MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2011, 04:36

koji su ovo Cubsi idioti u pm :(... nema vecih idiota od njih kako oni gube utakmice i sve bulpen i pickeri...prvo zna se d asu izgubili dva startna pichera na par sedmica, ali ovo sto im se desava uzas.

Juce vode 4:0 do pred sam kraj i izgubise , danas vode 4:0 do 6 ininga i posao Garza baciti na prvu bazu da izbaci jednog i lopta ode u pm i ljudi otrce 3 rana i poslije jos jedan ... mi ponovo povedemo u 8 iningu imali smo pune baze i 1 out medjutim mi uzmemo samo 1 run... na kraju ljudi nas dobise 7:5 u zadnjem iningu uzas stvarno uzas... ovo citavu sezonu ovako gube utakmice .
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hrvatska
Kontakt:

Post Postao/la Hrvatska » 18 maj 2011, 19:09

Jučerašnje utakmice:

SAD: MLB
00:40 Kraj Tampa Bay Rays 2 0 0 1 0 0 0 0 0 1
New York Yankees 6 0 0 0 1 0 1 2 0 2
01:05 Odgođeno Detroit Tigers -
Toronto Blue Jays -
01:10 Odgođeno Boston Red Sox -
Baltimore Orioles -
01:10 Kraj Cincinnati Reds 7 0 0 0 3 0 0 0 4 X
Chicago Cubs 5 3 0 0 0 0 0 1 1 0
01:10 Odgođeno New York Mets -
Florida Marlins -
02:10 Kraj Chicago White Sox 4 0 0 0 0 3 0 0 1 X
Texas Rangers 3 1 1 0 1 0 0 0 0 0
02:10 Kraj Kansas City Royals 3 0 1 0 0 0 1 0 0 1
Cleveland Indians 7 3 0 0 1 2 0 1 0 0
02:15 Kraj St.Louis Cardinals 2 0 0 0 1 0 0 0 0 1
Philadelphia Phillies 1 0 0 0 0 0 0 0 1 0
03:40 Kraj Arizona Diamondbacks 6 1 0 0 1 0 2 2 0 X
San Diego Padres 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0
04:05 Kraj Oakland Athletics 14 0 3 4 1 0 6 0 0 X
Los Angeles Angels 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
04:10 Kraj Los Angeles Dodgers 3 2 0 0 0 0 0 0 1 X
Milwaukee Brewers 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
04:10 Kraj Seattle Mariners 1 0 0 0 0 1 0 0 0 0
Minnesota Twins 2 2 0 0 0 0 0 0 0 0
Philadelphia Eagles
Chicago Bulls
Philadelphia 76ers
Philadelphia Flyers
New York Yankees

The Best American Clubs!!!!

Forever!!!!

NBA menager
Kontakt:

Post Postao/la NBA menager » 24 maj 2011, 19:43

Kako to da nitko ovdje ne piše o ovom odličnom sportu i na NFL forumu :o

Neki rezultati od jučer odigranih utakmica

Yankeesi su izgubili od Toronta 3-7,Boston od Clevelanda 2-3...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 maj 2011, 09:40

na NFL se pise itekako, ali sezona nije jo pocela, a nisu ni pripreme polako care...Bejzbol slabo ko prati ebiga...ja ga pratim ali su mi se Cubsi poceli gadit iz vise razloga...dobijaju najbolje, a evo Pittsburg ih handdri 3 godine za redom ljude ne mozemo dobit, a najlosija su ekipa...ukleti su nam pravo...puno povreda kod Cubsa ,sve pitcheri 3 startna pitchera su povredjena,evo sad se i Garza povredio 15 day DL samo Zambrano i Dempster starteri od mogucih 5...njeli neko gledao utkamicu Bostona i Cubsa?...kako Byrda covjek u oko udari loptom,kada je pitchio :(...mislio sam d aje osto bez oka, ali eto izaso je iz bolnice i bice jedno 2 sedmice na odmoru...kako sam rekao puno povreda kod Cubsa i tesko ce ovako upjeti ovu sezonu peh ih prati barem do sada
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 maj 2011, 15:23

@Salty kada vec pratis ajde koju rec o Bostonu,posto ja nisam sigurno 2-3 sedmice pogledao neki mec.Ali pred pocetak sezone Boston je apostrofiran od stranse strucnjaka kao jedan od favorita za osvajanje naslova,ipak dosta lose su usli u sezonu i nije im neki ekstra skor za sada,takodje ako moze i koja rec o NY Metsima posto njih jos nisam gledao ove sezone a zanimljiva su ekipa-
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 maj 2011, 06:12

pa popravili su se sad i Gonzalez im igra odlicnu sezonu i trneutno je prvi igrac MLB... udara covjek nevjerovatno...Boston ima sobre pichere i vjerujem da mogu oni puno,ali teska im je divizija...i ako su imali los star, danas ti je Boston prvi u AL East i imaju cini mi se jednu utkamicu prodnost u odnosu na Yankeese ...dobili su cini mi se 8 od zadnjih 10...kako sam vec rekao AL East je ove godine kao i prosle preteska... pored standardno dobrih Bostona,Yankeesa i Tampa Buy, cak i Toronto nisu puno udaljeni od Bostona... samo su 3 utakmice iza sto nije naravno nedostizno u bejzbolu...naravno Tampa Buy je ponovo pocela igrati dobro, tako da ce ovdje biti pravo zeznuto do samog kraja
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

plavac u srcu
Kontakt:

