Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

KODRO
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la KODRO » 31 dec 2008, 22:08

neću vam čestitati novu a neču vala opsovati ni staru jedino želim da se što prije nađete iza rešetaka
ove u savezu iduću u kavezu :oops:

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 01 jan 2009, 03:16

KODRO je napisao/la:neću vam čestitati novu a neču vala opsovati ni staru jedino želim da se što prije nađete iza rešetaka
ove u savezu iduću u kavezu :oops:
dabogda se 2009-e opametili!!!

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 01 jan 2009, 03:31

http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=15371

et konja..sad mu Navijaci krivi sto su on i ostali igraci saveza pokrali te sve pare..Naravno da je bilo kazni za one baklije i sve to sto je se bacalo, ali nije to glavni razlog sto je NSFBiH u tolikim Minusu..sto nije seronja naveo cifre para sto su pokradene sa njihove strane, kad se vec pravi pametan...mislim inace nisam taj tip, sto daje takve izjave od sebe, ali dabogda svima, sto su pokrali te pare otisle bas te pare u ljekove ;)

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 01 jan 2009, 10:38

CheGuevara je napisao/la:http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=15371

et konja..sad mu Navijaci krivi sto su on i ostali igraci saveza pokrali te sve pare..Naravno da je bilo kazni za one baklije i sve to sto je se bacalo, ali nije to glavni razlog sto je NSFBiH u tolikim Minusu..sto nije seronja naveo cifre para sto su pokradene sa njihove strane, kad se vec pravi pametan...mislim inace nisam taj tip, sto daje takve izjave od sebe, ali dabogda svima, sto su pokrali te pare otisle bas te pare u ljekove ;)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 01 jan 2009, 12:02

Želim im sve najgore u 2009. godini !
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...

saiko1
Kontakt:

Post Postao/la saiko1 » 01 jan 2009, 13:46

RođeniMostar je napisao/la:Želim im sve najgore u 2009. godini !
ne želi nikome što ne želiš sebi :geek:
ISTINA JE TU NEGDJE OKO NAS

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 02 jan 2009, 10:26

Zlo koje je ubilo fudbal na ovim prostorima i sto je najkomicnije nastavlja ga ubijati, a narod ne konta....

iljo ce i dalje ici na utakmice hrv reprezentacije, jelic i tigar ubijati lovu po svojim kantonima, colakovic i onaj ceko i dalje ubirati iz saveza shakom i kapom, munibu ce i dalje savez placati cehove po bazenima, bosni, igmanu, njegov prijatelj ciro nacionale ce i dalje visiti u nekakvim emisijama i nasmijavati polupismene novinare...a svi clanovi 1688 komisija koje rade u savezu ce i dalje biti pripazeni odgovarajucim dnevnicama za mukotrpan rad, a sve ce to dragi moji biti DOK GOD BUDETE ISLI I GLEDALI BILO REPREZENTACIJU BILO NASHU PREMIER LIGU i trpali lovu na racun saveza

hljeba i igara
nema potpisa

saiko1
Kontakt:

Post Postao/la saiko1 » 02 jan 2009, 15:02

Admir_Sa je napisao/la:Zlo koje je ubilo fudbal na ovim prostorima i sto je najkomicnije nastavlja ga ubijati, a narod ne konta....

iljo ce i dalje ici na utakmice hrv reprezentacije, jelic i tigar ubijati lovu po svojim kantonima, colakovic i onaj ceko i dalje ubirati iz saveza shakom i kapom, munibu ce i dalje savez placati cehove po bazenima, bosni, igmanu, njegov prijatelj ciro nacionale ce i dalje visiti u nekakvim emisijama i nasmijavati polupismene novinare...a svi clanovi 1688 komisija koje rade u savezu ce i dalje biti pripazeni odgovarajucim dnevnicama za mukotrpan rad, a sve ce to dragi moji biti DOK GOD BUDETE ISLI I GLEDALI BILO REPREZENTACIJU BILO NASHU PREMIER LIGU i trpali lovu na racun saveza

hljeba i igara
taktika borba protiv saveza da ne idemo na utakmice može uništiti samo BH fudbal a nikako savez
ne ići na utakmice znači ne zanima nas šta se dešava kako bi svijet (UEFA FIFA) znao za naše ne zadovoljstvo da ga javno ne ispoljavamo :?: :?: :?:
ISTINA JE TU NEGDJE OKO NAS

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 02 jan 2009, 15:08

CheGuevara je napisao/la:http://www.sportin.ba/tekst.aspx?id=15371

Ma njemu smo krivi zato sto je on kontao "uzet" sebi te pare,ali mi ga zajebli pa ih moro dat uefi.

RođeniMostar
Kontakt:

Post Postao/la RođeniMostar » 02 jan 2009, 15:09

Nema tu uništavanja bh.fudbala !
Bh.fudbal je Premier liga a ne reprezentacija !
Fudbal ne ide bez gledalaca i navijača ! tako i treba i FIFA i UEFA će shvatiti da nešto nije uredu !
Kad Španije dođe i ako bude prazan stadion trebali bi to shvatiti !

Nije reprezentacija u pitanju,u pitanju je cijeli bh.fudbal kako klupski tako i reprezentativni !
...kraj Neretve rođeni,mi smo raja iz Mostara...

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 12 jan 2009, 15:53

Ušanović: Kandidirat ću se ponovo

Vršitelj dužnosti generalnog sekretara N/FSBiH Munib Ušanović kaže da će se kandidirati na ponovnim izborima.

Prema propisima koji funkcioniraju u BiH, nema razloga da ne konkurišem za novi mandat. Pred dvadesetak ljudi na sjednici Izvršnog odbora, predstavnici FIFA-e i UEFA-e su rekli da ne favorizuju nijednog kandidata i da nisu protiv mog izbora. Druga je stvar što pojedinci ovo interpretiraju na način koji njima odgovara. Sve je krenulo naopako, ističe Ušanović.

Ušanović dodaje da je, iako se protiv njega vodi postupak pred Sudom BiH, njegov dosje čist…

Nisam kažnjavan i pred Sudom ne branim sebe, nego poslovanje Saveza, dodao je Ušanović.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 12 jan 2009, 16:05

bori se usanovic do zadnje kapi krvi
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 12 jan 2009, 16:11

Treba imat obraz od izuzetno kvalitetnog djona pa samo bit' Munib Usanovic - a za "obnasanje" funkcije na nacin na koji taj pro-cetnicki lik dozivljava sebe, svoju ulogu, reprezentaciju kao i drzavu - ja mislim da ni cijela obucarska radnja ne bi bila dostatna.

Ne postoji nacin da se bilo sta promijeni, ma koliko to pateticno zvucalo jer kriticna masa ljudi sjedi kuci i trlja bradu sto uopste ima priliku da vidi Bajern na TV-u bez daljinskog. Apatija beznadja prisutna na sve strane i mnogo koga vise i nije briga sta se desava sa fudbalom dok mu je zima ili nema cestitog hljeba da jede, a problem je mnogo kompleksniji, mnogo siri od jednog saveza jer savez kontrolise politika a svako iole normalan vidi sta gladimudani u vlasti rade manipulisuci ljudskim strahom, beznadjem, lazima i medijima - da bi samo ostvarili svoje ciljeve.

Savez je samo paradigma kompletnog sistemskog uredjenja i bez reseta kompletnog drustva - dakle kompletnih drustvenih previranja, sto je opet odstupanje sa teme ali neumitno i bezuslovno ima veze sa tim - jer je postojeca BH drustvena postavka kompletno bazirana na stelama, vezama, poznanstvima, podobnostima i svim inim indikatorima rodjacko-mafijasko-jaranskih odnosa.

Jadno i tuzno - da mozemo - a ne mozemo nista kao ljudi sa srcem uciniti.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 12 jan 2009, 16:24

YNWA je napisao/la:bori se usanovic do zadnje kapi krvi
Steta sto se ovako ne bore za buducnost BiH fudbala, bili bi 20 godina unaprijed, no mi smo 20 godina vraceni unazad :!:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

matica
Kontakt:

Post Postao/la matica » 14 jan 2009, 12:02

[i]Munib Ušanović tvrdi da javnost nije protiv njega?!
Uvjeren sam da ću iz procesa na sudu izaći nevin i oslobođen svih optužbi, kaže Ušanović...
14.01.2009. 07:52

Nakon što je Komisija za izbor generalnog sekretara Nogometnog saveza BiH predložila kriterije koje svaki od kandidata treba ispunjavati da bi prošao na novom konkursu, postalo je jasno da bi aktuelni vršilac dužnosti i desetogodišnji prvi operativac Munib Ušanović mogao biti eliminiran praktično i prije nego što utrka počne.

Razlog je taj što je protiv Ušanovića na Sudu BiH potvrđena optužnica za utaju poreza i zloupotrebu položaja i u toku je sudski proces protiv njega, a čist sudski dosje jedan je od kriterija koje je Komisija predložila na usvajanje Izvršnom odboru NSBiH.

Uprkos tome, Ušanović u intervjuu za "Dnevni avaz" kaže kako će se prijaviti na konkurs.

- Smatram da će Izvršni odbor utvrditi kriterije koji su u skladu sa Zakonom o radu u našoj državi, u kojem se traži samo potvrda o nekažnjavanju. Vjerujem da će Izvršni odbor izbrisati dodatni kriterij - rekao je Ušanović.

Šta ako uvjet da se protiv kandidata ne smije voditi sudski proces ipak ostane?

- Neću da razmišljam o tome. Taj kriterij je udar samo na mene i ne stavlja me u ravnopravan položaj s ostalim mogućim kandidatima. Ima niz primjera ljudi protiv kojih su podignute i potvrđene optužnice, ali se ne traže njihove ostavke. To su Nedžad Branković, Niko Lozančić, Dragan Čović i drugi. Oni još vode državu.

Ovaj kriterij je povreda Konvencije o ljudskim pravima. Da ti ljudi, koje sam nabrojao, trebaju biti smijenjeni, uvjeren sam da bi ih OHR odavno smijenio.

Pa zar sport ne bi, po svojoj prirodi, trebao biti zdravo tkivo društva, bez ljudi kojima se sudi ili koji su optuženi?

- A zar Parlament i Vlada ne bi trebali biti najzdraviji segmenti države i društva? Uvjeren sam da ću iz procesa na sudu izaći nevin i oslobođen svih optužbi.

Priznajete da Savez nije platio porez. To je, opće je poznata činjenica, svugdje u svijetu kažnjivo djelo, a odgovorna osoba u Savezu ste Vi. Za to Vam se, uostalom, i sudi. Na kraju krajeva, na Sudu BiH niste optuženi samo za poresku utaju već i za zloupotrebu položaja, a to se ne odnosi na poslovanje Saveza. Komentar?

- Optužba za zloupotrebu položaja je povezana s utajom poreza. Tužilaštvo kaže kako smo ja i Miodrag Kureš prisvojili pare, ali to nije istina. Provodio sam odluke izvršnih organa Saveza koje su dovele do toga da budemo u finansijskom minusu.

Prvi udar na budžet je bila isplata premija i plaćanje kazni navijačima u iznosu od oko 1,5 miliona KM. Drugi je bila kupovina zgrade. Jusuf Pušina je potpisao ugovor s UEFA-om na 20 godina u iznosu od milion švicarskih franaka.

