Nema potrebe da se puše na hladno, poslije svega pozitivnog što se uradilo u sezonu treba ući ambiciozno i sa željom da se napravi rezultat. U prvenstvu prvi dio iskoristiti da se uigra i da mladi dobiju svoje minute, te onda u lizi 6 i play offu pristupiti jako i potući se sa Igokeom oko titule i kupa. ABA2 je malo delikatnija, tu treba sa ekipom u stvaranju u prvom krugu obezbjediti jedno od prva 2 mjesta(vjerovatno mi i Vojvodina) bez prava kiksa. U drugom krugu treba jurišati na prvo mijesto u grupi , što vjerovatno daje povoljniju poziciju u završnici. I u završnici nema filozofije, Samo prvak ide direktno, ako ne bude onih kombinacija sa srbijanskim klubovima, drugi ima majstoricu sa ABA1 ligašem, a istorija kaže, nikad ABA1 nije izgubio. Znači cilj je biti prvi.
KK Bosna Royal
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna Royal
-
- Kontakt:
Velika dvorana hotela HillsJadnimi je napisao/la: ↑29 avg 2024, 09:04Lijepo je znati kada, ali je još ljepše znati gdje.bihfanaticos66788 je napisao/la: ↑28 avg 2024, 10:00Akademija Bosna, ili u prevodu juniorska ekipa Bosne, u petak starta sa prestiznim turnirom, prva utakmica je na rasporedu u petak u 18 casova(protiv Slobode iz Uzica) , druga je u subotu u 10 casova( protiv Slobode iz Tuzle), dok je treca takodjer u subotu u 18 casova ( protiv Mornara iz Bara), u nedjelju se igra za plasman. Bilo bi lijepo da nas sto vise dodje da podrzimo ove mlade momke usput da vidimo kakva je ekipa...
Pretpostavljam da je mala dvorana u pitanju.
-
- Kontakt:
Poraz od studentskog centra 89-69. Igrat ce se utakmica i sa podgoricom.
U16 ekipa na turniru izgubila ubjedljivo od ekipe iz hr, u jednom momentu 40 razlike.
U18 je dobila, dosta bolji tim.
Inace, u pitanju je projekat koji je cisti primjer pranja drzavnih para. Jako lijepo upakovano. Akademija koja traje 6 dana?!
Akademija je ono što imamo u širokom. Ali vjerujem i da će Bosna ubrzo narasti do tog nivoa. Najrprije poraditi na struci.
U16 ekipa na turniru izgubila ubjedljivo od ekipe iz hr, u jednom momentu 40 razlike.
Inace, u pitanju je projekat koji je cisti primjer pranja drzavnih para. Jako lijepo upakovano. Akademija koja traje 6 dana?!
Akademija je ono što imamo u širokom. Ali vjerujem i da će Bosna ubrzo narasti do tog nivoa. Najrprije poraditi na struci.
Umjesto da se pohvali ovaj projekat, da se da podrška ovaj odmah hejt komentar pranje para. Klub do prije dvije godine bio pred gašenjem, sad kada organizuje projekte koji nisu vezani sa spašavanje kluba ni to ne valjaMaNiJaK 1312 acab je napisao/la: ↑30 avg 2024, 19:01Poraz od studentskog centra 89-69. Igrat ce se utakmica i sa podgoricom.
-
- Kontakt:
U18 tim ima jos jednu utakmicu grupne faze danas u 18 casova protiv Mediterana iz Bara, ukoliko dobiju ili izgube vise od 40 razlike igraju finale koje je na rasporedu sutra.
-
- Kontakt:
Nije hejt nazvat stvari svojim imenom. To je nas novac, novac gradjana kantona.FoSte95 je napisao/la: ↑31 avg 2024, 16:25Umjesto da se pohvali ovaj projekat, da se da podrška ovaj odmah hejt komentar pranje para. Klub do prije dvije godine bio pred gašenjem, sad kada organizuje projekte koji nisu vezani sa spašavanje kluba ni to ne valjaMaNiJaK 1312 acab je napisao/la: ↑30 avg 2024, 19:01Poraz od studentskog centra 89-69. Igrat ce se utakmica i sa podgoricom.
