AS Roma

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Manuel
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Manuel » 01 sep 2024, 22:56

Teski odron od utakmice.Nema se sta prokomentarisati.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 01 sep 2024, 23:07

Al napadac nam je realno izgubljen i u vremenu i prostoru. Treba uzbekistanac igrat dok se ovaj bar malo privikne, svaki duel izgubi
nema potpisa

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 01 sep 2024, 23:11

Frajer je zabijao kako je htio u Gironi.Mislim da je bio i prvi strijelac lige a ovdje ne zna primiti loptu.Shomurodov nek igra dok ovaj dodje sebi i skine taj pritisak koji ga slomi.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 03 sep 2024, 21:51

Čini se da ćemo u nastavku sezone igrati sa tri stopera i izgleda da smo doveli trojicu slobodnih igrača nakon oficijelnog kraja prelaznog roka.

Hermoso je po meni odličan igrač, bio starter u Atletico Madridu, ali očigledno je da su agenti u početku tražili prevelike provizije i plaću, pa nije došlo do dogovora sa drugim klubovima, između ostalih zainteresovani su bili Aston Villa, Inter, Napoli.

Hummels je pravi igrač, bio čovjek u najboljoj postavi Lige Prvaka prošle sezone, jeste star, ali budući da smo prodali Smallinga, idealna zamjena za njega. Ono što mi nije jasno, šta će nama pobogu povratak Manolasa, osim ako De Rossi ne traži nekog lidera u svlačionici, pa dovodi svog bivšeg suigrača, igrački apsolutno nije na nivou Rome kojoj je cilj LP.

Inače, zaista lijepa oproštajna poruka Smallinga, izuzev prethodne sezone jako dobro je odradio staž kod nas.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 04 sep 2024, 00:33

Stiže i Manolas izgleda. Kakvi štoperi realno, Ndicka, Mancini, Hermoso, Hummels, Manolas.

Vjerovatno idemo onda 3 nazad, vjerojatno 352.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 sep 2024, 00:29

Dobro ce doci Hummels ako nista zbog svog iskustva i da objasni Manciniju kako biti miran a i igracina u isto vrijeme jer je Mancini cesto znao napraviti glupost kad je najmanje trebalo.

Hummels,Mancini i Ndicka zadnja linija ako budemo igrali sa tri stopera.Nije to tako ni lose ali sta cemo sa napadom.

Nemamo zamjenu za Dovbyka kojeg nazalost nije krenulo a ne mozemo se osloniti na Shomurodova.Mozda cemo zaigrati sa laznom devetkom tipa Dybala ili Soule u napadu jer neces dati 25 miliona da ti igrac bude na klupi a realno obojica trebaju igrati.

Cristantea i Pellegrinija se nikad necemo rijesitii pogotovo ovog prvog.Mislim da ce na kraju zavrsiti karijeru u Romi :rol:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 05 sep 2024, 00:45

Ali kakvu rotaciju stopera imamo, vrhunski - Hummels, Hermoso, Mancini, Ndcika.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 06 sep 2024, 14:19

Manuel je napisao/la:
05 sep 2024, 00:29
Dobro ce doci Hummels ako nista zbog svog iskustva i da objasni Manciniju kako biti miran a i igracina u isto vrijeme jer je Mancini cesto znao napraviti glupost kad je najmanje trebalo.

Hummels,Mancini i Ndicka zadnja linija ako budemo igrali sa tri stopera.Nije to tako ni lose ali sta cemo sa napadom.

Nemamo zamjenu za Dovbyka kojeg nazalost nije krenulo a ne mozemo se osloniti na Shomurodova.Mozda cemo zaigrati sa laznom devetkom tipa Dybala ili Soule u napadu jer neces dati 25 miliona da ti igrac bude na klupi a realno obojica trebaju igrati.

Cristantea i Pellegrinija se nikad necemo rijesitii pogotovo ovog prvog.Mislim da ce na kraju zavrsiti karijeru u Romi :rol:
Navodno Kone je jedini koji ima zagaranovano mjesto u prvih 11 sto se tice veznog reda, ostali ce se rotirati odnosno boriti za svoje mjesto sto je ok. Vrijeme je da Baldanzi starta utakmicu i dobije vise minuta, ali to znaci Pelle (c) mora na klupu sto De Rossiju donosi neke nove glavobolje. Bekovi izuzev Angelina su svi odron, Dahl nije upao cak na listu za le, tako da bi Salemakers trebao na rwb, po potrebi i El Shaarawy.

svilar; hermoso, hummels, ndicka; salemakers, kone, le fee, angelino; baldanzi; dybala, dovbyk
Zadnja izmjena: Denno, dana/u 12 sep 2024, 20:21, ukupno mijenjano 1 put.
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 12 sep 2024, 20:12

Zalewski nakon PSV-a odbio i Galatu. Ja ne znam kakvo on ima misljenje o sebi ali PSV je cak klub iznad njegovih kvaliteta, Galata je ok nakon dr propustenih ponuda, jer u Turskoj je mogao igrati, a DDR ako ima pameti nece mu dati ni minute vise. Kod nas da igra jednostavno nema kvalitet, u zadnjoj godini ugovora je i ne treba mu produziti ugovor, stavise vec ga odstraniti i bolje je forsirati nekog iz primavere.

