PL BiH 2011/12
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- mačak u čizmama
- Kontakt:
Re: PL BiH 2011/12
A zašto bi se otpisivali dugovi. Umjesto da se ljudi koji te pare nisu uplaćivali tamo gdje je trebalo i koji su te pare stavljali u svoj džep pošalju u zatvor oni se ovako samo nagrađaju. Šta je sa onim ekipama koje su svoje obaveze redovno ispunjavale, pa trebalo bi po tome sada urednim ekipama dati jedno tri godine da ne iplaćuju obaveze prema poreskoj upravi. Neka im daju da uplaćuju u rate a ne samo prolongiraju i na osnovu toga samo rastu kamate. Svako ko je dužan neka vrati a ako nije u stanju, neka se brate i ugasi taj klub.Mislim to nema nigdje, i to ne može proći kad bi Tito usto pa reko otpišite im te dugove. Nijedna država pa tako i ova naša neće lako oprostiti ta dugovanja jer radi se o mnogo novca. I normalno da će se svi klubovi buniti koji nemaju dugovanja. Šta sad oni su svi ispali budale zato što su ispunjavali svoje obaveze. Pruži se koliko možeš a ne kao pojedini što su na osnovu drugih gradili svoje uspjehe.
Zadnja izmjena: mačak u čizmama, dana/u 16 jul 2011, 10:09, ukupno mijenjano 1 put.
- mačak u čizmama
- Kontakt:
Naše ekipe nisu u stanju odigrati i tu jednu utakmicu a kamoli i ostale, i zato odmah će ispasti iz drugih takmičenja. Kakva evropska liga. Slijedeće sedmice svi naši klubovi nažalost ispadaju. To je stvarnost. Uzdižemo neriješeni rezultat, minimalnu pobjedu, kao da smo pobijedili ne znam koga.AÐ_Official je napisao/la:1 utakmica sedmicno ok. Skontaj 1 utakmica EL, 1 utakmica PL i 1 utakmica Kup BiH...pa vidi kakvi bi rezultati bili.elSaik je napisao/la:Inače se u BiHPL igra jako brzo, oštro i čvrsto pa se igrači istroše za 90 minuta, pa je jako teško igrati 1 utakmicu u 7 dana.
Poslije hladnokrvne analize, dosao sam do zakljucka da sanse Zeljeznicaru ovise o EL
. Ako Zeljo napreduje il bolje receno stigne do playoff-a ili aBd u grupnu fazu, onda njihove sanse za osvajanje titule ce spasti dramaticno. Opce je poznato da Bosansko-Hercegovacke ekipe se nemogu borit na 3 fronta, cak ni na dva, ako je jedan od tih EL/LP jer nema se dovoljno kvaliteta na klupi da se umorni igraci zamjene. U tom slucaju zeljo ce na kraju prve polovine zaostat sigurnih 10-12 bodova iza prvo-plasirane ekipe i u drugom dijelu to nece moci nadoknadit. Tako isto stoji za Sarajevo, svaku rundu sto oni aBd napreduju u EL njihove sanse za titulu dramaticno opadaju. Po tim varijantama najvece sanse za osvajanje titule bi imali Borac, Olimpik, Siroki/Zrinjski(?).[/quote]
Željo na ključnim pozicijama ima po 2-3 igrača koji su za ovu ligu predobri. Tako naprimjer jedan Elvir Čolić nama sjedi na klupi, a kad bi igrao bio bi bolji od 80% krilnih igrača ove lige. Mogao bih ti ja sad pisati o tome koliko Željo ove godine ima široku klupu i ako bi prošao malo dolje u EL, u ligi se to ne bi osjetilo. Sastav: Bukvić - Čolić B. Vasilić Alić (mlad) Kvesić - Smajić Zolotić Stančeski E. Čolić Jamak - Baljić/Ramić. To je vjerovatno neki drugi sastav Željezničara , a i s ovakvom ekipom i s onakvim stručnjakom pa najmanje bi se borili za Evropu. Tako da ti priče o umoru ili nečemu sličnom padaju u vodu.[/quote]
Ti od Čolića napravi igrača,on može samo u Veležu dobro odigrati a u Želji se nije pokazao nešto naročito.

