NLB liga sezona 2008/09
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: NLB liga sezona 2008/09
Hvala interesantno???
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Izraelac Pnini u FMP Železniku
Izraelski krilni košarkaš Gaj Pnini (25, 201 cm) potpisao je ugovor sa FMP Železnikom do kraja sezone.
On je prethodnih godina branio boje Hapoela iz Jerusalima, jednu sezonu pre isteka ugovora potpisao je za Makabi, ali pošto je oko tog ugovora bilo sporenja, nije odigrao ni jedan minut u dresu višestrukog prvaka Izraela i Evrope.
"Srećan sam što sam postao deo kluba o kojem sam čuo mnogo lepih stvari. Drago mi je što ću iskustvom moći da pomognem ovom mladom timu. U Izraelu sam imao problem sa ugovorom, tražio sam dobar tim za koji bih mogao da igram u Evropi i zadovoljan sam što sam završio u FMP-u", rekao je Pnini na svom zvaničnom predstavljanju.
Trener "pantera" Slobodan Klipa, podsetio je na zapažene partije Pninija u mečevima polufinala ULEB kupa Hapoel - FMP, kao i na utakmici Evrobasketa 2007, kada je Izrael u Granadi pobedio Srbiju.
"Pnini je sam tražio da igra za FMP, ostvario je prvi kontakt, a mi smo ga oberučke prihvatili. Kao trener sam izuzetno počastvovan što je došao u naš klub. Naša bekovska linija, od Jeremića do Milutinovića prosečno je stara 19 godina, a on će sa 25 moći mnogo da nam pomogne, kako iskustvom, tako i mnogim drugim stvarima", rekao je Klipa.
Pnini najverovatnije neće debitovati u subotu, kada FMP igra derbi 7. kola NLB lige protiv Partizana.
(MONDO)
Izraelski krilni košarkaš Gaj Pnini (25, 201 cm) potpisao je ugovor sa FMP Železnikom do kraja sezone.
On je prethodnih godina branio boje Hapoela iz Jerusalima, jednu sezonu pre isteka ugovora potpisao je za Makabi, ali pošto je oko tog ugovora bilo sporenja, nije odigrao ni jedan minut u dresu višestrukog prvaka Izraela i Evrope.
"Srećan sam što sam postao deo kluba o kojem sam čuo mnogo lepih stvari. Drago mi je što ću iskustvom moći da pomognem ovom mladom timu. U Izraelu sam imao problem sa ugovorom, tražio sam dobar tim za koji bih mogao da igram u Evropi i zadovoljan sam što sam završio u FMP-u", rekao je Pnini na svom zvaničnom predstavljanju.
Trener "pantera" Slobodan Klipa, podsetio je na zapažene partije Pninija u mečevima polufinala ULEB kupa Hapoel - FMP, kao i na utakmici Evrobasketa 2007, kada je Izrael u Granadi pobedio Srbiju.
"Pnini je sam tražio da igra za FMP, ostvario je prvi kontakt, a mi smo ga oberučke prihvatili. Kao trener sam izuzetno počastvovan što je došao u naš klub. Naša bekovska linija, od Jeremića do Milutinovića prosečno je stara 19 godina, a on će sa 25 moći mnogo da nam pomogne, kako iskustvom, tako i mnogim drugim stvarima", rekao je Klipa.
Pnini najverovatnije neće debitovati u subotu, kada FMP igra derbi 7. kola NLB lige protiv Partizana.
(MONDO)
- " $...
Zvezda pobjedila Partizan," najbolji na terenu
pesic iskljucengavra je napisao/la:Zvezda pobjedila Partizan," najbolji na terenu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- alan_kardec
- Kontakt:
Jbg nemam kablovsku pa nisam mogao pratiti tekmu,ali stvarno sam skakao od sreće kad sam vidio na txt-u onih pola koša razlike za nas.Nakon toliko vremena :!:Sve čestitke Kikanu i svim ostalim igračima. Čujem sudije su nešto srale?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Nista posebno sudije nisu srale vec je samo to iskljucenje bilo onako hmmmm
Ono sto me raduje pored pobjede je cinjenica sto Zvezda moze jos bolje...Ja se ne zanosim ni titulom niti bilo cim drugim ali mora da me raduej da napokon imamo klub, odlicnog trenera i ekipu spremnu da napreduje maksimalno . A prostora za napredak ima. Odigrali smo lose u odbrani posebno u prvom dijelu, u sastavu nije bilo Keselja i Stimca...Na drugoj strani Kikan je bio sjajan , ima odlican sut sa poludistance sto je neprocjenjivo .. Malina je takodje bio gotovo nepogresiv sa linije slobodnih.
