12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
Re: 12.06.2026: Kanada - Bosna i Hercegovina
eto tako to izgleda od prilike. brutalan pressing , a onda zaseru sve 
-
rossonero85
- Kontakt:
Koliko vidim Kanađani vole da vrše pritisak na protivničku odbranu i tu će naši Katić i Muharemović morati biti vrlo oprezni. Inače ne vidim ništa posebno i spektakularno zbog čega bismo ih se trebali plašiti.
Jesse Marsch i Red Bull skola pressinga, ucio je od Ragnicka
Takticki potkovani, ali limitirani. Mislim da smo tu negdje sa njima.
Brinu me Katic i Vasilj jer im je igra nogom sacuvaj Boze, sa druge strane imamo Muharemovica tu se ne brinem.
50-50 utakmica po meni, mislim da nam ide na ruku to sto su oni domacini, pritisak je na njima. Nadam se onoj "the lights were too bright for this team".
Takticki potkovani, ali limitirani. Mislim da smo tu negdje sa njima.
Brinu me Katic i Vasilj jer im je igra nogom sacuvaj Boze, sa druge strane imamo Muharemovica tu se ne brinem.
50-50 utakmica po meni, mislim da nam ide na ruku to sto su oni domacini, pritisak je na njima. Nadam se onoj "the lights were too bright for this team".
LA HINCHADA DE LOS RAJVOS
Na Buchanana trebamo Memica stavit da ga zatvori on im se najvise istice.
Odbrana im je losa, to se treba iskoristit.
Inace mi nisu nesto aman zaman, ja mislim da smo malo jaci i od njih i da ih mozemo dobit.
Odbrana im je losa, to se treba iskoristit.
Inace mi nisu nesto aman zaman, ja mislim da smo malo jaci i od njih i da ih mozemo dobit.
Ovaj žuti iz Hulla nije los. Nešto kao Memić
Mene vise brine ovo vrijeme u Torontu nego Kanađani.
12.06. se očekuje oko 30C a vlaga oko 68%. To ti je da crkneš.
Zadnji put kad smo tako igrali u taj vakat je bio San Marino.
Znamo kako je to prošlo…
12.06. se očekuje oko 30C a vlaga oko 68%. To ti je da crkneš.
Zadnji put kad smo tako igrali u taj vakat je bio San Marino.
Znamo kako je to prošlo…
Slažem se, Memić mora igrati lijevo. Isto i Esmir će morati paziti na njegovog beka, jer se konstantno ubacuje bek iza leđa defanzivnom beku kad krilo ima loptu, ako Dedić bude ostajao sam sa dvojicom na širokom prostoru, bit će belaja. Treba to zatvoriti.
Ali koliko su dobri u presingu, toliko su loši kad ih se pritisne. Kriminalan build up iz zadnje linije, baš se muče da iznesu loptu, stoperi im loši u igri nogom, kao ona greška Corneliusa sa početka, par puta isto panično ispucavanja u out.
U napadu igraju jednostavno, gledaju što brže da dođe do prilike, ne libe se pucati čim se ukaže prilika.
Takođe zadnja linija im stoji baš visoko, Cornelius dolazi 30 metara od gola. Vidjeli smo protiv Uzbekistana koliko su otvoreni za kontre.
Ali da su nešto specijalno, nisu.
brzi su u tranziciji u pm. i nekako uvijek popunjavaju sesnaesterac sa 5-6 igraca.. bice mnogo zajebano
-
rossonero85
- Kontakt:
A i ova Irska je tanka do bola, šta je ovo ovako 
Naš vezni red će morati mnogo više da trči nego inače jer ovi trče ko navijeni i igraju jak presing. Srećom u napadu su prilično nedorečeni. Volio bih da ih iznenadimo i napadnemo njihovim oružjem - trkom i pritiskom na odbranu.
Naš vezni red će morati mnogo više da trči nego inače jer ovi trče ko navijeni i igraju jak presing. Srećom u napadu su prilično nedorečeni. Volio bih da ih iznenadimo i napadnemo njihovim oružjem - trkom i pritiskom na odbranu.