Željo na ključnim pozicijama ima po 2-3 igrača koji su za ovu ligu predobri. Tako naprimjer jedan Elvir Čolić nama sjedi na klupi, a kad bi igrao bio bi bolji od 80% krilnih igrača ove lige. Mogao bih ti ja sad pisati o tome koliko Željo ove godine ima široku klupu i ako bi prošao malo dolje u EL, u ligi se to ne bi osjetilo. Sastav: Bukvić - Čolić B. Vasilić Alić (mlad) Kvesić - Smajić Zolotić Stančeski E. Čolić Jamak - Baljić/Ramić. To je vjerovatno neki drugi sastav Željezničara , a i s ovakvom ekipom i s onakvim stručnjakom pa najmanje bi se borili za Evropu. Tako da ti priče o umoru ili nečemu sličnom padaju u vodu.[/quote]
Ti od Čolića napravi igrača,on može samo u Veležu dobro odigrati a u Želji se nije pokazao nešto naročito.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
- ultra_CImanija
Ma ZELJO osvaja sto posto duplu krunu, imamo ubijedljivo najjaci tim i najboljeg trenera 

SUPERKUP 1999/2000, 1997/1998
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....
KUP 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Kup UEFA cetvrtfinale:1971/72,polufinale:1984/85
PRVAK 1971/72, PRVAK 1997-1998, PRVAK 2000/2001, PRVAK 2001/2002, PRVAK 2009/2010.
PRVAK 2011/2012....
ja mislim da se trofej prvestva i kupa odma trebaju dat zelji,i oni ne trebaju nikako igrat,a ostali da razigravaju ligu od drugog mjesta pa nadalje,i da uefa razmisli da od iduce sezone zeljo ne igra pretkola u ligi prvaga ,ako nista da ih odma stave u pley off....
ocito da vas pola nezna "ko visoko leti nisko pada "....
al neka dok pocme prvestvo zivi bili pa vidjeli.....
i jos da nadodam nemoj te mi sad neke price o nekim kompleksima,to vam ne pali....
ocito da vas pola nezna "ko visoko leti nisko pada "....
al neka dok pocme prvestvo zivi bili pa vidjeli.....
i jos da nadodam nemoj te mi sad neke price o nekim kompleksima,to vam ne pali....
-
- Kontakt:
To sve stoji, ja samo govorim o "u slucaju da prodju". Iskreno, volio bi vidjeti kako neka druga ekipa pored "standardnih pet" da izbori Evropu..kao npr. Olimpik, Zvijezda, Sloboda...mačak u čizmama je napisao/la:Naše ekipe nisu u stanju odigrati i tu jednu utakmicu a kamoli i ostale, i zato odmah će ispasti iz drugih takmičenja. Kakva evropska liga. Slijedeće sedmice svi naši klubovi nažalost ispadaju. To je stvarnost. Uzdižemo neriješeni rezultat, minimalnu pobjedu, kao da smo pobijedili ne znam koga.AÐ_Official je napisao/la:1 utakmica sedmicno ok. Skontaj 1 utakmica EL, 1 utakmica PL i 1 utakmica Kup BiH...pa vidi kakvi bi rezultati bili.elSaik je napisao/la:Inače se u BiHPL igra jako brzo, oštro i čvrsto pa se igrači istroše za 90 minuta, pa je jako teško igrati 1 utakmicu u 7 dana.
Rano ste poceli.Ocekivao sam bar da pocne jesenji dio,pa onda tek najava.Al eto,uranilo "plavo proljece".ultra_CImanija je napisao/la:Ma ZELJO osvaja sto posto duplu krunu, imamo ubijedljivo najjaci tim i najboljeg trenera

Sportski klubovi iz Federacije BiH prema Poreznoj upravi imaju dug od oko 15 miliona eura. Najveći dužnik je zenički Čelik na kojeg „ide“ skoro trećina cjelokupnog duga. Premijerligaš sa Bilinog polja duguje oko četiri miliona KM. U teškoj situaciji su i košarkaši sarajevske Bosne, koji je prema posljednjim informacijama iz kancelarije smještene u ulici Hamze Hume 2 iznosi 2,9 miliona KM. Sarajevski premijerligaša, Željezničar i Sarajevo imaju dug manji od dva miliona (okvirno, po 1,7 miliona KM), stim da je Željo jedini sportski kolektiv kojem je kamata prestigla glavnicu. Dug N/FS BiH je oko dva miliona KM, dok Košarkaški savez BiH nema nikakvih dugovanja.
