2. Bundesliga - Cvajta

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi će ostvariti ulazak u viši rang?

1) Schalke
20
26%
2) Werder
20
26%
3) St. Pauli
11
14%
4) Darmstadt
8
11%
5) Nürnberg
5
7%
6) HSV
12
16%

Ukupno glasova: 76

Amirutah1988
Kontakt:

Re: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la Amirutah1988 » 04 okt 2024, 17:58

Neutral je napisao/la:
03 okt 2024, 05:10
Rezultati Herhe su eklatantan primjer lošeg vodstva u klubu. Imaš novac, dadneš ga u pogrešne ruke i dobiješ ono što se danas naziva Hertha BSC.

2019/2020, u ovo ekipu je upumpano 110 miliona. Dovedeni su igrači očaja.

Tousart je plaćen 25 milion eura, eno ga u Union Berlinu.
Piatek je plaćen 24 miliona eura, sunča se u turskoj ligi.
Lukebakio, 20 miliona, eno ga u Sevilli.
Sa Cunhom su jedino pogodili, zaradili su čak novca.
Ascacibar, 10 miliona, eno ga u Argentini.
Lowen plaćen 7 miliona eura, igra u rekreativnoj ligi MLS-u.

Užasni potezi.

Zaista se nadam da će Koln odmah ući u Bundesligu, ima tu par kvalitetnih mladih igrača. Fortuna djeluje ozbiljno ali svake sezone se neko u drugoj ligi čini jakim pa zaredaju par utakmica gdje ne mogu prići protivničkom golu a kamoli odnijeti tri boda. Vjerujem da će Magdeburg pasti kao Regensburg prije 2-3 sezone. Hannover pomalo iznenađenje, Karlsruhe bi trebalo također pasti.
Meni nije Hertha toliko razočarenje u ovom tvom pomenutom periodu koliko su ekipe Hamburga,Duseldorfa,Nurnberga i Hannovera,koji godinama tabore u cvajti a realno nije im tu mjesto.
Ako ništa Berlin ima Union,puno je dva kluba :lol:

Koln,pa ne samo da ima kvalitetnih mladih igrača,vec imaju i dosta dobar sastav,mozda i najbolji od klubova u Cvajti.
Njihov problem ,barem za sad je taj što dobru igru ne mogu krunisati pobjedom,vec remijima ,koji ih vec sad udaljavaju od borbe za prva dva mjesta.
Bojim se da ako vec sad zaostanu za određenim ekipama da priča o prve dvije pozicije ce biti završena,jer je ovo posebna sezona,nikad teža,komplikovanija,konkurentnija.
Imaju kvalitet,igru,ali moraju znati da pobjeđuju.
:kafa: Fortuna,koja me razočarala protiv Bochuma u uzvratnoj utakmici,moze se reci da su na istom nivou kao prošle sezone,Allof je to fino posložio,i zbog dobrog vremena u mom Wolfsburgu,gajim simpatije prema ovom klubu.
Tu je Dzenan Pejcinovic na posudbi iz Wolfsburga,nadam se da ce se uspjeti nametnuti i dokazati,ima sve predispozicije da bude Dzeko copy-paste.
Magdeburg ja nisam očekivao u vrhu ,a oni sad zasad su tu.
Pred početak sezone mnogi su ih uvrstili u vrh Cvajte,pa vidjet cemo.
Hannover nije iznenađenje nikakvo,vec status quo,sjajan domacij-uzasan gost,u konačnici nedovoljno za taj dugo čekani povratak u Bundesligu.
Od KSC-a ja očekujem borbu za top 4,ne bih se iznenadio i da budu 1-2 pozicija.
Tu je HSV koji mi ne djeluje loše,mogu se boriti,i borit ce se za prve 4 pozicije

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 05 okt 2024, 00:16

@Amir

Nisam gledao, ali po statistici (posebno udarcima na gol), čini se da je Dresden ubio BVB II...

Ali pobjeda ide domaćinu :kafa:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 05 okt 2024, 08:40

kraljttbvb je napisao/la:
05 okt 2024, 00:16
@Amir

Nisam gledao, ali po statistici (posebno udarcima na gol), čini se da je Dresden ubio BVB II...

