GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi B?

Holandija
39
21%
Danska
19
10%
Njemačka
112
59%
Portugal
19
10%

Ukupno glasova: 189

Semir bvb
Kontakt:

Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post Postao/la Semir bvb » 07 jun 2012, 18:13

IvanCro je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Zato sto su ovi iz Bayerna provjereni rutineri koji u nogama imaju bruku velikih utakmica, Bayern je dva puta u 3 godine finalista lige prvaka, Dortmund je ove godine ispusio vec u grupama, nije Euro Bundesliga, na Euru je svaka utakmica haman eliminatorna pogotovo u ovakvoj grupi i svako normalan bi Bayernove igrace stavio da igraju, a na kraju krajeva i kvalitetniji su.
Jako objektivno! :|
Da Muller igra ispred Gotzea? Muller je u jako lošoj formi, neprepoznatljiv je i ni pola onog igrača sa SP u JAR-u.
Muller, Poldi i Merte na klupu, a Gotze/Schurrle, Reus i Hummels u prvu postavu. Opet bi bilo 4-5 igrača Bayerna, ali bi barem bila malo ubjedljivija postava, bar što se forme tiče. Mada i ova postava može mnogo jer vjerovatno će mnogi podcijenit' formu i kvalitet Mullera, Poldija i Mertea. Vidjet' ćemo....
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 jun 2012, 18:18

[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 07 jun 2012, 21:37

[youtube][/youtube]
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 07 jun 2012, 23:21

CRISTIANO RONALDO, najveća zvijezda portugalske reprezentacije, uvjeren je da pored Njemačke, Nizozemske i Danske njegova reprezentacija može u drugi krug natjecanja.
Ronaldo je u razgovoru za uefa.com najavio pohod na pobjedu odmah u prvoj utakmici protiv Njemačke.
"Mi želimo pobijediti u tom susretu jer želimo uspjeh na startu natjecanja. Njemačka je velika momčad, ostvarili su odlične rezultate na posljednjim velikim natjecanjima i zato ih respektiramo. Ali jednako tako, svjesni smo naše snage i sve ćemo učiniti da krenemo pobjedom. Imamo sve što je potrebno jednoj momčadi da dobije takvu utakmicu i treba nam samo smirenost i sve će biti dobro. Vjerujem da ova momčad ima lijepu budućnost. Uz kvalitetne igrače imamo i jako dobrog izbornika pa moramo stremiti nečem velikom", najavio je Ronaldo i dodao da je svjestan koliko je jaka skupina B.
"Znamo da smo u najtežoj skupini, ali mi to ne možemo promijeniti i zato ne vrijedi kukati. Trebamo biti spremni za svaku utakmicu i onda će stvari doći na svoje. Portugal će odraditi dobar posao i igrati četvrtfinale. Ne drži nas se za favorite, a to je dobro. Moji suigrači i ja osjećat ćemo manji pritisak", konstatirao je Portugalac.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 08 jun 2012, 00:12

IvanCro je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:Zato sto su ovi iz Bayerna provjereni rutineri koji u nogama imaju bruku velikih utakmica, Bayern je dva puta u 3 godine finalista lige prvaka, Dortmund je ove godine ispusio vec u grupama, nije Euro Bundesliga, na Euru je svaka utakmica haman eliminatorna pogotovo u ovakvoj grupi i svako normalan bi Bayernove igrace stavio da igraju, a na kraju krajeva i kvalitetniji su.
Jako objektivno! :|
Da Muller igra ispred Gotzea? Muller je u jako lošoj formi, neprepoznatljiv je i ni pola onog igrača sa SP u JAR-u.
Muller je od svih igraca koji igraju na Euru stvorio najvise sansi saigracima u kvalifikacijama,32,drugi je Rosicky :D
Rođen s tobom da budem