Problem otpisa duga mogao je biti riješe i ranije, ali... kako saznaje Sport Centar problem je pravio Vjekoslav Bevanda, bivši ministar finansija u Vladi Federacije BiH, koji je „štitio“ klubove iz Zapadne Hercegovine. Naime, klubovi iz ove županije navodno, redovno su izmirivali potraživanja prema Poreskoj upravi. No, niko nije imao uvid u to... Ipak, očito da je i hrvatska komponenta konačno pristala na „akciju“ u kojoj bi se konačno riješilo ovo pitanje.
Ev kako se placa porez u zapadnoj hercegovini sve redovno al nigdje papira za potvrdu
skutorska posla
Problem otpisa duga mogao je biti riješe i ranije, ali... kako saznaje Sport Centar problem je pravio Vjekoslav Bevanda, bivši ministar finansija u Vladi Federacije BiH, koji je „štitio“ klubove iz Zapadne Hercegovine. Naime, klubovi iz ove županije navodno, redovno su izmirivali potraživanja prema Poreskoj upravi. No, niko nije imao uvid u to... Ipak, očito da je i hrvatska komponenta konačno pristala na „akciju“ u kojoj bi se konačno riješilo ovo pitanje.
Ev kako se placa porez u zapadnoj hercegovini sve redovno al nigdje papira za potvrdu

Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Iskreno brate meni je Dragoslav Stakić iz Borca mozda i ponajbolji štoper lige...Dylan Dog je napisao/la:Dok ja napravih formaciju covjeku izbrisase temu o najboljih 11 Premier lige![]()
Evo,da mi ne propadne trud![]()
? &
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
Koji je ovo Šilić,ako je onaj nas on igra lijevo,i po meni nema sta raditi u prvih 11!!!!Prijedor je napisao/la:Iskreno brate meni je Dragoslav Stakić iz Borca mozda i ponajbolji štoper lige...Dylan Dog je napisao/la:Dok ja napravih formaciju covjeku izbrisase temu o najboljih 11 Premier lige![]()
kako je olimpic krenuo, bogami bit će tvrd orah za sve, ako ne budu među prvih pet, onda ništa od silnih uloženih novaca..
- mačak u čizmama
- Kontakt:
pa kakve su igrače doveli i kakve igrače imaju neuspjeh bi bio ako ne bili među prve tri ekipe.AlemC85 je napisao/la:kako je olimpic krenuo, bogami bit će tvrd orah za sve, ako ne budu među prvih pet, onda ništa od silnih uloženih novaca..
Olimpic je stvarno odlicno organizovan klub a i igraci kadar im je jak, ocekujem ih u top 5.
-
- Kontakt:
Kakav Šilic ,nemoze on vise ,svaka njemu cast,on je sigurno najvrijedniji igrac koji je igrao u PL ,ali ja mislim da su ga godine dohvatile i da nema on sta radit vise u prvih 11 Širokog ,a da ne govorim u prvi 11 PLDylan Dog je napisao/la:Dok ja napravih formaciju covjeku izbrisase temu o najboljih 11 Premier lige![]()
Nisi stavio jednog Wagnera koji je najbolji stranac u PL ,i najskuplji igrac uz Subasica iz Olimpika ,kojeg takoder nema ovdje
Bjezi bola

pred nama je drug,ne budi toliko siguranultra_CImanija je napisao/la:Ma ZELJO osvaja sto posto duplu krunu, imamo ubijedljivo najjaci tim i najboljeg trenera
-
- Kontakt:
Evo kako ja mislim da ce zavrsiti ova sezona
1. Zeljeznicar
2. Olimpik
3. Borac
4. Sarajevo
5. Siroki
6. Rudar
7. Zvijezda
8. Celik
9. Travnik
...
Najvece sanse za ispadanje imaju timovi koji su usli zajedno sa Leotarom.
1. Zeljeznicar
2. Olimpik
3. Borac
4. Sarajevo
5. Siroki
6. Rudar
7. Zvijezda
8. Celik
9. Travnik
...
- Vjecna Robija
- Kontakt:
Leotar se pojacao,koliko toliko.Vidim ga medju prvih 6-7 ekipa 

Samo godine tuge s tobom imam ja, a ti si moja sreca najveca..
Samo godine bola i nadanja od SLAVNOG kluba ostalo je samo ime..
