Hajmo ovako gledati.Kako rece @No name stavljati igrace na njihovu prirodnu poziciju.
U redu ideja nije losa.Medjutim u startu vec klimava.Pape je sam rekao staviti iskusne igrace zvjezde ili mlade trkace koji nemaju ni zrna iskustva.I onda bas se desi slucaj Zahirovic u jednoj tekmi car u drugoj protiv jacih prosjak.
Pa jedan Mujdza koji bukvalno razvalio sa desne strane Francusku,znao je ispadati protiv Mexica da te glava zaboli ili kad ga je Bilal razvalio sa Bayernom bukvalno njega.Par golova sve njegova krivica.A kamoli ovi mladi,imaju potencional ali kad ih recimo Pepe ''safata'' sav potencijal ode u tri lijepe.A raja se obruse ko lesinari oko plijena.
Znaci dolazimo do onoga naseg bolnog stadija koji se zove gubitnicki mentalitet u presudnim tekmama i tekmama protiv jacih repki.
Neko spominje Sloveniju,a u biti se ne moze ni spomenuti.Ljubljana u par godina dobije dva stadiona kojeg mi necemo za sto godina napraviti.U Mariboru isto bonbona a mi krompir na Bilinom sadimo,dok na Kosevu zjape tribine ko u krezave babe.Neda UEFA cucavce vec samo fotelje,ma nije valjda.Da ne govorimo da u Sloveniji nije rat trajao par dana a kod nas je rokalo godinama i jos godinama nikako da se to sastavi u jednu cjelinu.Svako na svoju stranu vuce.
Znaci mi i Slovenija dva razlicita svjeta.Neko je spocitavao da imamo odlicnu repku ali loseg selektora.Yebiga 16 godina nam je tako,znaci da nije samo ni do selektora.Ili da u ovom slucaju dodje Bajevic.Vodio je Grcke timove,Kiparske i Zvjezdu(onako usput bukvalno otjerao na kraju sve u sto lijepih materni.Nesto nije stimalo,otprilike znamo sta.I kako rekoh,neka se uhvati tog posla.Otprilike niko nebi imao nista protiv.
Ali u slucaju da plotun nebude isao u pravcu gdje mi hocemo.O,dmah ce se naci od novinara,do forumasa kriticara ovih onih koji nece biti zadovoljni.Bajevic poznat kao ters,sekunde kritike nikada nije volio ostati ni vamo ni tamo.
Solucija koja se moze desiti otici u baraz i opet kakav zubonja.Francuska ili Portugal ko da gledam.
E onda prica ide opet na isti kalup.Mjenjaj,trazi drugog,mi imamo najbolje igrace na svijetu.Ali nam selektori nista ne znaju ,jos dobija ehej pet tauzenki mjesecno, i tako dalje i tako blize.
I kvalifikacija za EURO2086 eh sanse su nikad vece,idemo dalje,sad ili nikad.

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu