Promjene u stilu igre naše reprezentacije, mišljenje?????

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

panties
Kontakt:

Re: Promjene u stilu igre naše reprezentacije, mišljenje????

Post Postao/la panties » 22 nov 2011, 15:18

spielführer_21 je napisao/la:Niko me ne može ubijediti da imamo lošije igrače od Slovenije, a ipak su oni 3 puta išli na velika takmičenja. To je čisti dokaz da se sistematskim radom sve može. Znači nije ih sreća pogledala pa da su jednom otišli, nego 3 puta u nekih 10 godina. Tako da izvlakuše na sastav, kratku klupu i ostalo možete djeci prodavati.
ama nemamo mi lose igrace, to je glupost.
imali bismo cak i dobru klupu kad bi se prave ljude zvalo.

niko me ne moze ubjedit da je bosna zemlja antitalenata za fudbal sa rijetkim talentom, bas suprotno od toga.
...

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 22 nov 2011, 15:28

panties je napisao/la:
spielführer_21 je napisao/la:Niko me ne može ubijediti da imamo lošije igrače od Slovenije, a ipak su oni 3 puta išli na velika takmičenja. To je čisti dokaz da se sistematskim radom sve može. Znači nije ih sreća pogledala pa da su jednom otišli, nego 3 puta u nekih 10 godina. Tako da izvlakuše na sastav, kratku klupu i ostalo možete djeci prodavati.
ama nemamo mi lose igrace, to je glupost.
imali bismo cak i dobru klupu kad bi se prave ljude zvalo.

niko me ne moze ubjedit da je bosna zemlja antitalenata za fudbal sa rijetkim talentom, bas suprotno od toga.
bosna i hercegovina je zemlja talenta za sve osim za sistematican rad i organizaciju.. u tom grmu lezi zec...
slovenci su primjer da se bez talenta za fudbal moze na velika takmicenja...
mi smo primjer da se s talentom za fudbal bez organizacije i sistema moze maksimalno do baraza ;)...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 22 nov 2011, 15:50

amho je napisao/la:
bosna i hercegovina je zemlja talenta za sve osim za sistematican rad i organizaciju.. u tom grmu lezi zec...
slovenci su primjer da se bez talenta za fudbal moze na velika takmicenja...
mi smo primjer da se s talentom za fudbal bez organizacije i sistema moze maksimalno do baraza ;)...
Vaka ti cast na ovom postu, potpuno si upravu!

nihco

Post Postao/la nihco » 24 nov 2011, 02:33

ne treba nista mijenjati, eventualno pozvati alispahica, jer nam fali takvih igraca, i to je to. naravno , u prvih 11 sto vise forsirati igrace brz kluba, amatere, one koji igraju u azerbejdzanu ili teske rezerve.
Sent from my Commodore 64

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 24 nov 2011, 03:49

Hajmo ovako gledati.Kako rece @No name stavljati igrace na njihovu prirodnu poziciju.
U redu ideja nije losa.Medjutim u startu vec klimava.Pape je sam rekao staviti iskusne igrace zvjezde ili mlade trkace koji nemaju ni zrna iskustva.I onda bas se desi slucaj Zahirovic u jednoj tekmi car u drugoj protiv jacih prosjak.
Pa jedan Mujdza koji bukvalno razvalio sa desne strane Francusku,znao je ispadati protiv Mexica da te glava zaboli ili kad ga je Bilal razvalio sa Bayernom bukvalno njega.Par golova sve njegova krivica.A kamoli ovi mladi,imaju potencional ali kad ih recimo Pepe ''safata'' sav potencijal ode u tri lijepe.A raja se obruse ko lesinari oko plijena.
Znaci dolazimo do onoga naseg bolnog stadija koji se zove gubitnicki mentalitet u presudnim tekmama i tekmama protiv jacih repki.
Neko spominje Sloveniju,a u biti se ne moze ni spomenuti.Ljubljana u par godina dobije dva stadiona kojeg mi necemo za sto godina napraviti.U Mariboru isto bonbona a mi krompir na Bilinom sadimo,dok na Kosevu zjape tribine ko u krezave babe.Neda UEFA cucavce vec samo fotelje,ma nije valjda.Da ne govorimo da u Sloveniji nije rat trajao par dana a kod nas je rokalo godinama i jos godinama nikako da se to sastavi u jednu cjelinu.Svako na svoju stranu vuce.
Znaci mi i Slovenija dva razlicita svjeta.Neko je spocitavao da imamo odlicnu repku ali loseg selektora.Yebiga 16 godina nam je tako,znaci da nije samo ni do selektora.Ili da u ovom slucaju dodje Bajevic.Vodio je Grcke timove,Kiparske i Zvjezdu(onako usput bukvalno otjerao na kraju sve u sto lijepih materni.Nesto nije stimalo,otprilike znamo sta.I kako rekoh,neka se uhvati tog posla.Otprilike niko nebi imao nista protiv.
Ali u slucaju da plotun nebude isao u pravcu gdje mi hocemo.O,dmah ce se naci od novinara,do forumasa kriticara ovih onih koji nece biti zadovoljni.Bajevic poznat kao ters,sekunde kritike nikada nije volio ostati ni vamo ni tamo.
Solucija koja se moze desiti otici u baraz i opet kakav zubonja.Francuska ili Portugal ko da gledam.
E onda prica ide opet na isti kalup.Mjenjaj,trazi drugog,mi imamo najbolje igrace na svijetu.Ali nam selektori nista ne znaju ,jos dobija ehej pet tauzenki mjesecno, i tako dalje i tako blize.
I kvalifikacija za EURO2086 eh sanse su nikad vece,idemo dalje,sad ili nikad. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 24 nov 2011, 13:13

