Stanje fudbala u Ex-Yu drzavama

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Galion
Kontakt:

Re: Stanje fudbala u Ex-Yu drzavama

Post Postao/la Galion » 24 jul 2010, 22:49

NukeR je napisao/la:
Barca u srcu je napisao/la:
NukeR je napisao/la:Opet osvrt na kvalitet lige, to se i danas videlo...

Hrvati: 2 predstavnika u Evropi
Bosanci: 1 predstavnik u Evropi
Srbija: 4 predstavnika u Evropi
Partizan igrao s a armenskim predstavnikom, spartak sa luksemburškim, a OFK je igrao sa Bjerloruskim, Zvezda nije ni igrala nikako, dakle imali su sreće u žrijebu.
Sta lupas bre ti? Stalno kad prodjemo negde mi imam srece a vi nemate, pa Vojvodina je pre 2 godine igrala sa Hapoelom i u Novom Sadu je bilo 0:0 tamo 3:0 za Hapoel, dakle Vojvodina je bolja nego Zeljeznicar koji je sampion vase lige...

Manite se vise tog sranja, stalno mi imamo srece a vi nikad jel?
Vojvodina igrala sa Austrijom 1:1 i 2:4, a Široki 2:2 i 0:1, onda je po tom i Široki bolji od Vojvodine :D

Babilon
Kontakt:

Post Postao/la Babilon » 25 jul 2010, 21:53

SKANDAL: Nijemci optužuju: Dinamo i Hajduk dogovorili rezultat finala Kupa, HNS skrivao dokaze!

U cijelu priču ponovno je upleten kontraverzni poduzetnik iz Berlina Ante Šapina koji je na azijskim kladionica na spomenutu utakmicu navodno uplatio 1.4 milijuna eura.

Njemačka policija pozvala je na razgovor Zorana Mamića zbog namještanja prve utakmice finala Kupa koju je Dinamo dobio 3-0. Radio se o utakmici koja je odigrana 13. svibnja 2009. godine. Nijemci smunjaju da je ta utakmica bila nemještena.

Navodno je o svemu ovom bio obaviješten i Hrvatski nogometni savez, ali su oni dosad skrivali dokaze. U cijelu priču ponovno je ulpeten Ante Šapina koji je na azijskim kladionica na spomenutu utakmicu navodno upaltio 1.4 milijuna eura.
HSK Zrinjski Mostar

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jul 2010, 13:03

Lepo kada i Grobar stavlja nase vesti,to cenim i postujem. ;)
Danas se eto i zvanicno otvara shop u Banjaluci u kojem ce se pored redovnog navijackog asortimana moci uclaniti u klub zvezdasa kao i kupiti sezonske karte koje su i vise nego povoljne.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 26 jul 2010, 14:18

Pokazao mi drug pa eto, bio sam u tom trenutku ovde i podelio sa vama :)

Inace, odakle si ti Devil?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jul 2010, 14:27

NukeR je napisao/la:Pokazao mi drug pa eto, bio sam u tom trenutku ovde i podelio sa vama :)

Inace, odakle si ti Devil?
Iz Bg,ali sam trenutno u Sarajevu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 26 jul 2010, 15:21

NukeR je napisao/la:
Barca u srcu je napisao/la:

Partizan igrao s a armenskim predstavnikom, spartak sa luksemburškim, a OFK je igrao sa Bjerloruskim, Zvezda nije ni igrala nikako, dakle imali su sreće u žrijebu.
Sta lupas bre ti? Stalno kad prodjemo negde mi imam srece a vi nemate, pa Vojvodina je pre 2 godine igrala sa Hapoelom i u Novom Sadu je bilo 0:0 tamo 3:0 za Hapoel, dakle Vojvodina je bolja nego Zeljeznicar koji je sampion vase lige...

Manite se vise tog sranja, stalno mi imamo srece a vi nikad jel?
zar nisu lagani protivnici a i klubovi koji su prosli su to uradili vrlo tesko sto se vidi po rezultatima osim u slucaju partizana ;)
Nije regionalna liga toliko potrebna koliko bi nam koristilo donosenje zakona o privatizaciji klubova i da nam se uredi fudbalski savez, tako bi se mogli konacno oporaviti svi klubovi koji hoce da posteno rade i koji su spremni na to te bi imali veoma jake klubove (i to domace) a ne da cekamo regionalnu ligu kao da ce se nakon nje sve srediti. Pa cak se moze reci uz postovanje ostalim ekipama iz regiona da imamo vjerovatno 10-ak klubova koji bi u slucaju pravilnog razvijanja cinili ubjedljivo najjacu ligu..
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 27 jul 2010, 23:24

Stize Mrdja u Partizan!!!!!!!!!!!! E sad ako ne udjemo u Ligu Sampiona necemo nikad!

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 29 jul 2010, 01:06

Znači da nećete nikad ući.

