FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koji je domet FK Sarajevo ove sezone?

Prvo mjesto
156
63%
Mjesto koje vodi u Europu
79
32%
Sve ispod
13
5%

Ukupno glasova: 248

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 05 sep 2024, 00:54

feniksptica je napisao/la:
05 sep 2024, 00:40
Covjek prica kakav je ko bio iz doba Tavaresa u Mariboru..iz najboljih dana.

Pa sto ja ne koristim blagodati foruma u vidu opcije gnjavator nije mi jasno
Stavi me koliko je ujutro na listu gnjavatora, i ja sam ih stavio nekoliko. Takvi pacijenti poput tebe, ionako ovdje samo truju ljude negativnom energijom i glupostima.

thebain666
Kontakt:

Post Postao/la thebain666 » 05 sep 2024, 00:58

Lucas je napisao/la:
05 sep 2024, 00:45
bvsic je napisao/la:
05 sep 2024, 00:38
Nadam se da cu dobiti odgovor od tebe Lucase
Sta je potrebno da Sarajevo nekada uradi dobar posao po tebi, znaci da niko bolji posao ne uradi od nas u citavoj ligi.
Pošto smo največi klub u državi, koji teži titulama, trofejima, te evropskim iskoracima (barem bi trebao, ali ne znam da li Mirvić tako razmišlja), potrebno je da na vrijeme dovede kvalitetne i iskusne igrace i maksimalno zaoštri konkurenciju u timu, u borbi za te ciljeve. Kada kažem na vrijeme, mislim do kraja augusta, a mi trenutno imamo 13-14 igraca za prvih 11, lijevo krilo nemaš gotovo nikako, Bubanja jedan jedini klasični zadnji vezni. Dakle, treba da uradimo, samo ono što rade Dinamo i Zvezda, koji su u svojim zemljama, ono što smo mi u BiH.
Halo pametnjakovic ne mozes imati 15 kvalitetnih igraca na svakoj poziciji i za svaku priliku, nema ih ni City. Mozda je Gvatdiola trebao dovesti Mbappea ako se Haland povrijedi ? Dinamo i Zvezda su drzavni projekti i mi ne mozemo nikad biti to sto su oni dok nam je ovakav sistem u drzavi. Tako da Boga ti ne lupaj gluposti i ne pravi se pametan. Nigdje u svijetu ni jedna ekipa nema 20 igraca slicnog kvaliteta i to je nemoguce jer neko mora biti i klupa, a ovi bolji i kvalitetniji sigurno to nece biti.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 05 sep 2024, 00:59

ajdohordas je napisao/la:
05 sep 2024, 00:46
Pitar6785 je napisao/la:
05 sep 2024, 00:44
Interesujeme opce mjenje dali bi bilo pametno kupit JEDINSTVO BIHAC (da budu nesto ko LOKOMOTIVA ZA DINAMO)

Mislim da taj kraj klub zasluzuje premijerligasa..
Olimpika treba pogurat do PL i eto ti 12 boba sigurnih u sezoni.
100% iako je stara garnitura u Olimpiku prije vise njihovom Zeljkanu davala bodove nego nama
FK SARAJEVO
🏆 Titula 7x 🏆
🏆 Kup 7x 🏆

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 sep 2024, 01:02

thebain666 je napisao/la:
05 sep 2024, 00:58
Lucas je napisao/la:
bvsic je napisao/la:
Sta je potrebno da Sarajevo nekada uradi dobar posao po tebi, znaci da niko bolji posao ne uradi od nas u citavoj ligi.
Pošto smo največi klub u državi, koji teži titulama, trofejima, te evropskim iskoracima (barem bi trebao, ali ne znam da li Mirvić tako razmišlja), potrebno je da na vrijeme dovede kvalitetne i iskusne igrace i maksimalno zaoštri konkurenciju u timu, u borbi za te ciljeve. Kada kažem na vrijeme, mislim do kraja augusta, a mi trenutno imamo 13-14 igraca za prvih 11, lijevo krilo nemaš gotovo nikako, Bubanja jedan jedini klasični zadnji vezni. Dakle, treba da uradimo, samo ono što rade Dinamo i Zvezda, koji su u svojim zemljama, ono što smo mi u BiH.
Halo pametnjakovic ne mozes imati 15 kvalitetnih igraca na svakoj poziciji i za svaku priliku, nema ih ni City. Mozda je Gvatdiola trebao dovesti Mbappea ako se Haland povrijedi ? Dinamo i Zvezda su drzavni projekti i mi ne mozemo nikad biti to sto su oni dok nam je ovakav sistem u drzavi. Tako da Boga ti ne lupaj gluposti i ne pravi se pametan. Nigdje u svijetu ni jedna ekipa nema 20 igraca slicnog kvaliteta i to je nemoguce jer neko mora biti i klupa, a ovi bolji i kvalitetniji sigurno to nece biti.
Balavac, sutra si prva smjena u Osnovnoj, ne znam šta radiš ovdje u ova doba papak. Naravno da ne možeš imati rezerve, koje su istog kvaliteta ko starteri, ali tu je trener da napravi balans, što kod nas nije urađeno.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 05 sep 2024, 01:32