Baldanzi razvalio za u21, kod nas dobija sansu uglavnom sa klupe i ne bas mnogo vremena pa ne moze se u potpunosti pokazati. Tim nacinom nece se dobiti mnogo od njega, vrijeme je da mu se daju 2-3 utakmice kao starter pa da vidimo.

btw Perotti danas objavio kraj karijere, mada sam ja mislio da on vec ne igra 3 god. :salut:
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 12 sep 2024, 21:24

Ma ova ekipa ima ozbiljan potencijal, nemaju tek tako i slučajno naši igrači odlične učinke za reprezentacije, jednostavno trener mora naći sistem iz kojeg može izvući najbolje iz momčadi.

Hermoso navodno oduševljen Rimom i Italijani navode da je već fizički spreman za ligaške utakmice, taj dečko bi mogao biti ozbiljno pojačanje, a o Hummelsu ne treba trošiti riječi - profesionalac u punom smislu te riječi. Gledajući ponovo dijelove utakmice protiv Juventusa, mogao bi komotno Mancini u nekim utakmicama igrati desnog beka, nema neku ekstremnu brzinu, ali realno nema je ni Čelik, a sigurno je bolji dodavač od Turčina. Mada Abdulhamid je sa reprezentacijom pokazao par finih stvari, a naročito brzinu, nadam se da će dobiti priliku ubrzo čisto da vidimo na šta liči, baš kao i Dahl.

Manu Koné prekucao u utakmici protiv Belgije, najbolji igrač na terenu lagano. On ako se nastavi razvijati, postat će sigurno jedan od boljih veznjaka lige i komotno ćemo ga moći prodati za 60+ miliona. Baldanzi je fin igrač, ali je zaista zagonetka - na koju poziciju ga staviti? Može on furati ofanzivnog veznog, ali onda ne možeš imati Lorenza u sastavu, što će biti jako teško, jer očigledno da istog De Rossi obožava.

Perotti mi je baš drag igrač, nema navijača Rome koji nije upamtio onu njegovu spektakularnu rabonu, ali i onaj gol koji nam je omogućio Ligu Prvaka protiv Đenove, općenito ta utakmica mi je jedna od dražih "skorijih".

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 13 sep 2024, 11:49

Romapress pise da je Zalewski iskljucen iz prvog tima, ima jos danas vremena da prihvati ponudu Galate.

edit: https://romapress.net/confirmed-zalewsk ... sis-squad/

Nista necemo uzeti tih 11mil, ali svakako ga odstraniti iz tima.
embrace the chaos

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 15 sep 2024, 13:28

Dovbyk konacno gol. Dobro poluvrijeme, mogli smo i ubjedljiviju prednost imati. Stari dobri Saraf doktor za Zalewskog, Celika i slicne pokusaje od igraca, dobro da ga je DDR vratio u sastav. Pisilli obecava, najbolji na terenu danas.
embrace the chaos

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 sep 2024, 14:30

Nije ovo nikakva savršena utakmica, ali hajde nadam se da je ovo novi početak i da ćemo zaredati nekoliko pobjeda. Saelemaekers je odigrao odličnu utakmicu do povrede, djeluje mi da je u pitanju teža povreda, ali zaista se nadam da će se brzo oporaviti i da nisu ligamenti. Zalewski je odstranjen od strane kluba, znači De Rossi ga je želio zadržati, čak i rekao da mu je jedan od važnijih igrača. To je loše, mislim da mora postojati neki vid sporazuma između uprave i trenera, a ne da De Rossi budi neka poslušna marioneta.

