Liga Nacija 2026/27

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Sheyi
Kontakt:

Re: Liga Nacija 2026/27

Post Postao/la Sheyi » 05 jul 2026, 17:50

Bojim se samo da se ne raspadnemo u Ln i ispustimi drugi sesir, nadati se nekim pozitivnijim promjenama u igri i igrackom kadru uz imperativ rezultata hmmm...ne bi trebao biti lagan zadatak s obzirom na protivnike u grupi. Lakse je na Mundijalu bilo zavrsiti medju dvije. :)

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 05 jul 2026, 18:03

Sheyi je napisao/la:
05 jul 2026, 17:50
Bojim se samo da se ne raspadnemo u Ln i ispustimi drugi sesir, nadati se nekim pozitivnijim promjenama u igri i igrackom kadru uz imperativ rezultata hmmm...ne bi trebao biti lagan zadatak s obzirom na protivnike u grupi. Lakse je na Mundijalu bilo zavrsiti medju dvije. :)
Bit ce prejebeno. Doraditi spisak, poboljsati igru s vise-manje istim kadrom koji vidimo da ne zna trenutno fudbala i biti u dvije najbolje reprezentacije u poprilicno izjednacenoj grupi.
Ja bi bio prezadovoljan da ispunimo 2/3 ove stavke, koje god.
Ne moze nista preko noci.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

mirsonetz
Kontakt:

Post Postao/la mirsonetz » 05 jul 2026, 20:05

Madal je napisao/la:
05 jul 2026, 18:03
Sheyi je napisao/la:
Bit ce prejebeno. Doraditi spisak, poboljsati igru s vise-manje istim kadrom koji vidimo da ne zna trenutno fudbala i biti u dvije najbolje reprezentacije u poprilicno izjednacenoj grupi.
Kakav je ovaj novi golman sto je dobio nas pasos ? Kolike su sanse za ovog iz njemacke repke catovic kako se vec zove da zaigra seniorski fudbal mislim da je on u stutgartu
Lopovi lopovi sve ste nam ukrali crveno crna zastava za vas nije svetinja.

Najveci grobar Slobode Elmir Secerbegovic.

1919 ❤️🖤

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 05 jul 2026, 20:16

Madal je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
Sto se tice doradjivanja spiska, ja sam malo sebi spustio ocekivanja glede toga.. Mislim, moze se svasta uraditi u mjesec-dva, a moze i nista. Ako se ne varam spisak za LN bi do kraja augusta trebao biti objavljen? Tako nesto cini mi se Barbarez rece.

Siguran sam da se oko nekih igraca vec od prije radi na sredjivanju dokumentacije, nekima je mozda i skoro dovrseno.. ali dosta ljudi ovdje navodi da bi se u LN moglo pozvati 4-5 nekih igraca koji su i dalje nedokazani na pravom seniorskom uzrastu, specificno ove veznjake (Catovic, Busuladzic, Licina). Iskreno bio bih jako iznenadjen da se sva papirologija za njih zavrsi do LN a duplo vise iznandjen da nekog pozovu. Da budem jasan, ne bih se bunio, stavise laknulo bi mi jer znaci da ima nade za nasu sredinu terena.. ali opet, ne ocekujem to dijelom jer SP je nedavno tek gotovo, imam osjecaj da Barbarez nece bit voljan da toliko sreze spisak jer su svi oni dio te svlacionice, "atmosfere".. Iako niko sretniji od mene cak i ako se za ovaj spisak izostave "dizaci atmosfere" Mujakic i Bazdar.. Malic isto, koliko god bio dobar jaran sa ovom nasom skupinom "njemaca", igrama nije pokazao nista.

Poboljsanje igre sa trenutnim kadrom prvenstveno vidim u tome da se Dzeko preseli na klupu i Mahmic uigrava kao starter. Moguce doduse da ce to biti i prirodni tok stvari ako Dzeko zavrsi reprezentativnu karijeru. I dalje ce to biti jako traljavo sa ovim veznim redom, ali Mahmic je prije svega to zasluzio onim sto je pokazao na terenu, a mi uz to realno ne mozemo sebi vise priustit da imamo igraca manje u odbrani tj. da ne radimo visoki presing sto je slucaj kad je Dzeko na terenu.
mirsonetz je napisao/la:
05 jul 2026, 20:05
Kakav je ovaj novi golman sto je dobio nas pasos ? Kolike su sanse za ovog iz njemacke repke catovic kako se vec zove da zaigra seniorski fudbal mislim da je on u stutgartu
Taj golman (Siljevic) je zasad mislim planiran da igra za U21 prvo, jer nema minute odigrane u seniorima i pitanje je hoce li ih dobijat u narednoj seozni. Sto se Catovica tice, on je igrao u rezervnom timu Stuttgarta u 3. Ligi, gdje tehnicki i igraju seniorski igraci, a gledajuci i njegove fizikalije mislim da je on gotov sto se tice te tranzicije iz juniora u seniore. Hoce li dobit minute u prvom timu Stuttgarta logicno niko ne zna. Za njega sam cuo razne stvari, neki na forumu tvrde da znaju da je 100% nas, samo pitanje papirologije koja se sredjuje, neki su mislim tvrdili da je proces dobijanja BiH pasosa usporen jer steka oko dokazivanja BiH porijekla familije.. tako da ne treba nista ocekivati ali zvuci obecavajuce. Treba uzeti i u obzir da on sada igra U19 europsko za Njemacku, tako da promjena sportskog drzavljanstva u svakom slucaju se tek moze pokretati kad to bude zavrseno, koliko ta procedura onda traje ne sjecam se ni sam. To je i pod uslovom da ima nas pasos, sto mislim da se jos ne zna. Uglavnom vrlo male su sanse po mom misljenju da ga se vidi u timu za LN. Svakako da, ako se stvore uslovi, treba sto prije pozvat i rijesit za sva vremena, cak i ako ne bude imao neke minute u seniorima Stuttgarta.
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 05 jul 2026, 20:22, ukupno mijenjano 1 put.

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 05 jul 2026, 20:21

Hoće li se Edin sada povući iz reprezentacije? Iskreno sam mislio da je to bilo to poslje SPa

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 05 jul 2026, 20:26

DzaniMehmet je napisao/la:
05 jul 2026, 20:21
Hoće li se Edin sada povući iz reprezentacije? Iskreno sam mislio da je to bilo to poslje SPa
On ce se mozda povuci ali tvoja mama se nece povuci kamenjaruuuuuuu umri **** ti admin mamu kamenjarsku :urnebes: :urnebes: :urnebes:

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 05 jul 2026, 20:32

insimadop je napisao/la:
05 jul 2026, 17:38
zeljovac21 je napisao/la:
05 jul 2026, 15:13
Koji je cilj lige nacija?
Završiti u prva dva, kako bismo bili u drugom šeširu za izvlačenje kvalifikacionih grupa za EURO 28, a (mislim) i sutra, ne daj Bože, imali više šanse da završimo u baražu.
I to ce biti prejaka borba u toj grupi jer su sve repke u toj grupi takve da se zele osigurati kroz LN posto nisu dovoljno jake za kvalifikacije.

DzaniMehmet
Kontakt:

Post Postao/la DzaniMehmet » 05 jul 2026, 20:38

Sheyi je napisao/la:
05 jul 2026, 20:26
DzaniMehmet je napisao/la:
05 jul 2026, 20:21
On ce se mozda povuci ali tvoja mama se nece povuci kamenjaruuuuuuu umri **** ti admin mamu kamenjarsku :urnebes: :urnebes: :urnebes:
👌

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 06 jul 2026, 13:23

viKK je napisao/la:
05 jul 2026, 20:16
Madal je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:
Sto se tice doradjivanja spiska, ja sam malo sebi spustio ocekivanja glede toga.. Mislim, moze se svasta uraditi u mjesec-dva, a moze i nista. Ako se ne varam spisak za LN bi do kraja augusta trebao biti objavljen? Tako nesto cini mi se Barbarez rece.

Siguran sam da se oko nekih igraca vec od prije radi na sredjivanju dokumentacije, nekima je mozda i skoro dovrseno.. ali dosta ljudi ovdje navodi da bi se u LN moglo pozvati 4-5 nekih igraca koji su i dalje nedokazani na pravom seniorskom uzrastu, specificno ove veznjake (Catovic, Busuladzic, Licina). Iskreno bio bih jako iznenadjen da se sva papirologija za njih zavrsi do LN a duplo vise iznandjen da nekog pozovu. Da budem jasan, ne bih se bunio, stavise laknulo bi mi jer znaci da ima nade za nasu sredinu terena.. ali opet, ne ocekujem to dijelom jer SP je nedavno tek gotovo, imam osjecaj da Barbarez nece bit voljan da toliko sreze spisak jer su svi oni dio te svlacionice, "atmosfere".. Iako niko sretniji od mene cak i ako se za ovaj spisak izostave "dizaci atmosfere" Mujakic i Bazdar.. Malic isto, koliko god bio dobar jaran sa ovom nasom skupinom "njemaca", igrama nije pokazao nista.

