Po meni Hrvati već dugo od rukometa imaju pretjerano visoko očekivanje. S druge strane, ja recimo očekujem da groznu ko što su bili krenuli, a oni se izdignu na solidan nivo. Realno, i ovo sada je već to. S te strane, čestitke jer uspijevaju tako dugo držati glavu iznad vode. Normalno je da se ne mogu porediti s ovih najboljih 4-5 reprezentacija jer je tamo rukomet na strašnom nivou, na svim nivoima. Da sebe lažemo, ni u Hrvatskoj lokalno nije Bog zna bajna situacija, i ovo što izvlače je preko očekivanog. I oni, u biti, nakon 10-12 igrača, dalje popunjavaju s Nexeom, Slovanom, švicarskim ekipama itd.
Ja i dalje ne vjerujem u Slovence i da oni mogu napatiti ikog. Čak stilom igre prije da će Island, nego Hrvatsku, ali oboje teško. S druge strane, u situaciji kad Mađarima utakmica nije bitna, to automatski znači da imaju fine šanse protiv Hrvatske. Da im treba da ne izgube sa 10 razlike, izgubili bi. Ovako, opušteni, Lahko mogu zajebati Hrvate čak i ako im Slovenci odrade posao.
Na kraju je realno da završe 6., a obzirom da će to vjerovatno biti iznad Norveške, Španije, pa onda i Slovenije, Mađarske, to je jako lijepi uspjeh.