FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 19 avg 2020, 23:08

Na kraju rutinski. Lyon hrabar, s dobrim šansama na početku.
Ali veliki timovi koriste svoje prilike a to je naš Bayern uradio. Nakon par godina opet smo u finalu i to je odlična stvar. Idemo i po tu 6. titulu.
Pavard bi trebao i mislim da će igrati finale od početka.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 19 avg 2020, 23:08

S-Y-L-A-R je napisao/la:
19 avg 2020, 23:02
dirkules je napisao/la:
19 avg 2020, 22:52
Aouar, strašan igrač, žali Bože što je skup.
Hansi, odmah u svlačionicu i pitati pošto je da se proširi francuska kolonija a Thiaga spakovati sa sve mašnicom i put Liverpoola.

Inače, čestitke svima. Još jedna prepreka. :pray:
Malo jeste da je više ofanzivno orijesntisan veznjak, ali kontrola lopte, dribling, pas na velikom nivou. Još kulturološki lahko se prilagoditi kod nas. Ali hajmo prvo da nedjelja dobro završi, pa onda sanjati o njemu :D
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 19 avg 2020, 23:09

Ako ćemo relativizirati utakmice i govoriti šta bi bilo kad bi bilo, sjetite se da je PSG-u probleme napravila ispodprosječna Atalanta, a i Leipzig je imao šansi tamam koliko i Lyon večeras protiv nas. Lagano obje ekipe po 0-3 za finale i naravno da je 50-50 u finalu.
Ja vjerujem u našu ekipu, osim ako Boateng ne napravi sranje u svlačionici jer je izašao na poluvremenu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 avg 2020, 23:11

Ono sto je fascinantno a bilo je lako uocljivo je to cuvanje od kartona i povreda.
Nazalost, Boa je izasao na poluvremenu zbog povrede no vjerujem da ce s njim biti sve u redu.
Onaj start na pocetku utakmice ga je vratio u najbolje dane. :salut:

Za PSG cemo imati na raspolaganju kompletnu ekipu a to nismo imali godinama jer je uvijek neko nedostajao od glavnih igraca.

Smatram da je recept Coman ili Cou na mjesto Perisica a sve ostalo ostaje isto jer se u toj utakmici nece niko poigravati kao veceras a iskren da budem ni Tolisso nije za podcijeniti jer je i veceras nakon ulaska odradio super nekoliko minuta.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 avg 2020, 23:13

effe_sa je napisao/la:
19 avg 2020, 23:08
Na kraju rutinski. Lyon hrabar, s dobrim šansama na početku.
Ali veliki timovi koriste svoje prilike a to je naš Bayern uradio. Nakon par godina opet smo u finalu i to je odlična stvar. Idemo i po tu 6. titulu.
Pavard bi trebao i mislim da će igrati finale od početka.
Hoće li Hansi opet postaviti ovako visoko obranu ? :) Kontre preko trojca psg-a će biti kudikamo opasnije od ovih večeras.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2020, 23:13

harden je napisao/la:
19 avg 2020, 23:06
Lewa ne smije masiti zicere u finalu ko ovo večeras, to mu je utakmica karijere sigurno.

@Neutral, stoje te sve tvoje kritike, sve je to OK, ali ne moze finale nikako biti 70-30 za njih. Finale je 50-50.
Ma ja sam uvijek pesimista kada je Bayern u pitanju. I kada vodimo 2:0, kriza :D

Zabrinjava me i matematika. Ove sezone 10 utakmica u ligi prvaka, 10 pobjeda, tako da za svaku sljedeću utakmicu raste % mogućnosti poraza :)

Na stranu sve, treba biti i realan. Duge lopte su naš problem i ubacivanja protivničkih igrača iz drugog plana. A PSG je to nekako najjače oružje i zbog toga sam najviše zabrinut. Čisto sumnjam da će staviti Pavarda koji odavno nije igrao od prve minute, a Thiago u veznom redu djeluje jako slabo. Neću reći da je Thiago loš igrač ili nešto, ali je Kimmich trenutno tu mnogo bolji od njega, ne kreativnošću, već borbenošću i željom za pobjedom. Španac je od prvog dana djelovao kao na treninzima, iako se svakako radi o vrsnom majstoru fudbala.

Coutinho je u malom vremenu što je igrao u dvije utakmice pokazao mnogo. Hoće li nas, baš kao i PSG, Flick iznenaditi sa Coutinhom od prve minute :mrgreen:

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 19 avg 2020, 23:15

Čestitke momcima, idemo mi ovdje do kraja

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 avg 2020, 23:16

DeColo19 je napisao/la:
19 avg 2020, 23:07
Puno problema su nam napravili prosječni igrači Lyona, imam brigu vec za nedelju kad ona trojica krenu ka golu.. Em brzi em skacu preskacu sutaju.. 🙄
Daleko su to od prosječnih igraca.
Ja bih prije rekao da je to jedna skupina odlicnih igraca od kojih ce barem petorica zavrsiti u nekom velikanu.
Aouar, Depay, Dembele, Cornet, Cherki su ogromni potencijali a neki su vec formirane licnosti u svijetu fudbala.
Ja bih iskreno svih 5 volio gledati u Bayernu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 avg 2020, 23:17

Neutral je napisao/la:
19 avg 2020, 23:13
harden je napisao/la:
Lewa ne smije masiti zicere u finalu ko ovo večeras, to mu je utakmica karijere sigurno.

@Neutral, stoje te sve tvoje kritike, sve je to OK, ali ne moze finale nikako biti 70-30 za njih. Finale je 50-50.
Ma ja sam uvijek pesimista kada je Bayern u pitanju. I kada vodimo 2:0, kriza :D

Zabrinjava me i matematika. Ove sezone 10 utakmica u ligi prvaka, 10 pobjeda, tako da za svaku sljedeću utakmicu raste % mogućnosti poraza :)

Na stranu sve, treba biti i realan. Duge lopte su naš problem i ubacivanja protivničkih igrača iz drugog plana. A PSG je to nekako najjače oružje i zbog toga sam najviše zabrinut. Čisto sumnjam da će staviti Pavarda koji odavno nije igrao od prve minute, a Thiago u veznom redu djeluje jako slabo. Neću reći da je Thiago loš igrač ili nešto, ali je Kimmich trenutno tu mnogo bolji od njega, ne kreativnošću, već borbenošću i željom za pobjedom. Španac je od prvog dana djelovao kao na treninzima, iako se svakako radi o vrsnom majstoru fudbala.

Coutinho je u malom vremenu što je igrao u dvije utakmice pokazao mnogo. Hoće li nas, baš kao i PSG, Flick iznenaditi sa Coutinhom od prve minute :mrgreen:
Vidim da si pesimista, sve nabrajas mane Bayerna a njihove nikako, ne vidis ih ili mislis da ih nemaju?

Ostavit ce i oni Bayernu prostora sigurno, a u odbrani imaju Bernata, Silvu, Kimpembea i Kehrera ... ne moram ti nista reci o takvoj odbrani, nije to nista puno bolje od Bayernove zadnje linije. Obe ekipe igraju visoko, sigurno ce biti dobar mec.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 avg 2020, 23:21

U pravu je Harden odbrana PSG je puna rupa a to će siguno znati iskorisiti Lewa i društvo.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 avg 2020, 23:22