Poboljsanje igre sa trenutnim kadrom prvenstveno vidim u tome da se Dzeko preseli na klupu i Mahmic uigrava kao starter. Moguce doduse da ce to biti i prirodni tok stvari ako Dzeko zavrsi reprezentativnu karijeru. I dalje ce to biti jako traljavo sa ovim veznim redom, ali Mahmic je prije svega to zasluzio onim sto je pokazao na terenu, a mi uz to realno ne mozemo sebi vise priustit da imamo igraca manje u odbrani tj. da ne radimo visoki presing sto je slucaj kad je Dzeko na terenu.
Necemo mi vidjeti drasticne razlike u spisku ali ocekujem da pocnemo iz okupljanja u okupljanje filtrirati spisak. Za prvo okupljanje ocekujem tek 1-2 novih imena ili povratnika uz izbacivanje skarta poput Mujakica.
Ta prica da pozovemo sve ove mlade i uigravamo ih je djecija. Prvo juniori su, drugo ne znamo hoce li igrati za nas, trece i da hoce nemaju jos papire.

Za igru cemo vidjeti, dosta ovisi od Dzeke. Ja sam godinama pisao kako nam jos treba i koliko utjecaj ima na igru ali sad sam prvi put misljenja da trebamo dalje bez njega, makar bez njega u prvih 11. Ako se bude jos bavio fudbalom volio bih da je na klupi, moze igrati sigurno 20ak minuta a i njegovo prisustvo na okupljanjima ce mnogo znaciti ovim mladjim momcima.
Mahmic je zasluzio da bude starter. Bojim se da necemo Bog zna bolje izgledati na terenu osim sto onda mozemo igrati visoki presing ali svakako da zasluzuje da igra od pocetka.
Ovo ce strucnom stabu biti jos tezi zadatak od SP. Poceti filtrirati spisak bez da se narusi harmonija svlacionice, ne izgubiti momentum s atmosferom koji imamo, ostvariti uspjeh u smislu prva dva mjesta i poceti uigravati nesto drugacije a u svemu tome mi cemo za par mjeseci imati vise-manje iste igrace i pitanje je da li smo zreli za nesto drugacije od haramballa.
-Beogradski sindikat

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 06 jul 2026, 16:34

Ma nema barbarez luksuz da ovdje puno eksperimentise,,,,jer u slucaju da dozivi recimo 5 poraza u 6 tekmi, bas bi bio veliki pritisak za kvalifikacije jer i raji se digli apetiti,,,s razlogom naravno.

Ja mislim da bi nekih 7-8 bodova bio sasvim ok rezultat u ovoj grupi i dobra podloga za ulazak u kvalifikacije
=\_1921_/=

dena24
Kontakt:

Post Postao/la dena24 » 06 jul 2026, 16:42

možda sam jedini, ali ja sam prezadovoljan onim što smo pokazali na Svjetskom prvenstvu. Smatram da smo defanzivno bili dobri protiv svake ekipe. Naravno da ima prostora za napredak, ali sve u svemu, sve reprezentacije su protiv nas izgledale lošije, odnosno imale su više muke nego protiv drugih ekipa, što uostalom pokazuje i sva statistika. Kada se sve sagleda u kontekstu ove ekipe i toga gdje smo bili prije dvije godine, mislim da ovo ide u pravom smjeru.

Mislim da nakon Svjetskog prvenstva moramo hladne glave sve još jednom objektivno sagledati. Pogotovo kad se uzme u obzir da je Maroko protiv Kanade izgledao isto kao i mi, cak i gori, ili to što lično vjerujem da Švicarska ima kvalitet da ode do samog finala.

Što se tiče Lige nacija, svaka utakmica je važna za ekipu kako bi nastavila rasti. Ne znam šta će se desiti, ali vjerujem da smo u ovom trenutku postali ekipa koja i Švedsku i Poljsku može sačuvati na nuli. Odbrana je tu, a ofanziva se još mora pronaći.

bh22
Kontakt:

Post Postao/la bh22 » 07 jul 2026, 01:32

Vec za LN treba se rijesiti tu napacenu 4-4-2 koja bez Dzeke nikad nije imala smisla, i odma u vatru ova dva nova (Smajlovic i Catovic).