Postavka meča, pa eto čudna u najmanju ruku. Cristane opet odigrao slabu utakmicu, more nekih izgubljenih lopti, redovno usporavanje igre i ono njegovo - dodaj prvom do sebe. Pisilli i Koné zaista odlični, realno imaš igrače koji mogu istisnuti Bryan-a iz prve postave, ali to očigledno De Rossi ne želi. Ono uparivanje Pellegrinija i Cristantea zajedno po hiljaditi put, čemu? Moraš li biti toliko tvrdoglav? :bow:

Baš mi se dopada Baldanzi, uvijek uradi nešto korisno - izvuče faul, pošalje dobar pas, napravi dobar prodor. Strašno talentovan igrač. Dovbyk baš mrcina, koliko je samo jak, gol je bi ono tipični tap in, ali mi je drago zbog njega, sigurno mu treba samopouzdanja. Treba istaći i da je Dybala ušao baš mlako u ovu sezonu. Odbrana jako dobra generalno.

Moj stav je da De Rossi i dalje ne zna šta bi sa ovom ekipom, ni sam nije siguran u prvih jedanaest. Nema nikakvih uigranih akcija, ideje u igri - sve na silu i sve ziheraški. Nakon zabijenog gola, momci stali i čekaju da Genoa zabije :tokralju:. Kontaš, evo ode Mourinho, imamo igrače sa ozbiljnim ofanzivnim potencijalom, igrat ćemo atraktivno, jedva čekam utamice i onda dobiješ Mourinha sa Temu-a. Mora preuzeti veći rizik, ukoliko želimo LP ove sezone. Ovo je realno tanko. Nama je ova sezona izuzetno bitna, a nije mu ovo baš SPAL.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 15 sep 2024, 14:34

Izgasih minut ranije, primimo gol hahahah

Otkaz momentalni.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 15 sep 2024, 14:49

Steta sto ono Dovbyk nije pogodio za 0-2. Ne znam stv jel ideja trenera da se povucemo nazad ili jednostavno ne mozes sa Celikom, Pelleginijem, Cristanteom igrati kao sto si igrao prvo pol. O pomenutim igracima ne zelim vise trositi rijeci. Koliko dobro prvo poluvrijeme toliko lose drugo.
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 15 sep 2024, 16:23

Ma De Rossiju su odbrojani dani u Romi. Zao mi je ali nece moci ovako jos dugo.Rezultati su jedino mjerilo.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 15 sep 2024, 23:30

Ne znam, ja bih mu dao jos vremena i ako je realnost da je fudbal postao "biznis" i to surov. Bit ce mi zao ako tako lako potrosimo legendu kluba. Ocekivao sam da ce uzimati bodove tamo gdje mora, a na samom startu prosuli smo ih vec 7. Vidi se ta neka nonsalantnost u ekipi koja ide na trenera. Pripreme ocito nisu najbolje odradjene, ekipa je usla nespremna u sezonu, pojacanja su stigla jako kasno plus saga oko Dybale, tako da bih volio da dobije jos vremena. DDR-u u odbranu, danas prvo poluvrijeme je bilo odlicno, vec u dr. poluvremenu se lose startalo i izvrsene su izmjene, jer koliko god Saraf i Dybala bili dobri igraci za Serie A, jasno je da nemaju snage za visok intentitet 90', e sad druga stvar je kad na terenu istovremeno imas Cristantea, Celika, Pellegrinija, to je havarija. Genoa nije maltene sanse stvorila, pogodili su taj 'lucky punch' u zadnjem napadu, da nisu pricali bi o 3 gostovanja odradjena bez primljenog gola. Plus Dovbyk pored gola danas, promasio je dvije dobre sanse, promasio je protiv Empolija vodstvo, Cagliari precka, malo su 3 boda s obzirom na sve prikazano. Sad 3 utakmice kuci i prilika da se malo popravi stvar..
embrace the chaos

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 17 sep 2024, 21:05

Volio bih i ja da ostane i da napravi neke temelje jer preko noci ne moze nista a sad da promjenimo trenera necemo nista s tim postici.

Sreca je da i drugi kiksaju i da se ne zaostaje puno tako da i nije to toliko strasno i sa dvije pobjede u nizu odmah bi bila druga prica.Jos uvijek Danielle trazi idealnih 11.Mislim da Soule mora igrati sa Dovbykom i Dybalom jer bolje nemamo ili da forsira djecu do kraja sezone i radi nesto sto radi Gasperini godinama.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 18 sep 2024, 09:35

Momci Allegri ili Pioli?

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 18 sep 2024, 11:41

Terzic?

Pomalo izbenadjujuca odluka da smijene DDR bez da mu daju ove utakmice kuci, ali racunjajuci i proslu sezonu unazad 11 utakmica samo 1 pobjeda sto je malo pa i za Romu. Ako mu nisu vjerovali nisu mu ni trebali dati ugovor, lose je ovo odradjeno. Sretno dalje DDR, vidjet cemo koga su spremili za klupu jer povratak u lp je ocito pod moranjem.
embrace the chaos

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.