Vidjelo se sta znaci trener u slucaju Bosne. nadam se da ce Vlado nastaviti da vodi ekipu na pravi nacin i da ce BIH dobiti dva predstavnika, jer mi je stvano dosta vise slovenaca posebno nakon desavanja na utakmici sa FMp / om.
Ono sto me raduje pored pobjede je cinjenica sto Zvezda moze jos bolje...Ja se ne zanosim ni titulom niti bilo cim drugim ali mora da me raduej da napokon imamo klub, odlicnog trenera i ekipu spremnu da napreduje maksimalno . A prostora za napredak ima. Odigrali smo lose u odbrani posebno u prvom dijelu, u sastavu nije bilo Keselja i Stimca...Na drugoj strani Kikan je bio sjajan , ima odlican sut sa poludistance sto je neprocjenjivo .. Malina je takodje bio gotovo nepogresiv sa linije slobodnih.
Vidjelo se sta znaci trener u slucaju Bosne. nadam se da ce Vlado nastaviti da vodi ekipu na pravi nacin i da ce BIH dobiti dva predstavnika, jer mi je stvano dosta vise slovenaca posebno nakon desavanja na utakmici sa FMp / om.
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...
da, ali stalno zaboravljate da i partizan ima velike rezerve, velickovic, tripkovic i tepic sigurno nece podbaciti toliko sljedecu utakmicu, a lasme ce drugacije igrati jer nemoze uvjek dobiti 4 licnu u 15 minutiBrigateBL je napisao/la:Nista posebno sudije nisu srale vec je samo to iskljucenje bilo onako hmmmm
po meni obje ove ekipe imaju rezervi i tu su negdje kvalitetom, mozda CZ ima malo kvalitetnije igrace, ali partizan ima dugogodisnje iskustvo teskih utakmica u EL
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- alan_kardec
- Kontakt:
Ma drug mi danas reče kao sudije su bile očajne.A evo večeras čitam i na B92 da su sudije napravile više grešaka koje su onda nastojali kompenzirati.Realno,Partizan će i u nekom narednom periodu biti favorit protiv nas,ali je sad razlika između u kvalitetu najmanja gledajući period otkad je na klupi grobara Vujošević.Ekipa nam je mlada,sa mnogo potencijala sa sjajnim stručnjakom na klupi,ali ja se bojim da se sve ovo prosto ne raspadne nakon samo jedne dobre sezone.Iskreno se nadam da neće
U svakom slučaju drago mi je što se Bosna polako diže,ali naravno treba im još pojačanja da bi sve došlo na svoje mjesto.
Što se tiče utakmice u Domžalama,Čović reče "bila je to oružana pljačka u režiji sudija".Prosto nevjerovatno koliko su ljudi puta pokrali FMP
U svakom slučaju drago mi je što se Bosna polako diže,ali naravno treba im još pojačanja da bi sve došlo na svoje mjesto.
Što se tiče utakmice u Domžalama,Čović reče "bila je to oružana pljačka u režiji sudija".Prosto nevjerovatno koliko su ljudi puta pokrali FMP

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
gledao sam utkmicu na justintv-u i sudije su bile relativno OK, jedini gaf je bilo ono isklucenje karija, ali vama ono dobro dodzealan_cardec je napisao/la:Ma drug mi danas reče kao sudije su bile očajne.A evo večeras čitam i na B92 da su sudije napravile više grešaka koje su onda nastojali kompenzirati.Realno,Partizan će i u nekom narednom periodu biti favorit protiv nas,ali je sad razlika između u kvalitetu najmanja gledajući period otkad je na klupi grobara Vujošević.Ekipa nam je mlada,sa mnogo potencijala sa sjajnim stručnjakom na klupi,ali ja se bojim da se sve ovo prosto ne raspadne nakon samo jedne dobre sezone.Iskreno se nadam da neće
tim je dobar i skoro svi su vezani minimalno 2-godisnjim ugovorima, naravno domaci, a stranci se uvjek mogu naci i imas pravo partizan i CZ nikada nisu bili blizi, a oba tima u odnosu na ovu utakmicu imaju jos rezervi
sto se tice FMP-a, opet pehar (koji je cuven radi onoga skandala kada su Bosna i Siroki ratovali oko sudija narucito radi njega) pravi skandale
FMP: "Napad na perspekitvu srpske košarke"
Košarkaški klub FMP je izdao saopštenje za javnost povodom događaja na utakmici sa Heliosom u Domžalama i izjava čelnika NLB lige koje su potom usledile.