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 29 jul 2010, 13:20

Barca u srcu je napisao/la:Znači da nećete nikad ući.
O cemu ti? Jesi gledao mozda sinoc utakmicu?

Igrali smo bez Kizita na levom beku, bez velikog pojacanja Smiljanica na poziciji zadnjeg veznog i ako dodje Mrdja bice to strasan tim! Iliev se vec pokazao kao dobro resenje, samo dok udje u formu...

Barca u srcu
Kontakt:

Post Postao/la Barca u srcu » 29 jul 2010, 20:42

Možete sanjati.

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 31 jul 2010, 13:51

SRBIJA (70%)
PARTIZAN - Pjunik 3:1, 1:0
PARTIZAN - Helsinki 3:0
OFK BEOGRAD - Torpedo 2:2, 1:0
SPARTAK - Diferdanž 3:3, 2:0
C. ZVEZDA - Slovan 1:2
SPARTAK - Dnjepr 2:1
OFK BEOGRAD - Galatasaraj 2:2

BiH (51,3%)
ŽELjEZNIČAR - Hapoel 0:1, 0:5
ŠIROKI - Olimpija 3:0, 2:0
ZRINjSKI - Tobol 2:1, 2:1
BORAC - Lozana 0:1, 1:1
ŠIROKI - Austrija 2:2, 0:1
ZRINjSKI - Tre Pene 4:1, 9:2
ZRINjSKI - Odenze 3:5

CRNA GORA (42,4%)
RUDAR (P) - Liteks 0:1, 0:4
MOGREN - Santa Koloma 3:0, 2:0
ZETA - Dačija 1:1, 0:0
MOGREN - Makabi 0:2, 2:1
BUDUĆNOST - Baku 3:0, 1:2
BUDUĆNOST - Brondbi 1:2

MAKEDONIJA (41,7%)
RENOVA - Omonija 0:2, 0:3
RABOTNIČKI - Lusitanos 5:0, 6:0
METALURG - Karabag 1:1, 1:4
TETEKS - Ventspils 0:0, 3:1
RABOTNIČKI - Mika 1:0, 0:0
RABOTNIČKI - Liverpul 0:2
TETEKS - Elfsborg 0:5

SLOVENIJA (40,7%)
KOPER - Dinamo (Z) 1:5, 3:0
OLIMPIJA - Široki 0:2, 0:3
GORICA - Randers 0:3, 1:1
MARIBOR - Videoton 1:1, 2:0
MARIBOR - Hibernijan 3:0

HRVATSKA (40,0%)
DINAMO (Z) - Koper 5:1, 0:3
DINAMO (Z) - Šerif 1:1
ŠIBENIK - Slijema 0:0, 3:0
ŠIBENIK - Anortozis 2:0, 0:3
CIBALIJA - Kliftonvil 0:1, 0:0
HAJDUK - Dinamo (B) 1:3

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 01 avg 2010, 18:30

Vojvodina - sad ili nikad

slika

Prošlo je dobrih 45 godina od kada je prvi put u istoriji najstarijeg superligaša titula šampiona došla u Novi Sad. Uspeh koji su momci te davne 1965/66 sezone postigli dugi niz godina posle toga bio je samo san onima kojima je Vojvodina na srcu. Ilija Pantelić, braća Aleksić, Lambi i ostali su te godine postavili domaći zadatak za buduće asove "lala".

Ipak, da ne bude sve ružičasto pobrinuli su se kasniji prvotimci i rukovodioci "stare dame" srpskog fudbala. Usledile su dosta teške godine, odnosno decenije, da bi tek 1989. godine dolaskom Ljupka Petrovića na čelo struke i ubacivanjem u "vatru" svoje dece klub uspeo da se popne na pijedestal. Da uprava kluba nije naučila ništa tada iz prethodnih godina, pokazala je prodajom upravo te dece. Siniša Mihajlović, Ljubomir Vorkapić, Miroslav Tanjga, Slaviša Jokanović, Budimir Vujačić obreli su se u Partizanu, odnosno Crvenoj zvezdi, a san o novoj tituli ostao je do sada - nedosanjan.

slika

Ipak, jedan čovek je rešio da sve to promeni. Dolaskom Ratka Butorovića u klub 19. maja 2005. godine počeo je da se menja sistem tima sa stadiona "Karađorđe". Pravim potezima i pojačanjima Bata je uspeo da za kratko vreme unese pobednički mentalitet u Novi Sad, odnosno njegov ponos FK Vojvodinu. Donoseći u klub preko potrebni novac, ne odnoseći veće vreće od onih što je doneo, Butorović je brzo promenio politiku poslovanja Voše. Praveći veće transfere nego Crvena zvezda i Partizan, odvodeći igrače o kojima su oni maštali (Stoika, Vulićević, Ađuru, Merbašvili, Jao, Bilbija), zadržavajući one za kojima su klubovi iz Beograda "balili" (Stepanov, Tadić, Aleksić, Brkić), Bata je prerastao u idola svakoga ko voli Vojvodinu.

Principijelnost i privrženost klubu pokazao je kada je pre nekoliko sezona Zvezda želela i obasipala silnim ponudama dvojicu najboljih igrača koje su "lale" imale u toj sezoni, Kačara i Despotovića. Bata je tada rekao da više nijedan igrač koji ima ugovor sa Vošom neće otići u redove beogradskih velikana, jer ne želi da sebi i Vojvodini čini "medveđe usluge". Ta privrženost umalo ga nije koštala i zatvora. Iskonstruisana afera u kojoj se našao, da bi posle mesec dana bio oslobođen optužbi, duboko je pogodila "alfu i omegu" Vojvodine. Butorović je napustio "lale" da bi posle godinu dana gledanja kako klub, u koji je uneo sebe i novac, posrće sve više, odlučio da se vrati i spasi ono što su njegovi naslednici učinili za kratak vremenski period.

Vojvodina je ponovo imala dobro zaleđe za svoj san o tituli posle 11 godina. Treneri, koji nisu bili dorasli postavljenom zadatku, odlazili su izazivajući gnev svih onih koji su verovali u san. Prelazni rok u prošloj godini odrađen je onako kako se samo poželeti moglo. Dovedeni su internacionalci koji su dobar deo svoje karijere proveli u redovima najjačih ekipa Evrope, igrači koje su želeli Partizan i Crvena zvezda, međutim, do rezultata nije došlo. Opravdanja zaista nema, osim upiranja prsta u ljude koji su ih nestručno vodili i koji su olako shvatali svoj zadatak i cilj koji im je nametnut. Ipak, to nije pokolebalo prvog čoveka kluba da odustane. Uspeo je i ove godine da u klub dovede Branu Ilića, Jao Antvija, Abubakar Oumarua, Milovana Milovića i neke od argentinskih fudbalera, ne bi li uneli onu potrebnu dozu adrenalina u borbi za titulu. Ponovo su za neke od ovih fudbalera bili zainteresovani crno i crveno beli, ali Bata ne želi da njegova ekipa bude tek puki mediokritet koji bitiše u Superligi.

Za trenera kluba je postavljen prošle godine najbolji stručnjak domaće lige, Zoran Milinković, i čini se da je dobar osnov da se san konačno pretoči u javu. Ako predsednik uspe u nameri da dovede, odnosno vrati u klub Ranka Despotovića, dolazimo do toga da je ovo sudnji čas da Vojvodina ponese naslov najboljeg kluba u Srbiji posle sušnih i turbulentnih godina.

Mnogi će reći da je lalinski mentalitet glavni problem. Da momci, koji u Novom Sadu igraju kao lavovi, kako prođu Bešku postaju "umiljati mačići" koje svako može da "mazi" i kad se završi 90 minuta odbaci daleko od sebe. Upravo zbog toga sada su dovedeni stranci, da nadjačaju tu dozu umiljatosti i da svojom borbom ponesu i mlade momke iz "srpske Atine" tamo gde kvalitetom koji poseduju mogu da budu. A, Butorović će se pobrinuti da oni, za razliku od mnogih, ne brinu da li će dobiti plate i premije na vreme i da li će imati da jedu.

slika

Oni sada imaju sve, imaju reprezentativca na golu, odbranu predvođenu jednim od najboljih fudbalera Superlige tokom dugog niza godina - Milovićem, sredinu terenu na kojoj bi pozavideli možda klubovi i van granica naše zemlje, napad koji će biti spoj sjajnih tehničara, brzinski superiornih igrača i, uz dovođenje jednog "razbijača", ova Vojvodina ima sve što je potrebno da konačno trofej šampiona Srbije ponese u Novi Sad. Da li će tako biti, odlučiće igrači na terenu, a nama ostaje samo da vidimo tu novu Vojvodinu na delu.

****.rs

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 03 avg 2010, 03:22

Srce kuca i crveno i crno

Dragan Mrđa, mada nije prešao u Partizan, podsetio na igrače koji su igrali za oba večita rivala u najznačanijim sportovima, ispisujući sjajne karijere

slika

DRAGAN Mrđa neće biti novi fudbaler Partizana. Mada se dugo vodila borba, Vojvodina u jedan mah bila maltene popustila, šta god čelnici klubova govorili, srpski reprezentativac je otišao u Francusku. I time je propustio priliku da postane drugi fudbaler u istoriji ove zemlje koji je nosio dres tri naša najveća kluba: prvo Crvene zvezde, potom Vojvodine i na kraju Partizana. Jedino je pre njega to učinio, mada ne i istim redom, Dejan Joksimović.

