Opet neko drugi kriv?retromoos je napisao/la: ↑30 jul 2024, 11:32Bilo bi vam svima lakse da krenete od pocetka, a pocetak je bio kraj mnogima koji su bili sportisti i koji bi danas imali potomke sportiste. Vise od 64.000 Bosnjaka je pobijeno, niko ne zna tacan broj silovanih zena i protjeranih. Kompletne porodice su nestale koje su imale po 30-40 clanova. Osim sto su ubijali sistemski skolovane Bosnjake, ubijali su i sportiste sirom BH. U Prijedoru su ubili citav fudbalski klub i strpali ih u masovnu grobnicu, ubili su npr. za one koji ne znaju najtrofejnijeg jugoslovenskog bodibildera svih vremena Fikreta Hodzica, samo zato jer je bio Bosnjak. Stotine drugih fudbalera, karatista, kosarkasa, rukometasa je jednostavno nestalo, njihovi potomci su pobijeni ili nikad nisu dosli na ovaj svijet. Cilj je bio totalno unistenje.
Kad je ta faza zavrsena, krenula je nova faza koja jos uvijek traje. U ovom slucaju ce kraj biti pocetak razvoja nase domovine, ali ce i sport tek tad prodisati. Bosanski Hrvati i bosanski Srbi u ovoj drugoj fazi namjerno i sistemski, blokiraju razvoj naseg sporta dok se istovremeno ismijavaju sa nasim rezultatima. Mi smo jedina drzava na svijetu koja nema Zakon o sportu na nivou drzave, nemamo ga zbog onih koji su nas tad ubijali i koji sad namjerno koce razvoj naseg sporta. Jedna citava generacija je nestala, propala i pogubila se da se izbori za goli zivot i koru hljeba sirom Bosne i dunjaluka. Nikome nije bilo do sporta.
Sad je stasala i jos uvijek raste jedna nova generacija koja obecava u raznim sportovima, ali za iskorak ce nam biti potrebna infrastruktura i novac na nivou drzave. Uskoro ce doci kraj i drugoj fazi naseg sistemskog unistavanja, a onda cemo se i mi malo smijati kao sto se smijemo jer smo opstali kao narod, sto imamo drzavu pa kakva god da je, a to je poseban privilegij posebno u okrezenju u kojem mi zivimo. Mnogi narodi sirom svijeta nemaju drzavu, pa cak i ogromni kao sto su Kurdi. Podsjecam da i mnogi Bosnjaci zbog licne koristi pristaju na unistavanje naseg sporta, ali kao sto rekoh doci ce dan kad ce i oni poloziti racune, a njihov kraj ce biti nas pocetak. Svi su mislili da ce i Dodik vjecno trajati, eno ga sad ko p.asce se vuca po sudovima i blizu mu je vrijeme kad ce racun doci na naplatu. Sad mozete zamisliti koji ce ogroman talas unistenja te zlocinacke i kriminalne strukture krenuti kad on padne. A onda ...![]()
Radi ovakvog razmisljana i jesmo tu gdje jesmo.
Jeste, Srbi i Hrvati ne daju da se neko zatvori u dvoranu i vjezba po citav dan.
Bosanski muslimani su kroz istoriju neskolovan, narod, bez identiteta, sklon korupciji i podanistvu i tu lezi najveci uzrok svega danas sto nam se desava, ne samo u sportu.
Nikad nismo imali ni drčnost, ni inat, ni patriotizam, ni volju. Daj da se uhljebim i da uz sto manje truda sta uradim, pritom prevarim koga, vise od toga mi ne treba. A za sve lose, naci cu krivca u nekom drugom.