Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

sukisp
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la sukisp » 26 nov 2008, 16:00

ultrasstyle_tz je napisao/la:ja bi jedno drugo pitanje pokrenuo sad..ne znam mozda ima i pogdniji topic za to,al ovdje cu postavit,pa jbg ak nije za ovog nek se sklanja :) ..
GDJE CE REPREZENTACIJA IGRAT UTAKMICE BARAZA,POSEBNO UTAKMICU SA FRANCUSKOM/ITALIJOM,ak do nje dodje..dal opet Cazin a ova najjace u Sarajevo ili kako Bog zapovijeda :D ,u Tuzlu sve,a posebno ajd recimo Francuze???
Pa nije lose ni pogresno bas na ovoj temi i o tome nesto napisati jer u stvari je i to dio teme.
Ocito je da reprezentativci jel izadzu iz BIH okruga i svog terena su donji :roll: Pogotovo pod M.B palicom.
Najace bi bas trebalo ili u Cazinu koji je iako mali dokazao u necemu da je veliki.
Odlicne i PAMETNE(ovo govorim u ozbiljnom kontekstu)navijace ili Sejtane.
Tuzla isto pogotovo u kosarci ne moze zakazati.
Sarajevo-hajde da vidimo kakav ce odziv i ,,ponasanje,,biti na rukometnoj tekmi sutra.
Pa cemo nastaviti razglabanje ako bude vise se o ovome razglabalo onda prebacujemo na posebnu temu. ;)

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 26 nov 2008, 16:55

P to bi trebalo da zavisi koliko ce zanimanje biti za utakmicu. Ako bi bilo 1000-2000 navijaca,onda je bolje da se ide u cazin,jer bezze je igrati u skenderiji koja prima 8000. Ja sam bio na utakmici u cazinu kad smo igrali protiv Vel.Britanije i fakat je odlicno. Vazno je da je dvorana puna,nije bitno je li ona od 3000 mjesta ili ona od 8000. Ove kvalifikacijske protiv Belgije i portugala bi trebalo igrati jednu u tuzlia jednu u cazinu. A ako se kvalificiramo u "finale"onda je najbolje da se igra u sarajevu.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 nov 2008, 16:59

Iz Sarajeva sam, ali sam za to da se igra u Tuzli.
Sport je lijek za tijelo i duh.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 26 nov 2008, 17:00

storm_raider je napisao/la:Iz Sarajeva sam, ali sam za to da se igra u Tuzli.
Sto? Kolika je dvorana u tuzli?

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 nov 2008, 17:34

majestic je napisao/la:
Nekako mi se cini da je u Tuzli najbolja atmosfera kad repka igra.
Sport je lijek za tijelo i duh.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 nov 2008, 17:34

majestic je napisao/la:
6000 staje u Mejdan na takvim utakmicama bez problema..kapacitet nije problem za Mejdan,a svi znamo da se atmosfera ne moze ni usporedit,uostalom kad bi igraci birali sigurno bi Mejdan bio,ionak ih je najvise iz Tuzle :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 26 nov 2008, 21:02

ultrasstyle_tz je napisao/la:
majestic je napisao/la:
6000 staje u Mejdan na takvim utakmicama bez problema..kapacitet nije problem za Mejdan,a svi znamo da se atmosfera ne moze ni usporedit,uostalom kad bi igraci birali sigurno bi Mejdan bio,ionak ih je najvise iz Tuzle :D
kikanovic i ko jos???
mada sto se tice navijanja i ja kazem cazin ili tuzla
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 26 nov 2008, 21:22

Iz TZ je Teletović(iako je kao dječak došao iz Jablanice) i mladi delija Kikanović.
Iz Sarajeva su Đedović,Ikonić,Zimić, kao i Kenan Bajramović,kao i selektor MB(iako je prije živili u Zenici)ali je sada kupili stanove i odlučili živjeti u Sarajevu.
Znači, ipak bi trebalo igrati u dvorani M. Delibašića, po tom principu.
Kad se sjetim atmosfere protiv CRO kad je igrao Neno Marković protiv Dine Rađe....

Alhemicar
Kontakt:

Post Postao/la Alhemicar » 26 nov 2008, 21:41

I ja sam za Sarajevo,i pozvati HZ da navijaju kao najbolja navijacka grupa u BiH.
-the LORD of the RINGS-

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 nov 2008, 23:24

Alhemicar je napisao/la:I ja sam za Sarajevo,i pozvati HZ da navijaju kao najbolja navijacka grupa u BiH.
hahaha "pozivat "nekog da navija za svoju drzavu,,,pa to je vazda bio vas problem,derbi navijaci i publika koja navija samo kad je egal i kad klub vodi,Bosna Asa,RK Bosna ode u minus u Sarajevu tajac,pozoriste,Mejdan isto grmi i na -2o i na +20 koseva...to je grehota uporedjivat Tuzlansku skolovanu kosarkasku publiku i Sarajevske derbi navijace
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

BHFanaticos_
Kontakt:

Post Postao/la BHFanaticos_ » 27 nov 2008, 00:12

ultrasstyle_tz je napisao/la:
Alhemicar je napisao/la:I ja sam za Sarajevo,i pozvati HZ da navijaju kao najbolja navijacka grupa u BiH.
hahaha "pozivat "nekog da navija za svoju drzavu,,,pa to je vazda bio vas problem,derbi navijaci i publika koja navija samo kad je egal i kad klub vodi,Bosna Asa,RK Bosna ode u minus u Sarajevu tajac,pozoriste,Mejdan isto grmi i na -2o i na +20 koseva...to je grehota uporedjivat Tuzlansku skolovanu kosarkasku publiku i Sarajevske derbi navijace
Milan Milosevis i on je delija hehehe, a Hukic koji ce biti pozvan i njeg smo zaboravili jel on bio povrijedjen sada kada je preprezentacija igrala!!!!!!

Sarajevo je samo za rukometa, zenica za nogomet, a Tuzla za kosarku!!!!

da dodje kazahstan u tuzli bi bila puna dvorana tako da nema se sta raspravljati o mogucem odazivu gledatelja!!! jer svaka cast za SA ali ovdje narod zivi za gledanje reprezentacije u mejdanu!!! kad se samo sjetim atmosfere protiv Izraela!!! heheeh!! pozzz!!
T r i V j e r e J e d n a N a c i j a !!!

Ermin
Kontakt:

Post Postao/la Ermin » 27 nov 2008, 00:47

Zar se ove extra kvalifikacije ne igraju pred samo prvenstvo i to u zemlji gdje ce se i odrzati EP?
barem je dosad bilo tako.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 nov 2008, 09:26

ars01 je napisao/la:Iz TZ je Teletović(iako je kao dječak došao iz Jablanice) i mladi delija Kikanović.
Iz Sarajeva su Đedović,Ikonić,Zimić, kao i Kenan Bajramović,kao i selektor MB(iako je prije živili u Zenici)ali je sada kupili stanove i odlučili živjeti u Sarajevu.
Kad se sjetim atmosfere protiv CRO kad je igrao Neno Marković protiv Dine Rađe....
teletovic je tuzlak koliko je williams sarajlija, kakve veze ima koliko je godina negdje igrao sa rodnim gradom
djedovic je rodzen u visegradu, odigrao samo jednu pravu sezonu
ikonic je iz zvornika
zimic je rodzeni sarajlija
bajramovic zenicanin

milosevic je iz bilece posto ga je neko pomenuo

a hukic nije igrao zato sto on nije htjeo nego je zavlacio (sjeti te se njegovog intervjua u sloveniji gdje je rekao da nije povredzen), a ne sto je povredzen i onda se povredi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 nov 2008, 10:11

fiftisent je napisao/la:ja sam iz sarajeva, ali sam 100% uvjeren da u ovom trenutku u sarajevu ni blizu ne može biti atmosfera kakva je bila u tuzli protiv izraela. nekad je bila i bolja, ali danas mi sigurno ne mozemo pruziti podrsku kakvu reprezentacija treba.

pa kod nas bi navijaci jedva cekali da izgubimo, pa da mogu pjevati mensuru. bacali bi kisobrane u teren, derali se na trenera da uvede nekog, trazi time out ili navijali za igraca koji sjedi na klupi (kakvo samo unistavanje samopouzdanja za petorku na terenu). ne bi bilo organizovanog navijanja, a dvorana bi bila poluprazna jer nasim "navijacima" ne bi odgovarao termin jer se preklapa sa njihovom omiljenom serijom.

ja se nadam da ce se igrati u tuzli.
na ovo samo mogu jos dodati i cazinu, mada preferiram tuzlu, a ovo gore 100% potpisujem

BHFanaticos_
Kontakt:

Post Postao/la BHFanaticos_ » 27 nov 2008, 13:51

nerminh74 je napisao/la:
ars01 je napisao/la:Iz TZ je Teletović(iako je kao dječak došao iz Jablanice) i mladi delija Kikanović.
teletovic je tuzlak koliko je williams sarajlija, kakve veze ima koliko je godina negdje igrao sa rodnim gradom
djedovic je rodzen u visegradu, odigrao samo jednu pravu sezonu
ikonic je iz zvornika
zimic je rodzeni sarajlija
bajramovic zenicanin

milosevic je iz bilece posto ga je neko pomenuo

a hukic nije igrao zato sto on nije htjeo nego je zavlacio (sjeti te se njegovog intervjua u sloveniji gdje je rekao da nije povredzen), a ne sto je povredzen i onda se povredi
sad se sjeti toga!!! za hukica!!! ali kasnije sam opet negdje procitao da je on izjevio da su to slovenacki mediji "slagali" da bi unistili "mir" u nasoj reprezentaciji!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 27 nov 2008, 15:40

BHFanaticos_ je napisao/la:
sad se sjeti toga!!! za hukica!!! ali kasnije sam opet negdje procitao da je on izjevio da su to slovenacki mediji "slagali" da bi unistili "mir" u nasoj reprezentaciji!!
iskreno vise voim da igra jedan motivisani opacak i milosevic, nego jedan u blago receno ne motivisani hukic

a sto se tice tvog potpisa imam jedan vic

BiH
1 drzava
2 entiteta
3 naroda
3 p.cke materine :lol:

BHFanaticos_
Kontakt:

Post Postao/la BHFanaticos_ » 27 nov 2008, 23:00

nerminh74 je napisao/la:
BHFanaticos_ je napisao/la:
iskreno vise voim da igra jedan motivisani opacak i milosevic, nego jedan u blago receno ne motivisani hukic

a sto se tice tvog potpisa imam jedan vic

BiH
1 drzava
2 entiteta
3 naroda
3 p.cke materine :lol:
slab mi je nesto Hukic uvijek bio i nikad ga nisam volio gledati kada igra na parketu neznam zasto???

Dobar vic!!! hehe!

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 28 nov 2008, 00:03

nerminh74

moje promišljanje je bilo u kontekstu gdje su navedeni igrači igrali prije odlaska u inostranstvo ili gdje još igraju u domaćim klubovima.
dakle, konstatacija o Tz i Sa stoji, stim što je ispušten Milošević obzirom da je zadnje dvije sezone proveo u Tuzli.
Smiješna ti je konstatacija o Đedoviću imajući u obzir da je isti tokom '92. godine jedva sa familijom izvukao živu glavu iz Višegrada, a karijeru je počeo kao pionir i junior u gradu sarajevu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 nov 2008, 10:04

"Ono o čemu se danima špekulisalo dobilo je svoju potvrdu, a riječ je o mogućem nastupu bh. igrača za naš «A» tima, koji su zbog ratnih dešavanja obukli dres neke druge reprezentacije. Broj takvih košarkaša nije minoran i sigurno je da bi jedan Hasan Rizvić, Ratko Varda i ostali mnogo značili našem državnom timu, no potrebna je i njihova saglasnost kako bi se mogla pokrenuti procedura u FIBA."

jeli to znaci da je ipak ono cemu sam se ja ponadao???

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 28 nov 2008, 11:24

Po Nikici Petroviću samo uz dozvolu generalnog sekretara FIBA-e, igrači koji su nastupali u utakmicama za EU, svjetskog ili olimpijskog takmičenja stariji od 17 godina , imaju pravo nastupa za novu (staru )selekciju.
dakle po ,meni interesantni igrači kao što su Mirza Begić i Preldžić, ne mogu nastupiti za nas.
Hasan Rizvić je već sad slabiji od Zimića i Kikanovića, a Varda i Kuljanin da valjaju bi već nastupali za nove selekcije, DOSTA je više ŠKARTOVA ala Kovačević koji je počeo nastupati za nas pošto nije bio iole vrijedan za selekciju SCG.
Ratna dejstva su završena 1995 godine, kad je Rizvić bio u Zenici pionir, jer je do 2001/2002 godine bio igrao u Zenici, odatle je otišao u Sloveniju, kao i Alispahić i Prelđić kasnije i uzeo SLO državljanstvo.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.