Ali pobjeda ide domaćinu :kafa:
Nisam ni ja gledao sem kad je bilo poluvrijeme KSC-Darmstadt,prebacio i ono što sam vidio je bila dominacija Dresdena i očekivao sam sigurnu pobjedu.
Oko 5 je kovota bila na pobjedu BVB2,ovaj kiks Dresdena ce iskoristiti sigurno ekipe koje su na vrhu tabele,sto ce Drittu učiniti jos zanimljivijom.
BVB2,bas gledao sastav koji je igrao sinoc,nisam uspio vidjeti da uopšte imaju igrača iz njihovog oml.pogona,ili da imaju igrača koji ce za sezonu-dvije uspjeti se nametnuti ekipi Bor.Dortmund.
BVB2 je vecinom pokupio igrače iz Hanovera i ekipa koje su u Cvajti/Dritti i to ne baš da su mladi igrači,prilično su to iskusni igrači.
Opet se postavlja pitanje-Kome i zašto trebaju ovakve ekipe,a u regionalnim ligama imamo timove kao što su Burghausen,Offenbach,Fsv Frankfurt ,Stuttgarter Kickers,Oberhausen,Duisburg,Fortuna Koln,Rodinghausen,Havelse,Meppen,Jena,Hallescher,kojima nikako, ali nikako nije mjesto da igraju u regionalnim ligama.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 okt 2024, 12:13

Ni ja ne razumijem tu logiku velikih klubova koji imaju druge momčadi sastavljene od igrača preko 21g. U Hamburgu su još prije 8 godina odlučili da tu mogu igrati samo U-21 igrači, plus do 3 igrača ispod 25 iz domaćeg uzgoja, uz možda jednu iznimku. To su ove godine Beleme (23) i Pakia (22), isklijali iz hsvU19, a iznimka je vratar kojeg su doveli jer je 19-godišnji Hermann priključen prvoj momčadi zato što su ove godine otišli i Johansson i Oppermann.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 05 okt 2024, 12:50

Magdeburg u 1.
Wismut/SGD u 2.
LOK u 3.

:kafa:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 05 okt 2024, 14:27

beka23 je napisao/la:
05 okt 2024, 12:50
Magdeburg u 1.
Wismut/SGD u 2.
LOK u 3.

:kafa:
:kafa: Zar je realno očekivati pored 5-6 dobrih timova Magdeburg u BL :hmmmmm:
Dresden i ako se vrati ,a i to je veliki upitnik,nece se dugo zadržati.Ništa se kod njih ne mijenja jedan korak naprijed-dva unazad,nemaju sigurnosti u igri,odbrani.
A Lokomotive Leipzig,Jena ce se najviše boriti za prvo mjesto i ako uporedimo stadion i navijače,Jena zaslužuje povratak u Drittu.Bit ce borba u regionalnoj ligi Nordest to je 100%,osim njih ima tu jos 2-3 dobre ekipe.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 05 okt 2024, 14:31

ledar je napisao/la:
05 okt 2024, 12:13
Ni ja ne razumijem tu logiku velikih klubova koji imaju druge momčadi sastavljene od igrača preko 21g. U Hamburgu su još prije 8 godina odlučili da tu mogu igrati samo U-21 igrači, plus do 3 igrača ispod 25 iz domaćeg uzgoja, uz možda jednu iznimku. To su ove godine Beleme (23) i Pakia (22), isklijali iz hsvU19, a iznimka je vratar kojeg su doveli jer je 19-godišnji Hermann priključen prvoj momčadi zato što su ove godine otišli i Johansson i Oppermann.
Ma BVB2 I Stuttgart2 su apsolutno ekipe koje nikakvog značaja nemaju za osnovni tim,samo je dovoljno pogledati sastav tih timova.
Čemu se nadam,ako je vec formirana Youth liga,da se ove ekipe polako eliminišu iz profesionalnog fudbala,ako su vec mogli donijeti odluku da ne mogu igrati Cvajtu,šta sprječava i da se isto donese za Drittu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 okt 2024, 15:37

