dosta slicne bile i ne bi pokorili Bosnu jer Lechovih huligana nema više od tih 120-140..
Jer jedno su huligani, a nešto sasvim drugo navijaci ovi lechovi što su dosli su iskljucivo huligani.

Kad pogledaš momke iznad prvih par redova shvatiš da oni nisu nikakav bauk jednostavno imaju 100+ istreniranih steroidaša i to je to.

TarpiTarpi
Kontakt:

Post Postao/la TarpiTarpi » 24 jul 2024, 21:49

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
24 jul 2024, 21:47
Atlanta je napisao/la:
24 jul 2024, 14:13
Posto vidim da su mediji bas bas ono ispratili ovu utakmicu, ja sam se potrudio da Vam koliko toliko najavim protivnika. Inace volio sam pisati kroz srednju skolu, ali nikad novinara od mene :mrgreen: . Stavit cu spoiler, jer malo je duzi tekst

O klubu:
Spartak ili ti bijeli andjeli kako je i nadimak kluba, je sasvim sigurno krema slovackog fudbala. Dolaze iz Trnave, malog gradica sa oko 60 000 stanovika koji je udaljen 50 kilometara od Bratislave. Trnava je dugo bila centar katolicke nadbispkupije i poznata je kao slovacki Rim.

Spartak je osnovan davne 1923-e godine, i jedan je on najuspijesnih klubova u Slovackoj. Najbolje rezultate su ostvarili 60-ih i 70-ih godina proslog stoljeca, kada su dominarali u Cehoslovackoj,osvojivsi titulu prvaka 5 puta u 6 godina. Tada su i ostvarili svoj najveci uspijeh u Euro kupovima, gdje su stigli do polufinala Lige prvaka ali su zaustavljeni od strane Ajaxa i Johana Cruyff-a. Njihov najveci rival je Slovan iz glavnog grada Bratislave. Ovaj dvoboj se takodje naziva i Tradicionalni derbi ili Zapadnoslovacki derbi, a u zadnjih par godina sve su cesci i dueli izmedju dvije navijacke grupe.

Stadion:
Klub igra na prelijepom stadionu Anton Malatinsky kapaciteta 18000, ciji je vlasnik grad Trnava. Stadion se nalazi u samom centru grada, i drugi je najveci stadion u drzavi nakon Nacionalog stadiona u Bratislavi. Pored Spartaka, stadion ponekad koristi i reprezentacija Slovacke. Stari stadion je srusen, a onda potpuno renoviran, u periodu izmedju 2013-e i 2015-e godine. Rekonstrukcija je kostala 80 miliona eura, vecinske troskove je pokrila vlast. U sklopu stadiona se nalazi i veliki gradski trzni centar.

slika

http://cityarena.tt/

Spartak u Evropi:
Gledajuci modernija vremena, Spartak je najvece rezultate postigao u proteklih par godina. U sezoni 2018-2019, su uspijeli da ostvare plasman u Evropa Ligu, gdje su zavrsili u „grupi smrti“ zajedno sa Dinamom iz Zagreba, Fenerom i Anderlechtom. Odigrali su i vise nego pristojno, osvojili su 7 bodova, pobijedili su Fener i Anderlecht kod kuce, te rezemirali u Briselu, ali nije bilo dovoljno za drugo mjesto u grupi i plasman u knock out fazu. Prosle godine su igrali grupnu fazu Konferencijske lige, gdje su zavrsili samo sa jednim osvojenim bodom.

Zanimljivo je da ce im ovo biti 5. put da igraju protiv neke BH ekipe. Prvo gostovanje u Bosni im je bilo bas protiv nas – davne 2009-e godine. Bili smo bolji i prosli smo u play off sa ukupnih 2-1.

Drugi izlet u Bosnu je dosao 2015-e godine, i to protiv sada vec ugasenog Olimpika. Na Kosevu je bilo 1-1, a u Trnavi 0-0, te su tako prosli u drugo pretkolo zbog gola u gostima.

2018-e u okviru kvalifikacija za Ligu Prvaka gostovali su u Mostaru, gdje su ponovo odigrali nerijeseno bilo je 1-1. Ipak u Slovackoj su uspijeli da pobjede Zrinjski sa 1-0 i prodju u drugo pretkolo.

Godinu dana kasnije, uslijedilo je jos jedno gostovanje u Bosni. Ovaj put u Banja Luci, a protivnik je bio Radnik iz Bijeljine. U BL su dozivjeli poraz od 2-0, medjutim u revans utakmici su uspijeli da istope prednost od 2 gola, i nakon velike borbe izbace Radnik boljim izvodjenjem penala.

Sada nakon 5 godina, ponovo dolaze na Kosevo, po treci put.

Ekipa:
Gledajuci transfermarkt, trenutno imaju 29 igraca u rosteru, a prosjek godina je 26,7. Mada okosnicu ekipe cini dosta stariji igraci. 3 najskuplja igraca su mladi vezni igrac iz Slovenije Andrija Zeljkovic, koji vrijedi 2 miliona eura, stoper Sebastian Kosa i lijevo krilo iz Gane ujedno i njihov najopasni igrac Kelvin Ofori koji ce zbog povrede propustiti utakmicu na Kosevu, ali se ocekuje u revansu. Gledajuci transfere, ovo ljeto su krenuli u podmladjivanje ekipe. Igraci su vecinom iz Slovacke i Ceske, ali imaju i nekoliko internacionalaca. Pored vec spomenutih Zeljkovica i Oforija tu su i dva Nigerijca Kazem Bolaji i Philip Azango, te ovogodisnje ljetno pojacanje Belgijanac Milan Corryn. Zanimljivo je to da je nas Hamza Catakovic igrao sa ovom trojkom u As Trencin i sasvim sigurno ih jako dobro poznaje.

Da rezimiramo, jedan jako uredjen klub, i njima dajem prednost u ovom dvomecu, samo zbog toga jer imaju vise iskustva od nas i manje vise ekipa koje je dogurala do grupne faze je jos uvijek tu na okupu. Ali ne treba odmah mahati bijelom zastavicom. Sretno nam bilo.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/ko-je ... /240724115

Dame i gospodo, BiH novinarstvo :tokralju:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 24 jul 2024, 21:50

:facepalm: :rol:

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, N3R3D, Napapijri, napoleon72, SamoDaKazeem i 52 gosta.