Samo godine bola i nadanja od SLAVNOG kluba ostalo je samo ime..
totalno si nerealan..ako je sarajevo pored svih problema u prosloj sezoni zavrsilo na 2. mjestu...zar je onda realno ocekivati da s plisekom i skorom... zavrse tek 4...Senad_tm87 je napisao/la:Evo kako ja mislim da ce zavrsiti ova sezona
1. Zeljeznicar
2. Olimpik
3. Borac
4. Sarajevo
5. Siroki
6. Rudar
7. Zvijezda
8. Celik
9. Travnik
...
1. Sarajevo
2. Zeljeznicar
3. Olimpic
4. Borac
5. Siroki...
ostali nemaju sanse,opet realno...s tim da od 3.do5.pozic.moze biti izmjena..kao i kod prve dvije pozicije...borac je jak,al mislim da nece konkur.ove sezone za titulu,jer ne mogu 2 sezone imati srece pa pobijediti 10 utakmica sa po 1:0...+ ove godine nece biti stimanja ko proteklih sezona (nacion.kljuc),bar ne u tolikoj mjeri..
toliko
Ako Sarajevo uzme titulu, isključujem se s forumahurem je napisao/la:totalno si nerealan..ako je sarajevo pored svih problema u prosloj sezoni zavrsilo na 2. mjestu...zar je onda realno ocekivati da s plisekom i skorom... zavrse tek 4...Senad_tm87 je napisao/la:Evo kako ja mislim da ce zavrsiti ova sezona
1. Zeljeznicar
2. Olimpik
3. Borac
4. Sarajevo
5. Siroki
6. Rudar
7. Zvijezda
8. Celik
9. Travnik
...
1. Sarajevo
2. Zeljeznicar
3. Olimpic
4. Borac
5. Siroki...
ostali nemaju sanse,opet realno...s tim da od 3.do5.pozic.moze biti izmjena..kao i kod prve dvije pozicije...borac je jak,al mislim da nece konkur.ove sezone za titulu,jer ne mogu 2 sezone imati srece pa pobijediti 10 utakmica sa po 1:0...+ ove godine nece biti stimanja ko proteklih sezona (nacion.kljuc),bar ne u tolikoj mjeri..
toliko

adnanhz je napisao/la:Sportski klubovi iz Federacije BiH prema Poreznoj upravi imaju dug od oko 15 miliona eura. Najveći dužnik je zenički Čelik na kojeg „ide“ skoro trećina cjelokupnog duga. Premijerligaš sa Bilinog polja duguje oko četiri miliona KM. U teškoj situaciji su i košarkaši sarajevske Bosne, koji je prema posljednjim informacijama iz kancelarije smještene u ulici Hamze Hume 2 iznosi 2,9 miliona KM. Sarajevski premijerligaša, Željezničar i Sarajevo imaju dug manji od dva miliona (okvirno, po 1,7 miliona KM), stim da je Željo jedini sportski kolektiv kojem je kamata prestigla glavnicu. Dug N/FS BiH je oko dva miliona KM, dok Košarkaški savez BiH nema nikakvih dugovanja.
Ev kako se placa porez u zapadnoj hercegovini sve redovno al nigdje papira za potvrdu![]()
![]()
skutorska posla
Federalno ministarstvo kulture i sporta želi riješiti problem s dugovanjima klubova za porez tako što će im otpisati dugove. Možda onima koji su svoje obveze izmirivali na vrijeme daju bar zahvalnicu ili plaketu? A najredovitije će potapšati po ramenu i pomilovati po glavi?
____________Piše: Hana Kazazović I Zenica-online.com
Sasvim slučajno nabasah na dva teksta koja zaista, ni pored svih naprezanja moždanih vijuga, ne mogu shvatiti. Znam da među čitateljima ove stranice ima mnogo pametnijih od mene, pa pretpostavljam da će mi netko objasniti ovo što ne razumijem.
Konkretno, u tekstu “Sport centra” kaže: “Federacija Bosne i Hercegovine do kraja godine mogla bi otpisati dug koji klubovi imaju prema Poreznoj upravi, a koji iznosi oko 15 milijuna KM. Potvrdio je to za Sport Centar i Salmir Kaplan, ministar kulture i sporta Federacije BiH”.
