Dernek i druženje forumaša

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

NoName
Kontakt:

Re: Dernek i druženje forumaša

Post Postao/la NoName » 03 jul 2010, 00:15

Griješiš opet, ne fali nam ni on:
Ostaci Hrama Svetog Nikole u Milama (2 km od centra opštine Visoko), XII vijek. Sagradio je Kulin Ban. Prva prijestonica srednjovjekovne bosanske države je bila baš na ovom lokalitetu sela Mile. Tu su održavani veliki narodni sabori. Mjesto okupljanja državnog vijeća.

Kasnije postaje i mjesto gdje su sahranjivani bosanski banovi i kraljevi. Samo podizanje Crkve ne bi moglo poslužiti kao dokaz za lokaciju vladarske rezidencije, ali je, u svakom slučaju, karakteristično da je Crkva podignuta u neposrednoj blizini kasnije poznatih vladarskih dvorova i zbornog mjesta državnih sabora. Stoga i ovaj arheološki podatak dobija i u tome smislu određenu težinu. Konačno, direktni podaci vladarskih isprava iz 1326. – 1329., 1354. i 1356. godine, nesumnjivo govore o Visokom i njegovoj bližoj okolini kao najvažnijem centru tadašnje Bosne. Između 1326. godine i 1329.godine ban Stjepan drugi Kotromanović i njegov brat knez Vladislav, nakon održanog sabora, dali su u feud knezu Vukosavu župe Banice i Vrbanju u Donjim Krajevima.Povelja je napisana na Milima (''A siju knjigu pisa Priboje dijak velikoslavnog Gdna bana Stjepana na Milih'').
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 03 jul 2010, 00:43

NoName je napisao/la:Griješiš opet, ne fali nam ni on:
Ostaci Hrama Svetog Nikole u Milama (2 km od centra opštine Visoko), XII vijek. Sagradio je Kulin Ban. Prva prijestonica srednjovjekovne bosanske države je bila baš na ovom lokalitetu sela Mile. Tu su održavani veliki narodni sabori. Mjesto okupljanja državnog vijeća.

Kasnije postaje i mjesto gdje su sahranjivani bosanski banovi i kraljevi. Samo podizanje Crkve ne bi moglo poslužiti kao dokaz za lokaciju vladarske rezidencije, ali je, u svakom slučaju, karakteristično da je Crkva podignuta u neposrednoj blizini kasnije poznatih vladarskih dvorova i zbornog mjesta državnih sabora. Stoga i ovaj arheološki podatak dobija i u tome smislu određenu težinu. Konačno, direktni podaci vladarskih isprava iz 1326. – 1329., 1354. i 1356. godine, nesumnjivo govore o Visokom i njegovoj bližoj okolini kao najvažnijem centru tadašnje Bosne. Između 1326. godine i 1329.godine ban Stjepan drugi Kotromanović i njegov brat knez Vladislav, nakon održanog sabora, dali su u feud knezu Vukosavu župe Banice i Vrbanju u Donjim Krajevima.Povelja je napisana na Milima (''A siju knjigu pisa Priboje dijak velikoslavnog Gdna bana Stjepana na Milih'').
Ma na okupu il ga planirate ekshumirat :lol: :lol: :lol:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 03 jul 2010, 21:45

NoName je napisao/la:Ja i sikirica ćemo doći zajedno pa da vidimo ko će ga samo mrko pogledati :evil: Nemojte se s nama zayebavat, mi smo opasni, kraljevski grad i ti folovi, evo sutra nam opet dolaze kralj i kraljica :P
Mene vec ufatio neki strah :lol: Ja dolazim samo ako Sikirica povede seku :mrgreen:

@Becki Kongres

Zajedno cemo ja i Ti odradjivati djevojke :mrgreen:

Kao sto frutek kaze edukovat cemo Sikiricu :mrgreen:
A C A B !

