Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine?

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

1921boy
Kontakt:

Re: Novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine?

Post Postao/la 1921boy » 07 okt 2025, 20:03

TripleThreat je napisao/la:
07 okt 2025, 18:16
Nema nikakve logike da on bude kandidat.
Kod nas vec odavno nista u drzavi nema smisla ni logike.Uzmi u obzir ko odlucuje u savezu i na koji nacin.Za Azizov ugovor znaju samo Berbic i on.Kim Dzon Un je mala maca sa ksBih.
Brko iz druge galaksije!!!

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 07 okt 2025, 20:08

Cuj Mulaomerovic pa stvarno ako je to istina :crazy:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 07 okt 2025, 20:10

Bolje da selektor bude onaj debeli iz SŠ nego Mulaomerović.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 07 okt 2025, 21:05

1921boy je napisao/la:
07 okt 2025, 20:03
TripleThreat je napisao/la:
07 okt 2025, 18:16
Nema nikakve logike da on bude kandidat.
Kod nas vec odavno nista u drzavi nema smisla ni logike.Uzmi u obzir ko odlucuje u savezu i na koji nacin.Za Azizov ugovor znaju samo Berbic i on.Kim Dzon Un je mala maca sa ksBih.
Bez obzira na to sve, generalizovati stvari na ovaj način i izvlačiti neka nepoželjna imena iz prošlosti kao kandidate nije ispravno. Ponajviše to govorim iz razloga što ako je savez išta radio korektno, to je bio odabir selektora. Zapravo je Mulaomerović i jedina fula po pitanju selektora u zadnjih 15 godina.
"Your favorite player's favorite player" - MB

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 07 okt 2025, 21:12

Bajic je odnedavno novi sportski direktor Vienne i ne znam bas koliko je realno da on bude selektor. S druge strane, pretpostavljam da su Berbic i Mulaomerovic u dobrim odnosima i ne bi me iznenadilo da ovaj potegne za njim (mada se ne pita samo on). Damir bi bio najgori moguci izbor...

Potajno se nadam Neni (iako ne vjerujem da je i on realan), a bilo bi mi ok ako to bude Mutapcic.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 07 okt 2025, 21:38

Neka stave Pandžu i neka sve gori.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 07 okt 2025, 22:38

Berbic je navodno vec postigo dogovor sa Mukijem,odbor treba da potvrdi.Nadam se da je tacna informacija.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 07 okt 2025, 22:50

Za Selektora Mulaomerovica, za pomocnike Preldzica i Begica.Sportski direktor reprenzetacije otac od Biberovica.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 07 okt 2025, 22:59

MElloo je napisao/la:
07 okt 2025, 22:50
Za Selektora Mulaomerovica, za pomocnike Preldzica i Begica.Sportski direktor reprenzetacije otac od Biberovica.
I za kapitena Djedovica. :mrgreen:

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 07 okt 2025, 23:02

CAZIN je napisao/la:
07 okt 2025, 20:10
Bolje i niko nego on. Radije da momci sami sebi spremaju tekme i zovu akcije.
Ovaj grad i ovaj klub su poginuli u ratu.Ubijeni su onog dana kad je na opstini Novi Grad osvanulo upozorenje napisano markerom na listu iz sveske: "Ovdje se pozdravlja sa selam alejkum." by HBP

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 07 okt 2025, 23:07

I dalje smatram da je imenovanje Mulaomerovica za selektora davne 2015 il 2016 ne sjecam se vise najveca sramota u historiji bh reprenzetativnog sporta.Svakog ko je to aminovao je trebalo vjesat duz ferhadije

Power10
Kontakt:

Post Postao/la Power10 » 07 okt 2025, 23:24

Ne vidim razloga da Mulaomerovic bude selektor. Jednom je probao i nije išlo. Osim toga, nije on kalibar za selektora. Jedini što je Aidov pulen, ali to treba spriječiti koliko je god moguće Marković, Mutapcic, Jusup, potencijalno Bosnic, ali ne vjerujem da će ni on htjeti, ni da će ga Aid tražiti zbog tužbe koja je bila
Samo je Sloboda iz Tuzle

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 08 okt 2025, 00:05

Power10 je napisao/la:
07 okt 2025, 23:24
Ne vidim razloga da Mulaomerovic bude selektor. Jednom je probao i nije išlo. Osim toga, nije on kalibar za selektora. Jedini što je Aidov pulen, ali to treba spriječiti koliko je god moguće Marković, Mutapcic, Jusup, potencijalno Bosnic, ali ne vjerujem da će ni on htjeti, ni da će ga Aid tražiti zbog tužbe koja je bila
Ako već mora biti neko sa H predznakom nekaodriješe kesu i ponude Jusupu ugovor i svi bi bili sretni sigurno. Ali je tu pitanje koliko bi on želio biti selektor naše reprezentacije i kako bi to funkcionisalo. Svakako ta opcija pada u vodu jer za njega treba malo odriješiti kesu. Mislim da bi nam on odgovarao po stilu igre ali je skuplji od skoro svih o kojima pričamo (ako ne svih većine sigurno).

Iskreno mislim da treba dati priliku Mutapčiću možda nam ako ništa namakne nekog malca iz Njemačke ili dijaspore. Nešto se ne sjećam kako je izgledao u prošla dva mandata dok je bio selektor.

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 08 okt 2025, 00:06

Maverick je napisao/la:
07 okt 2025, 23:02
CAZIN je napisao/la:
07 okt 2025, 20:10
Bolje i niko nego on. Radije da momci sami sebi spremaju tekme i zovu akcije.
Zbog toga kažem da bi onaj debeli bio bolji od Mulaomerovića. Barem zna kako sagraditi hemiju :mrgreen:

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 08 okt 2025, 00:41

Pisao sam ranije, meni bi i Repeša bio dobar, a vjerovatno realan izbor, ako ne bi već Mutapčić bio selektor.

Već je ono kratko jednom volonterski bez ikakve naknade vodio reprezentaciju, možda je to neka naznaka da ne bi tražio prevelike pare i da osjeća neku povezanost.

Markovića sam također spominjao, ali kao i tada, i sada smatram da nije baš realno da on preuzme, nakon što je friško potpisao jednogodišnji ugovor sa novim klubom. Vjerovatno mu je glavni prioritet da se skoncentriše samo na klub, ostvari što bolji rezultat i osigura sebi višegodišnji ugovor.
"Your favorite player's favorite player" - MB

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 okt 2025, 12:38

Dragan Bajić kandidat je za nasljednika Adisa Bećiragića na klupi reprezentacije BiH saznaje portal košarka24.ba.

BiH je ostala bez selektora pošto je Adis Bećiragić podnio ostavku. Na KS BiH je sada da izabere njegovog nasljednika. Vremene nema puno jer u novembru reprezentaciju očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Među imenima koja se ozbiljno razmatraju za Bećiragićevog nasljednika je i Dragan Bajić.

Nije prvi put da se ime trenera koja je dva puta bio trener sezone u ABA ligi pominje u ovom kontekstu. Prethodno nije došlo do saradnje, a Bajić je trenutno na mjestu sportskog direktora novog člana ABA lige ekipe Beča.

Bajić je vodio Igokeu 2008. godine, potom je glavni trener tima bio od 2011. do 2013. godine, zatim i od 2015. do 2018. i u posljednjem mandatu, od 2019. do 2023. godine. Sa Igokeom je četiri puta bio šampion Bosne i Hercegovine, a osvojio je i šest trofeja u Kupu BiH.

U karijeri je vodio još bugarsko Černo More s kojim je osvojio Kup Bugarske 2015. godine. Prošle sezone radio je u ekipi Sutjeska iz Nikšića. Bio je i selektor Sjeverne Makedonije – od aprila 2021. do jula 2022. godine.

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 08 okt 2025, 16:06

Koliko para se je ove godine upumpalo u KK Bosna, valjda će se naći i dovoljno sredstava da se nađe dobar selektor za reprezentaciju.
Marković bi bio najbolji izbor, i mediji i javnost bi trebali izvršiti pritisak da se provjeri da li postoji interes, ako postoji interes i problem su samo pare, sa pritiskom javnosti će se naći i pare i sponzori, neka telekom bude sponzor i pokrije platu selektora.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 okt 2025, 16:23

Ja sam nesto skeptican po pitanju Mukija.Neznam zasto al jesam.Upitna mi je kod njega energija.65 godina vec gazi.Djeluje mi da ovoj ekipi treba neko mladji,sa vise zelje,volje,motivacije.Ne sumnjam da Muki ima znanje,vise nam je bitan voljni momenat,motivacija i zajednistvo nego taj takticki dio,bar ja tako gledam.Dzaba taktika ako nema atmosfere,muda i volje.Dat cu podrsku Mukiju ako bude,al sam ubjeden da bi za ovu ekipu puno bolje rjesenje bio Neno Markovic.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 08 okt 2025, 16:31

Adis Bećiragić je podnio ostavku na mjesto selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, a odmah su se otvorila pitanja oko njegovog nasljednika.

Prema našim saznanjima prvo ime koje se spominje je Emir Mutapčić, ali nije jedini.

Nove neslužbene nformacije do kojih smo došli govore da bi novi selektor našeg nacionalnog tima mogao biti Dragan Bajić.

Dakle, Emir Mutapčić i Dragan Bajić su trenutne jedine dvije opcije za selektora, a Bajić bi mogao imati malu prednost jer se traži "jeftina" opcija, a i kandidat je ispred KSRS.

Dragan Bajić je nedavno imenovan za sportskog direktora Košarkaškog kluba Vienna koji će se od ove sezone takmičiti u ABA ligi i to u grupi B gdje i KK Bosna.

Široj sportskoj javnosti Dragan Bajić je poznat kao trener Igokee. Sa timom iz Laktaša bilježio je sjajne rezultate, a čak četiri mandata je bio na klupi popularnih Igosa.

U bogatoj trenerskoj karijeri sa Igokeom je osvojio pet titula šampiona Bosne i Hercegovine, kao i šest trofeja u Kup takmičenju naše zemlje.

Pomenuti stručnjak je već imao selektorskog iskustva, sjedio je na klupi reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Bajić se i ranije spominjao kao mogući selektor Bosne i Hercegovine, a na tu temu je dao i zanimljivu izjavu tada.

"Ja sam čovjek koji zaista ne gleda tako stvari. Ja sam realista i prihvatio bih se poziva bez obzira na sva ta dešavanja ovdje kada je BiH u pitanju.

Tada je bila ta ozbiljna priča da preuzmem reprezentaciju i stvarno sam imao energiju dobru i smatrao sam da je tada bila ekipa kvalitetna i da se može napraviti dobar rezultat", rekao je Bajić, a potom dodao:

"Međutim, splet okolnosti i sva dešavanja koja se dešavaju u ovoj državi, tako je bilo i sa mojim izborom kada je u pitanju selektorska pozicija. Došlo je do nekih uslovljavanja od strane Sarajeva, da sam vezan puno za Milorada Dodika.

Puno nerealnih stvari, onda se čovjek zapita – ja sam čovjek koji je rođen u Austriji. Imam jedan pasoš – pasoš BiH to je moja država. Da ja kao trener zbog nerealnih i banalnih stvari ne mogu postati selektor svoje države, čovjek se zapita onda o čemu se tu radi."

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.