Saurman je napisao/la:
19 avg 2020, 23:21
U pravu je Harden odbrana PSG je puna rupa a to će siguno znati iskorisiti Lewa i društvo.
Lewina utakmica zivota, vrijeme je da stavi tim na ledja u najbitnijoj utakmici karijere, od njega to ocekujem sad. Ove utakmice je bio jako dobar ali je i promasio par zicera, u finalu mora biti killer, sansa = gol.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 avg 2020, 23:25

harden je napisao/la:
19 avg 2020, 23:22
Saurman je napisao/la:
Lewina utakmica zivota, vrijeme je da stavi tim na ledja u najbitnijoj utakmici karijere, od njega to ocekujem sad. Ove utakmice je bio jako dobar ali je i promasio par zicera, u finalu mora biti killer, sansa = gol.
Utakmica života za mnoge i prilika za Lewu da povuče najviše.Ne znam ali imam osjećaj da će se Thiago oprostiti od Bayerna sa titulom prvaka Evrope. :D

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 avg 2020, 23:28

Saurman je napisao/la:
19 avg 2020, 23:25
harden je napisao/la:
19 avg 2020, 23:22
Saurman je napisao/la:
Utakmica života za mnoge i prilika za Lewu da povuče najviše.Ne znam ali imam osjećaj da će se Thiago oprostiti od Bayerna sa titulom prvaka Evrope. :D
Vise sam mislio na to da su neki takvu utakmicu vec imali sa Bayernom, a ostali su mladi i njihovo vrijeme ce tek doci. Ovo je za Lewu utakmica biti ili ne biti :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 avg 2020, 23:30

Saurman je napisao/la:

Hoće li Hansi opet postaviti ovako visoko obranu ? :) Kontre preko trojca psg-a će biti kudikamo opasnije od ovih večeras.
Moguće je da će biti malo opreznije, ali njihovu odbranu treba pritisnuti, zabaviti i onda se tu mogu najmanje 2-3 gola zabiti. Ako ih pritisnemo kako treba onda oni i neće imati tako mnogo prostora i prilike da dopreme lopte do trojca. Najkasnije na njihovom veznom redu mora presing uroditi plodom. Nemaju oni baš neke kreativce u sredini. Ali rani presing je bitniji, jer Leipzig je griješio jer je pritiskao kasno, tek u sredini i povukli su se. A bolje je PSG-ovu odbranu pritisnuti jer će se tako tada pojaviti šupljine.Imamo strojeve u ekipi koji ih itekako mogu stisnuti i stvoriti im probleme.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 19 avg 2020, 23:43

Evo potvrdio je Flick da je zamijenio Boatenga zbog muskularnih problema, jer nije imalo smisla izbacivanje Boatenga s obzirom da je bio dobar, nekako sve do ulaska Pavarda naša odbrana mi je izgledala nestabilno sa Suleom.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 20 avg 2020, 00:00

Upamecano je važnija transfer meta od Havertza.
Osim ako mladi izdanak PSG ne izraste u Vieru ili Desaia.

Da je večeras bilo finale pukli bi jedno 4-2. Ne verujem da se može odigrati još jedna ovako defanzivno nesigurna partija. Sto neko reče kao da se uvukao duh Nike Kovača u ekipu.

PSG ako izađe sa dizel veznjacima kao protiv Lajpciga, možemo da ih uzmemo na trku, jer im je odbrana nesigurnija od Barsine, i sporija. Juce Nagelsman ni sa pokojnim Vernerom ne bi dao 1 gol. Ne možeš u kontru iz svog šesnaesterca. Sa Poulsenom. Pogresio taktiku skroz. Nije PSG bio toliko ubitačan koliko su ovi igrali u grču. Primiš gol iz prekida, nema vise bunkera. Igraš na sve ili ništa. Ok, polufinale, mladi igrači, životna prilika, ali igraš brate kao i uvek. Ustuknuo Julian. Razočarao me. Forsberg čim je ušao odmah se razigrali. Tad su ovi već zaptiveni bili iza ne bi im uvaljali do jutra sa 2 igrača vise i pravilima iz ragbija.