Lucas je napisao/la:
bvsic je napisao/la:
Pošto smo največi klub u državi, koji teži titulama, trofejima, te evropskim iskoracima (barem bi trebao, ali ne znam da li Mirvić tako razmišlja), potrebno je da na vrijeme dovede kvalitetne i iskusne igrace i maksimalno zaoštri konkurenciju u timu, u borbi za te ciljeve, pogotovo sada kada znamo, šta i koliko titula donosi. Kada kažem na vrijeme, mislim do kraja augusta, a mi trenutno imamo 13-14 igraca za prvih 11, lijevo krilo nemaš gotovo nikako, Bubanja jedan jedini klasični zadnji vezni..... Dakle, treba da uradimo, samo ono što rade Dinamo i Zvezda, koji su u svojim zemljama, ono što smo mi u BiH.
Prvo sam sebe pobijaš, ne možeš težiti tome da budeš i radiš kao Dinamo i Zvezda a prozivati Mirvića za igrače.
Ta dva kluba su Državni projekti u Državama koje su jednonacionalne i sve je podređeno njima a za sobom vuku ogroman broj navijača kojima politika tih vladajućih struktura manipuliše.
Mi poslujemo/funkcionišemo na bazi investitora i od toga najviše zavisi ulaganje u igrački kadar i pokušavamo da budemo apolitični i da ne zavisimo od pomoći Države/politike kao ostali Klubovi jer je tu dosta Klubova kojima se daje prefiks Bošnjački i nikad na takav način ne bi imali ni promil šanse za uspjeh ovako bar se nadamo da će se bar nekad pronaći ljudi koji će iskoristiti potencijal koji imamo u odnosu na ostale.
Mi ne želimo biti Borac i nadam se da nikad nećemo biti gdje je čitav jedan narod, politika, sistem podređen jednom Klubu.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 05 sep 2024, 02:10

AVNOJ je napisao/la:
05 sep 2024, 01:32
Lucas je napisao/la:
bvsic je napisao/la:
Pošto smo največi klub u državi, koji teži titulama, trofejima, te evropskim iskoracima (barem bi trebao, ali ne znam da li Mirvić tako razmišlja), potrebno je da na vrijeme dovede kvalitetne i iskusne igrace i maksimalno zaoštri konkurenciju u timu, u borbi za te ciljeve, pogotovo sada kada znamo, šta i koliko titula donosi. Kada kažem na vrijeme, mislim do kraja augusta, a mi trenutno imamo 13-14 igraca za prvih 11, lijevo krilo nemaš gotovo nikako, Bubanja jedan jedini klasični zadnji vezni..... Dakle, treba da uradimo, samo ono što rade Dinamo i Zvezda, koji su u svojim zemljama, ono što smo mi u BiH.
Prvo sam sebe pobijaš, ne možeš težiti tome da budeš i radiš kao Dinamo i Zvezda a prozivati Mirvića za igrače.
Ta dva kluba su Državni projekti u Državama koje su jednonacionalne i sve je podređeno njima a za sobom vuku ogroman broj navijača kojima politika tih vladajućih struktura manipuliše.
Mi poslujemo/funkcionišemo na bazi investitora i od toga najviše zavisi ulaganje u igrački kadar i pokušavamo da budemo apolitični i da ne zavisimo od pomoći Države/politike kao ostali Klubovi jer je tu dosta Klubova kojima se daje prefiks Bošnjački i nikad na takav način ne bi imali ni promil šanse za uspjeh ovako bar se nadamo da će se bar nekad pronaći ljudi koji će iskoristiti potencijal koji imamo u odnosu na ostale.
Mi ne želimo biti Borac i nadam se da nikad nećemo biti gdje je čitav jedan narod, politika, sistem podređen jednom Klubu.
Ne mogu Dinamo i Zvijezda u istu recenicu. Jedan proizvodi igrace svjetske klase vec 20 godina i konstantno ih prodaje. Drugi se s evropskim uspjesima tek aktivirao od 2016 godine, zahvaljujuci tome sto je Vucko na vlasti.
FK SARAJEVO
🏆 Titula 7x 🏆
🏆 Kup 7x 🏆

