Meni nije Hertha toliko razočarenje u ovom tvom pomenutom periodu koliko su ekipe Hamburga,Duseldorfa,Nurnberga i Hannovera,koji godinama tabore u cvajti a realno nije im tu mjesto.Neutral je napisao/la: ↑03 okt 2024, 05:10Rezultati Herhe su eklatantan primjer lošeg vodstva u klubu. Imaš novac, dadneš ga u pogrešne ruke i dobiješ ono što se danas naziva Hertha BSC.
2019/2020, u ovo ekipu je upumpano 110 miliona. Dovedeni su igrači očaja.
Tousart je plaćen 25 milion eura, eno ga u Union Berlinu.
Piatek je plaćen 24 miliona eura, sunča se u turskoj ligi.
Lukebakio, 20 miliona, eno ga u Sevilli.
Sa Cunhom su jedino pogodili, zaradili su čak novca.
Ascacibar, 10 miliona, eno ga u Argentini.
Lowen plaćen 7 miliona eura, igra u rekreativnoj ligi MLS-u.
Užasni potezi.
Zaista se nadam da će Koln odmah ući u Bundesligu, ima tu par kvalitetnih mladih igrača. Fortuna djeluje ozbiljno ali svake sezone se neko u drugoj ligi čini jakim pa zaredaju par utakmica gdje ne mogu prići protivničkom golu a kamoli odnijeti tri boda. Vjerujem da će Magdeburg pasti kao Regensburg prije 2-3 sezone. Hannover pomalo iznenađenje, Karlsruhe bi trebalo također pasti.
Ako ništa Berlin ima Union,puno je dva kluba

Koln,pa ne samo da ima kvalitetnih mladih igrača,vec imaju i dosta dobar sastav,mozda i najbolji od klubova u Cvajti.
Njihov problem ,barem za sad je taj što dobru igru ne mogu krunisati pobjedom,vec remijima ,koji ih vec sad udaljavaju od borbe za prva dva mjesta.
Bojim se da ako vec sad zaostanu za određenim ekipama da priča o prve dvije pozicije ce biti završena,jer je ovo posebna sezona,nikad teža,komplikovanija,konkurentnija.
Imaju kvalitet,igru,ali moraju znati da pobjeđuju.

Tu je Dzenan Pejcinovic na posudbi iz Wolfsburga,nadam se da ce se uspjeti nametnuti i dokazati,ima sve predispozicije da bude Dzeko copy-paste.
Magdeburg ja nisam očekivao u vrhu ,a oni sad zasad su tu.
Pred početak sezone mnogi su ih uvrstili u vrh Cvajte,pa vidjet cemo.
Hannover nije iznenađenje nikakvo,vec status quo,sjajan domacij-uzasan gost,u konačnici nedovoljno za taj dugo čekani povratak u Bundesligu.
Od KSC-a ja očekujem borbu za top 4,ne bih se iznenadio i da budu 1-2 pozicija.
Tu je HSV koji mi ne djeluje loše,mogu se boriti,i borit ce se za prve 4 pozicije