Ako se s jedne strane radi nesto dobro, ne mora znaciti da je sve tako.
Barbarevicu svakako hvala na kupu i na tome sto je Bosna opet konkurentan tim u regiji. Klub koji je opcija svim igracima.
Ps nije tacno sto pojedini pisu da je racun odblokiran i da se ne funkcionise preko royala. Svi igraci imaju ugovor s royalom.
Sretno Bosni u novoj sezoni, i nadam se da necete bojazljivo skakati za vrat na svaku kritiku
-
- Kontakt:
Juniori sutra u 2 sata finale protiv Podgorice, velika dvorana hotela Hills
Što se mene tiče halal mu bilo za ovo i treba davati pare.MaNiJaK 1312 acab je napisao/la: ↑31 avg 2024, 18:59Nije hejt nazvat stvari svojim imenom. To je nas novac, novac gradjana kantona.FoSte95 je napisao/la: ↑31 avg 2024, 16:25Umjesto da se pohvali ovaj projekat, da se da podrška ovaj odmah hejt komentar pranje para. Klub do prije dvije godine bio pred gašenjem, sad kada organizuje projekte koji nisu vezani sa spašavanje kluba ni to ne valjaMaNiJaK 1312 acab je napisao/la: ↑30 avg 2024, 19:01Poraz od studentskog centra 89-69. Igrat ce se utakmica i sa podgoricom.
Barbarevicu svakako hvala na kupu i na tome sto je Bosna opet konkurentan tim u regiji. Klub koji je opcija svim igracima.
Ps nije tacno sto pojedini pisu da je racun odblokiran i da se ne funkcionise preko royala. Svi igraci imaju ugovor s royalom.
Sretno Bosni u novoj sezoni, i nadam se da necete bojazljivo skakati za vrat na svaku kritiku
-
- Kontakt:
Na dobrom smo putu svakakoFoSte95 je napisao/la: ↑31 avg 2024, 21:40Što se mene tiče halal mu bilo za ovo i treba davati pare.MaNiJaK 1312 acab je napisao/la: ↑31 avg 2024, 18:59Nije hejt nazvat stvari svojim imenom. To je nas novac, novac gradjana kantona.
Vidim niko nije napisao ovdje, jučer smo pobijedili Podgoricu 81-77.
Delalić najefikasniji sa 16 poena, Zubac double-double (14 p, 10 s).
West i Blomgren nisu igrali zbog lakših povreda.
Delalić najefikasniji sa 16 poena, Zubac double-double (14 p, 10 s).
West i Blomgren nisu igrali zbog lakših povreda.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐×7
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Eldar Ćivić = Harry Maguire's brother from another mother
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Prijateljska je, uigrava se, ali neka se ima pobijednički mentalitet.
Brzo će i zvanične
- svrakino1921
- Kontakt:
𝐉𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐢 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐦𝐧𝐢 𝐳𝐚 𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐬𝐤𝐢 𝐤𝐨𝐬̌𝐚𝐫𝐤𝐚𝐬̌𝐤𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐤𝐭𝐚𝐤𝐥 𝐮 𝐒𝐚𝐫𝐚𝐣𝐞𝐯𝐮
𝟏𝟕. 𝐌𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐣𝐚𝐥𝐧𝐢 𝐭𝐮𝐫𝐧𝐢𝐫 „𝐌𝐢𝐫𝐳𝐚 𝐃𝐞𝐥𝐢𝐛𝐚𝐬̌𝐢𝐜́“ 𝟏𝟒. 𝐢 𝟏𝟓. 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐮 𝐒𝐚𝐫𝐚𝐣𝐞𝐯𝐨 𝐝𝐨𝐯𝐨𝐝𝐢 𝐬𝐣𝐚𝐣𝐧𝐞 𝐤𝐨𝐬̌𝐚𝐫𝐤𝐚𝐬̌𝐤𝐞 𝐭𝐢𝐦𝐨𝐯𝐞
Uz klub domaćin - KK Bosna Sarajevo - košarkaški vikend u čast najboljeg košarkaša kojeg je naša zemlja imala, Mirze Delibašića, uveličat će i naši gosti - Dubai Basketball Club, U-BT Cluj-Napoca i Dinamo Sassari. ...