Vasilj
Dedic-Smajlovic-Muharemovic-Kolasinac
Basic-Catovic
Memic-Mahmic-Alajbegovic
Demirovic

Bosnjo22
Kontakt:

Post Postao/la Bosnjo22 » 07 jul 2026, 11:38

bh22 je napisao/la:
07 jul 2026, 01:32
Vec za LN treba se rijesiti tu napacenu 4-4-2 koja bez Dzeke nikad nije imala smisla, i odma u vatru ova dva nova (Smajlovic i Catovic).

Vasilj
Basic-Catovic
Memic-Mahmic-Alajbegovic
Demirovic
Fina ideja ma da ne vjerujem da ce odma njih 2 u prvih 11

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 07 jul 2026, 11:41

bh22 je napisao/la:

Vasilj
Basic-Catovic
Memic-Mahmic-Alajbegovic
Demirovic
Pa Catovic ne igra seniorski fudbal uopste…. Kako da upadne u prvih 11?

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 07 jul 2026, 12:08

Sindikat12 je napisao/la:
07 jul 2026, 11:41
bh22 je napisao/la:

Vasilj
Basic-Catovic
Memic-Mahmic-Alajbegovic
Demirovic
igrao trecu ligu, mada haj nije to neki kvalitet ali opet seniorski fudbal, ovo godinu sigurno oravi debi za Stuttgart.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 07 jul 2026, 12:10

bh22 je napisao/la:

Vasilj
Basic-Catovic
Memic-Mahmic-Alajbegovic
Demirovic
To je to mada bi ja umijesto Memica stavio Bajraktarevica, ako Basic predje u Veneziju mislim da ce mnogo napredovati.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 jul 2026, 12:45

bh22 je napisao/la:

Vasilj
Basic-Catovic
Memic-Mahmic-Alajbegovic
Demirovic

Manje više to je to. Jedino sumnjam da bi Ćatović odmah u prvih 11 jer pitanje je hoće li igrati seniorski fudbal. Ako bude bilo kako igrao odmah ga gurnuti. I umjesto Memića Esmira jer vidjeli smo više puta da Dedić - Memić ne mogu skupa.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 07 jul 2026, 18:01

Ja isti mislim da ce ovo igrati provjerna ekipa kao do sada i da ce maksimalno uvesti jednog ili dva igraca u kvalifikacije i to pomalo po 15 minuta.
Protivnici su jaki, cak i neki jaci od nas, svako ce gledati da ne izgubi bodove.
Sergej ce ovdje ici u gostima da izvuce na bod, zato ce igrati isprobana dva niska bloka a u Zenici ce igrati na napad i tako pokusati doci do jednog od prvog dva mjesta.
Po gustoci utakmica, nema mjesta za rizik a poznavajci njega ici ne na siguricu.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 jul 2026, 18:12

dinoze je napisao/la:
07 jul 2026, 18:01
Ja isti mislim da ce ovo igrati provjerna ekipa kao do sada i da ce maksimalno uvesti jednog ili dva igraca u kvalifikacije i to pomalo po 15 minuta.
Protivnici su jaki, cak i neki jaci od nas, svako ce gledati da ne izgubi bodove.
Sergej ce ovdje ici u gostima da izvuce na bod, zato ce igrati isprobana dva niska bloka a u Zenici ce igrati na napad i tako pokusati doci do jednog od prvog dva mjesta.
Po gustoci utakmica, nema mjesta za rizik a poznavajci njega ici ne na siguricu.
Mi nemamo s cime rizikovati i da hocemo. Nasa 442 ili 451 je mizerna razlika samo sto ljudi misle da cemo s ofanzivnim veznim umjesto napadaca imati tika taku a ignorisu da smo to igrali dobrim dijelom protiv USA. Ocekujem 1-2 nova imena kojim cemo dati neke minute i Mahmica u prvoj.
Necemo se puno razlikovati igrom.
-Beogradski sindikat

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 07 jul 2026, 19:10

Sindikat12 je napisao/la:
07 jul 2026, 11:41
bh22 je napisao/la:

Vasilj
Basic-Catovic
Memic-Mahmic-Alajbegovic
Demirovic
Igra vec godinu I po I to standardno. Drita je sigurno jaca od pola evropskih liga. On nije tipican mladi igrac koji je macak u vrseci, nego neko ko se zna nositi sa teretom profi fudbala.

Drita je jako fizicki zahtjevna liga I neko ko je tu odigrao 50+ utakmica a Tek mu 19 godina je vec odavno spreman za ozbiljan fudbal.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 16 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []