Francuska - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Principatus
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Principatus » 07 sep 2011, 16:23

Pred utakmicu sa Francuzima nase momke treba staviti pred TV i ukljuciti snimak Albanija:Francuska.

Imam jos jedno pitanje. Cuo sam od nekog forumasa, mislim da je bio NoName, da su velike sanse da budemo najbolji drugi. Jesmo li vec najbolji drugili ili cemo to jos biti?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 07 sep 2011, 16:23

Principatus je napisao/la:Pred utakmicu sa Francuzima nase momke treba staviti pred TV i ukljuciti snimak Albanija:Francuska.

Imam jos jedno pitanje. Cuo sam od nekog forumasa, mislim da je bio NoName, da su velike sanse da budemo najbolji drugi. Jesmo li vec najbolji drugili ili cemo to jos biti?
:lol: :lol:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 sep 2011, 16:24

dok smo u tom filmu koincidencije:

Juga je 1989. iskusno odigrala 0:0 u Parizu, i to je bio odlučujući rezultat za plasman na svjetsko u Italiju... za Francuze je igrao sadašnji selektor Blanc, a trener bio sadašnji predsjednik UEFE Platini. Za Jugu je igrao sadašnji selektor Sušić, a trener bio sadašnji predsjednik našeg saveza (komiteta) Osim.

:mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 sep 2011, 16:26

Nema sanse da budemo najbolja drugoplasirana ekipa

There is no chance to be the best second placed team

Wir haben keine Chance, das beste zweitplatzierte Team zu werden

Nessuna possibilità di essere la migliore squadra al secondo posto

Aucune chance d'être le deuxième meilleur équipes placées

Καμία πιθανότητα να είναι η καλύτερη δεύτερη θέση των ομάδων

لا توجد فرصة ليكون أفضل ثاني وضعت فرق

" % & ? ' ' $

沒有機會是最好的第二名的球隊
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 07 sep 2011, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.

nihco

Post Postao/la nihco » 07 sep 2011, 16:27

ima dosta opcija.u nosioce ce se najvjerovatnije,s obzirom da ce danci ili svedjani biti najbolji drugi, urati r.irska ili srbija......ima i drugih varijanti
Sent from my Commodore 64

Mikado
Kontakt:

Post Postao/la Mikado » 07 sep 2011, 16:27

Goalgetter je napisao/la:slika

8-)
Milina, zamisljam kako nasi igraci slave na ovom stadionu :mrgreen:

SUSIC slika :mrgreen:

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 07 sep 2011, 16:28

Goalgetter je napisao/la:
ne kaki ba, ne pise ovdje tacno, znam ja, fali ovdje slova.. 8-)
Zadnja izmjena: jasko_juve, dana/u 07 sep 2011, 16:29, ukupno mijenjano 2 puta.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 07 sep 2011, 16:28

samo lux da se dobije, a francuska...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

nero.piroman
Kontakt:

Post Postao/la nero.piroman » 07 sep 2011, 16:29

imal sanse da mi budemo nosioci u barazu?
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 07 sep 2011, 16:30

Goalgetter je napisao/la:Nema sanse da budemo najbolja drugoplasirana ekipa

There is no chance to be the best second placed team

Wir haben keine Chance, das beste zweitplatzierte Team zu werden

Nessuna possibilità di essere la migliore squadra al secondo posto

Aucune chance d'être le deuxième meilleur équipes placées

Καμία πιθανότητα να είναι η καλύτερη δεύτερη θέση των ομάδων

" % & ? ' ' $

沒有機會是最好的第二名的球隊
google translate

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 07 sep 2011, 16:30

nihco je napisao/la:ima dosta opcija.u nosioce ce se najvjerovatnije,s obzirom da ce danci ili svedjani biti najbolji drugi, urati r.irska ili srbija......ima i drugih varijanti

prije ce Estonija u baraz moje misljenje je da Srbija nece u baraz ...
Estonija uzima Sjevernu Irsku , Srbija igra nerjeseno sa Italijom u bg i gubi u Ljubljani :)

