Suđenje / WWin liga BiH

DamirT
Kontakt:

Re: Suđenje / WWin liga BiH

Post Postao/la DamirT » 13 sep 2024, 20:19

newton_heath_lyr je napisao/la:
13 sep 2024, 20:16
VAR poslije postavljanja novih terena je najpozitivnija stvar koja se desila kako postoji BiH kao samostalna država.
Cekaj dok skontaju i tu kako da muljaju :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 13 sep 2024, 20:21

newton_heath_lyr je napisao/la:
13 sep 2024, 20:16
VAR je , nakon postavljanja novih terena , najpozitivnija stvar koja se desila našem fudbalu , od kako postoji BiH kao samostalna država.
Trenutno jedina mana je što u većini utakmica sudije ne nadoknade izgubljeno vrijeme provjere VAR-a. Za ostalo nema zamjerke.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 sep 2024, 21:48

Sarajevo oštećeno za penal, samim tim ni crveni Čelik ne bi dobio. Kažu var će nešto promijeniti.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 20 sep 2024, 22:25

3/5 utakmica Sarajevo ozbiljno i drasticno osteceno :thumbup:
Nastavljamo niz sutra
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 sep 2024, 00:03

Uvijek objektivni Kaljanac. :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 21 sep 2024, 00:08

Virtu4l je napisao/la:
21 sep 2024, 00:03
Kako trokira i zamuckuje dok "pojasnjava", ja mu ne bih povjerovao da kaze da je 2+2=4.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 21 sep 2024, 01:21

NajvecaRadosti je napisao/la:
20 sep 2024, 22:25
Nastavljamo niz sutra
Jel rek'o Kaljanac :urnebes:

slika

:think:

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 21 sep 2024, 02:09

Stvarni opet nisu crne ni bijele. U biti, sve ove situacije s utakmica Sarajeva (gdje je Sarajevo oštećeno ili "oštećeno") nigdje u ozbiljnim ligama ni ne bi bile svirane. Naravno, kada se tjera mak na konac, možeš naći kontakt na utakmicama protiv Posušja u svemu, ali fudbal je, nije balet. S druge strane, problem je što će se selektivno ove stvari svirati i onda najvažnije: Problem je što će postojati opravdanje i kad se sviraju (je li bio kontakt, jeste, znači penal je), a postoji i kada se ne sviraju (nedovoljan kontakt). I bezveze mi je vala na silu gurati priču o oštećenosti, ko ovi vlasi iz Banjaluke, ko da nemamo oči.

Po meni, utakmice Sarajeva do sada:
- Sloboda: Loše odluke nakon VAR, izmišljani penali, nije utjecalo ni na čiju stranu.
- Sloga: Propustili svirati penal na Kyeremehu, nije utjecalo na kraju na rezultat.
- GOŠK: Bez velikih grešaka.
- Radnik: Bez velikih grešaka.
- Posušje: Bez velikih grešaka.

Sve u svemu, suđenja nisu bila neka onako, ali vala nema da je rezultatski neko zakinut.

U ostalim utakmicama je bilo loših suđenja. Po meni prednjači navlačenje Zrinjskom (i kontra GOŠK i kontra Posušja, mada nisu morali nijednom), bezveze sviranje penala koji to nisu i lakrdija na Sloboda-Velež.

Helem, sve se ovo do sada može trpiti, jer Borac nije igrao previše utakmica (i što je igrao, lahke).

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 sep 2024, 09:33

Suvorov je napisao/la:
21 sep 2024, 00:08
Virtu4l je napisao/la:
21 sep 2024, 00:03
Kako trokira i zamuckuje dok "pojasnjava", ja mu ne bih povjerovao da kaze da je 2+2=4.

Ma čovjek je navijač Sarajeva i redovno nije objektivan kad je Sarajevo u pitanju.

Dok je sudio znao ih je nekad i pokopati, ali sad se opustio i može da komentariše navijački.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 sep 2024, 10:04

RatoborniMrmot je napisao/la:
21 sep 2024, 01:21
NajvecaRadosti je napisao/la:
20 sep 2024, 22:25
Nastavljamo niz sutra
Jel rek'o Kaljanac :urnebes:

slika

:think:
Nit sam gledao tu emisiju nit je post vezan za to.Moje misljenje koje mogu pokriti argumentima.U nekim utakmicama nisu nas kostale te greske pa je odma palo u zaborav.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 21 sep 2024, 10:14

Nevjerovatno mi je da onaj kontakt nad Renanom u 16 nije faul a onaj kontak u Gabeli npr. nad Boljevićem jeste faul i to za crvenog kartona. Ovo su stručnjaci spomenuli u istom kontekstu - kad je igrač u punom trku koliko blag kontakt je dovoljan da se izbaci iz ravnoteže.

Nevjerovatno mi je da ono povlačenje Guliašvilia u 16 nije faul a onaj kontakt Jovića protiv Slobode na Koševu jeste faul (sviran penal Slobodi)

Nevjerovatno mi je da ono povlačenje Guliašvilia u 16 nije faul a ono povlačenje igrača Veleža sa brojem 80 nad igračem Slobode jeste faul (doduše ni njima nisu svirali).

Da ne pričam o ostalim sudijskim lakrdijama. VAR će nam kaže pomoći.

Što se situacija nad Renanom nije gledala u VARu? Povlačenje Guliašvilia nije gledalo u VARu? A gledali su očigledan crveni za Čelika.