Interesantno je da su u poslednja dva leta crno-beli krenuli sa idejom da dovode igrače koji su im interesantni, bez obzira na to čije su boje nosili u prošlosti. To nije bio baš tako čest slučaj ranije. Osim Mrđe, Partizan je kontaktirao ovog leta i sa Segundom Kastiljom, a prošlog, dobro je poznato, pravo iz Zvezde na drugu stranu Topčiderskog brda, doduše kao slobodan igrač, stigao je Kleo.

I nije mu smetalo da na prvom derbiju zatrese mrežu crveno-belih. Posle toga su krenule priče kako stranci ne doživljavaju isto rivalstvo između "večitih" kao domaći igrači, te da je njima "dozvoljeno" da tako lako promene dresove, ali događaji iz prošlosti, kao i slučaj sa Mrđom, pokazali su da to nije baš tako redak, mada ni čest, slučaj.

Niti to što je Kleo stranac znači da je sve prošlo bez ikakvih problema. Pretnje na Internetu bile su dovoljne da se strasti uzburkaju, ali na sreću, na tome je ostalo.
- Nije bilo prijatno u početku, međutim, stvarnih problema nisam imao. Dosta je vremena prošlo, posle gola na derbiju mislim da je ta priča arhivirana za sva vremena - kaže Kleo.

Jovan Jezerkić je bio prvi fudbaler koji je u dresu oba kluba postizao golove na derbiju. Na prvom okršaju Partizana i Zvezde čak tri puta je pogodio mrežu crno-belih, a u narednim godinama, kada je promenio stranu Topčiderskog brda, matirao je i crveno-bele.

Dva verovatno najzvučnija prelaska bila su kada je Velibor Vasović jedne sezone zaigrao za Zvezdu, pa se vratio u Partizan, a "bomba" je bila i krajem osamdesetih godina prošlog veka kada je Milko Đurovski obukao dres "parnog valjka". Niko nije verovao da će ljubimac "severa" te 1986. godine da pređe u Humsku, pogotovo ne tadašnji direktor Dragan Džajić. Milkova tvrdoglavost i Džajin kapric iznedrili su senzaciju koja je podelila tadašnju Jugoslaviju.
- Uprava Zvezde nije ozbiljno shvatala moje poruku da ću otići u Partizan. Iz čistog inata što jedino meni za pet godina ugovora nisu dodelili stan, a njega su dobijali svi koji su dolazili na "Marakanu" prešao sam u Humsku. Kad sam potpisao postao sam svestan šta sam uradio - govorio je o tom vremenu Milko.

Tih godina Milko je bio fudbaler i boem i nekako mu je pristajalo da napravi transfer decenije koji je s jedne strane Brda izazvao šok, nevericu i mržnju, a sa druge podozrivu radost.
- "Grobari" su me više poštovali nego što su me voleli, dok mi "delije" nisu oprostile što sam prešao u Humsku, ali su me u duši iskreno volele. Ja sam voleo i poštovao i jedan i drugi dres, dobro sam se zabavljao, igrao rasterećeno i osvajao trofeje - ističe Đurovski.

Interesantna je, recimo, "legenda" da je Perica Ognjenović bio u juniorima Partizana, ali kada je "uhvaćen" kako se na večitom derbiju raduje pogotku Zvezde, nije više bio poželjan kod crno-belih. Nije mu to teško palo, sve im je "naplatio" kada je stasao za prvi tim.

KOŠARKA

Kada je košarka u pitanju, može se slobodno reći da je Crvena zvezda postala skoro filijala Partizana. I to je u nekoliko slučajeva igrač direktno prešao u crno-bele boje. Dejan Tomašević, Ljubomir Vidačić, pa Miloš Vujanić, Luka Bogdanović, Lorens Roberts, a "posredno" i Đuro Ostojić, Aleksandar Gilić, Goran Ćakić, Čedomir Vitkovac, Slavko Vraneš. Ako je suditi po tome kakve su karijere, većina od njih, napravili posle toga, ne verujemo da bi ijedan rekao da je pogrešio.

Pre dve godine neprijatne scene pred nekada svojim navijačima je imao Miloš Vujanić, kada je u dresu Dinama iz Moskve igrao u "Pioniru" protiv Zvezde u ULEB kupu.
- Pljuvanje "delija" me više ne dotiče. Gore je bilo kada sam prešao u Partizan, odigrao sam oko 15 derbija, tako da sam navikao i oguglao na sve to - rekao je Vujanić.

I bivši trener Partizana Duško Vujošević je imao "prebeg", pre dvadesetak godina, kada se našao na klupi Crvene zvezde. A, nije krio prošle sezone da ne može da prežali što je Nemanja Bjelica olako pušten da iz omladinskih kategorija crno-belih lagano ode na Mali Kalemegdan i tamo i pored slabijeg tima crveno-belih, dođe do dresa reprezentacije. Pored njega, prelet je napravio i Bojan Bakić, a ranije i Mirko Kovač, Marko Lekić...

Kao što je one 1998. godine nastala i možda se malo još zadržala tenzija oko Vlada Divca, još više žuči je proliveno oko Milana Gurovića. Popularni "Čiča" je zaigrao 2004. godine u Partizanu, gde se nije dugo zadržao, ali je za kratko vreme postao ljubimac "grobara", koji su mu na meču sa zagrebačkom Cibonom posvetili celu koreografiju. Međutim, zbog slabe forme malo posle toga je dobio otkaz.

Godinu dana kasnije Gurović je obukao dres Crvene zvezde i pokrenuo lavinu, doprineo joj malo i svojim bombastičnim izjavama, da bi se sve završilo neverovatnim salvama uvreda od strane "grobara", pretećim grafitima na ulazu zgrade i onda suzama košarkaša pred "delijama" posle poslednje izgubljene titule pred odlazak.

Ako smo pričali o čudnim propustima uprava i preokretima u fudbalu, onda pored Nemanje Bjelica i kiksa Partizana, valja naglasiti da je legendarni Aleksandar Đorđević kao dečak proglašen u Zvezdi netalentovanim. Neko je morao posle toga da pocepa diplomu trenera.

VATERPOLO

Crvena zvezda u vaterpolu je svetlosnim godinama iza Partizana, ali u godinama kada je osvojila jedine dve titule prvaka države, napravila je "tim snova" u kojem su igrale sve same vedete ove igre. Tada još mladi Vladimir Vujasinović, današnji kapiten crno-belih i doskoro najbolji igrač sveta, nosio je kapicu crveno-belih, dok je najbolji igrač bio legendarni Igor Milanović, sada trener "parnog valjka".

Vedeta Crvene zvezde bio je i Jugoslav Vasović, koji je pokušavao u dva navrata sa Partizanom prethodnih godina da se popne na krov Evrope. Ipak, još jedno od najsvetlijih imena u istoriji srpskog vaterpola, Aleksandar Šapić, imao je put od Zvezde do Partizana i nazad. Iz inata!
- Naš bazen je, iz tehničkih razloga, zatvoren, a cela Zvezdina vaterpolo škola je raspuštena. Ostao je samo prvi tim koji je trenirao i igrao na Tašmajdanu. Tada sam otišao u Partizan kao pionir, a za godinu dana sam prošao kroz sve kategorije i stigao do prvog tima u četrnaestoj godini! Trener je bio Nenad Manojlović. Osvojio smo tada svoj prvi trofej, Kup Jugoslavije u meču protiv Jadrana iz Herceg Novog. Ali, posle toga sam se vratio u Zvezdu iz inata! Zato što sam mislio da u prvom timu Partizana moram da igram više - pričao je kasnije Šapić.

RUKOMET

Promenada na Topčiderskom brdu, kada je rukomet u pitanju, postala je najnormalnija stvar. I ti transferi, verovatno zbog manjka interesovanja za ovaj sport u Beogradu poslednjih godina, ne izazivaju naročitu pažnju.

Posle raspada velike Jugoslavije, kada je Partizan posle dugo godina postao konkurentan za titulu, večite derbije je, između ostalog, krasio bratski okršaj Peruničića, Nenada, koji je bio crveno-beli, i Predraga u crno-belom. Kasnije je Predrag oblačio i dres Zvezde, a onda postao funkcioner, najpre u Humskoj 1, dok je danas u Ljutice Bogdana 1a.

Od poznatijih imena svakako treba izdvojiti Aleksandra Kneževića i Nenada Puljezevića, koji su osvajali medalje sa reprezentacijom, potom poznatog golmana Mihaila Radosavljevića, dok je od današnjih reprezentativaca Vladica Stojanović bio i "delija" i "grobar" tokom karijere u zemlji.

Interesantno je da je porodica rukometnih supertalenata, Nenadić, bila podeljena, pošto je stariji brat Petar dugo igrao u Zvezdi, a mlađi Draško prošao sve mlađe kategorije Partizana. Kada je stasao za prvi tim, dobio je dozvolu da pređe na suprotnu stranu Topčiderskog brda.

Veliki je talenat bio Borko Đorđević, njegov "beg" u Humsku 1 je uzburkao duhove, ali u inostranstvu se nije najbolje snašao. Milan Ćorović je bio kapiten Zvezde, pa se iz pečalbe na kratko vratio u Partizan, a onda opet obukao crveno-belu odoru. Krilo Bojan Tomić se, takođe, "šetao" po Topčideru, a poslednji prelazak ovog tipa napravio je pivot Stojan Radanović...

Bilo je velikih prelazaka iz crveno u crno beli, i obrnuto, dres, i u ostalim sportovima, ali oni su izazivali mnogo manje pažnje javnosti...

VASOVIĆ I IGRAO I TRENIRAO

Pokojni Velibor Vasović ostaće upamćen ne samo kao istaknuti igrač Partizana i Zvezde i prvi koji je dva puta prelazio sa obe strane Brda, već i kao čovek koji je i trenirao oba kluba. Na klupi crno-belih bio je dve sezone po završetku karijere 1971. godine, dok je crveno-bele vodio u periodu od 1986. do 1988. godine.