Evo večeras Schalke - Hertha, to bi prije par godina bio mini derbi prve lige, a sad igraju 14-ti i 9-ti cvajte. :think:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 05 okt 2024, 16:29

ledar je napisao/la:
05 okt 2024, 15:37
Evo večeras Schalke - Hertha, to bi prije par godina bio mini derbi prve lige, a sad igraju 14-ti i 9-ti cvajte. :think:
S jedne strane,veliki timovi daju draž Cvajti,ali opet je dosta tužno vidjeti Nurnberg,Hannover,HSV,Koln,Schalke pa i tu Herthu u cvajti.
A meni kao nekom ko voli Bundesligu,i prati je od kako zna za sebe, je preteško pratiti timove kao što su Kiel,St.Pauli,Darmstadt,Furth i bilo je još ovakvih promašaja.
Nadam se u nekom buducem periodu boljem balansu između BL-Cvajte,trenutni nije nimalo realan a ni dobar

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 okt 2024, 01:14

Amirutah1988 je napisao/la:
04 okt 2024, 17:42
Neutral je napisao/la:
03 okt 2024, 00:54
26 sep 2024, 07:55
Rezultati sedmog kola Dritte

HANSA-UNTERHACHING 4:1
STUTTGART2-ARMINIA 3:0
AUE-WEHEN 2:1
SANDHAUSEN-INGOLSTADT 4:3
OSNABRUCK -COTTBUS 2:5
ESSEN-BORUSSIA D. 2 3:1
MINHEN 1860-HANNOVER2 1:0
VERL-DRESDEN 0:3
AACHEN-MANHEIM 0:0
SAARBRUCKEN-VIK.KELN 1:0
Napravi temu Dritte, odavno to govorim.

Ima nas sto pratimo Oberliga redovno✅

Essen♥️
Pa mogu da ti kažem :kafa: da sam razmišljao,odnosno čekao da se neko sjeti,kad vec ima tema BL,Cvajta zašto ne bi to imala i Dritta a Boga mi i regionalne lige ,možda skupa tema.
Ja ne znam kako se to čini,nisam to nikad radio :)
Što se tiče SV Essena,na tvoju i žalost ostalih navijača Essen igra u jednoj od najjtežih Obegrliga(Niederrhein),uz možda Oberligu gdje je ekipa Grossaspacha i Alena.
Schonnenbeck,Homberg i Velbert su svakako konkurencija SV Essenu za prvo mjesto,hoce li uspjeti ove sezone,vidjet cemo,nisu loše krenuli.
Sretno tvom SV Essenu :cool:
Napravit cu temu za trecu ligu kad budem imao vremena.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 06 okt 2024, 07:42

Neutral je napisao/la:
06 okt 2024, 01:14
04 okt 2024, 17:42
Neutral je napisao/la:
03 okt 2024, 00:54

Napravi temu Dritte, odavno to govorim.

Ima nas sto pratimo Oberliga redovno✅

Essen♥️
Pa mogu da ti kažem :kafa: da sam razmišljao,odnosno čekao da se neko sjeti,kad vec ima tema BL,Cvajta zašto ne bi to imala i Dritta a Boga mi i regionalne lige ,možda skupa tema.
Ja ne znam kako se to čini,nisam to nikad radio :)
Što se tiče SV Essena,na tvoju i žalost ostalih navijača Essen igra u jednoj od najjtežih Obegrliga(Niederrhein),uz možda Oberligu gdje je ekipa Grossaspacha i Alena.
Schonnenbeck,Homberg i Velbert su svakako konkurencija SV Essenu za prvo mjesto,hoce li uspjeti ove sezone,vidjet cemo,nisu loše krenuli.
Sretno tvom SV Essenu :cool:
Napravit cu temu za trecu ligu kad budem imao vremena.
:thumbup: Neka bude tema Treca liga i regionalne lige,zaslužuje se i o njima nekada nešto napisati

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 08 okt 2024, 17:47

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 09 okt 2024, 09:06

Pregled utakmica u regionalnim ligama onih timova koji se bore za prvo mjesto.
Počinjem sa Zapadom jer mi izgleda kao najjača regionalna liga trenutno:

