ABA Liga 2012/2013
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: ABA Liga 2012/2013
Ima dobrih imena u cedevitinom rosteru,a mogli su bolji tim napravit.Mislim da ovdje nije mjesto Grinu,Stinsonu,Brejsiju,Zelabalu pogotovo (ogromne pare)... Bilo je tu boljih rijesenja tipa Rudeza,(koji jest skup,ali nije do te mjere kao rajt ili zelabal),tipa mašića ili nekog slicnog..Nadalje,grin je poskup i opcenito mislim da na poziciji organizatora pogrijesli...Naci nasi ex Yu mogu proci,ali tamnoputi NE.Bacanje para,nepotrebno
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
koliko para toliko muzikeMiljan je napisao/la:Ima dobrih imena u cedevitinom rosteru,a mogli su bolji tim napravit.Mislim da ovdje nije mjesto Grinu,Stinsonu,Brejsiju,Zelabalu pogotovo (ogromne pare)... Bilo je tu boljih rijesenja tipa Rudeza,(koji jest skup,ali nije do te mjere kao rajt ili zelabal),tipa mašića ili nekog slicnog..Nadalje,grin je poskup i opcenito mislim da na poziciji organizatora pogrijesli...Naci nasi ex Yu mogu proci,ali tamnoputi NE.Bacanje para,nepotrebno
cedevita ima ogroman budjet prema aba uslovima, ali u EL uslovima to je nizak budjet zato nemogu dovesti vrunske strance, a i vrhunske domace
a opet doveli su vrhunskog domaceg tj. tomasa i veoma dobrog stranca gabelala, dok stinson je dosao za kikiriki i to samo na mjesec dok ne potpisu nekoga, a jesu vladu, posto su se prosle godine tako opekli jer nisu imali igraca na vrijeme
pogledaj to drugacije cedevita je dovela dobre kosarkase i uglavnom dobre momke. tocno znas sto mozes ocekivat od tih igraca. wright nije marka ali ima aba iskustvo i ponajbolji je "kosgeter" lanjske acb lige. green u italiji prvi asistent i odlican strijelac. hrvati uglavnom euroligaskog renomea kao i europski stranci
zatim sada je suput jeftiniji igrac od rudeza, ali ce dati borbenost pod kosem koju rudez nije mogao
mada citam da mnogi ocekuju da ce se cedevita pojacati jos pod kosem kada se uradi zadnji rez u NBA klubovima, a to je taman negdje pred pocetak EL
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ne bih se mogao nikako složiti.Stinson bi trebao sad otići dok je Gelabale potpisao na 3 mjeseca dok se Tomas ne oporavi.Green je iako nizak jako dobar play.Rudeža ne spominji - totalno limitiran igrač.Za Euroligu pogotovo.Mašić uvijek odigra solidnu partiju,ali ako već imaš pare na raspolaganju,zašto štediti?Miljan je napisao/la:Ima dobrih imena u cedevitinom rosteru,a mogli su bolji tim napravit.Mislim da ovdje nije mjesto Grinu,Stinsonu,Brejsiju,Zelabalu pogotovo (ogromne pare)... Bilo je tu boljih rijesenja tipa Rudeza,(koji jest skup,ali nije do te mjere kao rajt ili zelabal),tipa mašića ili nekog slicnog..Nadalje,grin je poskup i opcenito mislim da na poziciji organizatora pogrijesli...Naci nasi ex Yu mogu proci,ali tamnoputi NE.Bacanje para,nepotrebno
Sta ce im toliko play makeri na Cedevita sada imaju tri.
Pa Cedevita pred 2 meseca odbio Vlado Ilievski a sada kada Vlado bio blizu pdopis MZT-a onda se Cede opet pojavio
Pa Cedevita pred 2 meseca odbio Vlado Ilievski a sada kada Vlado bio blizu pdopis MZT-a onda se Cede opet pojavio

MZT-a pregovara sa Vlado zadnji 10 dana i sigurno imale osjeca da se ova moze desiti. ABA sat je 5 u 12 tako da vec spremale rezerva varijanta ako Vlado zajebe.
Mason dobar pred 2 sezona i onda ima ocajna sezona sa Zadar. Ne znam sta ocekuvati.
MZT i Rabotnicki manje vise ima ista gazda.
Mason dobar pred 2 sezona i onda ima ocajna sezona sa Zadar. Ne znam sta ocekuvati.
MZT i Rabotnicki manje vise ima ista gazda.
Danas pocinje konacno
Ajmo Širokiii!!!