A ako izađu s Veratijem biće jači u tranziciji, ali možemo da ih dobijemo na skokove, na Pavarda, Goretzku, Perišića.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 20 avg 2020, 00:15

@effe

Moguće je da će biti malo opreznije, ali njihovu odbranu treba pritisnuti, zabaviti i onda se tu mogu najmanje 2-3 gola zabiti. Ako ih pritisnemo kako treba onda oni i neće imati tako mnogo prostora i prilike da dopreme lopte do trojca. Najkasnije na njihovom veznom redu mora presing uroditi plodom.

Ovde je sve rečeno. Nema se šta dodati. Traljavo deluje njihova zadnja linija s loptom u nogama. Nemoguce je zauzdati Nejmara i Mbapea ceo meč, imace oni svoje svakako. Noćas bi obilazili Nojera, lobovali ga kao Mesi onomad, ali verujem u Flika.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 avg 2020, 00:28

harden je napisao/la:
19 avg 2020, 23:17
Neutral je napisao/la:
harden je napisao/la:

Vidim da si pesimista, sve nabrajas mane Bayerna a njihove nikako, ne vidis ih ili mislis da ih nemaju?

Ostavit ce i oni Bayernu prostora sigurno, a u odbrani imaju Bernata, Silvu, Kimpembea i Kehrera ... ne moram ti nista reci o takvoj odbrani, nije to nista puno bolje od Bayernove zadnje linije. Obe ekipe igraju visoko, sigurno ce biti dobar mec.
Odbrana im je solidna, zanimljivo je da Marquinhos većinu utakmica igra u veznom redu, iako se radi o stoperu. Pratio sam ga još od vremena Rome.

Njihova najveća mana je ispomoć Neymara u odbrani i tu vidim našu najveću prednost. Mbappe je zvijer, vjerovatno top tri igrača na svijetu, a tako mlad. Biće zanimljivo vidjeti kako će se naši izboriti sa tim igračem.

Kehrer se popravio, vidi se da je radio i na tijelu, ali redovno je bio mušterija Bayernu, a Bernat će se "naložiti" zbog izjave Ulija da je on glavni krivac za poraze Bayerna u ligi prvaka, haha. Zamisli paradoksa da on zabije i pobjede, filmski.

Naša klupa je mnogo bolja, imamo širinu. Ja sam ubjeđen da će Flick napraviti jedno veliko iznenađenje u prvih jedanaest, spominjao sam Coutinha.

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 20 avg 2020, 00:41

Sto mi Thiago ide na zivce, kako samo melja na centru to nije normalno.
Meni je drago sto je Bayern imao nocas tesku utakmicu jer bas to je razlog da ozbiljnijr udje u finale.
Aouar ovaj boli glava. Hem defanzivno a Bogami i napred ubi baju.
Odbrana je usr*la motku nocas al bice bolje sigurno u finalu.
Mia San Mia

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 20 avg 2020, 01:17

slika

Da je Lewa bio malkice prisebniji, već je mogao u zadnje dvije utakmice Ronalda barem da stigne, ali ajde, nećemo tražiti dlaku u jajetu.
Otkako je protiv Bayerna igrao finale, evo mu nove prilike za popravni, da zabije u finalu i da osvoji pehar.

Inače, ove sezone smo pravo dobro raspucani u LP i rekord drži Barsa koja je u sezoni 99/00 zabila 45 golova. Trenutno smo na 42 u 10 utakmica, a Barsa je te sezone odigrala 16 utakmica (tada je bila u praksi dvostruka grupna faza, bez 1/8 finala - više se utakmica igralo), tako da mene uopšte ne zanimaju ti rekordi niti neki prosjeci. Jedino što me zanima je da imamo više pobjeda nego poraza u finalima. Ne treba nam Juventusov sindrom da nas proganja :stop:

Ne znam za vas, ali mi se nekako sviđa ovaj format LP-a. Ima onu draž EP-a ili SP-a, ali mnogo uzbudljivije i aktraktivnije :njanjanja:
Sent from my Philips Smart TV.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.