FK Radnički Lukavac

_soda_
Kontakt:

Re: FK Radnicki Lukavac

Post Postao/la _soda_ » 15 nov 2010, 23:28

U posljednjoj utakmici na domaćem terenu u jesenjem dijelu tekuće takmičarske sezone, Radnički iz Lukavca savladao je u sklopu 14. kola Druge nogometne lige F BiH – grupa Sjever, ekipu Radnika iz Lipnice rezultatom 2-0. Fudbaleri Radničkog tokom cijelog susreta diktirali su tempo igre, ne dozvolivši gostima da kreiraju bilo kakvu ozbiljniju priliku za postizanje pogotka.
U 7. minuti susreta Hrnjić je postigao pogodak glavom, ali isti je poništen zbog nedozvoljene pozicije igrača Radničkog. Tri minute kasnije Hrnjić je ponovo u prilici, ali ovoga puta njegov udarac glavom brani golman gostiju Asani. Radnički je nastavio s pritiskom, a u 11. minuti povratnik u redove Radničkog Sejdinović našao se u izglednoj prilici za pogodak, međutim nakon njegovog udarca loptu sa gol linije izbija jedan od odbrambenih igrača Radnika.
U 17. minuti bilježimo dobru priliku Aljukića koji sa svega 5 metara šutira preko gola gostujuće ekipe. Iz serije napada i prilika fudbalera Radničkog izdvajamo i onu iz 25. minute kada je Sejdinović, nakon što je lopta ubačena iz kornera, pogodio stativu.
Otpor gostujuće ekipe slomio je Jasmin Jaranović prelijepim pogotkom, tzv. “makazicama” ,u 43. minuti susreta.
Ni drugo poluvrijeme nije donijelu promjenu odnosa snaga na terenu, a pogodak za konačnih 2-0 postigao je Hrnjić u 57. minuti susreta.
U okviru 15. kola, posljednjeg u jesenjem dijelu takmičarske sezone 2010/11, Radnički gostuje u Orašju gdje će odmjeriti snage sa ekipom Hajduka. Utakmica se igra u nedjelju, 21. novembra 2010. godine sa početkom u 13.30 sati.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 17 nov 2010, 20:57

@soda

koliko si upucen u istoriju fk radnickog?

zanima me, jel vas radnicki igrao republicku ligu bih izmedju 1976-1980 ili ne?
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 17 nov 2010, 23:04

evo ovo sam uspio naci pa ako ti moze pomoci sta...

1976/77. fudbalsku sezonu fudbaleri ''Radnickog'' zavrsili su kao prvaci u Zonskoj ligi ''Istok'', ali u razigravanju za ulazak u Jedinstvenu republicku ligu BiH uspjedniji su bili fudbaleri iz Dervente;
- takmicenje 1981/82. godine bila je uspjesna za lukavacke plavo-bijele. Osvajanjem prvog mjesta u Meduopstinskom fudbalskom savezu Tuzla obezbijeden je plasman u Regionalnu ligu;
- samo tri sezone u Regionalnoj ligi bile su dovoljne lukavcanima da bi dosli do prvog mjesta i prava za razigravanje za ulazak u Jedinstvenu republicku ligu. Ovog puta protivnik je bila ''Elektrobosna'' iz Jajca. Prva utakmica u Jajcu je izgubljena rezultatom 0:2, a u Lukavcu i pored oko 10 hiljada navijaca ''Radnickom'' nije uspjelo da izbori plasman, bilo je 2:1 za plavo-bijele;

Marokanac
Kontakt:

Post Postao/la Marokanac » 22 nov 2010, 15:35

Ovih dana razlika u temperaturi između Lukavca i Gračanice je -8° C :mrgreen:
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 22 nov 2010, 16:30

