Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la numanumaye22 » 04 sep 2024, 20:22

Pereira je napisao/la:
04 sep 2024, 19:29
Leoreyu lijepo sa 2-3k ojra, sta bih ja tek trebao reci :yawn:
Ee prolazio sam neki dan kroz Cirih, pa druze ti si siromasan s onom cifrom, kila teletine skoro 50 eura. :rol:

Salu na stranu, dobra drzava nema sta, ali de mi reci koliko zdravstveno placas i koliko su vrtici za djecu ako ih imas recimo troje? :mrgreen:

Ozbiljno pitam ne zayebavam jer znam da dosta zivi uz granicu u Njemackoj a radi tamo, ali nisam siguran koliko se to isplati zbog osiguranja, vrtica i poreza naravno.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 sep 2024, 20:35

Što neko napisa, svako nek živi gdje hoće i zbog čega hoće... U eri svih gluposti koje se dešavaju po svijetu drago mi je da u našoj BiH ne bukti rat za početak..Sa druge strane, "prije ću oprostit" genocid u Srebrenici nego ovo što UKC Tuzla godinu i po dana nema aparat za zračenje kao jedan vid terapije protiv raka, ne opraštam ovo što je žena u Sarajevu umrla bez terapije dok se glavonje svađaju čija je nadležnost..Neko ode zbog plate, neko zbog godišnjeg odmora,nekog žena natjera, sve je to zivot..škole su nam upropaštene, situacija u BiH je stvarno teška i loša..Pojavilo se brdo IT poslova,to je pozitivno,plata dobra, godisnji,rad od kuce,to je ostavilo pofino ljudi ovdje..

Ono što jeste sigurno, 90% ljudi je homesick, fali im kuća, to je jednostavno tako.Imam djeda, skoro 90 godina, nema dana kad sam otišao kod njega da me nije pitao kad ću ga voditi u njegovo rodno mjesto, ne samo sad kad je u godinama nego uvijek,to je jednostavno tako..Neko to prebrodi BMWom, neko nečim drugim,neko je jednostavno svjestan sebe pa ostane kući..ne treba nikog prozivati zbog toga, niti nekoga kuditi što je otišao, stavio ljiljane i tespih u mercedesa,nazad nacrtao granice Bosne, j.bg ne moze Bosna iz njega,ne pokazuje on time da ima para nego da mu fali ovo ovdje ali da ga nesto drugo vuče gore,meni je to sve nekako normalno
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 04 sep 2024, 21:27

Slatinash_7 je napisao/la:
04 sep 2024, 20:35
Što neko napisa, svako nek živi gdje hoće i zbog čega hoće... U eri svih gluposti koje se dešavaju po svijetu drago mi je da u našoj BiH ne bukti rat za početak..Sa druge strane, "prije ću oprostit" genocid u Srebrenici nego ovo što UKC Tuzla godinu i po dana nema aparat za zračenje kao jedan vid terapije protiv raka, ne opraštam ovo što je žena u Sarajevu umrla bez terapije dok se glavonje svađaju čija je nadležnost..Neko ode zbog plate, neko zbog godišnjeg odmora,nekog žena natjera, sve je to zivot..škole su nam upropaštene, situacija u BiH je stvarno teška i loša..Pojavilo se brdo IT poslova,to je pozitivno,plata dobra, godisnji,rad od kuce,to je ostavilo pofino ljudi ovdje..

