Čitajući postove nameću mi se dva zaključka.
1. Animozitet prema FK Novi Pazar zbog razloga koji nisu sportski
2. Katastrofalan start novog prvoligaša koji, ponovo, diskusije usmjerava u „ne-sportske vode“!
Bilo kako bilo, činjenica je da je FK N.Pazar član JSL, a da li je to sportskim zaslugama ili nekim drugim – iluzorno je raspravljati s obzirom da je u svakom klubu (pa i sportu, kolektivnom posebno) prisutna politika i samo je pitanje u kojoj mjeri.
Nova vremena donijela i neke nove klubove pa sad u mnogo, mnogo, kvalitetno slabijoj JSL, u odnosu na Prvu i Drugu ligu ex-YU, nema nekadašnjih prvoligaša i jakih drugoligaša kao što su Radnički (Niš), Proleter (Zrenjanin), Napredak (Kruševac), Zemun, Bor, Novi Sad, Kikinda..... ali ima Borča, Javor, Smederevu, Milanovac, Jagodina....
Znam, takva vremena, mada nikako ne mogu da skontam da jedan Niš nema prvoligaša!?
Što se tiče FK Novi Pazar kod njih se dogodio, kako mi se čini, sindrom ''kupi sve što možeš na potankoj fudbalskoj pijaci“ a to rijetko donosi dobre rezultate u početku, pa čak i nikako.
Tim se stvara vremenom i dobrom selekcijom kod 'kupovine'.
OK – može se kupiti i 25 novih igrača i 'igrača' ali tad se to radi sa dobrim stručnjakom koji bira ono što treba za njegovu ''viziju' tima i igre, te željenih ciljeva.
Smatram da je tu FK N.Pazar napravio najveću grešku (i nastavlja s greškama) i to sad plaća katastrofalnim rezultatima. "Instant" klub nikad nema perspektivu (Obilić

), a Novopazarci su od kluba s tradicijom počeli praviti baš "instat" klub - to je moj utisak.
Međutim, ne treba prerano donositi konačne zaključke jer tek je počelo prvenstvo i ima vremena da se mnogo-štošta promijeni.
Da li će FK N.Pazar ubrzo izaći iz krize i pronaći 'pravi put' ostaje da se vidi a smatram, da ne treba zatvarati ovu Temu zbog slabih rezultata. Onda bi mnoge teme trebalo 'zaključati', a to je nonsens.
Bilo bi lijepo da forumaši više analiziraju igru, taktiku i ostalo što fudbal čini i da se polemiše u tom 'pravcu' kad je u pitanju ovaj klub, a ne kako je u većini postova – o svemu više nego o igračima, igri, taktici...
Ako ćemo iskreno – pa i Partizan i C.Zvezda su 'politički' najzaštićeniji klubovi, bili i ostali!
Ko god tvrdi suprotno onda malo pamti ili ne poznaje genezu ovih klubova, od nastanka pa do dana današnjih....
Oba ova srbijanska velikana su počesto imala i atribut ''režimski'' i to ne bez raloga... Partizan je godinama bio armijski klub a C.Zvezda policijski (milicijski – Bugarčić & Co.), ali i nakon disolucije ex-države politički interesu su prisutni u oba kluba.
Zašto onda samo FK Novi Pazar stavljati u taj kontekst i svoditi ovu temu na nešto što je najmanje sportsko, fudbalsko?
Ako nekome smeta što je i Novi Pazar, Sandžak, dobio prvoligaša to je njegov lični problem i svoje frustracije treba da drži za sebe (iz pristojnosti) a da kritikuje i 'napada' igru, igrače, struku, upravu.... kao što se to radi na temama drugih klubova, pretežno.
Zato, zamolio bi sve koji pišu na ovoj temi da se više orijentišu na fudbalski klub i da i ja saznam ko je kakav igrač, ko igra i šta igra, kakav je trener, itd, jer i mene interesuje sport u regionu a vrlo malo danas znam o većini klubova osim onih najpopularnijih – evo prilike da se ovdje mnogo više sazna o FK N.Pazar kao klubu, ali većina postova – sluti na neke druge, vrlo ružne, konotacije...
Niko ovdje od navijača N.Pazara ne napisa ni sastav ekipe sa barem šturim informacijama o igračkom kadru!?
Ostali, većina – njima ova tema, izgleda, dobrodošla za pražnjenje ličnih frustracija i ostalog što ih muči, iracionalnog, najčešće...
Bosno moja poharana....