Zadnja izmjena: rossonero85, dana/u 06 jun 2026, 02:43, ukupno mijenjano 2 puta.
mi protiv tog presinga ne mozemo nista, bice mnogo izbacaja i eto njih opet ispred gola, isto cemo igrati kao irci. mi trebamo da ih razbijemo duelima, foulova, konstantni prekidi da im uzmemo volju za igranje, i onda ostatak na kontre. sve u svemu nerijeseno je dobar rezultat. oni ovo mogu igrati 90 minuta. prolazna grupa moj qrac
-
rossonero85
- Kontakt:
Slažem se. Ako pustimo ove da se razlete i razmašu, proći ćemo isto kao protiv Velsa u prvom poluvremenu ili protiv Austrije nakon što smo poveli.
Ja Davida pratim cijelu sezonu u seriji a i van forme je.
Ovaj drugi sto je igro s njim nije me nesto dojmio.
Buchanan mi je opasan sto rekoh, ali mislim da ga Memic moze bez problema zaustavit.
Tarik mi je bolji od svih njihovih stopera, Katic posto mu je igra sa loptom na vi, treba dat Tariku loptu i on dalje da distribuira.
Bojim se stavit Tahirovica u vezni red, nije iz hejta, nemam nista protiv lika, vec mislim da je Basic bolji od njega, i nekako mi on ulijeva vise sigurnosti.
Lijevo krilo Kanade me nije dojmilo, bolji mi je nas Kerim, opet nije iz ljubavi, al Kerim je puno opasniji, zna zalomit, zna promjenit pravac, i ja vjerujem u njega da ce za koju godinu bit svjetska klasa.
Ovaj drugi sto je igro s njim nije me nesto dojmio.
Buchanan mi je opasan sto rekoh, ali mislim da ga Memic moze bez problema zaustavit.
Tarik mi je bolji od svih njihovih stopera, Katic posto mu je igra sa loptom na vi, treba dat Tariku loptu i on dalje da distribuira.
Bojim se stavit Tahirovica u vezni red, nije iz hejta, nemam nista protiv lika, vec mislim da je Basic bolji od njega, i nekako mi on ulijeva vise sigurnosti.
Lijevo krilo Kanade me nije dojmilo, bolji mi je nas Kerim, opet nije iz ljubavi, al Kerim je puno opasniji, zna zalomit, zna promjenit pravac, i ja vjerujem u njega da ce za koju godinu bit svjetska klasa.
Pa sve iole jače ekipe sa brzim igracima forsiraju presing, ako se ne mozemo sa kanadom nositi onda nemamo sta traziti u knock out fazi. Ali u fudbalu se nikad ne zna.
Inace jel ima sta novo za Bombita i Daviesa?
Bombito im je na klupi, Daviesa nema ni na klupi, ja nekako vezano za njega mislim da se nece stic oporavit do utakmice sa nama.
Bombito im je na klupi, Daviesa nema ni na klupi, ja nekako vezano za njega mislim da se nece stic oporavit do utakmice sa nama.
-
rossonero85
- Kontakt:
Buchanan i ovaj Kone iz Sassuola su opasni ko đavo. Ali evo vidite, prvi centaršut Irske, odmah panika u šesnaestercu. To nam je prilika jer ova odbrana Kanade je itekako ranjiva.
nisu francuska imaju dosta mana , ali ne treba se zavaravati, nije to vise ta ista kanada is 22ge.
Gledam sastav Irske…koji odron od ekipe.
Kad poredis onu sto je igrala ranije ili onu sto je igrala protiv nas u barazu sa ovim kriminalom od ekipe…
Kad poredis onu sto je igrala ranije ili onu sto je igrala protiv nas u barazu sa ovim kriminalom od ekipe…
Samo da izdržimo prvo poluvrijeme. Odlična su ekipa, ali sigurno ćemo imati svoje prilike u tom meču.
Uzimamo ovo 1:2 1:3.
Ljudi su u odbrani odron
Ljudi su u odbrani odron
Ovima će Kerim djecu praviti kada uđe u igru. Živi bili pa vidjeli. Kakvi levati im igraju nazad.
Ali su fantastični što se tiče presinga.
Ali su fantastični što se tiče presinga.
Trenutno korisnika/ca: 313, Atlanta, CAGarfia, EdinjoBos, Goalgetter, huntingseason, mavi, napapijri1987, Principatus, Sensei i 51 gost.