Post Postao/la plavac u srcu » 01 jun 2011, 17:05

evo nekih rezultata od jučer:

Boston je izgubio protiv Chicago Whitea 7-10
Tamba Bay je pobjedila protiv Texasa 5-4
Metsi su izgubili protiv Pittsburga 1-5...............

Danas se već neki mečevi igraju u sedam sati po našem vremenu što je odlično 8-)
Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija!!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 jun 2011, 04:01

Koja katastrofa sa povredama u Cubsima pola tima vans troja nevjerovatno.

Baker 2nd base,Byrd Centar field,,Soriano out field ,Aramis Ramirez 3th base.... ovo je okosnica ekipe iz prve startne postave sve do jednog su bili ili su all star igraci i oni su van stroja svi povredjeni evo vec neko vrijeme i nec eih biti sigurno jos po mjesecc dana

Dodamo li tu 3 startna pitchera Wellsh,Ceshnner,Matt Garza kojis u van stroja pa stvarno ne znam kako igraju uopste ovu sezonu...nemat tri startera i krpiti se to je zaista katastrofa... sad zamisli PhILU ili NEw York p bez svoje trojice pithera , ja vjerujem da bi bili katastrofa.

Naravno treba dodati da jos tu nema ni Red Johnsona CF kojib i mogao donekle zamjeniti Byrda na njegovoj poziciji, pa pitchera Shittera i td

uzasna sezona, koja je uzrokovana najvise ovim povredama ,a ako pogledas sve ove igrace jasno ti je da danas igraju bez skoro pa svoje citave startne ekipe
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 jun 2011, 16:38

plavac u srcu je napisao/la:evo nekih rezultata od jučer:

Danas se već neki mečevi igraju u sedam sati po našem vremenu što je odlično 8-)
Vidim da pratiš baseball, za koga navijaš?
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

plavac u srcu
Kontakt:

Post Postao/la plavac u srcu » 02 jun 2011, 18:12

Ted Mosby je napisao/la:
plavac u srcu je napisao/la:evo nekih rezultata od jučer:

Vidim da pratiš baseball, za koga navijaš?
Za Yankeese naravno za koga bi drugog 8-)
Dinamo i Hrvatska nogometna reprezentacija!!!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 02 jun 2011, 20:19

I ja sam za njih
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 jun 2011, 01:02

ekipa vam je bezveze i to vam je klasicni Real Madrid koji ulaze, a uvjek ostje kratkih rukava :)...evo zadnjih nekoliko godina nista slabo i ako su uzeli preprosle godine , ali opet je to slabo koliko ulazi
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 03 jun 2011, 08:42

SaltCityAttack je napisao/la:ekipa vam je bezveze i to vam je klasicni Real Madrid koji ulaze, a uvjek ostje kratkih rukava :)...evo zadnjih nekoliko godina nista slabo i ako su uzeli preprosle godine , ali opet je to slabo koliko ulazi
Ove godine su dobro krenuli, u zadnjih nekoliko utakmica imaju pozitivan niz
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 05 jun 2011, 00:19

Hayden Walton, 13-godišnji dječak umro je nakon što ga je u prsa pogodila bejzbolska loptica tijekom jedne ligaške utakmice.

Hayden je pokušavao udariti lopticu, no promašio ju je i ona ga je pogodila u prsa. Potrčao je korak-dva prema bazi i kolabirao. Preminuo je u bolnici sljedeće jutro...

Liječnici su ustvrdili da mu se dogodilo rijetko stanje srca poznato kao commotio cordis. Kada osoba bude udarena u prsa, srce jednostavno prestane raditi.

- Veće su šanse da vas pogodi munja, nego da doživite commotio cordis. No, nažalost, upravo se to dogodilo Haydenu - istaknuli su ožalošćeni članovi njegova bejzbolskog kluba.
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 18 jun 2011, 16:15