A, Vasović je do 1963. bio u Partizanu, zatim na godinu dana prešao u Zvezdu, da bi se vratio u Humsku i 1966. kao kapiten predvodio crno-bele u finalu Kupa šampiona protiv Reala.

LAZETIĆ SAMO SPEKULACIJA

Pre nekoliko nedelja odjeknula je kao bomba vest da bivši kapiten Crvene zvezde Nikola Lazetić pregovara sa Partizanom. Brzo su obe strane demantovale ove spekulacije, s tim da niko nije negirao da su kontakti postojali. S obzirom na to kakav su rat ne samo na terenu vodili večiti minule sezone nisu postojale šanse da se to i dogodi.

JOKSIMOVIĆ

Dejan Joksimović je pored Vasovića i Jezerkića treći fudbaler koji je išao u oba smera na Topčiderskom brdu. Danas istaknuti FIFA menadžer, prvo je u sezoni 1987-1988. igrao u Zvezdi, prešao zatim u Vojvodinu, a godinu dana kasnije u Partizan. Tu se kratko zadržao, pa se opet vratio na "Marakanu" u sezoni 1990-1991.

MOKA I PRAJA

Svojevremeno, jedan od najboljih košarkaških tandema sveta bili su Zoran Slavnić i Dražen Dalipagić. Virtuozni plejmejker i neprevaziđeni strelac igrali su za oba tima, ali je Moka sedeo i na klupi večitih rivala.

NIKO KAO VLADE DIVAC

Svakako najveća "bomba" košarkaških transfera na dve strane Topčiderskog brda desila se u jesen 1998. godine kada je dres Crvene zvezde na dve evroligaške utakmice poneo Vlade Divac. Današnji predsednik Olimpijskog komiteta Srbije zbog "lok-auta" nije mogao da igra u NBA ligi, pa je rešio da za veliku svotu novca (navodno 600.000 maraka) prihvati ponudu crveno-belih.

Deo "grobara" mu to nije nikad oprostio, a drugi deo na prozivke "delija" da je "Vlade Divac jedan od nas" odgovara da ih je upravo gorostasni centar i finansijski uništio.

Blic

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 06 avg 2010, 01:18

Hrvati: 2 predstavnika u Europi
ostatak ex-yu: 2 predstavnika u Europi

mijenja ti se ovo iz kola u kolo, ali nakon play-offa bi trebali ostat samo Partizan i Dinamo.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 06 avg 2010, 01:26

SRBIJA (64.29%)
PARTIZAN - Pjunik 3:1, 1:0
PARTIZAN - Helsinki 3:0, 2:1
OFK BEOGRAD - Torpedo 2:2, 1:0
SPARTAK - Diferdanž 3:3, 2:0
C. ZVEZDA - Slovan 1:2, 1:1
SPARTAK - Dnjepr 2:1, 0:2
OFK BEOGRAD - Galatasaraj 2:2, 1:5

BiH (53,57%)
ŽELjEZNIČAR - Hapoel 0:1, 0:5
ŠIROKI - Olimpija 3:0, 2:0
ZRINjSKI - Tobol 2:1, 2:1
BORAC - Lozana 0:1, 1:1
ŠIROKI - Austrija 2:2, 0:1
ZRINjSKI - Tre Pene 4:1, 9:2
ZRINjSKI - Odenze 3:5, 0:0

HRVATSKA (50,0%)
DINAMO (Z) - Koper 5:1, 0:3
DINAMO (Z) - Šerif 1:1, 1:1
ŠIBENIK - Slijema 0:0, 3:0
ŠIBENIK - Anortozis 2:0, 0:3
CIBALIJA - Kliftonvil 0:1, 0:0
HAJDUK - Dinamo (B) 1:3, 3:0

SLOVENIJA (50%)
KOPER - Dinamo (Z) 1:5, 3:0
OLIMPIJA - Široki 0:2, 0:3
GORICA - Randers 0:3, 1:1
MARIBOR - Videoton 1:1, 2:0
MARIBOR - Hibernijan 3:0, 3:2

MAKEDONIJA (39,29%)
RENOVA - Omonija 0:2, 0:3
RABOTNIČKI - Lusitanos 5:0, 6:0
METALURG - Karabag 1:1, 1:4
TETEKS - Ventspils 0:0, 3:1
RABOTNIČKI - Mika 1:0, 0:0
RABOTNIČKI - Liverpul 0:2, 0:2
TETEKS - Elfsborg 0:5, 1:2

CRNA GORA (33,33%)
RUDAR (P) - Liteks 0:1, 0:4
MOGREN - Santa Koloma 3:0, 2:0
ZETA - Dačija 1:1, 0:0
MOGREN - Makabi 0:2, 2:1
BUDUĆNOST - Baku 1:2(3:0), 1:2
BUDUĆNOST - Brondbi 1:2, 0:1