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 09 okt 2024, 09:15

NORDOST

Derbi kola Lokomotive Leipzig- Chemie Leipzig posjetilo preko 10k navijača

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 27 okt 2024, 09:04

Kakvo 10 eto kolo u Cvajti,ludilo je počelo u Nurnbergu koji u zadnje 3 utakmice igra dosta dobro(pobjeda protiv Munstera,Furtha i sad su razbili Regensburg 8:3).
Očito je Klose sastavio kockice i ekipa znatno bolje izgleda.
Regensburg je do sad u 10 utakmica primio 30 golova,dakle 3 okruglo gola po utakmici,i svakako su prvi kandidat za ispadanje.
U Kelnu očito neštima od pocetka sezone,jedna od najkvalitetnijih ekipa po sastavu igra dosta loše,ono sto ih je krasilo na početku sezone dopadljiv fudbal,i to su u posljednje vrijeme pokvarili.
Sa ovom igrom i rezultatima ,Keln je daleko od povratka i borbe uopšte za BL.
Ovaj put su pred 50.000 gledalaca izgubili od dobre ekipe Paderborn.
Za nastavak iznenađenja u ovom kolu pobrinuo se Elversberg,domacom pobjedom nad HSV-om pred 9.500 gledalaca.
HSV-u nije pomogao ni odlični Selke koji igra dosta dobro i koji je postigao oba gola za HSV,bilo je 4:2 na kraju.
Od Elversberga nisam očekivao ovakve rezultate.
Da od gorih razočarenja ekipa od Kelna postoji,pobrinuo se Schalke koji igra dopadljiv fudbal u vecini utakmica,ali odbrana ove ekipe je rak rana.
Schalke je pred 60.000 gledalaca izgubio od Furtha 3:4 i ostao u donjem dijelu tabele.
Hertha ove sezone apsolutno bolje izgleda u odnosu na prethodnu sezonu,i po dosadašnjim rezultatima,oni se mogu boriti za prva 3 mjesta u Cvajti ,s obzirom na malu bodovnu razliku..
Pobjedili su KSC u gostima 1:3,dakle ekipu koja se bori za BL.
Šlag na tortu dosadašnjeg 10-og kola Cvajte ponudio je duel Fortuna i K'lauterna u Duseldorfu pred skoro 45.000 gledalaca.
Utakmica je završena iznenađujucom pobjedom gostiju i tako učinili Cvajtu,borbu za BL još interesantnijom.
Fortuna je ostala na prvom mjestu 20 bodova,Paderborn i KSC imaju 19,HSV 18 ,Hertha 17,Elversberg 16,Magdeburg 16 sa utakmicom manje.
Na dnu je isto zanimljivo,Regensburg 4,Munster 6,Braunschweig 7,Ulm 7,Schalke 8,Darmstadt 9

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 27 okt 2024, 14:26

ljevak je napisao/la:
05 avg 2024, 22:21
05 avg 2024, 08:41

Gledao sam djelimicno utakmicu,nije Cottbus bio los.Ipak Arminia se dobro pojacala i definitivno ih vidim u top5 ove sezone.
Trebat ce vremena da se Cottbus privikne na utakmice dritte jer su godinama igrali u regionalnoj ligi.
Jedina mala zamjerka je ta što su relativno slabo do sad odradili pojačanja,koja ovom timu trebaju.
Ma nista od njih. Los roster, nedovoljno za treci rang. Dvije su im opcije za opstanak, prva da odigraju dobro, dobro iznad svojih mogucnosti, druga da 4 ekipe odigraju groznu sezonu.
Realno, ne racunajuci rezervne ekipe (nikad nisi nacisto koliko su sposobni), najlosija su ekipa.
Aha

slika
Don't believe the hype.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 27 okt 2024, 14:42

akisarajevo92 je napisao/la:
27 okt 2024, 14:26
ljevak je napisao/la:
05 avg 2024, 22:21
05 avg 2024, 08:41

Gledao sam djelimicno utakmicu,nije Cottbus bio los.Ipak Arminia se dobro pojacala i definitivno ih vidim u top5 ove sezone.
Trebat ce vremena da se Cottbus privikne na utakmice dritte jer su godinama igrali u regionalnoj ligi.
Jedina mala zamjerka je ta što su relativno slabo do sad odradili pojačanja,koja ovom timu trebaju.
Ma nista od njih. Los roster, nedovoljno za treci rang. Dvije su im opcije za opstanak, prva da odigraju dobro, dobro iznad svojih mogucnosti, druga da 4 ekipe odigraju groznu sezonu.
Realno, ne racunajuci rezervne ekipe (nikad nisi nacisto koliko su sposobni), najlosija su ekipa.
Aha

slika
evo sjedim i gledam, izgledaju kao da mogu dati gol kad im je cejf. fascinantno odigrase tamo od kraja osmog mjeseca :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.