harishp je napisao/la:Hajmo ovako gledati.Kako rece @No name stavljati igrace na njihovu prirodnu poziciju.
U redu ideja nije losa.Medjutim u startu vec klimava.Pape je sam rekao staviti iskusne igrace zvjezde ili mlade trkace koji nemaju ni zrna iskustva.I onda bas se desi slucaj Zahirovic u jednoj tekmi car u drugoj protiv jacih prosjak.
Pa jedan Mujdza koji bukvalno razvalio sa desne strane Francusku,znao je ispadati protiv Mexica da te glava zaboli ili kad ga je Bilal razvalio sa Bayernom bukvalno njega.Par golova sve njegova krivica.A kamoli ovi mladi,imaju potencional ali kad ih recimo Pepe ''safata'' sav potencijal ode u tri lijepe.A raja se obruse ko lesinari oko plijena.
Znaci dolazimo do onoga naseg bolnog stadija koji se zove gubitnicki mentalitet u presudnim tekmama i tekmama protiv jacih repki.
Neko spominje Sloveniju,a u biti se ne moze ni spomenuti.Ljubljana u par godina dobije dva stadiona kojeg mi necemo za sto godina napraviti.U Mariboru isto bonbona a mi krompir na Bilinom sadimo,dok na Kosevu zjape tribine ko u krezave babe.Neda UEFA cucavce vec samo fotelje,ma nije valjda.Da ne govorimo da u Sloveniji nije rat trajao par dana a kod nas je rokalo godinama i jos godinama nikako da se to sastavi u jednu cjelinu.Svako na svoju stranu vuce.
Znaci mi i Slovenija dva razlicita svjeta.Neko je spocitavao da imamo odlicnu repku ali loseg selektora.Yebiga 16 godina nam je tako,znaci da nije samo ni do selektora.Ili da u ovom slucaju dodje Bajevic.Vodio je Grcke timove,Kiparske i Zvjezdu(onako usput bukvalno otjerao na kraju sve u sto lijepih materni.Nesto nije stimalo,otprilike znamo sta.I kako rekoh,neka se uhvati tog posla.Otprilike niko nebi imao nista protiv.
Ali u slucaju da plotun nebude isao u pravcu gdje mi hocemo.O,dmah ce se naci od novinara,do forumasa kriticara ovih onih koji nece biti zadovoljni.Bajevic poznat kao ters,sekunde kritike nikada nije volio ostati ni vamo ni tamo.
Solucija koja se moze desiti otici u baraz i opet kakav zubonja.Francuska ili Portugal ko da gledam.
E onda prica ide opet na isti kalup.Mjenjaj,trazi drugog,mi imamo najbolje igrace na svijetu.Ali nam selektori nista ne znaju ,jos dobija ehej pet tauzenki mjesecno, i tako dalje i tako blize.
I kvalifikacija za EURO2086 eh sanse su nikad vece,idemo dalje,sad ili nikad. :mrgreen:
ti si nama puno toga napisao, a nista nisi rekao!
Volim te Bosno!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 jan 2012, 17:23

Manje tehnicara, vise trkaca ;) .

Misimovic, Medunjanin i Pjanic su igraci koji mogu sami donijeti preokret, i uvesti odredjenu krativnost u vezni red, ali se desi da jedan od njih igra na neprirodnoj poziciji, sto je u ovim kvalifikacijama bio Pjanic, koji je jako cesto igrao na poziciji desnog krila.
Isto tako, Medunjanin je imao jako vaznu ulogu, stalno je trazio rupe u sredini, i proigravao svoje suigrace, dakle neka vrsta Playmakera iza Misketa, sve je to funkcionisalo, dok nas Portugalci nisu procitali, i konstantno vrsili pritisak na Medunjanina (Postiga).

Dakle, mora se zasigurno mjenjati nesto, ovaj 4-5-1, sto smo dosad igrali, nije garancja uspjeha, u Francuskoj je ta taktika uspjela, u Portugalu nije, ali sve u svmeu, treba doci do promjena, stoga jako puno ocekujem od ovih momaka iz U21 reprezentacije, Visce i Stevanovica, vjerujem da mogu unijeti tu potrebnu brzinu, i svjezinu u igri reprezentacije.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 03 jan 2012, 17:29

Goalgetter je napisao/la:Manje tehnicara, vise trkaca ;) .

Misimovic, Medunjanin i Pjanic su igraci koji mogu sami donijeti preokret, i uvesti odredjenu krativnost u vezni red, ali se desi da jedan od njih igra na neprirodnoj poziciji, sto je u ovim kvalifikacijama bio Pjanic, koji je jako cesto igrao na poziciji desnog krila.
Isto tako, Medunjanin je imao jako vaznu ulogu, stalno je trazio rupe u sredini, i proigravao svoje suigrace, dakle neka vrsta Playmakera iza Misketa, sve je to funkcionisalo, dok nas Portugalci nisu procitali, i konstantno vrsili pritisak na Medunjanina (Postiga).

Dakle, mora se zasigurno mjenjati nesto, ovaj 4-5-1, sto smo dosad igrali, nije garancja uspjeha, u Francuskoj je ta taktika uspjela, u Portugalu nije, ali sve u svmeu, treba doci do promjena, stoga jako puno ocekujem od ovih momaka iz U21 reprezentacije, Visce i Stevanovica, vjerujem da mogu unijeti tu potrebnu brzinu, i svjezinu u igri reprezentacije.
Ova prva recenica ti u potpunosti stoji! A sto se tice taktike mislim da je 4-2-3-1 dobra taktika za nas sami kada bi konacno na krilni pozicijama poceli igrati sa igracima koji to mogu a ne sa Pjanicem na desnom krilu.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 03 jan 2012, 17:44

Samo mi smeta kukanje selektora o tome kako memamo igraca!
Golmani: Begovic, Hasagic, Buric, Sehic.
Odbrana:Papac, E.Spahic, A.Spahic, Subasic, Jahic, Pandza, Zukanovic, Mravac, Malic,Mujdza, Vranjes, Bunoza, Cocalic.
Vezni:Medunjanin, Visca, Stevanovic, Alispahic, S.Vranjes, Galesic, Bukva, Hadzic, Ljevakovic, Jovanovic, Stilic, Radovic,Misimovic, Zahirovic, Ibricic, salihovic, Lulic, Pjanic.
Napad: Muslimovic, Dzeko, Dialiba, Ibisevic, Vuckic, Seferovic, Mahmutovic, Bodul, Zec.
Jer ako selektor nije u stanju da od ovih nabrojanih igraca satavi ekipu koja moze dobiti sve i svakoga u svijetu fudbala onda se ne treba ni baviti tim poslom!

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 03 jan 2012, 18:05

vendeta87 je napisao/la:Samo mi smeta kukanje selektora o tome kako memamo igraca!
Odbrana:Papac, E.Spahic, A.Spahic, Subasic, Jahic, Pandza, Zukanovic, Mravac, Malic,Mujdza, Vranjes, Bunoza, Cocalic.
Vezni:Medunjanin, Visca, Stevanovic, Alispahic, S.Vranjes, Galesic, Bukva, Hadzic, Ljevakovic, Jovanovic, Stilic, Radovic,Misimovic, Zahirovic, Ibricic, salihovic, Lulic, Pjanic.
Napad: Muslimovic, Dzeko, Dialiba, Ibisevic, Vuckic, Seferovic, Mahmutovic, Bodul, Zec.
Jer ako selektor nije u stanju da od ovih nabrojanih igraca satavi ekipu koja moze dobiti sve i svakoga u svijetu fudbala onda se ne treba ni baviti tim poslom!
Baš da bi mogli svakoga dobiti, mislim da si pretjerao, ali svakako da bi se mogla dobra ekipa napravit od ovih igrača.

Ja za sljedeći ciklus očekujem, Anela Hadžića (zamjena Rhimiću), te dvojac Višća- Stevanović, da dobije priliku.
A u odbranu treba pozvati Vranješa i još nekog stopera. Ne znam ko je najkvalitetniji od svih tih.

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 03 jan 2012, 18:07

brzi21 je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Samo mi smeta kukanje selektora o tome kako memamo igraca!
Baš da bi mogli svakoga dobiti, mislim da si pretjerao, ali svakako da bi se mogla dobra ekipa napravit od ovih igrača.