U saopštenju kluba iz Železnika se kaže:
- KK FMP je grubo oštećen na navedenoj utakmici suđenjem Pehara i Muhvića, koji su svojim odlukama direktno uticali na rezultat. Navedene sudije već duže vremena smišljeno i tendeciozno sude protiv i na štetu FMP-a. Na navedenoj utakmici je bilo vređanja na nacionalnoj osnovi i za to sudije nisu izrekle niti upozorenje, a kamo li sankciju. Neverovatno je saznanje da nepostoji zaštita u propozicijama i kodeksima za nacionalističko vređanje, Jevreja, Srba i drugih naroda, ali da zato postoji efikasna zaštita Pehara, Muhvića... i drugih znamenitih ličnosti NLB lige
FMP je uredno posle utakmice priložio prigovor, a delegat Vinko Potočnik nije obezbedio da kapiten FMP potpiše zapisnik, već je jurio čelnike FMP-a da potpišu nekakve izjave sudija, pri tome je gospodin Potočnik na kraju sve to zagubio i zato smo čekali 45 minuta sa našim polaskom. Potpisan ili nepotpisan zapisnik predstavlja formu, a ne suštinu svega što se dogodilo.
KK FMP je sa prethodno navedenim činjenicama, u poslednjih 18 meseci, više puta upoznavao čelnike NLB lige. Oni osim lepih i praznih obećanja ništa nisu preduzimali. Stalno se prikrivaju iza propozicija i kodeksa i na taj način obezbeđuju kult lige, isto kao nekada neki kult ličnosti. Najveću štetu ligi nanose nekorektne i nepoštene sudije i oni koji im to dopuštaju, a ne oni koji upozoravaju na to i traže zaštitu od bahatosti, arogancije i nepoštenja raznih Pehara i Muhvića. Sve ovo vidimo kao napad na perspektivu srpske košarke, jer za FMP igraju reprezentativci Srbije svih kategorija, i kao napad da se broj klubova iz Srbije svede na što manji broj u NLB ligi.
Košarkaški klub FMP je izdao saopštenje za javnost povodom događaja na utakmici sa Heliosom u Domžalama i izjava čelnika NLB lige koje su potom usledile.
- KK FMP je grubo oštećen na navedenoj utakmici suđenjem Pehara i Muhvića, koji su svojim odlukama direktno uticali na rezultat. Navedene sudije već duže vremena smišljeno i tendeciozno sude protiv i na štetu FMP-a. Na navedenoj utakmici je bilo vređanja na nacionalnoj osnovi i za to sudije nisu izrekle niti upozorenje, a kamo li sankciju. Neverovatno je saznanje da nepostoji zaštita u propozicijama i kodeksima za nacionalističko vređanje, Jevreja, Srba i drugih naroda, ali da zato postoji efikasna zaštita Pehara, Muhvića... i drugih znamenitih ličnosti NLB lige
FMP je uredno posle utakmice priložio prigovor, a delegat Vinko Potočnik nije obezbedio da kapiten FMP potpiše zapisnik, već je jurio čelnike FMP-a da potpišu nekakve izjave sudija, pri tome je gospodin Potočnik na kraju sve to zagubio i zato smo čekali 45 minuta sa našim polaskom. Potpisan ili nepotpisan zapisnik predstavlja formu, a ne suštinu svega što se dogodilo.
KK FMP je sa prethodno navedenim činjenicama, u poslednjih 18 meseci, više puta upoznavao čelnike NLB lige. Oni osim lepih i praznih obećanja ništa nisu preduzimali. Stalno se prikrivaju iza propozicija i kodeksa i na taj način obezbeđuju kult lige, isto kao nekada neki kult ličnosti. Najveću štetu ligi nanose nekorektne i nepoštene sudije i oni koji im to dopuštaju, a ne oni koji upozoravaju na to i traže zaštitu od bahatosti, arogancije i nepoštenja raznih Pehara i Muhvića. Sve ovo vidimo kao napad na perspektivu srpske košarke, jer za FMP igraju reprezentativci Srbije svih kategorija, i kao napad da se broj klubova iz Srbije svede na što manji broj u NLB ligi.
- " $...
suplja kada god se na nesto vade odmah srpski interesi, bas sam negdje drugdje komentarisao sa nekoliko srpskih ljubitelja kosarke i svi su jedinstvei u jednom, kada covicu treba boli ga briga za interesima srpske kosarke, cim nesto zeli izboriti na njih se pozivaobannon je napisao/la:FMP: "Napad na perspekitvu srpske košarke"
to sto je nekome opsovano sa perfiksom jevrej stvarno je smjesno, koliko godina pratim kosarku nagledao i naslusao sam se psovki koji igraci upucuju jedni drugima tokom utakmice (tako je na utakmici bosne i olimpije ivanovic nekome opsovao mater slovenacku, a ovaj njemu mater srpsku mada je ovaj crnogorac), ali na kraju utakmice jedni drugima skoro uvjek stisnu ruku
e sada druga je prica sto se jevreji toliko osjetljivi na svoju nacionalnost (mada ih redovno boli briga za druge i po njima redovno gaze) pa glume ugrozene, ali sada i covic na tu kartu igra da bi dobio nesto
da se razumijemo poznavajuci pehara vejrujem da je FMP zakinut, ali rezultate loseg stanja ne treba traziti iskljucivo u sudijama nego i cinjenici da u FMP-u tokom cjele sezone traje rasprodaja igraca, zbog toga su se nasli u situaciji da imaju apsolutno ne izbalansiranu liniju jer odlaskom krstovica i ercega ostao je samo labovic i samardziski kao igraci sa iskustvom, pa sada imaju izvrsnu centarsku liniju, ali im je vanjska totalno neiskusna i nije na kvaliteti centarske
jos se pominje odlazak labovica u maccabi, covicu bi bilo bolje da malo selektivnije i tempiranije prodaje igrace, a ne da optuzuje sudije za sve poraze
FMP mi je posebno draga ekipa bey obyira na Coviceve vratolomije sa prodajom igraca.