SJEVERNA IRSKA - ESTONIJA 0 2
SRBIJA - ITALIJA 0 0

SLOVENIJA - SRBIJA 1 0

2.ESTONIJA 16
3.SRBIJA 15
4.SLOVENIJA 14

A i u slucaju da Srbija odigra nerjeseno u Ljubljani prolazi Estonija imaju bolji medusobni duel ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Mikado
Kontakt:

Post Postao/la Mikado » 07 sep 2011, 16:31

nero.piroman je napisao/la:imal sanse da mi budemo nosioci u barazu?
nema, kako ce biti.. uostalom abd idemo direktno, ebes francusku :mrgreen:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 07 sep 2011, 16:33

kokuz je napisao/la:samo lux da se dobije, a francuska...
...će biti pobucana :mrgreen:

Ozbiljno sad, kad već imamo šansu, treba je pokušat iskoristiti. Da je to ona Francuska s Koševa ja bi bio izraziti psemista, izgled ada smo mi mali nevjerovatan peh što smo igrali s njima na početku kvalifikacija u vaktu kad su na sve načine željeli da zasluže oprost javnosti u domovini nakon sramnog izdanja na SP. Gledao sam tekmu u Tirani i opet kao i u vrijeme Domenecha su igrali svak' za sebe. Čekam snimak iz Bukurešta pa da pogledam i tu tekmu. Prema statistikama loši su bili, 1 šut u okvir i 5 pored gola. Imali su nešto više kornera, mislim 12, ali to je očekivano s obzirom na krila kakva imaju. Ali sve su šanse, da su isti igrali za sebe, bez neke jake kombinatorike kao na Koševu sobzirom na mali broj upućenih udaraca.
helem, vidjećemo...
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 07 sep 2011, 16:36, ukupno mijenjano 2 puta.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

nero.piroman
Kontakt:

Post Postao/la nero.piroman » 07 sep 2011, 16:34

Mikado je napisao/la:
i ja sam optimista, nadam se direktno da idemo, nije nemoguce. Znam da cemo skociti na toj rang listi jer imamo dobre rezultate u posljednje vrijeme, mozda se reko uguramo u nosioce :D
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 sep 2011, 16:34

Hajde smirite se malo, prvo pobijediti Luxemburg, danas svi mogu dati gol i braniti se 90 minuta dobro, maksimalno profesionalno odigrait, i onda rastereceno u Pariz, i sta bude..
Celik!3,2,2.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 07 sep 2011, 16:34

Ljudi jeli neku prednst za najboljeg drugoplasiranog imaju ovi sto ih ima po pet u grupi
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 07 sep 2011, 16:37

nero.piroman je napisao/la:
Mikado je napisao/la:
i ja sam optimista, nadam se direktno da idemo, nije nemoguce. Znam da cemo skociti na toj rang listi jer imamo dobre rezultate u posljednje vrijeme, mozda se reko uguramo u nosioce :D
Tesko, do skoka na rang-listi ce sigurno doci al maksimalno mozemo preskociti Irsku ili Slovacku od potencijalnih drugoplasiranih a posto smo samo iznad Ceske/Skotske to ce biti nedovoljno...

Mikado
Kontakt:

Post Postao/la Mikado » 07 sep 2011, 16:41

nero.piroman je napisao/la:
Mikado je napisao/la:
Samo LUX pobj. i onda kud puklo puklo.. :mrgreen: nije ni Francuska Spanija, jesu bili jaki u 1 tekmi odigrali su strasnu tekmu, mozda zahv. i nama ali nije bitno..

Tekma pocinje 0-0 pa kud pukne pukne, Dzeko 0-1 i halali huse materi :lol: :lol: nista nije nemoguce na ovom svijetu, tako isto mozemo mi kiksati protiv Lux, taj Lux je jednoc Svicersku uzeo kod njih, eno ljudi sinoc pobj.Albaniju :lol:

Francuska ih kod kuce uzela samo "2:0" :mrgreen:
Zadnja izmjena: Mikado, dana/u 07 sep 2011, 16:42, ukupno mijenjano 1 put.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 07 sep 2011, 16:42

Bas me zanima kolko ce nasih navijaca bit u parizu..?
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Identitet
Kontakt:

Post Postao/la Identitet » 07 sep 2011, 16:43

Jeste li potisnuli u zaborav sramotan poraz od Francuske? Da, onaj u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2012, kada su naši prosječni i ispod prosječni fudbaleri poniženi od "trikolora". Onda, kada pred svojih 25.000 navijača nisu pošteno ni "primirisali" ka golu Llorisa.
Piše: Bakir Tiro
Ovo "prosječni i ispod prosječni" ne odnosi se na rijetke. Međutim, i oni u posljednje vrijeme, pod dirigentskom palicom selektora Safeta Sušića, igraju loše.