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jun 2012, 00:50

SirAlexFerguson je napisao/la: "Znamo da smo u najtežoj skupini, ali mi to ne možemo promijeniti i zato ne vrijedi kukati. Trebamo biti spremni za svaku utakmicu i onda će stvari doći na svoje. Portugal će odraditi dobar posao i igrati četvrtfinale. Ne drži nas se za favorite, a to je dobro. Moji suigrači i ja osjećat ćemo manji pritisak", konstatirao je Portugalac.
Jeste, manje pritiska...dok ne pocne utakmica, onda ce da vidi sta je pritisak.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 08 jun 2012, 09:07

nemampojma je napisao/la: Žalosno je kakvi sve ljudi vode reprezentacije. Nadam se da će se Marvajku obiti o glavu ostavljanje Cazadora po strani i guranje Van Persija.
Zalosno je kakvi se sve komentari ostavljaju po forumu. Taj Marwijk je drugi na svijetu sa ovom istom reprezentacijom znaci malo respekta nebi bilo na odmet. Ili mozda bolje da tebe postave na njegovo mjesto, ti ionako sve bolje znas :mrgreen:

slika
010 ISN'T JUST A CODE

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jun 2012, 09:55

Uh, evo me malo na topicu grupe smrti, kako glasi popularni naziv Grupe B. :mrgreen:

Dakle, od ove četiri reprezentacije, mogu to reći slobodno i bez ustručavanja, očekujem najviše u grupnoj fazi Eura 2012. To znači da će vjerovatno upravo na šest utakmica ove grupe, po mom skromnom mišljenju i prognozi, pasti ubjedljivo najviše golova (ne prihvatam ništa ispod 15 ukupno :mrgreen: ).

Što se favorita tiče, po dosadašnjim predstavama to dakako predstavljaju Njemačka i Holandija. Elf i Oranje, trećeplasirani i drugoplasirani s prošlog SP-a, će biti i favoriti ne samo za prolazak dalje iz grupe, već i za stajanje na tronu prvenstva i osvajanje istog. Obadvije selekcije gaje ofanzivan stil igre, jedna s dosta mladih i agilnih individualaca (znamo o kome se radi), dok druga s nekoliko iskusnih veterana i kreatora igre u najboljim godinama (isto znamo o kome se radi :mrgreen: ). I jedna i druga ekipa imaju određene mahane ( :lol: ) u odbrani, tako da će njihovi stoperi biti na mukama po tom pitanju, especially if their teams are bad. :mrgreen: Pored neuporedivih favorita, tu je i ekipa koja vreba iz sjene i koja, kada je to u stanju učiniti uslovljeno motivom igrača, može bilo kome na svijetu pomrsiti račune i pobijediti ga. Eh, sada je problem što je to sve rijeđe, pa tako ta reprezentacija i ne bilježi zapažene rezultate, tj. nemaju trofeje. Naravno, radi se o Portugalu, predvođenim Bentom s klupe, inače po mnogima nedokazanim trenerskim imenom i krivim čovjekom za posao izbornika među Portugalcima. Slobodno mogu reći da je ekipa sa zapadne strane Pirineja tehnički i po nekom atraktivnom nivou najpotkovanija i najljepše igra kada to želi, a vidjet ćemo šta će biti u stanju napraviti na ovom takmičenju.
Pored pomenutih selekcija, tu su i dobri stari Danci. :mrgreen: Olsenova družina, ha, ne dajem im previše šanse u ovoj skupini. Koliko god da je istina da mogu iznenaditi, toliko je činjenica i neoboriv fakt da protiv trio fantasticusa slabo mogu šta uraditi. Ne ulijevaju toliku nadu, osim možda nekoliko igrača tipa Eriksen, Kvist, Bendtner i Kjaer kada odigra dobro u zadnjoj liniji. Ipak, predviđam im barem bod u ovoj grupi, ali ne treba me uzeti za ozbiljno i čuditi se ukoliko dobiju krompir. :mrgreen: Ali, ono što mogu sa sigurnošću utvrditi je to da će Skandinavci primiti mnogo golova... :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 08 jun 2012, 14:21

Holanđanima prijeti da izvise na kraju... Švabe idu dalje, to je jedino sigurno
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 08 jun 2012, 16:07

Svaka izjava u novinama da će Ronaldo rasturit uz to proglašen je najljepšim na Ep-u :roll: u nekoj anketi.
Portugal baš ništa nije pokazao u ovim prijateljskim tko je pratio tugara ali imaju sreće i pojedince ;)
Iskreno voljela bi Njemačka i Holandija da rasture ;) vidjet ćemo meni jedna od naj skupina ! ;)

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 08 jun 2012, 16:29

DANTES je napisao/la:Holanđanima prijeti da izvise na kraju... Švabe idu dalje, to je jedino sigurno
Nista nije jos odluceno sutra se igraju prve utakmice i nakon tih ishoda vidjece se ko moze a ko ne moze ako sutra Portugal i Njemacka odigraju x bit ce zanimljivo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 jun 2012, 17:45

