Pa možda zato što je za klasu bolji igrač od mrtvog Tahirovića koji glumi playa. A samo je godinu stariji.
Ivan Bašić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
-
- Kontakt:
Re: Ivan Bašić
Toliko je dobar da ne moze dalje od Ruske ligeizdzezveubrazil je napisao/la: ↑14 jun 2025, 13:52Pa možda zato što je za klasu bolji igrač od mrtvog Tahirovića koji glumi playa. A samo je godinu stariji.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Pa bolje imat konstantu u jednoj izuzetno jakoj ligi nego kao Tahirovic u godinu ipo dana preko Rome i Ajaxa zavrsit u Brodnbyu i Danskoj ligi koja je btw. Slabija od Ruske lige.(Sam Gigovic koji je igrao iste je to rekao u onom intervjuu za MYTV).NoDi80 je napisao/la: ↑14 jun 2025, 15:54Toliko je dobar da ne moze dalje od Ruske ligeizdzezveubrazil je napisao/la: ↑14 jun 2025, 13:52Pa možda zato što je za klasu bolji igrač od mrtvog Tahirovića koji glumi playa. A samo je godinu stariji.
Forumski libtardi imaju odbojnost prema istoku pa hejtaju rusku i tursku ligu koje su vjerovatno medju deset najjacih u evropi. Austrijska, svicarska, danska, svedska sve su one sigurno slabije. 

Da je presao u neki jak klub razumio bihfanatik19 je napisao/la: ↑14 jun 2025, 16:04Pa bolje imat konstantu u jednoj izuzetno jakoj ligi nego kao Tahirovic u godinu ipo dana preko Rome i Ajaxa zavrsit u Brodnbyu i Danskoj ligi koja je btw. Slabija od Ruske lige.(Sam Gigovic koji je igrao iste je to rekao u onom intervjuu za MYTV).NoDi80 je napisao/la: ↑14 jun 2025, 15:54Toliko je dobar da ne moze dalje od Ruske ligeizdzezveubrazil je napisao/la: ↑14 jun 2025, 13:52
Pa možda zato što je za klasu bolji igrač od mrtvog Tahirovića koji glumi playa. A samo je godinu stariji.
Ovako iz kluba koji je ispao, u klub koji je tek usao u ligi
Tu nema nekog napretka
Meni je Danska bolja liga i na radaru je vise
Turska, Ruska liga jesu jake, medjutim tu nema napredovanja za mlade igrace
Basic sa 22,23 godine ako sad ne ode u neku Svicarsku ligu, Cesku, nikad on nece nista vece napraviti u karijeri
Nije ovo 2009 kad Hulk, Ivanovic igraju u Zenitu
Ljudi ne igraju europska takmicenja, bolje u Zeljeznicar preci nego neki Torpedo
Krakorocko pare uzmes i to je plus, a dugorocno ostanes zarobljen i nista od tebe
Bolje u Zrinjski da se vratio i da ganja grupnu fazu, jer sad su im jos vece sanse da udju u Europa Ligu
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Pisao sam i ja vec da mi se ne svidja izbor kluba i da sam ocekivao barem neki Rostov ili Rubin(navodno je imao ponudu njihovu) ali ocito je kako su pare presudile. Nista novo, na pocetku zadnje sezone su svi Ruski klubovu koji su usli u ligu skrsili masne pare na pojacanja i na kraju su svi ostali u ligi.NoDi80 je napisao/la: ↑14 jun 2025, 16:17Da je presao u neki jak klub razumio bih
Ovako iz kluba koji je ispao, u klub koji je tek usao u ligi
Tu nema nekog napretka
Meni je Danska bolja liga i na radaru je vise
Turska, Ruska liga jesu jake, medjutim tu nema napredovanja za mlade igrace
Ruska liga je generalno u padu zbog rata i ovih sankcija ali je i kao takva svemirski brod za dosta liga u kojim nam reprezentativci igraju.