- svrakino1921
- Kontakt:
svrakino1921 je napisao/la: ↑05 sep 2024, 15:00
𝐉𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐥𝐢 𝐬𝐩𝐫𝐞𝐦𝐧𝐢 𝐳𝐚 𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐬𝐤𝐢 𝐤𝐨𝐬̌𝐚𝐫𝐤𝐚𝐬̌𝐤𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐤𝐭𝐚𝐤𝐥 𝐮 𝐒𝐚𝐫𝐚𝐣𝐞𝐯𝐮
𝟏𝟕. 𝐌𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐣𝐚𝐥𝐧𝐢 𝐭𝐮𝐫𝐧𝐢𝐫 „𝐌𝐢𝐫𝐳𝐚 𝐃𝐞𝐥𝐢𝐛𝐚𝐬̌𝐢𝐜́“ 𝟏𝟒. 𝐢 𝟏𝟓. 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐮 𝐒𝐚𝐫𝐚𝐣𝐞𝐯𝐨 𝐝𝐨𝐯𝐨𝐝𝐢 𝐬𝐣𝐚𝐣𝐧𝐞 𝐤𝐨𝐬̌𝐚𝐫𝐤𝐚𝐬̌𝐤𝐞 𝐭𝐢𝐦𝐨𝐯𝐞
Uz klub domaćin - KK Bosna Sarajevo - košarkaški vikend u čast najboljeg košarkaša kojeg je naša zemlja imala, Mirze Delibašića, uveličat će i naši gosti - Dubai Basketball Club, U-BT Cluj-Napoca i Dinamo Sassari. ...
Evo i roster ovog Dubai - ja B.C.
BC Dubai roster
Players Coaches
Pos. No. Nat. Name Ht. Wt. Age
SG 0 Philippines Ravena, Thirdy 1.88 m (6 ft 2 in) 97 kg (214 lb) 27 – 17 December 1996
G 1 United States Mason, Nate 1.88 m (6 ft 2 in) 86 kg (190 lb) 29 – 25 July 1995
SF 2 Serbia Dangubić, Nemanja 2.04 m (6 ft 8 in) 98 kg (216 lb) 31 – 13 April 1993
PF 3 United States Hammonds, Leyton 2.03 m (6 ft 8 in) 100 kg (220 lb) 29 – 26 September 1994
PG 4 Serbia Uskoković, Aleksa 1.90 m (6 ft 3 in) 86 kg (190 lb) 25 – 30 August 1999
SF 5 Italy Abass, Awudu 1.98 m (6 ft 6 in) 100 kg (220 lb) 31 – 27 January 1993
SG 7 Slovenia Prepelič, Klemen (C) 1.91 m (6 ft 3 in) 90 kg (198 lb) 31 – 20 October 1992
C 19 Turkey Yasar, Bora 2.06 m (6 ft 9 in) 102 kg (225 lb) 20 – 20 November 2003
PF 22 United States Williams, JaCorey 2.03 m (6 ft 8 in) 102 kg (225 lb) 30 – 12 June 1994
SG 33 Serbia Anđušić, Danilo 1.95 m (6 ft 5 in) 92 kg (203 lb) 33 – 22 April 1991
C 43 Croatia Radošević, Leon 2.08 m (6 ft 10 in) 113 kg (249 lb) 34 – 26 February 1990
C 44 Jordan Düverioğlu, Ahmet 2.13 m (7 ft 0 in) 121 kg (267 lb)
Vala protivnici ništa posebno
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Bosna-Slavija 86:64 ( Kovacevic 14,Dzafic 13,Lutete 11)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Klub je najavio otvaranje online prodavnice na Instagramu. Za nadati se da će tad biti omogućeno i članstvo.