Susretima 15. kola Druge nogometne lige F BiH – grupa Sjever, završen je jesenji dio takmičarske sezone 2010/11. Radnički je gostovao u Orašju gdje je poražen rezultatom 3-1, ali ne od domaćeg Hajduka, nego od strane lakrdijaškog sudijskog dvojca Mirza Mešanović (glavni sudija) i Franjo Živković (drugi asistent).
Da Radničkom neće biti dozvoljeno da igra i ostvari povoljan rezultat vidjelo se već u 6. minuti susreta kada je Gutić odlično asistirao Sejdinoviću koji postiže pogodak, međutim sudija Mešanović, na reakciju Živkovića poništava gol pod izgovorom da se igrač Radničkog nalazio u nedozvoljenoj poziciji.
Uvidjevši da je Radnički bolja i spremnija ekipa, Mešanović je odlučio da počne primjenu pravila svojstvenim samo njemu, te je u 8. minuti dodijelio dva žuta kartona fudbalerima Radničkog i to Kadiću i Gutiću. Razlog za dodjelu karton bio je prigovor na nepostojeći slobodni udarac koji je Mešanović dosudio u korist domaće ekipe. U nastavku susreta, tačnije do 22. minute čak četiri igrača Radničkog dobila su javnu opomenu što je bio jasan znak o prljavim namjerama inkrimisanog Mešanovića.
U 10. minuti susreta, Sejdinovića je odlično uposlio Jaranović, ali i ovoga puta Mešanović i Živković prekidaju akciju zbog navodnog ofsajda. Uvidjevši da im neće biti dozvoljeno da igraju na polovini domaće ekipe, fudbaleri Radničkog odlučili su se da pokušaju postići pogodak sa distance. Tako je Semir Aljukić u dva navrata, prvo u 24. a zatim u 30. minuti, šutirao snažno sa 20 metara, ali njegovi udarci završili su tik pored, odnosno iznad gola Hajduka.
Ipak, terensku nadmoć Lukavčani su krunisali u 43. minuti kada je Jaranović prošao po lijevoj strani i odlično uposlio Aljukića koji sa 10-ak metara pogađa za 0-1.
Do kraja prvog poluvremena igrači Hajduka igrali su oštro i sa puno grubih startova, a u sudijskoj nadoknadi vremena domaći igrač Hadžiomerović laktom je u lice udario Jusufovića. Glavni sudija ne samo da ovo nije kaznio javnom opomenom nego nije čak ni dosudio prekršaj, odnosno dozvolio je da se igra nastavi.
Drugo poluvrijeme nije donijelo ništa novo na terenu, a fudbaleri Radničkog sve do 59. minute odupirali su se, na momente smiješnim, odlukama sudije Mešanovića. U 58. minuti dosuđen je nepostojeći slobodan udarac na ivici kaznenog prostora Radničkog, a nakon ubacivanja lopte, Smajlović je postigao gol za izjednačenje rezultata.
Već u slijedećem napadu fudbaleri Radničkog mogli su doći do vodstva, ali je Sejdinović zamalo zakasnio na dobro ubačenu loptu od strane Jaranovića.
Hajduk je došao u vodstvo u 65. minuti susreta kada je rezervista Beširević iskoristio grešku odbrane Radničkog i preokrenuo rezultat u korist svoga tima.
U 71. minuti nova prlilika za Radnički. Alagić je šutirao sa ivice kaznenog prostora a golman Hajduka brani njegov udarac i skreće loptu u korner. Tada na scenu ponovo stupa, očigledno kratkovidi sudija Mešanović koji, umjesto da dosudi korner udarac za Radnički, pokazuje na gol-aut.
Potpuno demoralisani i razoračarani igrači Radničkog u nastavku susreta nisu imali želje niti volje za igrom, a pogodak za konačnih 3-1 postigao je Pamukčić iz očigledne ofsajd pozicije u 78. minuti. Priznavanje pogotka igrači Radničkog “nagradili” su aplauzom sudijama Mešanoviću i Živkoviću.
NOŽEVI NA TRIBINAMA
Pored predstave koju su na terenu režirali suci, na tribinama stadiona NK Hajduk u Orašju, dolazilo je do verbalnih prepirki među simpatizerima dva kluba. Dvadesetak ljubitelja fudbala iz Lukavca došlo je da prati utakmicu, a provokacije na njihov račun upućivane su tokom cijelog susreta od strane domaćih “navijača”.
U jednom trenutku, nakon što je uputio prigovor Živkoviću, predsjednik UO FK Radnički našao se na udaru nekoliko osoba iz Orašja, a jedan od njih je izvukao nož i nasrnuo na predsjednika Radničkog. Redari na stadionu samo su nijemo promatrali dešavanja, dok policijske patrole na stadionu uopće nije bilo.
Sve u svemu loša i za istinske ljubitelje sporta ružna slika na stadionu u Orašju, kako na terenu tako i na tribinama.

IMA LI KRAJA OVOM CIRKUSU????
A TI MAROKANAC AKO IMAS STA RECI DODJI U LK PA KAZI ALI AKO NISI SMIO U GRACANICI KAKO CES TEK U LK...