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 05 sep 2024, 02:17

retromoos je napisao/la:
04 sep 2024, 20:41
jurisicduska je napisao/la:
04 sep 2024, 19:44
Evo hint : umjetna inteligencija
A.I
Americke Investicije

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 sep 2024, 02:33

vedinjo98 je napisao/la:
05 sep 2024, 02:10
AVNOJ je napisao/la:
Lucas je napisao/la:

Ne mogu Dinamo i Zvijezda u istu recenicu. Jedan proizvodi igrace svjetske klase vec 20 godina i konstantno ih prodaje. Drugi se s evropskim uspjesima tek aktivirao od 2016 godine, zahvaljujuci tome sto je Vucko na vlasti.
Na stranu Dinamo i Zvezda, nama niko ne brani i ne veže ruke, da dovedemo dobre i iskusne igrače, a prije svega dobrog sportskog direktora, koji ce raditi kako treba i češljati tržište, da nam dovede igrače kako treba. Kao ganjamo titulu, evo septembar uveliko, a ti nemaš oformljen tim, na nekim pozicijama nemaš igrače, šalješ ih na posudbe, bez ikakvih naznaka da ce doci (bolje) zamjene za njih.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 05 sep 2024, 03:59

Lucas je napisao/la:
05 sep 2024, 02:33
vedinjo98 je napisao/la:
05 sep 2024, 02:10
AVNOJ je napisao/la:

Na stranu Dinamo i Zvezda, nama niko ne brani i ne veže ruke, da dovedemo dobre i iskusne igrače, a prije svega dobrog sportskog direktora, koji ce raditi kako treba i češljati tržište, da nam dovede igrače kako treba. Kao ganjamo titulu, evo septembar uveliko, a ti nemaš oformljen tim, na nekim pozicijama nemaš igrače, šalješ ih na posudbe, bez ikakvih naznaka da ce doci (bolje) zamjene za njih.
vedinjo98 Dinamo je uvijek bio miljenik nacionalne politike hrvata i nastojanja u pravljenu svehrvatskog kluba, nemojte gledati da su Klubovi nastali 1995 godine nacionalisti su uvjek imali svoje ljude u strukturama tih Klubova to je dobro rekao jednom prilikom Edo Pezzi jer ono što se dešavalo na tribinama početkom devedesetih nije moglo nastati preko noći. Mamić je direktni produkt Canjuge i Tuđmana kad je propao projekat Croacija. To što on priča o svom umjeću poslovanja može okačit mačku o rep da nije imao dobru zaleđinu u vidu politike koja je bila svjesna u kojem prvacu ide, samo kad je pomislio da on može upravljati njima a ne oni sa njim tad je sklonjen i trnutna struktura u Dinamu se nimalo ne razlikuje od predhodih u pogledu nacionalnih interesa ma koliko oni pokušavali prikazati da su se distancirali. Upumpavanje novca za koji nikad niko nije tražio povrat jednostavno je moralo dati neki rezultat, ljudi misle da je Dinamo postao ovakav tek kad su prodali Modrića i Eudarda.

Lucas godine promašenih investicija i ogromaan broj pogrešnih odluka su nas možda dovele u ovu situaciju, jedostavno to se moralo desiti ne postoji vreća bez dna u koju bi se ruka zavlačila na početku svake sezone. FK Sarajevo kao najvećem Klubu u Državi i treba da bude svake sezone cilj trofej ali zbog ovog već gore navedenog nerealno je od nas navijača da to očekujemo, ove sezone ako uspijemo biti konkurentni do kraj prvenstva bit će dobro i znak da dobro radimo i to će biti uspjeh da uspostavimo neki sistem iz kojeg če doći trofeji.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 05 sep 2024, 08:08

jel danas taj dan :urnebes: :urnebes:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 05 sep 2024, 08:15

on dolazi!
SARAJEVO SIAMO NOI <3

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 05 sep 2024, 08:26

pisam i tog ibrakovica, to je ibricic koji se zna ponasati tj. malo je elokventniji. a isti sablon, imal mene tu. da ne spominjem kako je zavrsavao protivnike i sudije....
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 05 sep 2024, 08:34

muhamedhulk je napisao/la:
05 sep 2024, 08:26
pisam i tog ibrakovica, to je ibricic koji se zna ponasati tj. malo je elokventniji. a isti sablon, imal mene tu. da ne spominjem kako je zavrsavao protivnike i sudije....
U ovakvom sistemu od države i lige, takvog trebaš imati u klubu.
Samo ne treba dozvoliti da se sve oko njega vrti, ali takvih ljudi treba, obzirom pod kakvim okolnostima se takmičimo.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 sep 2024, 08:35

muhamedhulk je napisao/la:
05 sep 2024, 08:26
I da je završavao, to je kamilica šta je radio trio Osim-Žujo-Nijaz Brković u periodu 2009-2013, sa akcentom na njihovu prvu sezonu 2009/2010, kada su sve poklopili što se moglo poklopiti, od sudija, gostovanja, komisija u Savezu.....

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 sep 2024, 08:38

SamoDaKazeem je napisao/la:
04 sep 2024, 22:54
04 sep 2024, 22:50
Ibraković je tata za transfere i tata da ti ne može se suditi na Koševu kako ti se sudi zadnjih godina. On u okviru sistema je savršen čovjek za nas. Nek priča ko šta hoće. Ja sam promijenio mišljenje na osnovu mnogo toga, imat će vremena da se sve priče ispričaju ko je kako radio i šta.
Tata za malverzacije,šta treba ponovo afera punac?
Osim toga,sad su u savezu neki drugi ljudi i čisto sumnjam da ga neko benda 2%.
Pitarluk. Borac i Zrinjski kradu, mi hocemo rat sa savezom i postenje, al hocemo i "tatu Ibraka", provjerenog mafijasa. Zaboravilo se izgleda koliko su Horde rat vodile protiv trojca Ibrakovic - Selimovic - Kantardzic.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 05 sep 2024, 08:44

napoleon72 je napisao/la:
05 sep 2024, 08:38
SamoDaKazeem je napisao/la:
04 sep 2024, 22:54
04 sep 2024, 22:50
Ibraković je tata za transfere i tata da ti ne može se suditi na Koševu kako ti se sudi zadnjih godina. On u okviru sistema je savršen čovjek za nas. Nek priča ko šta hoće. Ja sam promijenio mišljenje na osnovu mnogo toga, imat će vremena da se sve priče ispričaju ko je kako radio i šta.
Tata za malverzacije,šta treba ponovo afera punac?
Osim toga,sad su u savezu neki drugi ljudi i čisto sumnjam da ga neko benda 2%.
Pitarluk. Borac i Zrinjski kradu, mi hocemo rat sa savezom i postenje, al hocemo i "tatu Ibraka", provjerenog mafijasa. Zaboravilo se izgleda koliko su Horde rat vodile protiv trojca Ibrakovic - Selimovic - Kantardzic.
Nešto se ne sjecam, da su Horde tražile odlazak Ibrakovića. On je doveo Ješića u septembru 2015. i tad se sam povukao, tek kasnije je krenula opravdana hajka na Selimovića i Kantardžića.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 sep 2024, 08:48

Da, moja greska. Edis Kusturica je bio dio trojca koji se tjerao.
Svejedno, Ibraka bi samo zbog dovodjenja Jesica trebalo objesit na reflektor. Ubleha, taldzija i kriminalac. Gepek-menadzer, ko Kocka jbt.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 05 sep 2024, 08:56

Ebo to što je kriminalac i papak, bitno je da "zna". Bošnjina logika, zato i imamo državu kakvu imamo. Od sirotinje pa do političara, svi nešto petljaju, kradu, zavrću itd. Ebo vas Ibrak, što neko reče, na svakog pogođenog igrača, imao je tri promašaja.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 sep 2024, 08:59

napoleon72 je napisao/la:
05 sep 2024, 08:48
Da, moja greska. Edis Kusturica je bio dio trojca koji se tjerao.
Svejedno, Ibraka bi samo zbog dovodjenja Jesica trebalo objesit na reflektor. Ubleha, taldzija i kriminalac. Gepek-menadzer, ko Kocka jbt.
Nije ibrak doveo jesica
Ibrak je bio za drugog trenera, ne mogu se sjetiti kojeg al je bio dobar
Jesic je dosao preko tana direktno.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: sarajevo19461987 i 8 gostiju.