Ostaci Hrama Svetog Nikole u Milama (2 km od centra opštine Visoko), XII vijek. Sagradio je Kulin Ban. Prva prijestonica srednjovjekovne bosanske države je bila baš na ovom lokalitetu sela Mile. Tu su održavani veliki narodni sabori. Mjesto okupljanja državnog vijeća.
Kasnije postaje i mjesto gdje su sahranjivani bosanski banovi i kraljevi. Samo podizanje Crkve ne bi moglo poslužiti kao dokaz za lokaciju vladarske rezidencije, ali je, u svakom slučaju, karakteristično da je Crkva podignuta u neposrednoj blizini kasnije poznatih vladarskih dvorova i zbornog mjesta državnih sabora. Stoga i ovaj arheološki podatak dobija i u tome smislu određenu težinu. Konačno, direktni podaci vladarskih isprava iz 1326. – 1329., 1354. i 1356. godine, nesumnjivo govore o Visokom i njegovoj bližoj okolini kao najvažnijem centru tadašnje Bosne. Između 1326. godine i 1329.godine ban Stjepan drugi Kotromanović i njegov brat knez Vladislav, nakon održanog sabora, dali su u feud knezu Vukosavu župe Banice i Vrbanju u Donjim Krajevima.Povelja je napisana na Milima (''A siju knjigu pisa Priboje dijak velikoslavnog Gdna bana Stjepana na Milih'').
Dernek i druženje forumaša
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- NoName
- Kontakt:
Re: Dernek i druženje forumaša
Griješiš opet, ne fali nam ni on:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Ma na okupu il ga planirate ekshumiratNoName je napisao/la:Griješiš opet, ne fali nam ni on:
Ostaci Hrama Svetog Nikole u Milama (2 km od centra opštine Visoko), XII vijek. Sagradio je Kulin Ban. Prva prijestonica srednjovjekovne bosanske države je bila baš na ovom lokalitetu sela Mile. Tu su održavani veliki narodni sabori. Mjesto okupljanja državnog vijeća.
Kasnije postaje i mjesto gdje su sahranjivani bosanski banovi i kraljevi. Samo podizanje Crkve ne bi moglo poslužiti kao dokaz za lokaciju vladarske rezidencije, ali je, u svakom slučaju, karakteristično da je Crkva podignuta u neposrednoj blizini kasnije poznatih vladarskih dvorova i zbornog mjesta državnih sabora. Stoga i ovaj arheološki podatak dobija i u tome smislu određenu težinu. Konačno, direktni podaci vladarskih isprava iz 1326. – 1329., 1354. i 1356. godine, nesumnjivo govore o Visokom i njegovoj bližoj okolini kao najvažnijem centru tadašnje Bosne. Između 1326. godine i 1329.godine ban Stjepan drugi Kotromanović i njegov brat knez Vladislav, nakon održanog sabora, dali su u feud knezu Vukosavu župe Banice i Vrbanju u Donjim Krajevima.Povelja je napisana na Milima (''A siju knjigu pisa Priboje dijak velikoslavnog Gdna bana Stjepana na Milih'').

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
Mene vec ufatio neki strahNoName je napisao/la:Ja i sikirica ćemo doći zajedno pa da vidimo ko će ga samo mrko pogledatiNemojte se s nama zayebavat, mi smo opasni, kraljevski grad i ti folovi, evo sutra nam opet dolaze kralj i kraljica

@Becki Kongres
Zajedno cemo ja i Ti odradjivati djevojke

Kao sto frutek kaze edukovat cemo Sikiricu

A C A B !
Ja dolazim na cimburijadu,da skocim u Bosnu da vidite bosanskog Phelpsa 

GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi

U Posjetu AhmiHairlija je napisao/la:Ja dolazim na cimburijadu,da skocim u Bosnu da vidite bosanskog Phelpsa

Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
hahah,ima jos do cimburijade,tako da imas dovoljno vremena da se pripremis,ocekujem te medju prva 3Hairlija je napisao/la:Ja dolazim na cimburijadu,da skocim u Bosnu da vidite bosanskog Phelpsa

Imal ista od ovog derneka

A C A B !
-
- Kontakt:
Dajte postavite Hairliju za predsjednika "udruzenja derasha".... 

NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju
Ima li sta od ovog ? 

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- Megamon
- Kontakt:
Ma kakvi,ko se sa nama druzi policija mu oko kuce kruzi.harry_90 je napisao/la:Ima li sta od ovog ?

Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
-
- Kontakt:
Udruzenje derasha.... 

Možemo na jalu il gdje AfterParty za 1. maj tj. 2-3 maj gdje sjest okrenut kak´u životinjicu na ražnjuharry_90 je napisao/la:Ima li sta od ovog ?

Dobro si me napomenuo,ja zaboravio na 1 maj,moram se negdje uvalit
od druzenja forumasa nema nista jbg.. a tamam mislio kupit janje da sjedimo ,al nece niko..

- Emir_ZENICA
- Kontakt:
Ti i Emir po pola mesa, ja cu gajbu Tuzlaka i idemo kod Emira u nicuZeharry_90 je napisao/la:Dobro si me napomenuo,ja zaboravio na 1 maj,moram se negdje uvalitod druzenja forumasa nema nista jbg.. a tamam mislio kupit janje da sjedimo ,al nece niko..
Da nece biti malo gajba ?Frutek je napisao/la:Ti i Emir po pola mesa, ja cu gajbu Tuzlaka i idemo kod Emira u nicuZeharry_90 je napisao/la:Dobro si me napomenuo,ja zaboravio na 1 maj,moram se negdje uvalitod druzenja forumasa nema nista jbg.. a tamam mislio kupit janje da sjedimo ,al nece niko..

- Emir_ZENICA
- Kontakt:
ja vas primam,sto se mene tice 1. maj kod mene
Al jaro bez janjeta i 3-4 gajbe nista

A C A B !
- Megamon
- Kontakt:
Jel' ti u blizini Mital,pa sta treba da ljudima syebes domacu janjetinuEmir_ZENICA je napisao/la:ja vas primam,sto se mene tice 1. maj kod meneAl jaro bez janjeta i 3-4 gajbe nista

Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!
Evo javlja se Hairlija i on ce gajbu, al moraju bit zidarkeharry_90 je napisao/la:Da nece biti malo gajba ?Frutek je napisao/la:Ti i Emir po pola mesa, ja cu gajbu Tuzlaka i idemo kod Emira u nicuZeharry_90 je napisao/la:Dobro si me napomenuo,ja zaboravio na 1 maj,moram se negdje uvalitod druzenja forumasa nema nista jbg.. a tamam mislio kupit janje da sjedimo ,al nece niko..
vidi sa emirom hoce li nas primit,a ne dodjemo,uzme nam pive i meso i zatvori vrata.

Hairlija nema da bi shebo,pa dosao bez gajbe piva,inace bice ti zabranjen ulaz,i piva mora biti kvalitet,a ne neki fuseraj od sarajevskog piva 

- Megamon
- Kontakt:
Ja sam spreman

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.