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 14 jan 2011, 15:28

Jel mi možete reči nešto ukratko o vašem igraču Jasminu Jaranoviću, kažu da je potpisao za Drinu pa ako nešto znate o njemu da napišete?
FK Drina Zvornik - 66. godina tradicije!

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 14 jan 2011, 15:30

B o X je napisao/la:Jel mi možete reči nešto ukratko o vašem igraču Jasminu Jaranoviću, kažu da je potpisao za Drinu pa ako nešto znate o njemu da napišete?
prebrz momak..kvalitetan igrac..a sam ces ostalo vidit :)
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 14 jan 2011, 15:34

jasko_juve je napisao/la:
B o X je napisao/la:Jel mi možete reči nešto ukratko o vašem igraču Jasminu Jaranoviću, kažu da je potpisao za Drinu pa ako nešto znate o njemu da napišete?
e hvala

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 14 jan 2011, 15:35

B o X je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:
e hvala
igrao jedno vrijeme i za Buducnost ;)
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 14 jan 2011, 15:36

kao sto jasko rece momak je brz ima dobru tehniku samo jos koja kila mu ne bi falila(opet nije ga lako oboriti ili izgurati,dobro se gradi) ali sve u svemu kvalitetan igrac i puno srece mu zelim u Drini :)

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 14 jan 2011, 15:39

dokaz da u Radnickom postoji veliki br talenata...nazalost ostali smo bez jos jednog dobrog mladog igraca ali nadam se da ce uspjeti u Spartaku i zelim mu puno srece :)

http://www.sodalive.ba/sport/mirza-bekr ... -spartaka/

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 14 jan 2011, 15:41

Bio u Banovicima,pa se vratio u Lukavac.Kao sto neko iznad rece brz,nije los igrac,al ima problem s glavom,bar je takav bio prije par godina.Sve u svemi posto poznajem ekipu Drine gledao sam je par puta,mislim da vam nece biti neko pojacanj,sumnjam da ce izboriti mjesto u prvih 11..
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

B o X
Kontakt:

Post Postao/la B o X » 14 jan 2011, 16:13

kupus army je napisao/la:Bio u Banovicima,pa se vratio u Lukavac.Kao sto neko iznad rece brz,nije los igrac,al ima problem s glavom,bar je takav bio prije par godina.Sve u svemi posto poznajem ekipu Drine gledao sam je par puta,mislim da vam nece biti neko pojacanj,sumnjam da ce izboriti mjesto u prvih 11..
Ma nema veze na njemu je da se proba nametnuti Vojvodiću. Na kojoj poziciji igra, čuo sam da je napadač?

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 14 jan 2011, 16:16

B o X je napisao/la:
kupus army je napisao/la:Bio u Banovicima,pa se vratio u Lukavac.Kao sto neko iznad rece brz,nije los igrac,al ima problem s glavom,bar je takav bio prije par godina.Sve u svemi posto poznajem ekipu Drine gledao sam je par puta,mislim da vam nece biti neko pojacanj,sumnjam da ce izboriti mjesto u prvih 11..
Ma nema veze na njemu je da se proba nametnuti Vojvodiću. Na kojoj poziciji igra, čuo sam da je napadač?
kad je bio kod nas igrao je desnog veznog
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 14 jan 2011, 16:18

Igra na krilu bar kad sam ga ja gledao tako je bilo..vjerovatno ga je Vojvoda gledao,jer je i Vojvoda igrao za Slobodu i i cesto je u Tuzli.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 14 mar 2011, 19:16