Predstavljanje novog dresa je u petak u 20h.
Predstavljanje novog dresa je u petak u 20h.
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Vojvodina u medjuvremenu dovela jos Skocija Smita. Prosle sezone je igrao zajedno s Penavom u litvanskom Juventusu, tako da sam ga gledao par puta i mogu reci da je odlican bek za ovaj nivo.Ghuraba je napisao/la: ↑30 jul 2024, 15:32Ovih 6 igraca + Marko Jagodic Kuridza, Filip Rebraca i Milos Stajcic. Zasad relativno prosjecan roster Vojvodine. Ostaje da se vidi koga ce jos dovesti.KK „Vojvodina mts“ polako, ali sigurno sastavlja svoj prvi tim. Zadržava okosnicu ekipe, pa će pored Luke Ašćerića, Marka Ljubičića, Boška Bumbića, Uroša Banjca i Tyrell Johnsona i naredne sezone u timu crveno-belih biti i krilni igrač Stefan Savić. Dvogodišnji ugovor sa Savićem Vojvodina je potpisala danas.
Bosna mora dovesti startnog centra, ako misli imati kvalitetno popunjen roster na svim pozicijama. Salic nema kapacitet za 25-30 dobrih minuta u kontinuitetu, a Dzafic trenutno nema kvalitet da bude prva rezerva u aba2 ligi.
Vidio sam da je Dzafic u par pripremnih utakmica bio dvocifren, sto bi moglo znaciti da ce imati solidnu minutazu kod Kascelana. Najradije bih da to bude tako i da on vrlo brzo pokaze da je u medjuvremenu puno napredovao, ali sam itekako skeptican po tom pitanju. Ocigledno je da ne planiraju dovoditi jos jednog centra, sto je sasvim prihvatljiva odluka ako Dzafic moze odigrati 15-ak minuta i ako je Salic podigao nivo svoje igre (u sta, takodjer, sumnjam). Onaj Kovacevic iz Mege nije i ne moze biti centar, pa se nadam da ga tu nece ni koristiti.
Lazic jos uvijek nema klub. Nije da ne bih volio da ga dovedu, mada ne vjerujem da je realno.
Vaša mišljenja o novoj garnituri dresova?
Meni se lično ne sviđa font brojeva i imena igrača. Izgleda mi generično, kao onaj font na PES-u. Također, ne sviđa mi se što brojevi i imena igrača na bijeloj garnituri nisu bordo, već crni, zbog čega mi je bordo garnitura nešto bolja. Također mi se ne sviđaju ni one ptice na dresu (ono su vjerovatno golubovi, ne vidi se baš najbolje), izgledaju mi suvišno.
Da su bolje odradili ova tri segmenta, dres bi bio top.
Dodao bih i da mi je logo BH Telecoma na dresu probudio neke lijepe uspomene iz ranog djetinjstva
Meni se lično ne sviđa font brojeva i imena igrača. Izgleda mi generično, kao onaj font na PES-u. Također, ne sviđa mi se što brojevi i imena igrača na bijeloj garnituri nisu bordo, već crni, zbog čega mi je bordo garnitura nešto bolja. Također mi se ne sviđaju ni one ptice na dresu (ono su vjerovatno golubovi, ne vidi se baš najbolje), izgledaju mi suvišno.
Da su bolje odradili ova tri segmenta, dres bi bio top.
Dodao bih i da mi je logo BH Telecoma na dresu probudio neke lijepe uspomene iz ranog djetinjstva
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
Je li ovo niko ne prenosi utakmice
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.