Ono sto medjutim mogu reci je da su sudije definitivno bile tendenciozne. Odgledao sam snimak i bas se vidi da nisu prvi put pomogle slovencima. Dodatni razlog zbog kojem vjerujem FMP je Pehar....
Sudija koji me u ligi BiH iznervirao svojim odlukama milion puta....On prica da FMP trazi izgovor za rezultate... Zelezniku rezultati nisu potrebni u novoj sezoni. njihov cilj je da ove godine ako je moguce razigraju dodatno labovica, Protica i Raduljicu i da ih prodaju. Pazi njima je cilj sredina tabele sto ce sigurno ostvariti i o kakvim rezultatima pehar govori. Mene ovo brine zbog druge stvari. Slovenci vec nekoliko godina na razne nacine cuvaju svoje klubve i nastoje da izbace bh. timove. Sjecam se sezone kad su u poslednjih pet kola imali veliku pomoc da poprace svoj skor. Mrzi me sad da trazim ali cu ove sedmice bas potraziti rezultate i sezone
Ono sto medjutim mogu reci je da su sudije definitivno bile tendenciozne. Odgledao sam snimak i bas se vidi da nisu prvi put pomogle slovencima. Dodatni razlog zbog kojem vjerujem FMP je Pehar....
Sudija koji me u ligi BiH iznervirao svojim odlukama milion puta....On prica da FMP trazi izgovor za rezultate... Zelezniku rezultati nisu potrebni u novoj sezoni. njihov cilj je da ove godine ako je moguce razigraju dodatno labovica, Protica i Raduljicu i da ih prodaju. Pazi njima je cilj sredina tabele sto ce sigurno ostvariti i o kakvim rezultatima pehar govori. Mene ovo brine zbog druge stvari. Slovenci vec nekoliko godina na razne nacine cuvaju svoje klubve i nastoje da izbace bh. timove. Sjecam se sezone kad su u poslednjih pet kola imali veliku pomoc da poprace svoj skor. Mrzi me sad da trazim ali cu ove sedmice bas potraziti rezultate i sezone
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...
ovo sto ti kazes je apsolutno istina, ja sam reagovao na misljenja nekih drugih ljudi na drugim mjestima kako se FMP zakida, a sto se tice pehara, vec sam rekao da u ovom slucaju itekako vjerujem FMP-u, a sto kazes za slovence je apsolutna istinaBrigateBL je napisao/la:FMP mi je posebno draga ekipa bey obyira na Coviceve vratolomije sa prodajom igraca.
Kako ga odvali
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/krvavi ... 10828.aspx
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/krvavi ... 10828.aspx
- " $...
trenutni koficijent
CURRENT NATIONAL STANDINGSNational Standings Season 2008/09 .:. After 9. round Coefficient
Serbia 5.20
Croatia 4.75
Bosnia and Herzegovina 4.00
Slovenia 2.67
hrvatska nam bjezi za jednu pobjedu, mi sloveniji dobro bjezimo, a sljedeco kolo igramo sa okrnjenim splitom
CURRENT NATIONAL STANDINGSNational Standings Season 2008/09 .:. After 9. round Coefficient
Serbia 5.20
Croatia 4.75
Slovenia 2.67
hrvatska nam bjezi za jednu pobjedu, mi sloveniji dobro bjezimo, a sljedeco kolo igramo sa okrnjenim splitom
Uh, poslije slijedeća dva meča Split i Krka, koeficijent 6nerminh74 je napisao/la:trenutni koficijent
Serbia 5.20
Croatia 4.75
Slovenia 2.67

Moraće mjenjati pravila zbog nas.

-
- Kontakt:
jel mi moramo imati bolji koeficient od slovenaca da osvojimo jos jedno mjesto u NLB!!!nerminh74 je napisao/la:trenutni koficijent
Serbia 5.20
Croatia 4.75
Slovenia 2.67
T r i V j e r e J e d n a N a c i j a !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.