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 06 avg 2010, 09:16

Stanje je katastrofalno i alarmantno....Partizan prosao u sljedece kolo LP, a Hajduk i Maribor u sljedece kolo europske lige....Jesam li koga zaboravio??
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 06 avg 2010, 10:13

analiticar_ je napisao/la:Stanje je katastrofalno i alarmantno....Partizan prosao u sljedece kolo LP, a Hajduk i Maribor u sljedece kolo europske lige....Jesam li koga zaboravio??
I ima Dinamo koji je porazom ispao iz kv. za ligu prvaka ali nastavlja kampanju u ligi evrope

NukeR
Kontakt:

Post Postao/la NukeR » 09 avg 2010, 20:03

Najbolji stranci u srpskom fudbalu
slika

Mnogo je stranaca prošlo kroz Superligu Srbije. Neki su tu bili predmet podsmeha i pitanja kako je i zašto doveden taj igrač, dok su se drugi pokazali kao pravo osveženje domaćeg takmičenja. Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina će što pre pokušati da zaborave Viktora Uga, Bronovickog i Stojku, ali će zato imena Moreire, Kastilja i Ađurua biti upisana sa ponosom u klupsku istoriju. Čini se da je najviše sreće sa strancima imao šampion naše zemlje Partizan. Maestralnim odlukama bivšeg sportskog direktora ekipe iz Humske, Ivana Tomića, crno-beli su doveli igrače koji su im kasnije bili osnov za tri uzastopne titule i dva Kupa. Bilo je i igrača iz bivših republika koji su ostavili veliki trag u srpskom fudbalu, ali njih nismo u ovoj priči računali kao strance.

Ađuru (Javor-Metalac-Vojvodina)

Pouzdani vezista je samo jedan od mnogih stranaca koje je agilna uprava Ivanjičana dovela iz Afrike. Nigerijac je dobrim igrama u Javoru skrenuo pažnju beogradskih večitih rivala, međutim, uprava Voše je bila brža i zadnji vezni fudbaler je stigao u Novi Sad. Za njega već vlada interesovanje švajcarskih prvoligaša i sigurno je da će, kada bude napuštao Vojvodinu, klubu doneti veća finansijska sredstva nego što je u njega uloženo.
slika
Ađuru

Jao Antvi (Napredak-Vojvodina)

Da je Napredak iz Kruševca imao u napadu još jednog igrača poput povremenog reprezentativca Gane, teško da bi ispao u niži rang. Jak, brz sa dobrim šutem, Jao je uspeo da igrama u Napretku da izbori i poziv za selekciju Gane. Vojvodina ga je uzele isto kao i Ađurua, iako je Crvena zvezda pokušavala da Ganca vidi u svojim redovima.
slika
Jao Antvi

Taribo Vest (Partizan)

Pojačanje koje je Partizanu praktično donelo Ligu šampiona 2003. godine. Proslavljeni fudbaler Intera je u dvomeču sa Njukasl junajtedom uspeo da neutrališe najveću legendu tog kluba Alana Širera, koji se pored Nigerijca nije ni video. Šteta je samo što Vest nije ostao duže, jer bi svakako bio bolje plasiran na ovoj listi.
slika
Vest

Obiora Odita (Javor-Partizan-Javor)

Priča o fudbaleru kojeg je uprava Javora, da bi legalizovala neki ugovor, platila jedan evro jer je tolika bila greška u dokumentu sastavljenom u Nigeriji je verovatno priča o najboljem fudbaleru koji je ikada igrao u Ivanjici. Odita je uveo Ivanjičane u Superligu i sebi obezbedio ugovor sa Partizanom. U Humskoj se zadržao dve godine pre nego što se otisnuo u avanture po Arabiji i Belgiji. Napadač koji je na 100 mečeva u Srbiji postigao 35 golova vratio se ovoga leta i potpisao ugovor sa ekipom sa kojoj je započeo karijeru u Srbiji.
slika
Odita

Ibrahima Gaj (Crvena zvezda)

Štoper iz Senegala, koji je praktično otet Partizanu iako je tadašnji trener crno-belih Miodrag Ješić jasno rekao upravi da želi da ga vidi u svojoj ekipi, odigrao je veoma dobro za Crvenu Zvezdu. Snažni defanzivac je često zatvarao rupe koje su pravili ostali igrači i time sprečavao bilo kakvu opasnost za svoj gol. Iako je pred sam kraj svoje karijere u crveno-belima malo pokvario svoj učinak na terenu bespotrebnom nervozom i čestim isključenjima, Gaj je nesumnjivo bolji od svih odbranbenih igrača koji su u poslednje vreme igrali ispred Stamenkovića u sredini defanzivne linije viceprvaka Srbije.
slika
Gaj

Segundo Kastiljo (Crvena zvezda)