Primjera radi, koliko god da je cvajta pracena, meni je iskreno draze da nam reprezentativac igra u npr. Rubinu nego u Karlsruheru.
Svake godine se nerviram jer sve mislim da nasi igraci imaju potencijala, ali izgleda da bas nemaju kvalitet, jer kad imas jasno je da ce velike ekipe da traze. Nije Dzeko slucajno zavrsio u Sitiju ili Pjanic u Barseloni. Postoje razlozi za to.
Basic mi je izgledao ko veznjak koji moze igrat u solidnoj ekipi Bundes Lige. Igrajuci za U21 bio je najbolji. Gledajuci ocjene na rezultatima, uvijek je bio ili najbolje ili medju bolje ocjenjenim.
Sve kontas napravit ce neki korak, dobar u klubu, igra za repku, bar da zavrsi u Augsburgu i onda ode u neki Torpedo.
Bukvalno niti jedan transfer nasih igraca ne bude ono sto se govori, i uglavnom prave korak unazad sto je potpuni haos.
Evo npr Katic se povezivao sa Rangersima, koji igraju odlicno u Evropi i stabilan su klub, zavrsi u 2 Bundesligi.
Dedic se povezuje sa Liverpoolom, Bajernom, a zavrsi u Marseju.
Gazibegovic se povezuje sa stabilnim Bundesligasima, ode u 2 ligu. (Prednost eto sto su sad 1 liga).
Jedini Bajraktarevic koji je iznenadio transferom. Djeluje da je bas tesko procjenit gdje ce ko da ode. Jedino da pratis svaku utakmicu i opet nemas garant.
Basic mi je izgledao ko veznjak koji moze igrat u solidnoj ekipi Bundes Lige. Igrajuci za U21 bio je najbolji. Gledajuci ocjene na rezultatima, uvijek je bio ili najbolje ili medju bolje ocjenjenim.
Sve kontas napravit ce neki korak, dobar u klubu, igra za repku, bar da zavrsi u Augsburgu i onda ode u neki Torpedo.
Bukvalno niti jedan transfer nasih igraca ne bude ono sto se govori, i uglavnom prave korak unazad sto je potpuni haos.
Evo npr Katic se povezivao sa Rangersima, koji igraju odlicno u Evropi i stabilan su klub, zavrsi u 2 Bundesligi.
Dedic se povezuje sa Liverpoolom, Bajernom, a zavrsi u Marseju.
Gazibegovic se povezuje sa stabilnim Bundesligasima, ode u 2 ligu. (Prednost eto sto su sad 1 liga).
Jedini Bajraktarevic koji je iznenadio transferom. Djeluje da je bas tesko procjenit gdje ce ko da ode. Jedino da pratis svaku utakmicu i opet nemas garant.
Naš igrački kadar je ograničen do bola...i dodaš da nas stručni štab svojim rokadama obezvrijedi još 30 % i dobiješ džumbus.Ja iskreno nikada nisam bio ovoliki pesmista a da smo prvi u grupi ...naša igra se zove donekle kontrolirani haos..niko ne zna ko gdje gura...uzdam se u Bajramovića ako mu Barbina sujeta dozvoli da intervenira i postavi stvari donekle kako treba..mada kvalitetom i tada smo tanki,pretanki..
- Goalgetter
- Kontakt:
Cimirot 2.0
Necemo se ni sa njim nesto posebno usreciti.
Necemo se ni sa njim nesto posebno usreciti.
Ivan je naš najkvalitetniji veznjak.
Povreda ga je malo poremetila ali će siguran sam brzo doći na svoje.
Rusi igraju fizički zahtijevan fudbal sa fokusom na organizaciju i defanzivnu strukturu.Tu smo tanki tako da bi uvijek radije birao igrača iz njihove lige nego recimo npr. Turske gdje je pak fokus više na tehnici i individualizmu bez puno taktičke discipline. Isto važi za našu ligu, srbijansku, rumunjsku, bugarsku itd.