Pobjeda odiše sramotom

Pamtite još dobro i trijumf u prvom kolu nad slabašnim Luksemburgom (0:3)? Ispostavilo se i pobjeda nad autsajderom odiše sramotom!

Naime, fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine, u danima prije starta kvalifikacija. ucjenjivački su se odnosi prema čelnicima N/FS BiH. Ne, nisu tražili njihove eksplicitne ostavke, što priželjkuje gotovo cijela javnost. Ultimativno su insistirali na premijama koje su dogovorene za vrijeme "vladavine" Miroslava Ćire Blaževića. Naravno, našim "zvjezdicama" uslišena je novčana želja, pa su oni posljednji koji bi javno i krišom trebali govoriti "Savez napolje". Ustvari, oni to i ne govore. Osim, u rijetkim izjavama kada im je u cilju da "koketiraju" sa navijačima.

Igračima je itekako dobro i pod urušenim krovom N/FS BiH. Imaju vrhunske uslove za pripreme, po uzoru na sve najjače selekcije Evrope. Imaju nešto i što drugi nemaju! Dobijaju novac i za pobjede nad najslabijim selekcijama svijeta.

Dakle, naši reprezentativci po okupljanju za narednu kvalifikacionu utakmicu sa Albanijom, za pobjedu nad Luksemburgom naplatit će po 4.000 KM. Dobro ste pročitali! Nije greška! Da stvar bude još ironičnija, to je samo pola eventualne premije. Ukoliko se kvalificiraju na EP, za osvajanje bodova u Luksemburgu dobit će još po 4.000 KM.

No, najveći nonsens bio bi da su naši iz Luksemburga donijeli bod. Zamislite, i tada bili bi nagrađeni! Pred okupljanje uoči meča sa Albancima u tom slučaju naplatili bi po 2.500 KM, pola iznosa od premije za svaki bod u kvalifikacijama za EP.

Pravilnik prilagođen milionerima

Druga polovina premija za svaki meč (pobjeda ukupno 8.000 KM, remi 5.000 KM) stornira se i isplaćuje u slučaju plasmana na šampionat u Ukrajinu i Poljsku. Pravilnik očito pun rupa. Tačnije, prilagođen "patriotama" u dresu fudbalske reprezentacije BiH.

Bit će zanimljivo vidjeti da li će se ijedan od naših milionera odreći premija za pobjedu nad Luksemburgom, odnosno pokloniti novac u humanitarne svrhe?

U ovoj zemlji puno je gladnih koji grizu nokte i preznojavaju se bezrezervno navijajući za bh. reprezentativce. Oni su istinske patriote koji bodre svoju zemlju, a za čiji dres igraju veoma dobro plaćeni igrači. Samo u prošlim kvalifikacijama za Mundijal u JAR-u svaki od reprezentativaca zaradio je preko 25.000 maraka u kešu. Ko je platio porez na isplaćene premije? Posao za finansijske inspektore...

Uz sve do sada ispričano svi igrači za dan proveden na pripremama reprezentacije BiH dobiju po 20 eura. Ma, njima je sjajno!

I za kraj. Mnogi su se uhvatili za glavu prije nekoliko dana, kada je selektor Sušić rekao da bi "u meču sa Albancima 8. oktobra u Tirani bio zadovoljan i bodom".

Sada je stvar jasna kao dan. A, kako i ne bi bili zadovoljni remijem?! Igrači i članovi stručnog štaba za "nulu" dobili bi po 2.500 KM premija.

Plaćenici ili patrote, pitanje je sad?!

bakire sta sad kažes majmune?

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.