FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 200

Bumbaclat
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bumbaclat » 07 sep 2024, 13:45

dubioza144 je napisao/la:
07 sep 2024, 13:04
Ništa od Santosa ulazi u zadrugu
Mogu potvrditi. Takodjer, Hiros ce u Parove. Zato ne zeli da produzi ugovor. Okrece se estradi.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 07 sep 2024, 13:46

Jesu to neymar, general ,irfo , pablo i co. pobrisali profile 🤣🤣

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 07 sep 2024, 14:09

Bojudaosinebu je napisao/la:
07 sep 2024, 13:46
nemoj zaboravit onog amko123, on ga je najvise najavljivao :)

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 sep 2024, 14:48

Koliko se pitara na temi nakotilo pa se nasladjaju
Bice i pojacanja i promjena u strukturama, nemojte se sekirati pitari, ide skupstina uskoro
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 07 sep 2024, 15:10

Jedino što je ub'o ovih dana je da su se pitari nakotili na temi :mrgreen:

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 07 sep 2024, 15:15

avalPacidoroP je napisao/la:
07 sep 2024, 15:10
Jedino što je ub'o ovih dana je da su se pitari nakotili na temi :mrgreen:
Cak i Fazlija jaci od moderatora

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 07 sep 2024, 15:18

Sad ide znaci ta prica par dana 😅

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 07 sep 2024, 15:25

irfo je napisao/la:
07 sep 2024, 14:48
Koliko se pitara na temi nakotilo pa se nasladjaju
Bice i pojacanja i promjena u strukturama, nemojte se sekirati pitari, ide skupstina uskoro
Prema broju spinova s tvoje strane covjek bi rekao da si i ti jedan od uhljupa al haj.

Sad znam kad god sta napises da se to sigurno nece desiti tako da Zeljovci budite mirni, iz ovog sto je irfo napisao mozemo zakljuciti da promjena u strukturama nece biti, a za pojacanja mozda ubode da ce ih biti. Samo cekam da napise imena koja necemo dovesti.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 07 sep 2024, 15:31

Kakvu moć imaju mediji, to je strašno. Samo pogledati zadnjih 20 stranica na kakvu raspravu su nas usmjerili.

Činjenica je da ima nesuglasica unutar Uprave kluba što me posebno pogađa. Fakat sam mislio da bi ovo mogla biti dobra priča. Ne znači da neće, da će ipak zakopati ratne sjekire ali imam informaciju i da se vanredna skupština sazvala za sljedeću sedmicu.

Prateći Želju zadnjih 20-ak godina, tačno se ciklični šablon nazire. Smatram da nama nema "selameta" bez privatizacije. Ovo je amaterizam strogi. Prava zadruga od kluba. Pun mi je **** organa kluba sačinjenih od nesposobnih i nekvalifikovanih koji vode nekakve imaginarne ratove propuštajući prilike da se bave važnim stvarima za klub kao npr. lobi u savezu, pronalazak načina za privatizaciju, maksimiziranje brenda kluba i njegove imovine.

Imamo kadar za evropu i to mi je lično primarni cilj, preko kupa ili preko lige. Mada, nastave li se ove seoske prepirke, opet ćemo ispušiti...
Željezničar za život cijeli!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 sep 2024, 15:32

SudoHusika je napisao/la:
07 sep 2024, 15:31
Kakvu moć imaju mediji, to je strašno. Samo pogledati zadnjih 20 stranica na kakvu raspravu su nas usmjerili.

Činjenica je da ima nesuglasica unutar Uprave kluba što me posebno pogađa. Fakat sam mislio da bi ovo mogla biti dobra priča. Ne znači da neće, da će ipak zakopati ratne sjekire ali imam informaciju i da se vanredna skupština sazvala za sljedeću sedmicu.

Prateći Želju zadnjih 20-ak godina, tačno se ciklični šablon nazire. Smatram da nama nema "selameta" bez privatizacije. Ovo je amaterizam strogi. Prava zadruga od kluba. Pun mi je **** organa kluba sačinjenih od nesposobnih i nekvalifikovanih koji vode nekakve imaginarne ratove propuštajući prilike da se bave važnim stvarima za klub kao npr. lobi u savezu, pronalazak načina za privatizaciju, maksimiziranje brenda kluba i njegove imovine.

Imamo kadar za evropu i to mi je lično primarni cilj, preko kupa ili preko lige. Mada, nastave li se ove seoske prepirke, opet ćemo ispušiti...
27.09 je vanredna skupstina, tu ce ostavke biti prihvacene

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 07 sep 2024, 15:42

Samo nek ne puca
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

General1976
Kontakt:

Post Postao/la General1976 » 07 sep 2024, 15:51

lakilone je napisao/la:
07 sep 2024, 14:09
Bojudaosinebu je napisao/la:
07 sep 2024, 13:46
nemoj zaboravit onog amko123, on ga je najvise najavljivao :)
Vas nekolicina ne bi znali napisati nijedan post a da se ne bi svađali, provocirali i botovali..pišite bolan i kad nema generala . Glavna Vam okupacija i zanimacija gdje su forumasi na forumu, jer toboze nemate sta pametnije napisati, nego cekate da nekog zaskocite sa svojim ubjeđivanjem, bolan kako Vam ne dosadi..

Bolesno

General1976
Kontakt:

Post Postao/la General1976 » 07 sep 2024, 15:52

irfo je napisao/la:
07 sep 2024, 15:32

Jesi li siguran da će skupštinari prihvatiti ostavke Uprave,trenera i sd-a?

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 07 sep 2024, 15:55

braco je napisao/la:
07 sep 2024, 12:52
Orvel je napisao/la:
07 sep 2024, 12:09
.
Treba uzeti u obzir i određeni kontekst ovih dolazaka/odlazaka.