Fudbaleri FK Radnički iz Lukavca, nakon više od godinu dana konačno su donijeli puni plijen sa gostovanja. Minimalnu, ali važnu pobjedu, Lukavčani su ostvarili u okviru 16. kola Druge lige F BiH – grupa Sjever, na gostovanju u Tolisi kod NK Sloga.
Utakmica se igrala uglavnom na polovini domaće ekipe, a samo zahvaljujući spletu za domaćina sretnih okolnosti, te nepreciznosti napadača Radničkog, golman Sloge je iz svoje mreže loptu vadio samo jednom.
Brojne prilike za Radnički gotovo da je bilo nemoguće pobrojati, ali izdvojit ćemo najuzbudljivije detalje sa ovog susreta.
Već u prvoj minuti, tačnije u prvom napadu, mladi napadač Radničkog Enes Kuduzović došao je u izglednu priliku za pogodak, ali je brzopleto reagovao i poslao loptu visoko iznad gola domaće ekipe.
U 8. minuti Gutić je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Sloge Živković sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu.
Do kraja prvog poluvremena nizali su se napadi Radničkog i opsada kaznenog prostora domaćina, međutim na odmor se otišlo bez golova.
U prvom minutu nastavka, Kuduzović je sjajno uposlio Gutića koji je bio u naletu i sa svega 7-8 metara šutirao visoko preko gola domaćeg tima.
Jedinu ozbiljniju priliku igrači Sloge imali su u 55. minuti, kada je grešku Jusufovića iskoristio napadač domaće ekipe Vincetić i našao se oči u oči sa golmanom Bećirevićem, koji je u ovom duelu bio uspješniji.
Fudbaleri Radničkog u nastavku su nastavili s pritiskom i dominacijom na terenu, a u 68. minuti, najbolji pojedinac susreta Gutić je nakon gužve u šesnaestercu domaćina jako šutirao, međutim lopta pogađa stativu gola domaće ekipe.
Pet minuta kasnije, fudbaleri Radničkog izveli su udarac iz kornera, lopta dolazi do Šubića koji sa 6 metara šutira prema golu, međutim loptu sa gol linije izbija jedan od odbrambenih igrača Sloge.
Gol za pobjedu i radost fudbalera Radničkog postigao je Gutić u 75. minuti nakon asistencije rezerviste Džamdžića.
Do kraja susreta igralo se uglavnom na sredini terena, jer su domaći igrači shvatili da ne mogu napraviti neku ozbiljniju akciju, dok su fudbaleri Radničkog nastojali da do kraja zadrže za njih povoljan rezultat.
Treba istaći da su fudbaleri Radničkog zbog prikazane igre sa stadiona u Tolisi ispraćeni aplauzom i čestitkama domaće publike.

NK SLOGA – FK RADNIČKI 0-1
Stadion Tolisa. Gledalaca: 300.
Glavni sudija: Elvedin Topuzović. Pomoćnici: Dževad Zukić (Srebrenik) i Slađan Blažanović (Brčko).
Delegat: Luka Gašić (G. Svilaj).

Strijelci: Eldin Gutić (75. min 0-1).

Žuti kartoni: Dominković L. (Sloga); Efendić i Gutić (Radnički).

NK SLOGA: Živković J., Nedić B., Dominković M., Nedić I., Dominković L., Vincetić M., Oršulić P., Živković M., Vincetić J., Oršulić D., Draganović.
Trener: Željko Miličević.

FK RADNIČKI: Bećirević, Šubić, Bekrić, SINANOVIĆ, Nurić, Efendić, Mehanović (Hurtić), Kuduzović (Džamdžić), Sejdinović (Hodžić), Gutić, Jusufović.
Šef stručnog štaba: Davor Toplak.

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 14 mar 2011, 19:19

evo table i parovi sljedeceg kola :)

TABELA
1.Sloga (Toj) 16 10 3 3 40:12 33
2.Mramor 16 10 2 4 31:18 32
3.Bratstvo 16 9 4 3 27:13 31
4.Priluk 16 9 4 3 27:16 31
5.Radnik 16 10 0 6 30:23 30
6.Mladost(M) 16 9 2 5 32:16 29
7.Radnički 16 7 5 4 29:17 26
8.Hajduk 16 7 1 8 30:30 22
9.Dinamo 16 7 0 9 22:33 21
10.Ingram 16 6 2 8 21:15 20
11.Mladost(T) 16 6 2 8 23:24 20
12.Bosna(K) 16 6 0 10 24:31 18
13.Bosna(M) 16 5 2 9 20:31 17
14.Odžak 102 16 4 3 9 10:29 15
15.Tuzla 16 4 1 11 18:42 13
16.Sloga(Tol) 16 2 3 11 16:50 9

Parovi 17. kola(19. i 20. marta)
LUKAVAC: Radnički – Mladost (M)
ŽIVINICE: Priluk – Sloga (Toj)
KALESIJA: Bosna (K) – Ingram
MRAMOR: Mramor – Radnik
GRAČANICA: Bratstvo – Hajduk
D.MAHALA:Dinamo – Sloga (Tol)
MIONICA: Bosna (M) – Tuzla
TINJA: Mladost (T) – Odžak 102.

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 17 mar 2011, 11:31

[youtube][/youtube]

_soda_
Kontakt:

Post Postao/la _soda_ » 17 mar 2011, 15:06

sony_91 je napisao/la:[youtube][/youtube]
hvala na klipu :)

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.