Morali smo unaprijed platiti prve dvije godine da bi sredstva bila aktivirana i zgrada u gruntu prevedena na NSBiH. Za to smo uzeli novac namijenjen za druge stvari. Onda je UEFA ugovor o kreditiranju prepravila na četiri godine i to je bio još jedan žestok udar na naš budžet. Da nije bilo toga, mi bismo platili sve poreze i ovog suđenja ne bi ni bilo.

Deset godina ste na funkciji, protiv Vašeg ostanka je javnost, navijači Vas vrijeđaju na utakmicama, vodi se sudski proces... Mislite li da biste uprkos svemu trebali dobiti novi mandat?

- Što se tiče godina, sekretar slovenskog Saveza radi 16 godina, srbijanskog je radio 14, hrvatski sekretar je isto tako dugi niz godina na dužnosti. Žoao Avelanž (Joao Havelange) je 24 godine bio predsjednik FIFA-e. Nema to veze koliko godina traje mandat ako se obavlja kako treba.

Što se javnosti tiče, ne znam da li je ona protiv mene. To treba provjeriti. Na utakmicama vrijeđaju i ostale čelnike NSBiH, a ne samo mene. Svi igrači u reprezentaciji su apsolutno zadovoljni mojim radom.

Zar nas zaista želite ubijediti da javnost nije protiv Vas? To nikako ne može proći! Skandiranja na stadionima, transparenti na utakmicama, komentari običnih ljudi u svakodnevnom razgovoru, na internet forumima, protesti pred Savezom, napisi i izvještaji u medijima... puni su Vašeg i imena čelnika NSBiH u negativnom kontekstu. To je nepobitna činjenica.

- Vjerovatno ima dio javnosti koji je protiv mene, ali postoji i dobar dio koji je za mene i kojima je stalo. To su klubovi, igrači i ljudi iz fudbala, kao i mnogo drugih koji nemaju nikakve veze s Nogometnim savezom. Znam da se protiv mene vodi organizovana kampanja kojoj je cilj da ne budem ponovo izabran na mjesto generalnog sekretara.

Zašto se tako žestoko borite za ostanak na funkciji generalnog sekretara?

- Ne radi se o ostajanju na funkciji. Radi se o principijelnom i ravnopravnom učešću na konkursu. Na Sudu BiH branim interese Nogometnog saveza i zbog toga treba da nastradam. Savez nije platio poreze i ja sam po Statutu izvršni direktor i naredbodavac po budžetu i odgovoran zbog toga. Ispaštam zbog odluka koje su donosili drugi i koje su bile direktan udar na budžet NSBiH.

Kako komentirate optužbe Muhameda Alija Gašija tokom suđenja njemu i njegovoj grupi iz kojih proizlazi da ste, praktično, kurir mafije?

- Nikada u svom životu nisam se vidio ni čuo s Gašijem, a kamoli bio kurir mafije. Uostalom, SIPA je to provjeravala jer je u anonimnoj prijavi bilo napisano da postoji veza između NSBiH, mene i mafije. Nakon duge istrage, SIPA je utvrdila da ne postoji nikakva veza između mene i mafije, i to je njihov inspektor potvrdio kada je svjedočio na suđenju koje je u toku. Zato takve optužbe odbacujem u potpunosti.[/i]

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

HARIS XXL
Kontakt:

Post Postao/la HARIS XXL » 14 jan 2009, 12:04

smijesno
ZELJEZNICAR LJUBAVI MOJA !