:urnebes:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 21 sep 2024, 18:17

Samo da upišem penal za Sarajevo i automatski crveni za igrača Borca. Potom start nad Anuđušićem gdje sudija nije dao crveni. :kafa:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 21 sep 2024, 19:12

Utakmica u kojoj je Sarajevo drastično oštećeno.

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 21 sep 2024, 19:14

Da li je moguće da su domaći navijači (njih 300) žviždali glavnom arbitru Franu Jeliću?
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 21 sep 2024, 20:46

Da vidite i vi ostali šta vas čeka u Banja Luci. :kafa:
slika
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 21 sep 2024, 21:49

Očekivan kriminal Jelića. Nema sumnje da je ovo najlošije odsvirana utakmica ove sezone, ali smo svi znali da će biti tako i prije same utakmice.
Po meni, kriterij prema kojem su se svirali faulovi Sarajevu u polju sasvim ok, evropski.
Međutim, s druge strane, totalna suprotnost. I u biti, to je ono što će obilježiti sve utakmice Borca.
Jelić je današnju utakmicu mogao završiti tako da odsvira manje od 15 faulova, a on je uspio nakucati samo Sarajevu 28.

Žuti kartoni totalno bezveze podijeljeni za većinu situacija, u vrh glave 1-2 da je trebao dati igračima Sarajeva. S druge strane, puno je ozbiljniji prekršaj nad Guliashvilijem za penal nego ono što su u Borcu dobili (može se pričati o nekom kontaktu, ali nikome i ni protiv koga više ne bi bilo svirano ono). Plus, ono nad Anđušićem je vjerovatno crveni karton, ali u kontekstu nekog rezultata nevažno (i drago mi je da nije dao, jer bi inače bilo priče kako je dao Borcu crveni).

Sve u svemu, ogavno. Ja fakat ne shvatam šta je poenta ovakvog suđenja i kako cijeli aparat funkcioniše s ovim. Uredu je da Vico želi, ali kako da dođe do nivoa sudija da ispunjavaju sve? Na stranu sve, ali ja ne bih nikad sebi dopustio onakvo blamiranje, i to javno. Radi čega? Nema šanse da vrijedi. I onda i sudijske komisije koje se ne usprotive, niko u cijelom sistemu. U krajnjoj liniji, zar ne postoji godinama sportski duh kod ovih u Borcu da kažu "pa stanite malo, ne valja ovo ni nama"? Hrelja nabije loptu u gol aut, Jelić mu da korner, on se ko hinja smije i odlazi. Pa zamili kakva bi gromada ispao da kažeš "nije korner, daj ba da igramo". Ništa ne dobiješ s tim kornerom, dodali loptu odbrani Sarajeva, a ispao si gnjida i ti. I kasnije, kad ovaj Žižović ili bilo ko od njih dođe u druge klubove, najviše će se žaliti za sve, kao što to radi **** Maksimović sada. Žao mi je samo što su se u Slobodi prevarili pa doveli ublehu.

I generalno, sve ove igrače, gdje god igrali, treba častiti i vazda im na nos nabijati ovo. Kulašin će kad tad u neki klub u FBiH, kao i Hrelja, kao i masa njih.

Sijeraleone
Kontakt:

Post Postao/la Sijeraleone » 21 sep 2024, 22:06

Navijac sam Sarajeva ali nisam gledao danasnju utakmicu.Taj tzv.klub Borac mi se toliko gadi da ga gledati ne mogu.Sarajevo 8 zutih karona Borac svega 6 faulova.Smrad Jelic svira Sarajevu 51 faul protiv Sloge i Borca a protivnicima 14.Daje 1 crveni i izmislja pensa.Vrijedjanje inteligencije.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 22 sep 2024, 08:57

Hoce li biti suspenzija za Jelica kao za Peljtu ?
Kakav kriminal to mora biti kad predsjednik saveza moze utjecati na 30+ sudija, clanova komisija, sudackih ovih onih, ljudi u izvrsnom odboru saveza itd. Pa zar niko nema srama i sportskog duha u sebi da izadje javno i usprotivi se tome. Zar ne postoji neko iz Sarajeva pa da se pobuni protiv toga?
Borac je rezimski klub i cim se nesto promijeni eto njih u drugu ligu..

roccosiffredi
Kontakt:

Post Postao/la roccosiffredi » 22 sep 2024, 09:58

Ovo sinoć na Grbavici, situacija kod penala, u Banja Luci ili Pod Bijelim Brijegom se svira za domaćina. U Sarajevu, Tuzli, Doboju, Mostaru sudija ne želi ni da pogleda VAR.
Selektivna primjena.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 22 sep 2024, 10:18

roccosiffredi je napisao/la:
22 sep 2024, 09:58
Ovo sinoć na Grbavici, situacija kod penala, u Banja Luci ili Pod Bijelim Brijegom se svira za domaćina. U Sarajevu, Tuzli, Doboju, Mostaru sudija ne želi ni da pogleda VAR.
Selektivna primjena.
Čist penal realno. I ono sto sam pisao prosle sezone kod najave VAR-a, cirkus ce bit. Uredno bilo 2-3 kola i iza tog samo cirkus za cirkusom. Selektivno koristenje i kako kome odgovara.

Kaljanac u emisiji potvrdio i ono sto sam pisao za crveni Tarabe i igrača Sloge. Niti jedan nije bio. Živili

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 11 gostiju.