Kažu da je vlada (ona što joj je trebalo 9 mjeseci da se formira) svjesna da je sport najbolji ambasador ove zemlje i u skladu s tim klubovima treba pomoći, a jedan od načina jeste da im se otpišu dugovi. Napravit će oni i neke komisije, grupe, šta li, da razgovaraju s klubovima, analiziraju probleme, pokušaju naći neke modele da se ne događaju ovakve stvari. A konkretno će Ministarstvu financija uputiti inicijativu putem Zakona o otpisu duga jer smatraju da je to najbolji način koji će doprinijeti realizaciji?! Onda Ministarstvo to treba predložiti Vladi Federacije, pa Vlada parlamentu F BiH koji bi trebao donijeti konačnu odluku o otpisu dugova.
Dugovanja skupa sa zateznim kamatama iznose 15 milijuna KM!!!
U drugom tekstu na ovu istu temu piše da je “Čelik” najveći dužnik – Čelik najveći dužnik prema Poreznoj upravi FBiH – na njega otpada trećina duga (oko četiri milijuna KM). Tu su i košarkaši sarajevske Bosne, te klubovi Sarajevo i Željezničar.
Ono što me posebno zbunilo jeste rečenica: “Problem otpisa duga mogao je biti riješen i ranije, ali… kako saznaje Sport Centar problem je pravio Vjekoslav Bevanda, bivši ministar financija u Vladi Federacije BiH, koji je „štitio“ klubove iz Zapadne Hercegovine. Naime, klubovi iz ove županije navodno, redovitoo su izmirivali potraživanja prema Poreskoj upravi. No, nitko nije imao uvid u to… Ipak, očito da je i hrvatska komponenta konačno pristala na „akciju“ u kojoj bi se konačno riješilo ovo pitanje”.
Jesam li ja luda?
Postoje klubovi koji su svoje obveze izmirivali na vrijeme što znači da to nije nemoguća misija. A postoje i oni koji nisu. I sad treba otpisati dugove ovima koji su pare trošili na neke svoje privatne potrebe umjesto da su plaćali porez? Zar to nije na neki način kažnjavanje onih koji su svoje obveze izmirivali na vrijeme? Zar se neće oni osjećati kao magarci zbog toga što njima niko neće vratiti te pare koje su platili?
Zar to nije svojevrsna poruka da svoje obveze i ne morate izvršavati po zakonu jer je dovoljno da imate dovoljno jak lobi i političku snagu uz sebe da vam se te obveze izbrišu.
Tko je ovdje lud?
Kaže se – ministar Bevanda štitio klubove iz Hercegovine tako što se protivio otpisu dugova neplatiša. Ministar financija čiji je posao da vodi brigu o punjenju proračuna nije dao da se obveze koje postoje obrišu i on je kao nekog štitio? A da se slučajno to u normalnim državama ne tretira kao “radio svoj posao”?!
I šta bi bilo s privatnom tvrtkom koja bi ostala dužna ovoliko poreza? Hajde privatnici, recite nam šta se dogodi kad vi ne ispunjavate svoje obveze? Naravno, ne pitam one privatnike koji imaju određenu člansku kartu u džepu.
Muka mi je, stvarno. Svaki dan se sretnem s najmanje jednim primjerom koji me uvjeri u to da su šanse za poboljšanje situacije na ovim prostorima manje od šanse da ja dobijem na lotu kojeg ne igram.
Ako ima neki zastupnik u parlamentu FBiH koji ovo čita, ili netko tko zna nekog zastupnika, molim ga da razmisli dobro kad dođe na red glasanje o ovom pitanju. Neka preračuna tih 15 milijuna KM u sredstva za liječenje oboljelih građana BiH, u sredstva za renoviranje bolnica, u gradnju zatvora da konačno sklonimo onih par tisuća osuđenih što hodaju ulicama… Preračunajte to u tvornice koje mogu zarađivati plaće stotinama ljudi, u izgradnju normalnih cesta, u bilo što što može pomoći i olakšati život običnom čovjeku…
Možete pronaći 15 milijuna razloga zbog kojih ne trebate otpisati dugove nikome, samo ako hoćete realno i normalno razmišljati. Znate i sami da su oni nastali tako što su određeni likovi u tim klubovima imali prevelike želje i premalo morala i poštenja. Nisu nastali zbog toga što se omladina bavila sportom i nešto se preračunala pri tome.
Umjesto rasprava o otpisima dugova bolje raspravljajte o tome kako da sport očistite od lopova. Riješite to i nećete imati potrebu nikom ništa otpisivati.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.