Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

ASD
Kontakt:

Re: Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

Post Postao/la ASD » 22 avg 2024, 16:38

Oni su u Ligu prvaka otišli bez trenera, kao na turnir. Gašpar je igrač, a ne trener.
Ostali su prošle sezone bez najboljeg igrača, Gašpara, zbog povrede. Doveli su 2 korektna igrača (Bošković, Kozarić), ali nisu doveli nijednu klasa od igrača.
Skauting protivnika 0 bodova.
Odbrana i prekidi, dvije najjače strane Hercegovine u ovom meču nisu radile.

U ligi definitivno će jako teško do finala.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 avg 2024, 17:19

Evo sad se vidilo sta znaci imati jednog klasnog igraca u timu (Roninho). Covjek ih haman sam dobio.

Je li i u Hercegovini kao i u Sirokom Brijegu vrijedi da igraju samo Hrvati?

Ako nista, liga ce biti nikad interesantnija. Hercegovini je plafon polufinale doigravanja.

Ne znam ispunjava li dvorana u Cazinu uslove, ako bi kojim slucajem Bubamara uzela ligu. Gore bi bio haos u smislu atmosfere i pune dvorane.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 22 avg 2024, 17:26

DamirT je napisao/la:
22 avg 2024, 17:19
Evo sad se vidilo sta znaci imati jednog klasnog igraca u timu (Roninho). Covjek ih haman sam dobio.

Ako nista, liga ce biti nikad interesantnija. Hercegovini je plafon polufinale doigravanja.

Ne znam ispunjava li dvorana u Cazinu uslove, ako bi kojim slucajem Bubamara uzela ligu. Gore bi bio haos u smislu atmosfere i pune dvorane.
Ako su mogle kvale za EP u rukometu sto i ovo ne bi moglo

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 avg 2024, 17:39

DamirT je napisao/la:
22 avg 2024, 17:19

To je greška trenera. U prvom poluvremenu im nijedan drugi igrač nije mogao šutnuti na gol, i desi im se da im Roninho dadne iz šale 3 gola. Njega je trebalo posebno motriti jer odskače 2 klase u odnosu na ostale.
Ostali igrači Gruzijaca nisu ništa specijalno, uključili su se tek kad je uslijedio raspad sistema.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 avg 2024, 19:24

Hercegovina dobila Clic 4-2, ali nedovoljno da budu najbolji drugoplasirani. Ispali su.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 24 avg 2024, 19:48

Arnautovic sa Diamant Linz osigurao grupnu fazu Lige prvaka kao prvi u grupi sa AEK Atena, AEL Limasol i Aberdin iz Skotske, sa sve 3 pobjede. Sigurno da i tu ima par igraca koji bi mogli biti zanimljivi selektoru futsal reprezentacije, kad bi bilo volje.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 24 avg 2024, 22:45

Ma teško. Preslaba je ta grupa bila.
Hercegovina je imala nesreću da je naletila na jednu od težih ekipa. Samo Catania je jača od Gruzijaca.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 26 avg 2024, 12:02

mercurial je napisao/la:
24 avg 2024, 19:48
Arnautovic sa Diamant Linz osigurao grupnu fazu Lige prvaka kao prvi u grupi sa AEK Atena, AEL Limasol i Aberdin iz Skotske, sa sve 3 pobjede. Sigurno da i tu ima par igraca koji bi mogli biti zanimljivi selektoru futsal reprezentacije, kad bi bilo volje.
nema tu trenutno nista zanimljivo za nas. austrijska liga je kvalitetom jos dosta ispod nase. osim toga kod diamanta su glavni igraci u zadnje vrijeme reprezentativci austrije, slovenci i sl.
sto ne znaci da se nece promijeniti jer austrijanci sad zele krenuti u smjeru da svaka ekipa mora imati 2-3 profesionalca u sastavu.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 avg 2024, 16:27

gollum je napisao/la:
26 avg 2024, 12:02
mercurial je napisao/la:
24 avg 2024, 19:48
nema tu trenutno nista zanimljivo za nas. austrijska liga je kvalitetom jos dosta ispod nase. osim toga kod diamanta su glavni igraci u zadnje vrijeme reprezentativci austrije, slovenci i sl.
sto ne znaci da se nece promijeniti jer austrijanci sad zele krenuti u smjeru da svaka ekipa mora imati 2-3 profesionalca u sastavu.
Pitanje je finansiranja toga. Za pare koje dobijaju futsaleri radije biraju Hrvatsku, Srbiju, Gruziju i ostale drzave gdje je zivot jeftiniji. Nije isto npr 2000 eura u Austriji i u BiH ili Hrvatskoj. Dok god uefa ne poveca nagrade za evropske nastupe stanje se nece popraviti. Ali za igraca koji zeli nastaviti svoj zivot u Austriji to je sigurno primamljiva liga jer od futsala se ne zivi nakon karijere.
Bekir Hodzic iz Diamanta je pravo dobar golman i mozda bi imao mjesto u reprezentaciji.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 avg 2024, 16:34

