legenda reala je napisao/la:
Njemačka neki je svrstavaju u favorite ,ja ne nekako mi više nema tu kvaliteta ,ima npr na krilima Genshaimer,Klain,Sprenger,Grotzki,pozicija golmana je isto fino popunjena ,imaju i Rogisha u odbrani ,ali problem su njihovi bekovi nad kojim se lahko može igrati odbrana i koji ako uđu promašaje ,kola odoše niz brdo ,puno forsiraju malo koristi od njih .
Tako da mislim da ova Njemačka može proći grupu ,ali za nešto više mislim da nemaju kvalitet .Novi selektor ,novi sistem ,puno se forsiraju pivoti,ali opet igraju toplo-hladno koda nisu Njemci ,vidjelo se najbolje u pripremnim utakmicama .
Sve je bilo ovako kako sam napisao ,bekovi koji se najlakeše zasutavljaju su Njemački.
Novi selektor i nova bruka za Njemački rukomet,
Svi su odigrali katastrofalno,promašeno dosta zicera ,3-4 sedmerca ,Hens dva puta sam izlazi na golmana i pogađa stativu,nekolike kontre .
U prvom poluvremenu odbrana 5:1 nikako nije funkionirala.
Kad priđu na 1 razlike i treba da prelome oni padaju ,baš kao da nisu Njemci ,nema tog njihovog poznatog mentaliteta .
I to su neki od faktora poraza Njemačke .
legenda reala je napisao/la:Češka ekipa koja mnogo zavisi od jednog čovjeka Filipa Jiche ,i u toj ekipi svi rade za njega ima još nekoliko solidnih igrača koji igraju po Njemačkoj ligi ,prije svih Jihin suigrač Jan Filip .Imaju sigurno kvalitet za prolaz grupe ,Jiha će biti vjerovatno jedan od najboljih strijelaca prvenstva .Pošto ih dosta igra u Bundesligi ,mogli bi napatiti Njemce poznaju njihov stil igre a i dosta ih je suigrači.
Jiha igrao sjajno,pogađao kad je trebalo najviše ,asistirao suigračima ,pridružio mu se Filip i Juracik uz sjajnog na golu Štohla i Njemci nisu imali šansi ,odbrane 6:0 i 5:1 su sjajno funkcionirale .
Već su sostvarili svoj cilj ,sad rasterećeni idu na Makedonce i Švede .
I nisu ih samo napatili nego ih i pobjediše ,još da odigra čistu dvicu

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.