Naravno, slazem se. Sad ponovo procitaj sta sam napisao. Adis je stvorio nesto, tj naslijedio od Bosnica i dodatno unaprijedio, sto rijetko kojem selektoru polazi za rukom. Ko god da dodje ne bi imao ovu hemiju. Na kraju krajeva besmisleni su ti i postovi, pa prvi bi se ti igraci bunili da sutra zamijene Adisa i ne bi nikoga dobro prihvatili.
Adis Bećiragić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Adis Bećiragić
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Adis je nastavio unaprijedio zajedništvo i mislim da bi se isto desilo i da je Vedran ostao.Madal je napisao/la: ↑28 feb 2025, 23:25Naravno, slazem se. Sad ponovo procitaj sta sam napisao. Adis je stvorio nesto, tj naslijedio od Bosnica i dodatno unaprijedio, sto rijetko kojem selektoru polazi za rukom. Ko god da dodje ne bi imao ovu hemiju. Na kraju krajeva besmisleni su ti i postovi, pa prvi bi se ti igraci bunili da sutra zamijene Adisa i ne bi nikoga dobro prihvatili.
Igrači bi se pobunili, imaš krajnje naivno dječije razmišljanje.
Igrači su profesionalci i igraju za državu a ne za selektora.
Primjer, gotivili su fudbaleri Ćiru i Peteva pa niko ni glasa nije pustio kad su dobili otkaz.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
- Kontakt:
Hmmm, pa bila je neka "tiha pobuna" igrača, ili recimo kapitena kada su tek isplivale vijesti o Bosniću. Naravno, ne znajući da će sa Adisom napraviti i, diskutabilno, i bolju atmosferu i hemiju.
Ljudi pružaju otpor na promjene
Mada se u suštini slažem sa gore napisanim. EB je pred nama, atmosfera i hemija jeste neupitno na visokom nivou, zašto onda napraviti high risk high reward potez? Moglo bi se to obiti o glavu, a nw treba nam to sad.
Ljudi pružaju otpor na promjene

Mada se u suštini slažem sa gore napisanim. EB je pred nama, atmosfera i hemija jeste neupitno na visokom nivou, zašto onda napraviti high risk high reward potez? Moglo bi se to obiti o glavu, a nw treba nam to sad.
Nije ni isključeno da su igrači jednostavno kliknuli zajedno, ipak se poznaju dugi niz godina i većina njih je igrala zajedno u mlađim uzrastima.TripleThreat je napisao/la: ↑28 feb 2025, 23:57Hmmm, pa bila je neka "tiha pobuna" igrača, ili recimo kapitena kada su tek isplivale vijesti o Bosniću. Naravno, ne znajući da će sa Adisom napraviti i, diskutabilno, i bolju atmosferu i hemiju.
Ljudi pružaju otpor na promjene![]()
Nisam ni rekao da ga treba mijenjati sad, mišljenja sam da trener koji izbori plasman kroz kvale treba da vodi ekipu na prvenstvu.
Ako napravi rezultat, recimo uđe među 8 najboljih ne bih ga dirao.
Ali ako ne uspije proći grupu onda bi bio red potražiti nekoga ko može dodatno unaprijediti ekipu.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
- Kontakt:
Pa pazi, dobar dio kostura trenutne ekipe (Atić, Gegić, Vrabac, Lazić, Halilović) je bio tu par godina u seniorima i prije Bosnića i prošli su kroz par selektora (Vujošević, Repeša) prije dolaska Bosnića. Mislim da je ipak taj kontinuitet jednog selektora i stabilnost to što je dovelo do građenja hemije i dobre atmosfere. Još uz to, moje lično mišljenje je da to još efikasnije i brže ide kad je trener Bosanac i Hercegovac. Mislim da to ima svoje, i da još više ima svoje kad je taj trener bivši reprezentativac - barem sa psihološkog aspekta.perun je napisao/la: ↑01 mar 2025, 01:28Nije ni isključeno da su igrači jednostavno kliknuli zajedno, ipak se poznaju dugi niz godina i većina njih je igrala zajedno u mlađim uzrastima.TripleThreat je napisao/la: ↑28 feb 2025, 23:57Hmmm, pa bila je neka "tiha pobuna" igrača, ili recimo kapitena kada su tek isplivale vijesti o Bosniću. Naravno, ne znajući da će sa Adisom napraviti i, diskutabilno, i bolju atmosferu i hemiju.
