Postao/la Slatinash_7 » 04 sep 2024, 20:35
Što neko napisa, svako nek živi gdje hoće i zbog čega hoće... U eri svih gluposti koje se dešavaju po svijetu drago mi je da u našoj BiH ne bukti rat za početak..Sa druge strane, "prije ću oprostit" genocid u Srebrenici nego ovo što UKC Tuzla godinu i po dana nema aparat za zračenje kao jedan vid terapije protiv raka, ne opraštam ovo što je žena u Sarajevu umrla bez terapije dok se glavonje svađaju čija je nadležnost..Neko ode zbog plate, neko zbog godišnjeg odmora,nekog žena natjera, sve je to zivot..škole su nam upropaštene, situacija u BiH je stvarno teška i loša..Pojavilo se brdo IT poslova,to je pozitivno,plata dobra, godisnji,rad od kuce,to je ostavilo pofino ljudi ovdje..
Ono što jeste sigurno, 90% ljudi je homesick, fali im kuća, to je jednostavno tako.Imam djeda, skoro 90 godina, nema dana kad sam otišao kod njega da me nije pitao kad ću ga voditi u njegovo rodno mjesto, ne samo sad kad je u godinama nego uvijek,to je jednostavno tako..Neko to prebrodi BMWom, neko nečim drugim,neko je jednostavno svjestan sebe pa ostane kući..ne treba nikog prozivati zbog toga, niti nekoga kuditi što je otišao, stavio ljiljane i tespih u mercedesa,nazad nacrtao granice Bosne, j.bg ne moze Bosna iz njega,ne pokazuje on time da ima para nego da mu fali ovo ovdje ali da ga nesto drugo vuče gore,meni je to sve nekako normalno
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina