Najbolji igrac Bosne & Hercegovine ikada?
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- sultanbadza
- Kontakt:
Re: Najbolji igrac Bosne & Hercegovine ikada?
Ja bih rekao Safet Sušić da je tema Najbolji igrač SFRJ, ali pošto je Bosne i Hercegovine za mene je najbolji Sergej Barbarez. Ali, kada gledamo i klupsku karijeru onda je Hasan Salihamidžić vjerovatno. A sad je najbolji Zvjezdan Misimović, a Spahić je svima najdraži fudbaler Reprezentacije BiH trenutno. 

Osjetio sam ga, poštovani gledaoci, ne znam kako, ali vjerovao sam da će Salihović pogoditi iz ovog slobodnog udarca...
Nije svima,meni je recimo Bajramovic drazisultanbadza je napisao/la:Ja bih rekao Safet Sušić da je tema Najbolji igrač SFRJ, ali pošto je Bosne i Hercegovine za mene je najbolji Sergej Barbarez. Ali, kada gledamo i klupsku karijeru onda je Hasan Salihamidžić vjerovatno. A sad je najbolji Zvjezdan Misimović, a Spahić je svima najdraži fudbaler Reprezentacije BiH trenutno.

Safet Susic je zvanicno izabran za najboljeg igraca BIH u posljednjih 50 godina toliko o temi sfrj,ddr,sssr itd.
A klubskim uspjesima Brace -samo navesti tri tima za koji je igrao je skoro dovoljno samo po sebi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
tema nije najdrazi ni najsimpaticniji ni najveci patriota ni nabolji osmjeh, nije izbor za miss,
najbolji igrac BiH od osamostaljenja za mene je bez premca HASAN SALIHAMIDZIC, covjek je osvojio sve sto se moze osvojiti uklupskom fudbalu.
Univerzalac kakvih je malo u svijetu.
Na drugom mjestu je MEHO KODRO, covjek koji je igrao za Barsu, dao oko 100 golova u spanskoj ligi,
Trece mjesto je diskutabilno puno je tu igraca tipa Bolic, Baljic, Barbarez, Hibic, Konjic koji su imali svijetlih trenutaka u karijeri ali nikad konstantnu formu,
najbolji golman za mene je Hasagic,
stoper, bez premca Mirsad Hibic, kakva je to igracina bila
najbolji igrac BiH od osamostaljenja za mene je bez premca HASAN SALIHAMIDZIC, covjek je osvojio sve sto se moze osvojiti uklupskom fudbalu.
Univerzalac kakvih je malo u svijetu.
Na drugom mjestu je MEHO KODRO, covjek koji je igrao za Barsu, dao oko 100 golova u spanskoj ligi,
Trece mjesto je diskutabilno puno je tu igraca tipa Bolic, Baljic, Barbarez, Hibic, Konjic koji su imali svijetlih trenutaka u karijeri ali nikad konstantnu formu,
najbolji golman za mene je Hasagic,
stoper, bez premca Mirsad Hibic, kakva je to igracina bila
Cuva Bog Zelju svog!
nema sumnje safet susic pa zar neko misli drugacije ?? takav se radja jednom u 100 godina !!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
Zvjezdan Misimović... 

dzvezdan misimovic 

Safet Susic
Sergej Barbarez(moj omiljeni igra)
Hasan Salihamidzid(igrac koji je napravio sigurno najvecu fudbalsku karijeru od nasih igraca)
Edin Dzeko(igrac koji moze da napravi veliku karijeru)
Sergej Barbarez(moj omiljeni igra)
Hasan Salihamidzid(igrac koji je napravio sigurno najvecu fudbalsku karijeru od nasih igraca)
Edin Dzeko(igrac koji moze da napravi veliku karijeru)
Re: Najbolji igrac BiH svih vremena
U organizaciji NS BiH, 20.8.2003, žiri sastavljen od 50 fudbalskih stručnjaka i fudbalera, organizovano je glasanje - izbor za najboljeg igrača BiH za proteklih 50 godina - ZLATNI IGRAČ BiHStone Island je napisao/la:Znaš li ko je Muhamed Mujić ?geronimo je napisao/la:Zavisi kako se gleda, tu se opet mozemo puno svadjati.![]()
Ali ipak ako dobro citam naslov ove teme, tu dileme nema. Safet Susic, jedan jedini, neponovljivi.
Po pricama starije generacije, ne smije se zaboraviti Osim, te naravno princ sa neretve Bajevic.
Ima tu jos imena, ali neda mi se nabrajati.![]()
Od novije generacije izostaviti jednog Kodru, Bolica, Barbareza bio bi grijeh.
Ali i za jednu i drugu generaciju mogu samo raci:
Jedan je Hase
To važi za sve...Hajde mi odgovorite !
1. SUŠIĆ Safet= 218 glasova
2. FEHATOVIĆ Asim= 114 glasova
3. OSIM Ivica= 104 glasa
A, dragi forumaši (koji ste pretezno 'djeca', premladi...) što se tiče vaših 'kriterija' po kojima određujete NAJBOLJE igrača – tu je glavna zvrčka!
Ovdje vidim, čitam, razno-razne postove, u mnogima totalne nebuloze, jer kako neko (na Forumu) napisa – ne bira se najbolji igrač prema kriterijima: kolika mu je glava, je li 'mister', (ne)patriota, 'seljak', humanitarac, pjanac, pekar, apotekar.....
Također, izuzetno je teško (skoro nemoguće) porediti fudbal iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih..... i sve do današnjih dana. Razlika je u evoluciji fudbalske igre i to drastična, ali ipak postoji valorizacija pa tako ljudi od znanja, struke – bivši igrači, treneri... ipak vrše izbor najboljih.
I dan danas mnogi naklapaju ko je bolji Pele ili Maradona (Pele proglašen No.1 svijeta svih vremena), a na to sve sam Pele izjavi: “...Jedan jedini je Alfredo DiStefano!“
A za vas, vecinu, dileme su, vjerovatno, između K.Ronalda, Mesija, Kake, L.Ronalda, Zidana, Ronaldinja.... a o našim da ne pricam – sve ste vec napisali, onako kako znate i umijete.
Nema veze ovo je, ipak, samo ZABAVA – forumi i služe za zabavu i pražnjenje razno-raznih frustracija određenog broja 'članova'...i to nije ništa loše dok je u okviru PRISTOJNOG.
PS:
A gospodinu (garant „u krvi Rodjeni“) koji je pitao za Muhameda Mujića, dajem 97% za pravo (jer, ipak su stručnjaci kazali svoje – Pape, Hase, Osim).
Muhamed Mujić (rođen 1932.) je bio klasa u svom vremenu (1950-1968), legenda Veleža i BiH, reprezentativac koji nije igrao za Partizan, C.Zvezdu ili Hajduk, a uspio iz 'malog Mostara' obući 'plavi dres'!!!! Pored Veleža, igrao i u Francuskoj i Belgiji (kad su u evropskim klubovima mogli igrati samo 1-2 stranca!), kao i za Dinamo (ZG).
Sa reprezentacijom osvojio olimpijsku srebrenu medalju 1956. godine, a 4. mjesto na SP 1962 u Čileu.
Odigrao 32 utakmice (u ono vrijeme!!!) i postigao 17 golova za reprezentaciju ex-YU.
Igrao na poziciji ofanzivne desne polutke (kako se tad imenovalo), danas bi to preveli kao: second striker – prednji vezni/polušpic
Ustvari, prema zvaničnim podacima arhiva FS FNRJ/SFRJ, Mujić je jedini jugoslovenski reprezentativac koji je dosad zvanično igrao na svim mjestima u navalnom redu (a tad se najviše igrala formacija: 4-2-4)
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 19 jun 2011, 17:02, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....
Kakve to veze ima statistika sa cinjenicnim stanjem na terenu, a to je da je Safet Susic sigurno jedan od boljih igraca Evrope i Sveta bio.Stone Island je napisao/la:Vidiš,sve je to prepričano kao najljepša bajka.Mada nije toliko daleko od istine ta priča,ali statistika pokazuje da je Bajević iz 37 utakmica za Jugu dao 29 golova a Sušić iz 54 utakmice dao 21 gol.
Sad mi reci čija je jača statistika ?!
I nikako,niko ne smije da zaboravi Ivicu Osima.Ne bi niko od nas pogriješio da je rekao da je najboljih svih vremena !
Dobra trenerska karijera je gurnula njegovu igračku karijeru malo u stranu,ali je kao igrač bio beton !!!
I Slobodan Santrac je bio ubedljivo najbolji strelac bivse SFRJ svih vremena, pa sta mu je vredelo?! NIsta!
Pape pa ostali, ne samo u BiH, vec i sire!
Triggeru, uglavnom se slazem sa tvojim postom (nemoj da se cudis)
. Osim pred kraj, Hase i Mujic (naravno ja ih se ne sjecam), su po godinama u kojima im je trajala karijera slicni, a strucnjaci su rekli da je Hase bolji, a sad se ti slazes sa Islandom koji kaze da je Mujic bio bolji od Haseta, tako sam ja shvatio, ispravi me ako grijesim.
I jos nesto, "dijete" sam (ako se to pod tim podrazumijeva osoba od 17 godina), ali nikako mi nije jasno na osnovu cega je Sergej bolji od Hasana. Najboljih godina obojice se sjecam odlicno, i samo neka mi neko kaze jedan kvalitetan razlog za to, ja vise nista necu napisati na ovoj temi. Ako Hasan nije bolji, losiji nije 100000%. Patriotizam ostavite na strani

I jos nesto, "dijete" sam (ako se to pod tim podrazumijeva osoba od 17 godina), ali nikako mi nije jasno na osnovu cega je Sergej bolji od Hasana. Najboljih godina obojice se sjecam odlicno, i samo neka mi neko kaze jedan kvalitetan razlog za to, ja vise nista necu napisati na ovoj temi. Ako Hasan nije bolji, losiji nije 100000%. Patriotizam ostavite na strani
GREŠKA U ČITANJU, MLADI ČOVJEĆE!!!The Game je napisao/la:Triggeru, uglavnom se slazem sa tvojim postom (nemoj da se cudis)![]()
![]()
. Osim pred kraj, Hase i Mujic (naravno ja ih se ne sjecam), su po godinama u kojima im je trajala karijera slicni, a strucnjaci su rekli da je Hase bolji, a sad se ti slazes sa Islandom koji kaze da je Mujic bio bolji od Haseta, tako sam ja shvatio, ispravi me ako grijesim.
Nisam rekao da je Mujić bolji od Haseta - napisao sam da se slazem sa Islandom -"Rođenim" u 97% - znaci u 3% se ne slažem i to 'otpada' upravo na Papeta, Haseta i Švabu

A sad da i ja postavim svima jedno pitanje.
- Koji igrač, iz Bosne i Hercegovine, je postao reprezentativac ex-YU a igrao je za drugoligaški klub i to je jedinstven 'slučaj' u historiji reprezentacije ex-YU?
Da Vam olakšam - odigrao je 16 utakmica, postigao 8 golova, osvojio zlatnu olimpijsku medalju 1960. u Rimu, srebrenu na EP-1961. u Parizu - igrao na lijevom i desnom krilu.

Bosno moja poharana....
@Triger nisi u pravu
Dvojica su igrali u drugoj ligi a ne jedan
Clanovi Banjaluckog Borca Abid Kovacevic i Tomo Knez

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Svaka čast za Tomislava-Tomu Kneza!harishp je napisao/la:@Triger nisi u pravuDvojica su igrali u drugoj ligi a ne jedan
![]()

Ali, drugar nisi u pravu za A.Kovačevića - tvrdim 100%
Abid Kovačević je odigrao 2 utakmice (1977. godine) za reprezentaciju ex-YU, ali tada je banjalucki Borac bio član Prve lige – od 1972. do 1981. godine!

Bosno moja poharana....
Hmm da Abid je mladza generacija od Tome.A Borac je poput Celika u par navrata ulazio i ispadao iz lige.Trigger je napisao/la:Svaka čast za Tomislava-Tomu Kneza!harishp je napisao/la:@Triger nisi u pravuDvojica su igrali u drugoj ligi a ne jedan
![]()
Clanovi Banjaluckog Borca Abid Kovacevic i Tomo Knez![]()
Abid Kovačević je odigrao 2 utakmice (1977. godine) za reprezentaciju ex-YU, ali tada je banjalucki Borac bio član Prve lige – od 1972. do 1981. godine!
A Abida sam ponekad mjesao sa Secebegovicem iako nista zajednicko nisu imali

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Hase je bio igracina i veliki kalibar ali nije uspio kao profesionalac sto i njega odstranjuje od drustva najboljih...
da ti nesto objasnim ovako.....HASE je bio igrac koji je punio stadioone po jugoslaviji...imas dokaz malo preleti po netu kada je prosjecna posjeta tada ja mislik ofk beograda bila 1000 i nesto ljudi,i tada im u goste dolazi sarajevosa HASETOM....dva dana prije toga po novinama se pise kako dolazi najbolji igrac jugoslavije,pa i evrope.....stadion krcat pun,prepun....hase pravi cirkus sa cijelom ekipom ofk......prolazi 5-6 igraca zatim golamana....pa onda dolazi na gol liniju i vraca loptu na centar svojim igracima...i onda opet.....zabio 2-3 gola .......
nije uspio vani????da je htio mogao je ali evo ti jedna anegdota....
otisao je u turski,neznam koji klub tacno,i igrao 3-4 mjeseca,transfer je bio ogroman za to doba.....tada zove telefonom svoju porodicu i javlja mu se neko nesjecam se tacno ko i kazu mu da se za 7 dana igra gradski derbbi i da je zeljo mnogo jaci....HASE odlazi u upravu uzima papire,placa odstetu sam sebi,znaci ide u minus,i vraca se u sarajevo.....na tom derbiju opet pravi cirkus,,,,opet prelazi golmana pa vraca loptu....ulazi sa loptom u gol.....
u turskoj je bio takodjer punio stadione,ali jednostavnonije moga bez svog grada i svog kluba....
za repku nije igrao ....razloge mozemo traziiti na vise strana
TREBA DODATI I TO KADA JE ODLUCIO OBJESII KOPACKE O KLIN DA JE PROGLASEN DAN ZALOSTI U CIJLOJ JUGOSLAVIJI....uglavnom....ja mislim da je samo jedan i jedini...HASE....

da ti nesto objasnim ovako.....HASE je bio igrac koji je punio stadioone po jugoslaviji...imas dokaz malo preleti po netu kada je prosjecna posjeta tada ja mislik ofk beograda bila 1000 i nesto ljudi,i tada im u goste dolazi sarajevosa HASETOM....dva dana prije toga po novinama se pise kako dolazi najbolji igrac jugoslavije,pa i evrope.....stadion krcat pun,prepun....hase pravi cirkus sa cijelom ekipom ofk......prolazi 5-6 igraca zatim golamana....pa onda dolazi na gol liniju i vraca loptu na centar svojim igracima...i onda opet.....zabio 2-3 gola .......
nije uspio vani????da je htio mogao je ali evo ti jedna anegdota....
otisao je u turski,neznam koji klub tacno,i igrao 3-4 mjeseca,transfer je bio ogroman za to doba.....tada zove telefonom svoju porodicu i javlja mu se neko nesjecam se tacno ko i kazu mu da se za 7 dana igra gradski derbbi i da je zeljo mnogo jaci....HASE odlazi u upravu uzima papire,placa odstetu sam sebi,znaci ide u minus,i vraca se u sarajevo.....na tom derbiju opet pravi cirkus,,,,opet prelazi golmana pa vraca loptu....ulazi sa loptom u gol.....
u turskoj je bio takodjer punio stadione,ali jednostavnonije moga bez svog grada i svog kluba....
za repku nije igrao ....razloge mozemo traziiti na vise strana
TREBA DODATI I TO KADA JE ODLUCIO OBJESII KOPACKE O KLIN DA JE PROGLASEN DAN ZALOSTI U CIJLOJ JUGOSLAVIJI....uglavnom....ja mislim da je samo jedan i jedini...HASE....
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić
Borac – B.Luka jeste „upadao-ispadao“ iz prve lige, a informacije radi evo ti tačni podaci u kojim sezonama je Borac bio prvoligaš ex-YU:harishp je napisao/la:Hmm da Abid je mladza generacija od Tome.A Borac je poput Celika u par navrata ulazio i ispadao iz lige.Trigger je napisao/la:Svaka čast za Tomislava-Tomu Kneza!harishp je napisao/la:@Triger nisi u pravuDvojica su igrali u drugoj ligi a ne jedan
![]()
Clanovi Banjaluckog Borca Abid Kovacevic i Tomo Knez![]()
A Abida sam ponekad mjesao sa Secebegovicem iako nista zajednicko nisu imali
1961/162
1970/1971
1972. do 1981.
1989 do 1991.
A u pravu si za Abida Kovačevića (1952) koji je dosta mlađa generacija od Tome Kneza (1938).
Također, Abid i Šećerbegović su jedino bili slični po tom što su nominalno igrali lijevo krilo (i nosili broj 11, za Šećera nisam 100% siguran za Abida jesam), ali su dijametralno različiti tipovi igrača - Šećer (izraziti ljevak) je više bio u veznom redu (lijevo), brži, fizički jači, pokrivao veći prostor, dok je Abid bio sjajan tehničar, dribler, paker i šuter (objema nogama!) i kretao se od desne do lijeve 'aut-linije' i nije nikako igrao defanzivno, ali nije bilo ni potrebe jer je obavezno imao „flastera“, nekad i dva, koje je 'vezao' za prostor po kojem je 'djelovao' (do 30-ak metara od gola protivnika).
Oba su oba bili vrsni fudbaleri i zasluživali su više utakmica u repki, međutim tu su bili razni šurjaci... iz tzv. „velike 4“

Bosno moja poharana....
jadno ovo sve....ovdje pisu neki sa 16-17 god a ima ih i mladji.... o najboljem igracu svih vremena .....ja imam 23 god i nebi se smio usuditi o tom pisati.....neznam na osnovu kojeg kriterija vi ocjenjivati igraca.....ja mogu reci za ove igrace poslije rata sto su igrali za repku BIH,,,, ako se ocijenjuje po uspjesima u klubu to je sigurno Hasan Salihamidzic, ali za mene najbolji IGRAC REPREZENTACIJE BIH od 1992 pa do danas je SERGEJ BARBAREZ.... ima sad ova generacija koji ce puno vise postici sa repkom i vjerojatno ga prestici ali on ostaje za mene najbolji jer je bio igracina sa srecem i svaku je utakmicu igrao sa ponosom!!!!!
ps. Triggeru , predpostavljam da si ti malo stariji, i dosta pratis fudbal, i interesuje me tvoje misljenje, ko je po tebi najbolji igrac repke do sada, mislim od 1992 pa nadalje!!!!
ps. Triggeru , predpostavljam da si ti malo stariji, i dosta pratis fudbal, i interesuje me tvoje misljenje, ko je po tebi najbolji igrac repke do sada, mislim od 1992 pa nadalje!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
ASIM FERHATOVIĆ – HASE = 24. januara 1933. u Sarajevu, umro 25. januara 1987. u Sarajevu.
"...Najpopularniji sarajevski fudbaler svih vremena, koji je 'strašno' igrao i uživao igrajući, majstor driblinga i sjajan strelac, fudbalski boem koji je bio i ostao najveći Ijubimac navijačkih fudbalskih masa u gradu na Miljacki i bivšoj Jugoslaviji..." (izvor: http://www.reprezentacija.rs/reprezenta ... c-Asim.htm)
HASE JE, IPAK, OBLAČIO REPREZENTATIVNI DRES!
Za „A“ reprezentaciju igrao samo jednom protiv Južne Koreje, 1961. godine.
Za „B“ reprezentaciju odigrao 3 utakmice (1956 – 1958)
Za mladu reprezentaciju odigrao, također, 3 utakmice (1955 – 1956)
I za mene je Hase bio najveći, bez obzira što je ''statistički slabiji'' od mnogih levata koji su nakupili 20-30 tekmi u repki.... Hase je za njih, i mnoge druge, "izmislio" fudbal – JEDAN JE HASE!
Igračina, ljudina, boem, RAJA...i voljeli su i cijenili ga svi igrači, i protivnički (osim onih nekoliko "kasapina" koji su ga 'lomili' iz svoje nemoći i prekidali mu karijeru), kao i ostali ljubiteljii fudbala u bivšoj Jugi.
"...Najpopularniji sarajevski fudbaler svih vremena, koji je 'strašno' igrao i uživao igrajući, majstor driblinga i sjajan strelac, fudbalski boem koji je bio i ostao najveći Ijubimac navijačkih fudbalskih masa u gradu na Miljacki i bivšoj Jugoslaviji..." (izvor: http://www.reprezentacija.rs/reprezenta ... c-Asim.htm)
HASE JE, IPAK, OBLAČIO REPREZENTATIVNI DRES!
Za „A“ reprezentaciju igrao samo jednom protiv Južne Koreje, 1961. godine.
Za „B“ reprezentaciju odigrao 3 utakmice (1956 – 1958)
Za mladu reprezentaciju odigrao, također, 3 utakmice (1955 – 1956)
I za mene je Hase bio najveći, bez obzira što je ''statistički slabiji'' od mnogih levata koji su nakupili 20-30 tekmi u repki.... Hase je za njih, i mnoge druge, "izmislio" fudbal – JEDAN JE HASE!
Igračina, ljudina, boem, RAJA...i voljeli su i cijenili ga svi igrači, i protivnički (osim onih nekoliko "kasapina" koji su ga 'lomili' iz svoje nemoći i prekidali mu karijeru), kao i ostali ljubiteljii fudbala u bivšoj Jugi.
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 24 sep 2009, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....
vrebac86 je napisao/la:jadno ovo sve....ovdje pisu neki sa 16-17 god a ima ih i mladji.... o najboljem igracu svih vremena .....ja imam 23 god i nebi se smio usuditi o tom pisati.....neznam na osnovu kojeg kriterija vi ocjenjivati igraca.....ja mogu reci za ove igrace poslije rata sto su igrali za repku BIH,,,, ako se ocijenjuje po uspjesima u klubu to je sigurno Hasan Salihamidzic, ali za mene najbolji IGRAC REPREZENTACIJE BIH od 1992 pa do danas je SERGEJ BARBAREZ.... ima sad ova generacija koji ce puno vise postici sa repkom i vjerojatno ga prestici ali on ostaje za mene najbolji jer je bio igracina sa srecem i svaku je utakmicu igrao sa ponosom!!!!!
Eh!
Kad si me već "prozvao" hajde da pokušam da ti odgovorim, mada ja sad nisam sklon tom "ocjenjivanju" jer se mnogo toga u fudbalu promijenilo, kako u igri, tako i u poimanju, publici....
S obzirom da se ovdje večina izjašnjava po ličnim afinitetima, onda ću i ja tako.
Za mene je najbolji igrač Bosne i Hercegovine od sticanja nezavisnosti MEHO KODRO.
Napominjem, to je lični stav i 'ukus' - a vrlo cijenim i igračke kvalitete Salihamidzica i Barbareza, naravno i Misimovića, Salihovića i Spahića, ali očekujem i nadam se da će Džeko i Pjanić prevazići mnoge, ako ih povrede, nedajbože, ne uzaustave u njihovim karijerama.
Bosno moja poharana....