Giancarlo
Kontakt:

Post Postao/la Giancarlo » 15 jan 2009, 13:44

ja kad sam taj intervju procitao u avazu jucer, nisam mogao sebi da dodem citav dan... :lol: ja neznam koji je njemu qurac, ali bi trebao potraziti strucnu psihijatrijsku pomoc, pa on jadnik jadni najjadniji se misli ponovo kandidirati tako sto ce izvaditi potvrdu o nekaznjavanju (konta lik dok me nisu kaznili da se prijavim, poslije ko vas j..e sve :D :D :D ) ali ipak je najbolji dio intervjua kad kaze da javnost nije protiv njega, e tu sam umalo umro od prevelikog i iznenadnog naleta smijeha... :D :D :D :P :P :P
Zadnja izmjena: Giancarlo, dana/u 15 jan 2009, 13:50, ukupno mijenjano 1 put.
1942 1983 2001

Che Guevara
Kontakt:

Post Postao/la Che Guevara » 15 jan 2009, 13:48

Giancarlo je napisao/la:ja kad sam taj intervju procitao u avazu jucer, nisam mogao sebi da dodem citav dan... :lol: ja neznam koji je njemu qurac, ali bi trebao potraziti strucnu psihijatrijsku pomoc, pa on jadnik jadni najjadniji se misli ponovo kandidirati tako sto ce izvaditi potvrdu o nekaznjavanju (konta lik dok me nisu kaznili da se prijavim, poslije ko vas j..e sve :D :D :D ) ali ipak je najbolji dio intervjua kad kaze da javnost nije protiv njega, e to sam umalo umro od prevelikog i iznenadnog naleta smijeha... :D :D :D :P :P :P
dok mi umremo od smijeha ova dilajla ce ponovo da se ugura u fotelju i da nam se smije jos puno puno godina.Zalosno jeste ali sta bi coek kao da neko nas nesto pita...ipak smo mi samo javnost...
Sad mi je pomalo dosta tog presinga,polako momci, ja nemam vrat od mesinga.
O, da l' se iko javio da nije odmah gnjavio i davio?

Giancarlo
Kontakt:

Post Postao/la Giancarlo » 15 jan 2009, 13:53

a cisto sumnjam da ce se moci i kandidirati uopste, vidi on ba da mu je dosao kraj, pa jeste li vidjeli kako se uporeduje sa brankovicem i hecom-smijesno...dati su uslovi od strane fife i uefe, moze levatit kretene u savezu, ali nemoze njih mater mu ja j...m 8-)
1942 1983 2001

daidza
Kontakt:

Post Postao/la daidza » 15 jan 2009, 14:07

Citizen-X je napisao/la:Treba imat obraz od izuzetno kvalitetnog djona pa samo bit' Munib Usanovic - a za "obnasanje" funkcije na nacin na koji taj pro-cetnicki lik dozivljava sebe, svoju ulogu, reprezentaciju kao i drzavu - ja mislim da ni cijela obucarska radnja ne bi bila dostatna.

Ne postoji nacin da se bilo sta promijeni, ma koliko to pateticno zvucalo jer kriticna masa ljudi sjedi kuci i trlja bradu sto uopste ima priliku da vidi Bajern na TV-u bez daljinskog. Apatija beznadja prisutna na sve strane i mnogo koga vise i nije briga sta se desava sa fudbalom dok mu je zima ili nema cestitog hljeba da jede, a problem je mnogo kompleksniji, mnogo siri od jednog saveza jer savez kontrolise politika a svako iole normalan vidi sta gladimudani u vlasti rade manipulisuci ljudskim strahom, beznadjem, lazima i medijima - da bi samo ostvarili svoje ciljeve.

Savez je samo paradigma kompletnog sistemskog uredjenja i bez reseta kompletnog drustva - dakle kompletnih drustvenih previranja, sto je opet odstupanje sa teme ali neumitno i bezuslovno ima veze sa tim - jer je postojeca BH drustvena postavka kompletno bazirana na stelama, vezama, poznanstvima, podobnostima i svim inim indikatorima rodjacko-mafijasko-jaranskih odnosa.

Jadno i tuzno - da mozemo - a ne mozemo nista kao ljudi sa srcem uciniti.
100% si u pravu i ja mislim dok se kod nas raja nedigne kao nako u grckoj recimo znaci hajmo palit razbijat pljackat da se nece nista ni promjenit

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.