Ljudi pružaju otpor na promjene![]()
Nisam ni rekao da ga treba mijenjati sad, mišljenja sam da trener koji izbori plasman kroz kvale treba da vodi ekipu na prvenstvu.
Ako napravi rezultat, recimo uđe među 8 najboljih ne bih ga dirao.
Ali ako ne uspije proći grupu onda bi bio red potražiti nekoga ko može dodatno unaprijediti ekipu.
Ostavio bih ja Adisa sad svakako, zaslužio je, ali svakako da bi se sljedeći (ne)angažman trebao odlučivati na osnovu postignutog na predstojećem EB.
Samo, nisam siguran da li bi granica evaluacije trebala biti toliko visoka, najboljih 8. Ipak pričamo o reprezentaciji koja nije prošla grupnu fazu još od debitantskog nastupa od nezavisnosti. A i uz to, svakako ne treba ispustiti s uma da je ovo ekipa koja ipak i dalje igra iznad svojih realnih projekcija na osnovu nivoa talenta. Ta posljednja utakmica protiv Francuske je samo jedna u nizu dokaza toga. Bez obzira što je to 2/3 sastav Francuske, opet je to na papiru kvalitetnije reprezentacija od one s kojom smo mi otišli. A tek od one s kojom smo "ostali" u toku utakmice. Tu su i pobjeda protiv Slovenije, egali sa Njemačkom i Francuskom, a onda i ona pobjeda u WCQ protiv Francuske. Sve su to ekipe sa mnogo više talenta i kvalitete na papiru od nas.
Vjerovatno bi neka realnija granica bila prolazak grupe. Ako se grupa ne prođe, onda definitivno razmišljati o drugim opcijama. Mislim, samo se povesti za Adisovim vlastitim izjavama koje je ovih dana izjavio - da samo kvalifikovanje na EB nas ne bi trebalo euforisati uopće.
Pogresno sam napisao, nisam mislio da bi bila neka pobuna vec pad zelje, volje, hemije sto je i razumljivo i prirodnoperun je napisao/la: ↑28 feb 2025, 23:45Adis je nastavio unaprijedio zajedništvo i mislim da bi se isto desilo i da je Vedran ostao.
Igrači bi se pobunili, imaš krajnje naivno dječije razmišljanje.
Igrači su profesionalci i igraju za državu a ne za selektora.
Primjer, gotivili su fudbaleri Ćiru i Peteva pa niko ni glasa nije pustio kad su dobili otkaz.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Nek ti jesi. A to jest do tebe.lumani je napisao/la: ↑28 feb 2025, 18:07
Nisi upucen i u redu je ,nije do tebe.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Kako to mislis?zaostrog je napisao/la: ↑28 feb 2025, 12:51Upravo ovako. I opet, mislim da niko i ne smatra da je Bećiragić trenerčina, pa čak ni da je jači od Bosnića. Ali, fakat iritantna priča da je Bosnić neki mag i kao sve bi bilo još duplo bolje da je Bosnić tuDamirT je napisao/la: ↑28 feb 2025, 11:50Joj isto kao da imamo sa svakog velikog takmicenja medalju, pa ucinak Bosnica bezveze na klupi. Pristojni rezultati. Izboren EB, uz to tada pobijedjena Grcka u grupi.