Njemačka ne bi trebala imati problema, odluka za drugo mjesto će pasti između Danske i Holandije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 08 jun 2012, 18:00

Holandija bi mogla biti zadnja.Nedefinisan tim gdje Robben još uvijek ima mjesto tu je i borba za poziciju Van Persiea i Huntera,ja bih stavio obojicu da igraju s tim da bi RVP bio malo izvućen na krilo.Najbolji igrač sa SP više nije onaj stari mislim ni Xavi nije Xavi kao prije dvije godine no Holanđani imaju puno tanju sredinu tako da će Sneijder negdje morati pronači vremeplov.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 jun 2012, 18:07

Evo pocinje EP - usput mame im Portugaslke da pomenem i idemo gledati fudbal.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

unavita
Kontakt:

Post Postao/la unavita » 08 jun 2012, 22:59

stvarno je steta sto se jedna od ovih ekipa morati da se oprosti u grupnoj fazi...nadam se da ce to biti portugal naravno iz nama svima poznatih razloga...Takodje je lako moguce da 2 ekipe koje se plasiraju iz ove grupe ponovo se sretnu u finalu
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 08 jun 2012, 23:21

Njemačka-Portugal kaže najgori sudac Francuz :roll: ej moj Collina koga ti šalješ i ta sudačka komisija.Suci režiraju tekme uhh ;) gledala reportažu o ovom sucu !!!! :roll:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jun 2012, 23:22

Holandezi sutra igraju meč koji moraju dobiti. Mnogo su kvalitetnija ekipa od Danske i mislim da će sutra slaviti bez mnogo problema. Danska ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca, ali kad nalete na ekipu koja zna igrati lopte, koja igra lepršavo i ofanzivno, mislim da su im šanse za dobar rezultat poprilično umanjene.

Oranje sam gledao nekoliko puta u pripremnim utakmicama. Izgledali su veoma nezainteresovano, rezervisano, ali su ipak pobjeđivali. Onda pomislim kakvi će biti kad počne ono pravo, kad budu davali svoj maksimum i poprilično sam siguran da će biti odlični. Očekujem da Danci budu defanzivno orjentisani i da svoje šanse traže iz kontra napada. Ove dvije ekipe su igrale prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu i od tada se malo toga promijenilo, a tada ih ih je Holandija savladala 2-0. Mathijsen neće biti spreman za sutrašnju utakmicu, to je hendikep za Holandiju, jer je Mathijsen jedan od ključnih ljudi odbrane, a trebao bi ga zamijeniti Wilfred Bouma, igrač PSV-a.

Prvo mjesto u ovoj grupi vjerovatno donosi plasman u polufinale, a drugo mjesto donosi Rusiju u prvom meču knock-out faze. To automatski znači da kiks protiv Danske svakoj ekipi u ovoj grupi debelo umanjuje šanse za prvo mjesto, a Holandija ima veoma neugodno iskustvo sa Rusijom.

Stekelenburg
Van der Wiel, Heitinga, Bouma, Willems
De Jong, Van Bommel
Robben, Sneijder, Afellay
Van Persie

Andersen
Jacobsen, Kjaer, Agger, S Poulsen
Zimling, Kvist
Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli
Bendtner
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 08 jun 2012, 23:23

Zar u Danaca neće braniti Lindegaard? Danci nemaju šta izgubiti, neopterećeni su ali teško mogu nešto protiv Oranja. S druge strane nadam se da će Portugal pomrsiti račune Njemačkoj
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jun 2012, 23:29

SirAlexFerguson je napisao/la:Zar u Danaca neće braniti Lindegaard? Danci nemaju šta izgubiti, neopterećeni su ali teško mogu nešto protiv Oranja. S druge strane nadam se da će Portugal pomrsiti račune Njemačkoj
Protiv Australije je branio Andersen, a protiv Brazila je počeo Sorensen pa ga je nakon dvadesetak minuta zamijenio Andersen.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

IvanCro
Kontakt:

Post Postao/la IvanCro » 08 jun 2012, 23:31

Šta je sa Sorensenom? Je li ozljeđen ili? Vidim da ga nema nikako na popisu za Euro. :?
1.70 kvota na kladionici na Nizozemce, to se jednostavno mora uzeti. ;)

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.