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 16 avg 2010, 10:34

Ja dolazim na cimburijadu,da skocim u Bosnu da vidite bosanskog Phelpsa :mrgreen:
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 16 avg 2010, 11:09

Hairlija je napisao/la:Ja dolazim na cimburijadu,da skocim u Bosnu da vidite bosanskog Phelpsa :mrgreen:
U Posjetu Ahmi :mrgreen: :mrgreen:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 16 avg 2010, 11:14

Hairlija je napisao/la:Ja dolazim na cimburijadu,da skocim u Bosnu da vidite bosanskog Phelpsa :mrgreen:
hahah,ima jos do cimburijade,tako da imas dovoljno vremena da se pripremis,ocekujem te medju prva 3 :D

Imal ista od ovog derneka :lol:
A C A B !

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 16 avg 2010, 11:26

Dajte postavite Hairliju za predsjednika "udruzenja derasha".... :D
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 apr 2011, 13:57

Ima li sta od ovog ? :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 19 apr 2011, 15:38

harry_90 je napisao/la:Ima li sta od ovog ? :D
Ma kakvi,ko se sa nama druzi policija mu oko kuce kruzi. :mrgreen:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Kvota_1.10
Kontakt:

Post Postao/la Kvota_1.10 » 19 apr 2011, 15:45

Udruzenje derasha.... :D

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 19 apr 2011, 15:48

harry_90 je napisao/la:Ima li sta od ovog ? :D
Možemo na jalu il gdje AfterParty za 1. maj tj. 2-3 maj gdje sjest okrenut kak´u životinjicu na ražnju :lol:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 apr 2011, 15:52

Dobro si me napomenuo,ja zaboravio na 1 maj,moram se negdje uvalit :lol: od druzenja forumasa nema nista jbg.. a tamam mislio kupit janje da sjedimo ,al nece niko..

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 19 apr 2011, 15:52

svi na "smrdljivu" Jalu :lol: :lol:
A C A B !

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 19 apr 2011, 16:02

harry_90 je napisao/la:Dobro si me napomenuo,ja zaboravio na 1 maj,moram se negdje uvalit :lol: od druzenja forumasa nema nista jbg.. a tamam mislio kupit janje da sjedimo ,al nece niko..
Ti i Emir po pola mesa, ja cu gajbu Tuzlaka i idemo kod Emira u nicuZe

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 apr 2011, 16:04

Frutek je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Dobro si me napomenuo,ja zaboravio na 1 maj,moram se negdje uvalit :lol: od druzenja forumasa nema nista jbg.. a tamam mislio kupit janje da sjedimo ,al nece niko..
Da nece biti malo gajba ? :D vidi sa emirom hoce li nas primit,a ne dodjemo,uzme nam pive i meso i zatvori vrata.

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 19 apr 2011, 16:06

ja vas primam,sto se mene tice 1. maj kod mene :lol: Al jaro bez janjeta i 3-4 gajbe nista
A C A B !

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 19 apr 2011, 16:08

Emir_ZENICA je napisao/la:ja vas primam,sto se mene tice 1. maj kod mene :lol: Al jaro bez janjeta i 3-4 gajbe nista
Jel' ti u blizini Mital,pa sta treba da ljudima syebes domacu janjetinu :lol:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 19 apr 2011, 16:11

harry_90 je napisao/la:
Frutek je napisao/la:
Da nece biti malo gajba ? :D vidi sa emirom hoce li nas primit,a ne dodjemo,uzme nam pive i meso i zatvori vrata.
Evo javlja se Hairlija i on ce gajbu, al moraju bit zidarke ;)

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 apr 2011, 16:15

Hairlija nema da bi shebo,pa dosao bez gajbe piva,inace bice ti zabranjen ulaz,i piva mora biti kvalitet,a ne neki fuseraj od sarajevskog piva :D

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 19 apr 2011, 16:17

Ja sam spreman

slika

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.