Ja za sljedeći ciklus očekujem, Anela Hadžića (zamjena Rhimiću), te dvojac Višća- Stevanović, da dobije priliku.
A u odbranu treba pozvati Vranješa i još nekog stopera. Ne znam ko je najkvalitetniji od svih tih.
zukanovic, vranjes, a cocalic isto nije los.

vuckic je ofanzivni vezni a ne napadac
...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 03 jan 2012, 18:11

Nekazem da bi smo mogli dobiti sve te igrace al trebalo bi paklusati da se dobiju za nasu repku. Vukcica sam stavio kao napadaca jer je po meni poluspica, al eto moze i kao ofanzivni vezni. Ugalvnom treba se sto vise isprobavati u pripremnim tekmama a onda slozitit taktiku i ekipu za pocetak kvalifikacija. Samo konstatacija da nemamo igraca je laz.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 jan 2012, 18:17

igrati sa jednim, eventualno dvojicom kreatora. vise trkaca tipa lulic, salihovic. desno krilo ? stevanovic mozda, mada jos uvijek i suvise mlad-

----------------begovic-----------------
-mujdza--pandza----spahic---papac--

-------hadzic---salihovic-----

-pjanic----------------lulic--

-----dzeko------ibisevic--
po meni neka idealna formacija za sljedece kvalifikacije.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 03 jan 2012, 18:22

jasmin10 je napisao/la:igrati sa jednim, eventualno dvojicom kreatora. vise trkaca tipa lulic, salihovic. desno krilo ? stevanovic mozda, mada jos uvijek i suvise mlad-

----------------begovic-----------------
-mujdza--pandza----spahic---papac--

-------hadzic---salihovic-----

-pjanic----------------lulic--

-----dzeko------ibisevic--
po meni neka idealna formacija za sljedece kvalifikacije.
Dobra postava,a bilo bi interesantno isprobati Salihovica na desnom krilu al mislim da mu je ova pozicija u tovoj postavi idealna. Nebi bilo lose razgovaarati i sa ovim radovicem iz Legije vVarasave mislim da bi pristao igtati za BIH jer u Srbijanskoj reprezentaciji je na tim krilnim pozicijama velika konkurencija.

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 03 jan 2012, 19:46

Odgovor na ovu temu je jednostavan: gubitnicki mentalitet....
Idealna tema za blacenje,a koga drugog do selektora.
Ko prati nas reprezentativni sport lako moze uvidjeti isti obrazac,dolazimo do vode ali se nikad ne napijemo.Objasnjeno u prvoj recenici zasto...

JohnnyDinamitas
Kontakt:

Post Postao/la JohnnyDinamitas » 03 jan 2012, 23:42

Koliko sam ovdje formacija pregledao i koliko puta se izostavio Pjanic.. jedan od par nasih igraca koji posjeduje evropski kvalitet a neki bi mahmutovice i slicno :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 jan 2012, 01:05

xavi26 je napisao/la:
harishp je napisao/la:Hajmo ovako gledati.Kako rece @No name stavljati igrace na njihovu prirodnu poziciju.
ti si nama puno toga napisao, a nista nisi rekao!
Mozda zato sto fakticki ni procitao.Kad to uradis onda se vrati da ti nama komentarises.
A ako jesi a nisi skontao,onda probaj par puta uzastopno.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 04 jan 2012, 03:57

Sve su to dobri igra; i zato BiH i jeset u nogometu bolje plasirana nego što je u bilo čemu drugo, ali da bi baš dobili svakoga. Da bi dobili Portugal. Pa sam Ronaldo vrijedi više nego svi ovi pobrojani.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 jan 2012, 06:06

po meni mi smo stvoreni za dijamant formacije...imamo 2 dobra napadaca ,koji zbog totalno razlicitog stila mogu bez problema igrati skupa...imamo igraca kojem lijeva strana sredine terena najvise odgovara(salihovic), velemajstora pjanica na poziciji 10tke,zahirovica koji zna povuc loptu a uz to je i trkac plus hadzic koji je igrac slicnog tipa kao i zahirovic...imamo brze i probojne bekove lulic i mujdza i dosta pokretljive stopere papca i spahica...dakle
begovic
mujdza.....papac...spahic....lulic
.............hadzic
zahirovic...........salihovic
............pjanic
......ibisevic......dzeko
ali tesko da ce safet skontati nesto ovako on ce i dalje gurati pjanica na krilu a misimovica nece smjeti ostavit na klupi jer ce mu miske opet reci fuck you.....naravno tu ce se naci mjesta i za ibricica a nama ce jos jedne kvalifikacije u nepovrat

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 04 jan 2012, 09:33

gruezi je napisao/la: ali tesko da ce safet skontati nesto ovako on ce i dalje gurati pjanica na krilu a misimovica nece smjeti ostavit na klupi jer ce mu miske opet reci fuck you.....naravno tu ce se naci mjesta i za ibricica a nama ce jos jedne kvalifikacije u nepovrat
Svaka cast na ovoj konstataciji, imamo toliko dobrih igraca a nas selektor nikako da nesto promjeni i u tome i jeste najveci problem.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: meecko i 23 gosta.