Austrijska liga će biti daleko od ozbiljne sve dok ne privuku interes austrijanaca, koji mogu privući sponzore. Trenutno je baš amaterski model poslovanja.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 avg 2024, 16:36

Ma kakva Austrija. Eto vidimo Arnautovica. Jedan od najboljih igraca u nasoj ligi otisao samo zbog LP i vraca se kod nas. Daleko je to i od nase lige, a kamoli ozbiljnijih liga.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 avg 2024, 17:10

Da, ista je situacija u Njemackoj. Slab interes domacina za tim sportom. Opcenito u Evropi je slab interes jos uvijek za futsal zato ulaganja ne prate fudbal. Nastup u ligi prvaka te kosta vise nego sto dobijes nazad od uefe. Znam dosta nasih igraca koji su izmedju 2 iste ponude iz Austrije i nase lige birali nasu ligu bas zbog jeftinijeg zivota u BiH. U Austriji uz futsal moras raditi neki posao, a u BiH ne.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 avg 2024, 18:37

mercurial je napisao/la:
26 avg 2024, 17:10
Da, ista je situacija u Njemackoj. Slab interes domacina za tim sportom. Opcenito u Evropi je slab interes jos uvijek za futsal zato ulaganja ne prate fudbal. Nastup u ligi prvaka te kosta vise nego sto dobijes nazad od uefe. Znam dosta nasih igraca koji su izmedju 2 iste ponude iz Austrije i nase lige birali nasu ligu bas zbog jeftinijeg zivota u BiH. U Austriji uz futsal moras raditi neki posao, a u BiH ne.
Francuzi su napravili ozbiljnu ligu. Zato što je više imigrantskih grupa zainteresovani, a ima i određeni broj Francuza koji igraju.

U Austriji izgleda samo naša imigracija to shvata ozbiljnim, a u Njemačkoj samo hrvatska.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 avg 2024, 18:51

ASD je napisao/la:
26 avg 2024, 18:37
mercurial je napisao/la:
26 avg 2024, 17:10
Francuzi su napravili ozbiljnu ligu. Zato što je više imigrantskih grupa zainteresovani, a ima i određeni broj Francuza koji igraju.

U Austriji izgleda samo naša imigracija to shvata ozbiljnim, a u Njemačkoj samo hrvatska.
A Austrijanci zamjeraju uvijek sto previse stranaca igra u njihovoj ligi. Cak im je i reprezentacija popunjena mahom igracima sa podrucja Balkana.
Doduse, glavni sponzor Diamanta je grad Linz, kroz njihov Holding Linz AG iako je predsjednik nas covjek.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 sep 2024, 17:09

Kada je zrijeb parova za Prvu ligu Federacije?
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 sep 2024, 19:29

Od ove 4 ekipe na Bubamarinom futsal kupu, Bubamara je prvi favorit. Ali sigurno, najkvalitetniji "turnir" u državi. 4 takmičarske ekipe-

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 04 sep 2024, 21:02

Dobar turnir, Bubamara igra pred domacom publikom u najjacem sastavu. Bice interesantno ispratiti to. Pitanje je u kakvom sastavu ce doci ostale ekipe, narocito ove dvije iz inostranstva.

MikeEhrmantraut
Kontakt:

Post Postao/la MikeEhrmantraut » 11 sep 2024, 22:37

Dragan Edi Maric presao iz Hercegovine u Mostar SG
Goran Zeko novi igrac Hercegovine, stize iz Zrinjskog

21. I 22.09. turnir u Rami, sudjeluju Rama, Hercegovina, Bubamara i Torcida Split

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 sep 2024, 22:42

Ne znam da li će se Gašpar vratiti ikako ove sezone. Bez njega Hercegovina vjerovatno ne može do titule. Tako da očekujem borbu između SG-a i Bubamare.

MikeEhrmantraut
Kontakt:

Post Postao/la MikeEhrmantraut » 12 sep 2024, 08:11

ASD je napisao/la:
11 sep 2024, 22:42
Ne znam da li će se Gašpar vratiti ikako ove sezone. Bez njega Hercegovina vjerovatno ne može do titule. Tako da očekujem borbu između SG-a i Bubamare.
Realno, da je Blago zdrav, Hercegovina bi se opet jako tesko nosila sa te dvije ekipe

Bubamara dovodi skupocjene igrace, placaju ih masno, a ni Mostar ne zaostaje puno, u Hercegovini igraci igraju za smijesne place. Prosla sezona je bila cudo nad cudima, apsolutno nitko nije ni pomisljao na titulu, vise je cilj bio ostati u ligi, ali eto, otvorilo se na kraju. Ove sezona vjerujem neka zlatna sredina

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.