Najbolji stranac koji je ikada igrao u Crvenoj zvezdi. Snažan, vešt sa loptom i sa sjajnim ofanzivnim karakteristikama Ekvadorac je opravdao svaki evro uložen u njega. Bio je ključni igrač u osvajanju duple krune 2007. godine. Dobrim igrama u Zvezdi uspeo je sebi da obezbedi i odlazak u jedan od najboljih engleskih timova Everton. Ipak zbog lošeg ugovora potpisanog sa tadašnjim rukovodstvom kluba Kastiljo od tima iz Liverpula i kasnije Vulvsa nije doneo novac u do skora praznu kasu ekipe iz Ljutice Bogdana.
slika
Kastiljo

Žuliano Roberto Antonelo Žuka (Partizan)

Dugo je Partizan čekao i tražio ovakvog igrača. Zadnji vezni, koji sa loptom zna i kako da je sačuva i kako da je dovede do samog gola protivnika, bila je želja Ivana Tomića. Išao je Tomić tada po Brazilu, dugo gledao igrače od prve do treće lige, sve dok mu nije ponuđen Žuka. Golovima u derbiju, igrama sa polomljenom rukom i sa često krvlju natopljenim dresom, Žuka je postao prvi fudbaler kome su Grobari doneli zastavu njegove zemlje i okačili je na tribinu. Velika je šteta što se ljudi iz Humske nisu potrudili da obnove ugovor s njim pre nego što je bez obeštećenja, posle dve godine u timu, otišao u Deportivo La Korunju.
slika
Zuka

Kleverson Gabriel Kordova (Crvena zvezda-Partizan)

Novi Milko Đurovski srpskog fudbala. Treslo se Topčidersko brdo kada su krenule prve najave da će napadač, koji je prethodnu godinu odigrao u crveno-belom, preći u Humsku. Zbog očajnih poteza tadašnjih čelnih ljudi iz Ljutice Bogdana to se i dogodilo. Momak koji je peške sa treninga išao do stana po najgorem nevremenu, dok su se neke od tadašnjih zvezdica viceprvaka Srbije vozile i šepurile u Tojotama potpisao je ugovor sa Partizanom. Od prvog dana u novoj ekipi Kleo igra na visokom nivou. Zvezdi se osvetio prelepim golom u derbiju i mnogima koji su crno-bele i doveli do titule prošle godine.
slika
Kleo

Lamine Dijara (Partizan)

"Niko te nikad voleti neće ko što te volim ja..." Sa ovom pesmom su navijači Partizana ispratili najboljeg napadača kojeg je klub imao još od odlaska Mateje Kežmana u PSV. Senegalac koji je prvo bio preporučen klubu sa "Marakane", ali koji nije zadovoljio ukuse tadašnje garniture na čelu tima, obreo se u Humskoj. Na prvom meču je svom bivšem klubu Zrinjskom postigao gol i najavio više nego uspešnu karijeru u Partizanu. Tresao je Dijara nemilice mreže protivnika, ali poseban pik je imao upravo protiv Crvene zvezde. Retko koji derbi je prošao, a da Senegalac barem jedanput nije zatresao mrežu Stamenkovića.
slika
Dijara

Almami Moreira (Partizan)

Doktor fudbala! Bivši kapiten Standarda iz Liježa, od kada je stigao u Humsku, Partizan je osvojio tri titule i dva kupa Srbije. Na terenu, uprkos godinama, Moreira ubedljivo najviše kilometara pretrči, za svaku loptu gine kao da mu je poslednja, dobrim i pravovremenim asistencijama izluđuje protivnike i, što je najvažnije, na terenu pravi ogromnu razliku. Dijara i Kleo nikada ne bi uspeli da postignu toliko golova da iza sebe nemaju "malog ratnika", momka koji je ušao u srca svih Grobara, kada je uprkos smrti majke izašao na teren i sa suzama u očima igrao protiv APOEL-a. Vezista rođen u Gvineji Bisao, iako nezadovoljan željom kluba da mu smanji primanja, nijednog trenutka na terenu to ne pokazuje. Moreiri Partizan predstavlja sve, mnogo više od običnog kluba u kome je neki stranac došao da zaradi novac. Često na terenu zna da podvikne i da svojim autoritetom natera ostale da daju mnogo više nego što misle da mogu. Partizan bez njega prosto ne liči na ekipu koja je šampion zemlje. Odmah se primeti njegov izostanak iz ekipe i protivnici vrlo lako kada Mo nije tu stižu do prevlasti na središtu igrališta. Za tri godine koliko je u klubu fudbaler sa portugalskim pasošem zabeležio je blizu 100 nastupa i postigao preko dvadeset golova.
slika
Moreira

****.rs

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 14 avg 2010, 11:33

Anderlecht će zabiti min 2 gola u Beogradu jer Partizan nema obranu.
...što je više lome to je volim jače...

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.