Povreda ga je malo poremetila ali će siguran sam brzo doći na svoje.
Rusi igraju fizički zahtijevan fudbal sa fokusom na organizaciju i defanzivnu strukturu.Tu smo tanki tako da bi uvijek radije birao igrača iz njihove lige nego recimo npr. Turske gdje je pak fokus više na tehnici i individualizmu bez puno taktičke discipline. Isto važi za našu ligu, srbijansku, rumunjsku, bugarsku itd.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Ne treba pretjerivati, ruska liga nije kao sto je bila prije 3,4+ godina.
Kvalitetom je zasigurno pala od rata s Ukrajinom i nemogucnoscu da se takmiče u euro takmičenjima, kao i činjenici da imaju manje kvalitetnijih igraca nego je to bio slučaj tada. Ogromna većina izbjegavaju odlazak tamo, tako da je kvalitet lige sigurno opao.
Nama ostaje da se nadamo da ce razum kod njega ipak prevladati.
Kvalitetom je zasigurno pala od rata s Ukrajinom i nemogucnoscu da se takmiče u euro takmičenjima, kao i činjenici da imaju manje kvalitetnijih igraca nego je to bio slučaj tada. Ogromna većina izbjegavaju odlazak tamo, tako da je kvalitet lige sigurno opao.
Nama ostaje da se nadamo da ce razum kod njega ipak prevladati.
Nije što je bila ali sam siguran da bi bez suspenzije bili u top 10.
Oficijelno je liga upravo zahvaljujući suspenziji tek na 22 mjestu po kvaliteti odmah iza Poljske a ispred Cypra I Ugara.
Što se mene tiče najbitnije je da igrač igra u dobro organizovanom klubu koji vodi taktički spreman trener i da igra redovno neovisno o ligi u kojoj igra.
Slovenija pa čak i Luxemburg je primjer i zvijezda vodilja kako bi to sve trebalo ukomponovati a s obzirom na trenutni kvalitet odnosno nekvalitet naših.
Jer kad imaš sistem onda je lako uklopiti igrsča koji igra u manje kvalitetnoj ligi.
Oficijelno je liga upravo zahvaljujući suspenziji tek na 22 mjestu po kvaliteti odmah iza Poljske a ispred Cypra I Ugara.
Što se mene tiče najbitnije je da igrač igra u dobro organizovanom klubu koji vodi taktički spreman trener i da igra redovno neovisno o ligi u kojoj igra.
Slovenija pa čak i Luxemburg je primjer i zvijezda vodilja kako bi to sve trebalo ukomponovati a s obzirom na trenutni kvalitet odnosno nekvalitet naših.
Jer kad imaš sistem onda je lako uklopiti igrsča koji igra u manje kvalitetnoj ligi.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Dobra vijest, napustio je Rusiju. Loša vijest, ide u Kazahstan.
https://sportsport.ba/fudbal/ivan-basic ... rac/502072

Hocemo ga se konacno rijesit ovim transferom?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
-
- Kontakt:
Astana

SAVEZ NAPOLJE ! ! !
-
- Kontakt:
Strašno. Ne može me niko ubijediti da kao slobodan igrač i reprezentativac nije mogao naći nešto bolje. Ne treba ga više zvati.
Cuj Astana jbt
Vala nakon ovog ga ne bi vise ni zvao.

Vala nakon ovog ga ne bi vise ni zvao.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- MoodyReboot
- Kontakt:
Kakav megakreten, nevjerovatno. Ne bih ga nikad više pozvao, mrš.
Ovoga izbaciti, a malom Busuladžiću obećati poziv
Pa realno, i nije toliko katastrofa transfer kolko predstavljate. Kako god bolje je nego Torpedo gdje je trebao da ide. Astana je klub koji je nesto ko Zvezda u Srbiji, bas odskace od drugih i imaju historiju u Evropi, igrali su Ligu Prvaka. I dalje je kalibar za repke jer tek mu je 22 godine
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 8 gostiju.