Ne ulazim u to ko je bolji trener, kad gledamo realno, nista posebno ni jedan ni drugi. Da su dobri ne bi vodili timove u velesilama Belgiji i Kosovu.
Jednostavno, bolje je kliknuo sto se kaze Beciragic sa igracima. Potencira se ta famozna Litvanija sa B/C timom i poraz, a ne govori se to da je Beciragic izgubio od CG sa skoro 20 razlike (tacnije 19). Uz to je imao i Nurkica u ekipi.Imao je priliku i ništa nije bilo specijalno bolje. I ponovo - kod nas je jedino ono izdajničko **** bilo očajno kao selektor, jer je razjebao i ljudske odnose u ekipi.
Pa po lumaniju je trenerski mag kojeg je sa klub sa Kosova prepznao i niko vise na svijetu a on je dok je stasavao u dresu KK Bosna sanjao da u zenitu trenerske karijere umjesto Eurolige radi u ligi Kosova.
Upravo ovo sto Perun govori mi imamo reprezentaciju koja je po potencijalu iznad selektora. Njemu ili treba pojačanje u stručnom štabu ili da se on unaprijedi a to na Kosovu nece moci.
Misli sto je radio sa Bošom prije 15tak godina da je to ista kosarka...
Pa Gordan Firic je pomocni takodje odlican kao Covjek i kosarkasbhsport je napisao/la: ↑01 mar 2025, 11:11Kako to mislis?zaostrog je napisao/la: ↑28 feb 2025, 12:51Upravo ovako. I opet, mislim da niko i ne smatra da je Bećiragić trenerčina, pa čak ni da je jači od Bosnića. Ali, fakat iritantna priča da je Bosnić neki mag i kao sve bi bilo još duplo bolje da je Bosnić tuDamirT je napisao/la: ↑28 feb 2025, 11:50Joj isto kao da imamo sa svakog velikog takmicenja medalju, pa ucinak Bosnica bezveze na klupi. Pristojni rezultati. Izboren EB, uz to tada pobijedjena Grcka u grupi.
Ne ulazim u to ko je bolji trener, kad gledamo realno, nista posebno ni jedan ni drugi. Da su dobri ne bi vodili timove u velesilama Belgiji i Kosovu.
Jednostavno, bolje je kliknuo sto se kaze Beciragic sa igracima. Potencira se ta famozna Litvanija sa B/C timom i poraz, a ne govori se to da je Beciragic izgubio od CG sa skoro 20 razlike (tacnije 19). Uz to je imao i Nurkica u ekipi.Imao je priliku i ništa nije bilo specijalno bolje. I ponovo - kod nas je jedino ono izdajničko **** bilo očajno kao selektor, jer je razjebao i ljudske odnose u ekipi.
Pa po lumaniju je trenerski mag kojeg je sa klub sa Kosova prepznao i niko vise na svijetu a on je dok je stasavao u dresu KK Bosna sanjao da u zenitu trenerske karijere umjesto Eurolige radi u ligi Kosova.
Upravo ovo sto Perun govori mi imamo reprezentaciju koja je po potencijalu iznad selektora. Njemu ili treba pojačanje u stručnom štabu ili da se on unaprijedi a to na Kosovu nece moci.
-
- Kontakt:
Hajde da sačekamo da vidimo šta će se desiti na EB prije ovih tvrdnji. Mi svakako i sad igramo iznad svojih kvaliteta i projekcija. Da podsjetim, naš trenutni roster ima jednog NBA igrača, jednog euroligaškog i jednog eurocup igrača.bhsport je napisao/la: ↑01 mar 2025, 11:11Kako to mislis?zaostrog je napisao/la: ↑28 feb 2025, 12:51Upravo ovako. I opet, mislim da niko i ne smatra da je Bećiragić trenerčina, pa čak ni da je jači od Bosnića. Ali, fakat iritantna priča da je Bosnić neki mag i kao sve bi bilo još duplo bolje da je Bosnić tuDamirT je napisao/la: ↑28 feb 2025, 11:50Joj isto kao da imamo sa svakog velikog takmicenja medalju, pa ucinak Bosnica bezveze na klupi. Pristojni rezultati. Izboren EB, uz to tada pobijedjena Grcka u grupi.