Ono što jeste sigurno, 90% ljudi je homesick, fali im kuća, to je jednostavno tako.Imam djeda, skoro 90 godina, nema dana kad sam otišao kod njega da me nije pitao kad ću ga voditi u njegovo rodno mjesto, ne samo sad kad je u godinama nego uvijek,to je jednostavno tako..Neko to prebrodi BMWom, neko nečim drugim,neko je jednostavno svjestan sebe pa ostane kući..ne treba nikog prozivati zbog toga, niti nekoga kuditi što je otišao, stavio ljiljane i tespih u mercedesa,nazad nacrtao granice Bosne, j.bg ne moze Bosna iz njega,ne pokazuje on time da ima para nego da mu fali ovo ovdje ali da ga nesto drugo vuče gore,meni je to sve nekako normalno
Apsolutno :thumbup:
1946-1987

Celestial
Kontakt:

Post Postao/la Celestial » 04 sep 2024, 21:40

Mogli je napisao/la:
04 sep 2024, 16:14
Toliko mu je dobro da se svakodnevno mora ubjedjivati da je donio ispravnu odluku.
Ja sumnjam i da je vani. Cak i ako je recepcioner u hotelu nocu, tesko da ima ovoliko slobodnog vremena. Nehljebar. :salut:

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 04 sep 2024, 22:59

Marsal je napisao/la:
04 sep 2024, 16:38
VensanKasel je napisao/la:
04 sep 2024, 12:53
Ma niđe veze buraz , pa maloprije piše @Blejzeru kako on živi bolje od njega , šta je to nego debilizam ?
Šta god mi ovdje napišemo on piše nije to tako , lik je teški paćenik koji je opterećen parama ( malo ga yebe što je fulio državu , trebao je SAD e zamisli koliko bi onda s.rao ) , njemu je materijalizam sve u životu .

Navodi sve negativne primjere naše države ( e zamisli jada jadnog ) i najbolje primjere jedne Njemačke , šta je to nego bolest ?
Kada sam ja pisao o primjerima gdje su se milijarde pokrale u njegovoj divnoj i još se kradu , ušutio se kao pichka što ustvari i jeste .

Yebo ga dan dolaze turisti i pišu komentare kako su oduševljeni, You Tube pun videa kako su oduševljeni prirodnim ljepotama , kako su ljudi topli i hoće pomoći , kako će se opet vratiti i on dođe napiše nije to tako , stavi sliku Talina i piše da sve zemlje to imaju :rol: :rol: :rol: iako to niko nije napisao ...

Nemoj Marsale molim te , pametan si ti momak . Prije dvije godine pljuvao dijaposru , sada kao dijasporac pljuje nas :urnebes: :urnebes: :urnebes: Lik je običan yebeni paćenik koji svijet gleda kroz novac .

Samo ne znam što ga @admin trpi ...
Pa možda stvarno živi bolje od Blejzera, šta sad. Nećemo ga zbog toga razapinjat. Ja prvi kažem lik je naporan u pm, ali frajer ubija faktima i tu nema puno priče.

I ok, svaka čast turistima ali jesu li oni reprezentativni da meni pričaju o mojoj državi? Njima jeftino i lijepo pa mora bit i meni? Ok, odoh zahvalit ratnom profiteru što je kvadrat u njegovoj novogradnji 3599 KM i što nikad neću sebi priuštiti stan.

Ili kome da zahvalim, možda kantonalnom ministru zdravstva što su mi ubili daidžu, nisu htjeli operisat mamu dok nismo dali 200 kaemova doktoru i što pretprošle godine Hitna nije htjela doći po oca dok ja nisam zagalamio.

Imam i svoj primjer gdje sam povrijedio kičmu ali kako sam mlad niko mi nije vjerovao nit mi hoće dat bolovanje. Jedva posao sačuvao.

Ali dobro, sve je ok dok su Johnu iz Nottinghama Blagaj, Sarajevo i Mostar lijepi i dok uživaju u našoj prirodi.

Ono, znam ja dobro gdje živim i zašto sam ostao ali nemojte molim vas na rende kora i govorit da je ovdje nešto aman zaman bajno i da je bolje nego u Njemačkoj. To je bukvalno 100 puta gora priča nego Numanova kako ovdje ne valja ovo ne valja ono, a u Njemačkoj med i mlijeko.
Nemaju ni svi toliko loša iskustva ko ti jbg. Razumijem onda zašto je iz tvoje perspektive njegova priča ok.