Ako uzmemo u obzir da je naših najjačih 11 iz prošle sezone izgleda ovako (period pod Đurbuzovićem):

------------------------------------------Krpić----------------

------------------------Boljević--------Hiroš--------Amoah

----------------------------------Radovac--Jaber-------------

--------------Mahmić (U21) -- Cavnić -- Cocalić -- Galić

-----------------------------------------Muftić------------------

onda možemo reći da je od dolazaka ove sezone, u ovu postavu uletio samo Cvetanoski umjesto Amoaha i Marković/Karamarko umjesto Cocalića, zavisno do toga ko je U21 tu utakmicu.

Dakle i dalje se većinom oslanjamo na kostur iz prethodne ekipe iz prethodne sezone i čini se da su odlasci/dolasci većinom otišli u pravcu da zamijenjeni rubni igrači koji su se vrtili oko prvih 11. Recimo golmanski transferi koji su se desili su "marginalni" jer su otišli rezervni golmani, a došao ti rezervni.

Bekovski odlasci su Pavić koji nije ni igrao i Ovčina koji se vrtio oko prvih 11 ali u suštini i on je bio samo rotacijski igrač. Došao je Marković koji je sad prvi pick na lijevom beku i Odinaka koji je rotacijski igrač.

U veznom redu si također doveo rotacijske igrače poput Vukoje, Đorića i Karjaševića, a otišao ti je Mekić koji je svakako bio u padu i Radovac i Jaber su više doprinosili i otišao Štilić u penziju. Tu i je Mirčevski kojeg tek treba da vidimo kako ga planira koristiti Ćorić.

Od krila je otišao Drljo koji je svakako izgubio status prvotimca kod Đurbuzovića i Amoah koji je igrao u prvih 11. Došao je Cvetanoski koji je uletio u prvih 11 i eto ako možemo i ovdje Mirčevskog uračunat jer može pokrit krilo.

U špicu su otišli su Haračić i Zubanović koji također nisu pripadali u ovih najjačih prvih 11 iz Đurbuzovićevog tima, a došli su Dangubić i Laušević.

Dakle iako je došlo 12 igrača ovog ljeta, otprilike su dvojica - trojica *za sada* u ovih 5 kola uletili u prvih 11; Cvetanoski umjesto Amoaha i Marković/Karamarko umjesto Cocalića.

S tim da je sad dobio priliku i Dangubić i vidjet ćemo kako ga planira Ćorić koristiti.

Kao što rekoh otišao je veliki broj rubnih igrača, tako da se doveo i veliki broj rubnih igrača koji bi ih zamjenio poput golmanske pozicije, rezervni bek umjesto Ovčine, rotacijski napadači itd.

Igrači koji su ciljano dovedeni da odmah ulete u prvih 11 su Cvetanoski, Karamarko, Marković i Dangubić.

Cvetanoski jer nam je falilo krilo za prvih 11 (Boljević bio jedino krilo u ekipi odlascima Amoaha i Drlje), Karamarko jer nam je falio štoper za prvih 11 (odlasci Cocalića i Selimovića, a kasnije i Drine), Marković jer nam je falio lijevi bek za prvih 11 (povreda i kvalitet Radinovića, odlazak Pavića) i Dangubić jer nam je falio špic i brojčano i kvalitetom, s tim da Krpić za sada ne predaje olako svojih mjesto u prvih 11.

I upravo ti igrači koji su ciljano dovedeni za prvih 11 najviše i igraju, a ovi ostali su samo zauzeli uloge rotacijskih igrača jer su nam trebali i brojčano prije svega.

Mi i dalje možemo dovoditi slobodne igrače i pretpostavljam da ćemo nekog još dovesti.
Prijatelju, šta bi na kraju oko Al Jabera? Došli glavni ljudi, sastanak bio i prošao. Ima li šta konkretno?
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 07 sep 2024, 15:55

General1976 je napisao/la:
07 sep 2024, 15:52
irfo je napisao/la:

Ima jos dosta vremena da se stvari promjene i da se izglade odnosi ali sve su prilike da jedna struja mora napustiti klub

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 sep 2024, 15:55

Hoce li na skupstini se osnovat novi odbor za hitnost kojeg ce cinit 99% isti ljudi koji su vec tu i pitaju se.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 07 sep 2024, 15:56

Od ovih botova koji glume nase navijace gori su samo wannabe insajderi koji svako malo ulijecu kao bice to dobro najavljuju se neka mega pojacanja i po ko zna koji put se izblamiraju na kraju :salut:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 07 sep 2024, 15:59

irfo je napisao/la:
07 sep 2024, 15:55
General1976 je napisao/la:
07 sep 2024, 15:52
irfo je napisao/la:

Ima jos dosta vremena da se stvari promjene i da se izglade odnosi ali sve su prilike da jedna struja mora napustiti klub
Sta sam rekao sinoc u postu? Ide jos malo pricanje o pojacanjima i onda spinovanje o upravi i treneru. Ofiran si irfo, ko ti povjeruje taj nije dobar s glavom.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 07 sep 2024, 16:02

KONTRASVIH je napisao/la:
07 sep 2024, 15:56
Od ovih botova koji glume nase navijace gori su samo wannabe insajderi koji svako malo ulijecu kao bice to dobro najavljuju se neka mega pojacanja i po ko zna koji put se izblamiraju na kraju :salut:
Bar pola ovdje je upravo to.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 07 sep 2024, 16:04

Ove najave sto pojedini pisu su mnogo mnogo teske, ako se ispostavi suprotno zasluzuje se ban
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hrasno15, Meshko91 i 49 gostiju.