Sasvim logicna odluka da mu produze ugovor. Da dodje neko "ime" na klupu, nikad ne znas kako ce reagovati igraci, pa i kako ce se on prilagoditi ekipi. Zasluzio je ugovor, ipak je i odveo selekciju na EB.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Da bilo bi posteno sa klauzulom da ako usrere EP leti a da ne naplati sve.
Jel ovaj lik neki Bosnicev rodjak? 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Sta ima usrati? Plasirali smo se, ima tu i do grupe kakvu cemo dobiti jbg. Ako budemo igrali kao ove prethodne utakmice, realno je ocekivati prolaz grupe, pogotovo jer nas tesko moze zapasti onakva grupa kao u Njemackoj.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Adis Bećiragić, osvrnuo se na slučaj Emira Sulejmanovića, koji je donio odluku da ne nastupa za nacionalni tim. Bećiragić je jasno poručio da nikoga ne prisiljava da igra za reprezentaciju, ali da je stav stručnog štaba bio jasan – oni koji žele igrati, dobrodošli su.
– Oduvijek sam govorio da svako ko želi da igra za reprezentaciju može igrati, pod uslovom da ima kvalitet. Ne znam kako drugačije da objasnim – Emir Sulejmanović je zatvorio ta vrata i odlučio da ne igra. To je njegova odluka, ja tu ne mogu ništa – rekao je Bećiragić.
Posebno je naglasio da ne postoji ljutnja ili zamjerka, ali ni obaveza da se bilo koga ubjeđuje da nastupa za državni tim.
– Ljudi misle da sam se naljutio, ali nisam. Ja nikoga nisam molio da igra za reprezentaciju. Jedino smo njega, pravo da vam kažem, pokušali nagovoriti, izašli smo iz svojih principa i dali mu prostora da odluči. Međutim, kada je poslije tri mjeseca jasno rekao da ne želi igrati, tu je priča završena. Nikoga ne molim, niti to planiram raditi – jasan je selektor.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kao kod nogometasa Anel, u ovom slucaju Emir kenja ko vidra.
-
- Kontakt:
Ne znam et, Adis je u više navrata javno govorio i odgovarao medijima na ovo pitanje.
Mislim da se Emir još nijednom nije oglasio medijima povodom cijele drame.
Mislim da se Emir još nijednom nije oglasio medijima povodom cijele drame.
Bećiragić: Ja mislim da smo za ovo Evropsko prvenstvo za 30 posto opasniji nego na prošlom. S tim da Kastaneda mora odigrati dobro. Zašto? Zato što imamo apsolutnu vjeru u sebe, zato što su tri godine sa mnom, zato što je veliki broj stvari na mjestu. Mislim da smo izuzetno opasni. Mnogima je pao mrak na oči kada su nas vidjeli, uključujući i Španiju i Grčku i sve ekipe.
Barbarez bi rekao: Gruzija je tri puta bolja od nas.
Prije 15 dana sam bio sa rajom ,posle Adis kratko dosao 'kaze ovako'Drape je napisao/la: ↑27 mar 2025, 22:06Bećiragić: Ja mislim da smo za ovo Evropsko prvenstvo za 30 posto opasniji nego na prošlom. S tim da Kastaneda mora odigrati dobro. Zašto? Zato što imamo apsolutnu vjeru u sebe, zato što su tri godine sa mnom, zato što je veliki broj stvari na mjestu. Mislim da smo izuzetno opasni. Mnogima je pao mrak na oči kada su nas vidjeli, uključujući i Španiju i Grčku i sve ekipe.

Zadnja izmjena: lumani, dana/u 28 mar 2025, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.