Ajmo Širokiii!!!
-
- Kontakt:
PUKOVNIK REKETA CORSLEY EDWARDS !!!!!!!!!!
10-29 kraj prve četvrtine. Prelijepa igra na početku Igokee.
10-29 kraj prve četvrtine. Prelijepa igra na početku Igokee.
$ ? $ ? ? " " ".
-
- Kontakt:
Auuuu kakav početak ligee.... Hvala Širokom i Igokei za ovakvu uvertiru u ono što nas čeka u slijedećim kolima.Igokea sa ekipom za gornji dio tabele je dobila Široki koji ima respektabilan sastav.Edwards,Hammonds,Jorović su ekstra dobro odigrali,dok su me po prvi put kako pratim Joksimovića i Štembergera propisno razočarali.To ne zamjeram njima,to zamjeram treneru koji nije dobro reagovao na njihove greške.Što se tiče Širokog. Huh treća četvrtina,svaka čast,da je što bliže toj igri se približiti i Široki se ne bi imao šta brinuti za sredinu tabele.Planinić kao i uvijek besprijekoran u fazi napada.Leđnu tehniku doveo je do višeg nivoa nego prošle sezone,što se dalo primjetiti i mislim da će on biti predvodnik ove grupe talentovanih igrača.
Sada slijedi Partizan - Zadar. Očekujem + 15 za domaćina,a i želim po prvi put da pogledam Vestermann-a.Svi su ga nahvalili,tako da vjerujem da je dobar.
Sada slijedi Partizan - Zadar. Očekujem + 15 za domaćina,a i želim po prvi put da pogledam Vestermann-a.Svi su ga nahvalili,tako da vjerujem da je dobar.
$ ? $ ? ? " " ".
- djoleprijedor
- Kontakt:
Igokea zasluženo pobjedila i sjajno ušla u sezonu,samo su mogli od gotovog napraviti veersiju,jer su imali i +25...Ali dobro...Ima ona ekipa kvalitet za TOP 8 sigurno....
Mens sana in corpore sano.
moramo prvo viditi sve ekipe u prva 2-3 kola da bi neko mogao davati takve izjavedjoleprijedor je napisao/la:Igokea zasluženo pobjedila i sjajno ušla u sezonu,samo su mogli od gotovog napraviti veersiju,jer su imali i +25...Ali dobro...Ima ona ekipa kvalitet za TOP 8 sigurno....
jedino mi je zao sto je malo adamovic igrao i sto se vidi da ga igraci nista ne respektuju, a on opet pokazuje da moze
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Igokea je odlicna ekipa,mislim da ce daleko dogurati,znam da je tek prva utakmica danas bila ali jednostavno Dodiku se mora poceti vracati ulozeno
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
Vujošević is back.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- maximusdecimus
- Kontakt:
druga utakmica, već prvi prekid utakmice 

kako isti animira publiku i izazva prekid..Raul_64 je napisao/la:Vujošević is back.
veselo je krenulo

šta je to bilo ??
- maximusdecimus
- Kontakt:
Grobari ubacivali šporete na terenLesnar je napisao/la:šta je to bilo ??

ma poceli ubacivati navijaci predmete u teren i valda na klupu Zadra , pa je trener istih povukao ih u svlacionicu.Lesnar je napisao/la:šta je to bilo ??
utakmica je nastavljena
Zadar + 6 al Partizan ima taj neki momentum
liga MORA dobro kazniti vujusevica za ono unosenje u lice sudiji i psovanje + navijace u suprotnom ce onda svi treneri traziti taj tretman, a partizan se vise nesmije povuci iz aba lige jer u suprotnom ostaje bez EL
Dosta nekorektno to što kažeš....nerminh74 je napisao/la:liga MORA dobro kazniti vujusevica za ono unosenje u lice sudiji i psovanje + navijace u suprotnom ce onda svi treneri traziti taj tretman, a partizan se vise nesmije povuci iz aba lige jer u suprotnom ostaje bez EL
Prvo nisu ubacivani nikakvi predmeti,tj. kovani novac,kamenje,stolice,drvenarija..... ubačene su dvije konfete sjemenki....
Drugo, Vujošević će sigurno biti kažnjen,ali isto tako prošle godine je (ili to neki zaboravljaju) svaki od 14 trenera radio slično,ponajmanje Vlada Jovanović,dakle budimo realni.
A o povlačenju ne bih, Partizan nikada nije trebao ulaziti u ovu ligu,budimo realni,više bi liga izgubila izlaskom Partizana,nego Partizan,jer Partizan je brend,što opet ne znači da treba imati povlastice u odnosu na ostale (niti ih ima sve ove godine,sjetimo se malo i onog finala u Sarajevu).
- djoleprijedor
- Kontakt:
Sezona je počela sa dve zanimljive i požrtvovane utakmice...Biće dobre košarke,možda i najbolje do sad u ovoj ligi
Jadran će da "ključa"
Naravno,mislim u sportskom nadmetanju...A ovo što se navijača tiče sve je ok,nek bude ovakva atmosfera na svakoj utakmici,samo nek teren ne trpi i nek se ubacuje ništa,ostalo za 10.
P.S.Utisak večeri je ona trojka Đekića
i sjajna blokada Muslija,al zakuca lika
...I naravno,onaj Trevis je životinja od igrača,strašan igrač,ja sam ostao zapanjen.Neće Zadar biti za potkusurivanje u ovoj ligi,još kad budu kompletni...samo da ih finansije ne destabilizuju...Ja ipak volim što je Zadar tu,jer liga nije sita bez njih.

P.S.Utisak večeri je ona trojka Đekića

Mens sana in corpore sano.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.