Znači ja baš gotivim njemačku i ne krijem to, slušam njihovu muziku, pričam tečno jezik.. Mogao bih sutra otići i uklopiti se u to društvo bez problema, ali ne mogu tu priču kako je tamo sve bajno.
Germany has experienced several healthcare-related scandals over the years, involving various issues ranging from medical malpractice to corruption within the healthcare system. Here are some notable examples:

** One of the most significant scandals involved manipulation in organ transplant waiting lists. It was revealed that some doctors at transplant centers in Göttingen, Regensburg, and Munich had manipulated patient records to move certain patients up the waiting list for organ transplants. This led to widespread public outcry and a loss of trust in the organ donation system.

** A scandal emerged involving several Medizinisch-Technische Dienste (MTD) companies, which provide diagnostic services. These companies were accused of fraudulent billing practices, including charging for unnecessary or non-performed services. This scandal highlighted vulnerabilities in the billing and oversight systems within the German healthcare sector.

**There have been multiple cases of abuse and neglect in nursing homes across Germany. These scandals often involve underfunded and understaffed facilities where residents suffer from inadequate care, leading to investigations and calls for reform in elder care.
Offensiv, fick Defense wie der Rammstein-Till

SS.ba liga |
⚫🔴 Mislish United #17

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 04 sep 2024, 23:03

Ma država ko država. Besqrac. Lijepo je koliko hoćeš da ti bude lijepo.

Leo je samo životno neiskusan dečko, nema mjeru.. to raju nervira.
The saddest thing in life is wasted talent.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 05 sep 2024, 00:28

scholsey je napisao/la:
04 sep 2024, 23:03

Selamčić :bih: :bih: :bih:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 05 sep 2024, 01:03

05 sep 2024, 00:28
scholsey je napisao/la:

Andiamo! :zviz: :salut:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 sep 2024, 02:00

scholsey je napisao/la:
05 sep 2024, 01:03
05 sep 2024, 00:28
scholsey je napisao/la:

Andiamo! :zviz: :salut:
Ako mislis pod tim zivotno neiskusan da nisam sebi nikad dopustio da me yebe privatnik za petsto do milju maraka dok on vozi terenca, onda se slazem nisam tu iskusan i drago mi je.

Za mene je vidis vise neiskusna zivotna osoba koja nikad nije nigdje makela, progovorila strani jezik, stekla nova poznanstva sa ljudima razlicitih nacija, otisla na strani koncert svjetske zvijezde, neki vazan svjetski sportski dogadjaj, ljetovala na nekoj egzoticnoj destinaciji, mogu ti ovako do sutra nabrajati. Osoba koja tapka u mjestu i samo ceka da mu prodje radni dan, a tako i zivot. Uz to jos promahala koju uz kladju i kafu, vazda posjecujuci logicno iste kafice. Covjek po kojemu mozes nastimat sat koji na kraju ostaje zeljan svega, ne mislim samo u finansijskom smislu. Zivot je kao knjiga- samo treba ne ostati na jednoj stranici.

Glavu dajem da se kod nas bar 60 % stanovnistva nikad nije provozalo avionom ili vozom, bez ikakve zayebancije to govorim.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 05 sep 2024, 02:44

U kojem se to selu koristi riječ makela?

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 05 sep 2024, 03:11

95% of the world's population has never been on a flight. That means 7,410,000,000 people have never boarded an airplane

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 05 sep 2024, 03:19

Kud ga pustiše preko granice.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 05 sep 2024, 07:48

numanumaye22 je napisao/la:
05 sep 2024, 02:00
Ako mislis pod tim zivotno neiskusan da nisam sebi nikad dopustio da me yebe privatnik za petsto do milju maraka dok on vozi terenca, onda se slazem nisam tu iskusan i drago mi je.

Za mene je vidis vise neiskusna zivotna osoba koja nikad nije nigdje makela, progovorila strani jezik, stekla nova poznanstva sa ljudima razlicitih nacija, otisla na strani koncert svjetske zvijezde, neki vazan svjetski sportski dogadjaj, ljetovala na nekoj egzoticnoj destinaciji, mogu ti ovako do sutra nabrajati. Osoba koja tapka u mjestu i samo ceka da mu prodje radni dan, a tako i zivot. Uz to jos promahala koju uz kladju i kafu, vazda posjecujuci logicno iste kafice. Covjek po kojemu mozes nastimat sat koji na kraju ostaje zeljan svega, ne mislim samo u finansijskom smislu. Zivot je kao knjiga- samo treba ne ostati na jednoj stranici.

Glavu dajem da se kod nas bar 60 % stanovnistva nikad nije provozalo avionom ili vozom, bez ikakve zayebancije to govorim.
Mislim na to da si tip osobe koja, primjera radi, ne zna ili neće da prepozna trenutak kad je njegov red da zovne turu u raji, jer ne vidi poentu u tome. Znači, ne nužno škrt, bezobrazan ili nešto slično - samo nedovoljno iskusan, životno.

Uglavnom, Bogami ništa loše, nemoj se uvrijediti. To ja samo šupljiram, kao i svi mi ovdje. Svjestan sam (a vjerujem i mnogi drugi malkice stariji ovdje) da si u suštini finjak, nisi pokvaren i zao, a to je najbitnije. :salut:

Bezveze jedino što si kao takav odličan za prodati ciglu, i iskreno navijam da će se to što prije promijeniti. Neka tebe u Švabiji.. pošto bi za života u Bosni vrlo vjerovatno jedino uspio zaraditi šećer u krvi.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 sep 2024, 10:13

Njemacka sve nesigurnija, upravo pucnjava oko izraelske ambasade u Minhenu, sve blokirano, ovo ce sve da bude gore, ali vazno da brad numan od Njemacke pravi savrsenstvo, ali dobro to rade oni koji su skoro dosli. :)

SamuelMbangula

Post Postao/la SamuelMbangula » 05 sep 2024, 11:29

puca se i kod nas oko ambasada
slika
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

MilanMladenovic
Kontakt:

Post Postao/la MilanMladenovic » 05 sep 2024, 11:33

SamuelMbangula je napisao/la:
05 sep 2024, 11:29
puca se i kod nas oko ambasada
slika
"Kratke hlace, duga brada, kalasnjikov, ambasada..."
Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 05 sep 2024, 12:00

Rosicky je napisao/la:
05 sep 2024, 03:11
95% of the world's population has never been on a flight. That means 7,410,000,000 people have never boarded an airplane
Nevjerovatno mi je ovo, ne mogu da svarim i lično smatram da nije tačno.

Ovo bi značilo da je oko 400 miliona ljudi na svijetu odgovorno za 36.8 miliona letova globalno prošle godine?
slika
Ako uzmeš u obzir kolko miliona finansijsko sposobnog stanovništva koje sebi može priuštiti let avionom živi samo u Euorpi, Americi, Japanu, Australiji i Kini dobiješ sigurno broj od 1 do 2 milijarde potencijalnih putnika. Po mom nekom mišljenju ja bih reko da je taj procenat manji, recimo 80%

Judd
Kontakt:

Post Postao/la Judd » 05 sep 2024, 12:39

Suprug Šejle Zonić napustio državni posao kako bi se mogao posvetiti njenoj karijeri
Znači već je počeo sumnjati da ga vara. Polako druže, rano je još. :yawn:
Ceri mi se u facu a ja njega pitam!

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 05 sep 2024, 12:52

Judd je napisao/la:
05 sep 2024, 12:39
Suprug Šejle Zonić napustio državni posao kako bi se mogao posvetiti njenoj karijeri
Vrhunac hrabrosti, dati otkaz u drzavnoj firmi hahahaha :salut:

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 05 sep 2024, 13:00

Judd je napisao/la:
05 sep 2024, 12:39
Jel ono on policajac?

I on će biti kao onaj Igor, prvo Kebin sin, pa Severinin muž pa opet Kebin sin
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.