Pogledao sam jedno 2 tekme i moram reči da sam se razočarao, živa dosada, spikeri na pola mrtvi, pola publike napustilo stadion 2 ili 3 ininga prije kraja, od onih koji su ostali neki zadrijemali :shock: .
YNWA!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 jun 2011, 19:44

cini ti se ba i zavisno koje ekipe gledas... pa evo ko imas sansu da upalis tv i da gledas dana sutakmicu izmedju Cubsa i Yankeesa i vidjet ces pun stadion, party na stadionu dobre koke i prepostavljam da ce biti i dobra utakmica... juce je bila jako dobra tekma neizvjesna i Cubsi su dobili 3:1....Cubsi inace i igrjau samo dobro protiv boljih protivnika dok protiv losih su katastrofa sa ovim povredjenim timom...uglavnom igraju dvije ekipe koje imaju vjerovatno najvise navijaca u USA.. ustvari nije vjerovatno vec to je sigurno i zato da njih nije dosadno gledati...tako sam i ja mislio dok nisam dosao vamo i poceo pratiti Cubse :)..Chicago Soxe ne gledam jer njih je dosadno gledati i ako su zadnjih nekoliko sezona bolja ekipa od Cubsa... uvjek je poluprazno komentator dosadan, a sve penzijoneri na stadionu ebiga
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jun 2011, 13:59

Philliesi zasad dominiraju. :D Imaju sigurno najjaču startnu rotaciju u ligi i uz Red Soxe i Yankeese su glavni kandidati za naslov ove godine.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 20 jun 2011, 00:02

Volio bih da Yankeese ove sezone osvoje iako je Philadelphia izuzetno jaka a ni Boston nije za odbacit. Ali dosta je više naslova u Boston, osvojili su oni hokej za ovu godinu

Pitao bih Saltya kad je u Chicagu npr, u isto vrijeme, tj. isti dan hokej i košarka ili baseball na što se više obraća pažnja jer dosta sam puta primjetio da su u istm gradu 2 događaja istodobno
Only ONE UNITED
Podrška Jackyu

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 jun 2011, 04:18

pa vidi nesto Chicago ti je Bears town :)...inace da Bullsi igraju u nedelju ili ponedeljak u 7:00 navecer , a da Bearsi igraju Sunday ili Monday night football vjeruj mi da bi manjina gledala utkamicu Bullsa, Hawksa,Cubsa, a da ne govorim jos Soxa..Bullsi imaju istina mozd ai najvjernije navijace u NBA s obzirom kakav je menagment i koliko godina su upropastili trade i draft pick i dalje su bili jedna od najposjecenih dvorana ubjedljivo, a zadnje evo 3-4 godine su ubjedljivo ispred svih... ali bez obzira na to sve i Jordana,Pippena i td, ipak Chicago jos uvjek je Bears town...ja prije svega pratim sve sportove i recimo ako cemo objektivno ja uzivam gledajuci kosarku, ali kad igraju Bearsi vjeruj mi da na Bullse prebacujem samo da vidim rezultat...to je vjerovatno zato sto je grad takav i navika jer je kako sam vec rekao Chicago Bears town..mozda je to zato sto fudbal ima samo 16 utakmica, a kosarka i Hockey po 82 i u fudbalu jedan neplaniran poraz te gura iz playoffa, dok u kosarci svaki poraz mozes ispraviti negdje drugo...Hawksi su osvojili kup i vjeruj mi da je bila parada jedna od najvecih kojoj su jedni navijaci napravili za proslavu osvajanja titule .. bilo je cak 2 miliona navijaca na ulicama...zamisli sad koliko bi bilo da Bearsi osvoje ili Bullsi uhhhhhhh :).
Cubsi su takodjer veoma popularni jer imaju najstari stadion u ligi i na najboljem mjestu i zato ga i nece da mjenjaju...imaju vjerne navijace koji trpe poraze i idu na utkamice redovno i uvjek je stadion pun preko 40.000 gledalaca..ako gledas i pratis pogledaj nekad utakmice Cubsa na gostovanju i vidjet ces da su jedini us Yankeese gdje na gostovanjima imaju vise svojih navijaca :)..u LA kad odes skoro pa vise od pola Cubsovih navijaca, Detroit,Milwaukee ....neku noc sam se iznenadio protiv Bostona u bostonu Cubsi su igrali po prvi put nakon cini mi se preko 40 godina i tamo u Bostonu veliki broj Cubs navijaca :)....ponekad navijaci Cubsa ovdje zezaju navijace Soxa kako su navijaci samo kad im ekipa igra dobro, dok ovim bude krivo pa navijace Cubsa nazivaju bejzbol neznalicama, jer tvrde da oni ne znaju nista o bejzbolu, jer nije ih briga kad im ekipa gubi i idu na utakmice samo da bi cugali i provodili se :)...iskreno takav je osjecaj zaista kad Cubsi igraju kuci, jer bude super ugodjaj na
Wrigley Fieldu i nikad nije dosadno i ako za neke bejzbol je dosadan sport, ali na utakmici Cubsa bi promjenili misljenje uvjeren sam u to... i ja sam isto takodjer i ako sam ranije smatrao ovaj sport kao nesto najgluplje sto postoji :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 20 jun 2011, 07:42

Hvala kolegi forumašu SaltCityAttack na obsežnim odgovorima. Jedna od tekmi koju sam ja gledao bila je Yankees vs Red Sox, čovjek pomisli kad je ovakva dosada na ovakvoj tekmi kako je tek kad igraju neke manje poznate ekipe. Pogledat ću još koju tekmu, možda i promijenim mišljenje. ;)
YNWA!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.