1/2 EP: Italija - Njemačka

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko prolazi u finale?

1. Njemačka
42
39%
2. Italija
65
61%

Ukupno glasova: 107

skyisthelimit

Re: 1/2 EP: Italija - Njemačka

Post Postao/la skyisthelimit » 25 jun 2012, 22:56

IlPrincipe je napisao/la:
skyisthelimit je napisao/la:sve osim pobjede Italije je prvoklasno iznenadjenje. Svabe nemaju ni gram sanse.. Na svu srecu pa Grcka nije usla u polufinale jer tu bi se talijani pomucili i sa velikim sansama da ispadnu
čudi me da ti govoriš u korist Italijana :P :lol:

a kad sam govorio protiv njih :?
Cinjenica je da italijanima bolje leze na papiru tezi protivnici od onih koji su laksi. Zato sto oni to dodatno zakomplikuju i "iznenade" zavisno s kim igraju. Ovaj put ocekuj pozitvno izenadjenje jer se kao "niko ne nada" a ono lagano prodju. Da je neka znj ekipa talijani bi jedva prosli, ako ne i ispali. Ovako i da su igrali do sutra sa englezima ne bi sumnjao u prolaz protiv svaba. Naravno, za sve postoji prvi put ali naprosto ne vjerujem da ce kiksati u ovoj za njih laganoj utakmici.
15.10 - 15.06 ...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 25 jun 2012, 22:56

spielführer_21 je napisao/la:@dylane, kako ćeš da te zovem od sada? Fašista ili rasista? Možeš da biraš, drug moj...
To su prilicno teske kvalifikacije,za nekoga ko nema nikakvu osnovu da nekoga proglasi takvim.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 25 jun 2012, 23:23

don_burza je napisao/la:Kad pogledas ovu sliku Gomeza vidis u njoj sve ono sto je Njemacka. Mocna , snazna , velicanstvena i puna ponosa.
Sa druge strane kad pogledas Balotelija imas osjecaj da je sastavljen dijelovima iz kinder jajeta. Tacnije dva razlicita jajeta

Sent from my LT15i using Tapatalk 2
A ovo ?
slika

slika

Puno ponosa :mrgreen:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
FORZA NAPOLI

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 jun 2012, 23:32

Kao prvo slije trebaju biti gdje i jedan i drugi tuguju ili se raduju da bi se mogle uporedjivati. Ovako samo vidim dva world class vezna igraca

Sent from my LT15i using Tapatalk 2
Thomas Müller - Fußballgott

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 jun 2012, 23:46

legenda reala je napisao/la:Ovako bi to napisao naš kolega Arogantni Toma i GaziHusref Bianco .
Italija najjača reprezentacija svih vremena .
Na golu Gigi najbolji golman svih vremena(haj to može)
Na bekovima Abate i Balzareti najbolji bekovi današnjice
Stoperi Barzagli-Chielini najbolji stoperski par današnjice, na klupi Bonuci najbolji rezervni stoper
Zadnji vezni Mota i DDR najbolji destruktivci na dunjaluku haj za ovog drugog i može
Pirlo najbolji igrač na svijetu
Marchisio :roll:
Casano iako povrijeđen i dalje jedan od najboljihz napadača na svijetu
Baloteli najveći talenat svijetskog nogometa, novi Maradona :lol: :lol: :mrgreen:

E ovako oni pišu otprilike, nigdje ni trunke realnosti, al haj od njih smo to i navikli :mrgreen:
Ja znam što oni ovoliko fale Italiju, samo zato što većinu čine igrači Juventusa, da je većina igrača iz npr Milana, pa oni bi ba navijali za Njemačku, kolko mrze Milan i ostale talijanske timove :roll:
Jbm majku kad ćete više ,vi nešto realno sagledati i dokad više da ni sami sebi ne vjerujete šta pišete :lol:
Ne možeš generalizovati jarane... nikada... 8-)
Izbaci sve Juventine iz repke i popuni sa nekim drugim igračima ima nas koji bi opet navijali za digiće

Ništa Juventini ovo-ono... :)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 jun 2012, 23:51

kakve veze ima ko igra u kojem klubu?? pa onda bi u njemackoj samo bayernovci trebali navijati za repku koliko se tamo forsiraju igraci iz tog kluba..sto bi rekli nidje veze ;)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 jun 2012, 23:56

Ma samo laganini burazeri digići 8-)

FORZA AZZURI :)

Kao što rekoh to bi trebalo biti veliko taktičko nadmudrivanje i bitka za svaki cm slobodnog prostora zelenog tepiha.
Nijemci jesu blagi favoriti ali koja to selekcija može reći da će dobiti sigurno Italiju 2-3 gola razlike :?:

Može se desiti ali jako teško, Prandelli će postaviti malo defanzivniju varijantu sa sužavanjem prostora Nijemcima, ako izdrže da se ne primi gol u prvom ili do 60-70-minute mogla bi se panika uvući kod Panzera. Jaki jesu ali teško je igrati pod presingom na koji su navikli Italijani, nisu to Holandezi ili Grci... ;)

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 26 jun 2012, 00:01

ronaldo99 je napisao/la:kakve veze ima ko igra u kojem klubu?? pa onda bi u njemackoj samo bayernovci trebali navijati za repku koliko se tamo forsiraju igraci iz tog kluba..sto bi rekli nidje veze ;)
Upravo tako 8-)

Upravo tako jer njihov najbolji igrac M.Klose vise nije clan Bajerna a Ozil je igrac Reala, a buducnost im na klupi Gotze - BvB trenutno.
FORZA NAPOLI

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 26 jun 2012, 00:02

legenda reala je napisao/la:
E ovako oni pišu otprilike, nigdje ni trunke realnosti, al haj od njih smo to i navikli :mrgreen:
Ja znam što oni ovoliko fale Italiju, samo zato što većinu čine igrači Juventusa, da je većina igrača iz npr Milana, pa oni bi ba navijali za Njemačku, kolko mrze Milan i ostale talijanske timove :roll:
Jbm majku kad ćete više ,vi nešto realno sagledati i dokad više da ni sami sebi ne vjerujete šta pišete :lol:
Obrisao sam onaj dodatak gdje si pisao za igrace i naravno sa svim stvarima se slazem i to je realno osim mozda da su Balza i Abate najbolji bekovi danasnjice, medju boljim jesu.....
Ja kao simpatizer Juventusa logicno je da navijam za drzavu iz koje dolazi taj klub....
I vjeruj mi tako mi BOGA da bi navijao za Italiju na Euru taman da nijedan igrac Juventusa ne igra za istu, naravno ako na tom prvenstvu ne igra Bosna, hajd kako bi objasnio to da na SP navijam za Argentinu iako nijedan igrac Arge ne igra u Juventusu a vecina igra u mrskom mi Interu....
I da u domenu ital. Lige ja nijednu ekipu osim Udina i Juveta ne mogu smislit al' kad igraju u Europi za svaki klub navijam zbog koeficijenta pa to bili mrski Inter ili Milan i da samo znas koliko sam bio sretan kad je Milan izbacio krepastinu od ekipe Arsenal...

I na kraju moje misljenje nije subjektivno ono je krajnje realno jer kako znam uvijek sam bio upravu na ovom Euru... Rekao sam da ce Italija proci grupu i da ce stajati na terenu cak bolje i od Spanije a od ovih ostalih se podrazumjeva.... Kad je Engleska na red dosla rekao sam da ce ih Italija demolirati igrom a da su eng. igraci sumari koji igraju na izbi, udri, nabij i kako su igrali upravo ovako... I na kraju Italija pokazala nevidjenu silu od igre i odjednom ostatak foruma je poceo vise cijeniti Italiju....
Znaci dosad sam sve pogodio jer sam realno govorio a sad ti realno kazem da ce Italija izdominirati Kobaje ne kao Englesku al' da ce glatko pobjediti a najzasluzniji ce biti Pirlo, Balo i Toto koji ce da jede malo djecu tj. Humelsa i Strudlu....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 jun 2012, 00:08

ramiral je napisao/la: Ne možeš generalizovati jarane... nikada... 8-)
+1 ;)

Sto mi je ovo nesto poznato :mrgreen:

Koliko sam ja samo puta ovo ponovio :( , i na ovom forumu, a i u svakodnevnoj konverzaciji i diskusiji ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jun 2012, 00:47

ramiral je napisao/la:
Ne možeš generalizovati jarane... nikada... 8-)
Izbaci sve Juventine iz repke i popuni sa nekim drugim igračima ima nas koji bi opet navijali za digiće

Ništa Juventini ovo-ono... :)
Čuj nemoj generalizovati, pa ja njih dvojicu poznajem u dušu i znam da je tako ;)
Ne znam šta sam generalizovo, ponovo ti to pročitaj moj Tigre :P
TomaZdravkovic je napisao/la: Obrisao sam onaj dodatak gdje si pisao za igrace i naravno sa svim stvarima se slazem i to je realno osim mozda da su Balza i Abate najbolji bekovi danasnjice, medju boljim jesu.....
Ma đe ba ono realno :roll:
Ne znam nisu meni vala ni među boljima, al haj nebitno

TomaZdravkovic je napisao/la: I na kraju moje misljenje nije subjektivno ono je krajnje realno jer kako znam uvijek sam bio upravu na ovom Euru... Rekao sam da ce Italija proci grupu i da ce stajati na terenu cak bolje i od Spanije a od ovih ostalih se podrazumjeva.... Kad je Engleska na red dosla rekao sam da ce ih Italija demolirati igrom a da su eng. igraci sumari koji igraju na izbi, udri, nabij i kako su igrali upravo ovako... I na kraju Italija pokazala nevidjenu silu od igre i odjednom ostatak foruma je poceo vise cijeniti Italiju....
Znaci dosad sam sve pogodio jer sam realno govorio a sad ti realno kazem da ce Italija izdominirati Kobaje ne kao Englesku al' da ce glatko pobjediti a najzasluzniji ce biti Pirlo, Balo i Toto koji ce da jede malo djecu tj. Humelsa i Strudlu....
Nađi moje prognoze i sve sam isto prognozirao, čak sam tipovao da će Tallijani proći kao prvi grupu, što su i trebali da znaju dati gol :P
I ja sam dosad sve pogodio, jer uvijek realno govorim i kad ja nešto kažem to mora biti tako :mrgreen:
I ja tebi realno kažem da će Švabi izdominirati Talijane superiornije nego što su Talijani, Engleze ;)
Čovjek odluke bi trebao biti Miro Klose on će ti da pojede taj kvazi najjači stoperski par ;)
Ako Gomez počne, onda se slažem sa tvojom prognozom :mrgreen:

I nemojte mi ti i gazihusref šta zamjeriti ja malo vas dvojicu provociram, ali da ste vi i realnost dva različita pojma to stoji :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 26 jun 2012, 00:54

http://video.gazzetta.it/coro-polacco-d ... c5c804528d" onclick="window.open(this.href);return false;

Malo soping u Krakovu a malo mu i pijevaju :lol:

slika
FORZA NAPOLI

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 jun 2012, 08:00

rio_Ferdy88 je napisao/la:
ramiral je napisao/la: Ne možeš generalizovati jarane... nikada... 8-)
+1 ;)

Sto mi je ovo nesto poznato :mrgreen:

Koliko sam ja samo puta ovo ponovio :( , i na ovom forumu, a i u svakodnevnoj konverzaciji i diskusiji ;)
I iznova ponavljamo druže k'o šarene are :)

Hajd kako god, digići ili švabe žao mi je što se susreću u polufinalu, nekako bi bilo primjerenije da nauljeni maznu cristinu i društvo a kobaje da poručkaju torerose pa da se u finalu ukrste koplja nekadašnjih saveznika sila osovine. Žrijeb je htio tako i trenutno se za mrvu stavljam na stranu digića, a ko god prođe navijati ću za njega u finalu ;)

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 26 jun 2012, 08:49

legenda reala je napisao/la:
TomaZdravkovic je napisao/la: Obrisao sam onaj dodatak gdje si pisao za igrace i naravno sa svim stvarima se slazem i to je realno osim mozda da su Balza i Abate najbolji bekovi danasnjice, medju boljim jesu.....
Ma đe ba ono realno :roll:
Ne znam nisu meni vala ni među boljima, al haj nebitno

TomaZdravkovic je napisao/la:

Nađi moje prognoze i sve sam isto prognozirao, čak sam tipovao da će Tallijani proći kao prvi grupu, što su i trebali da znaju dati gol :P
I ja sam dosad sve pogodio, jer uvijek realno govorim i kad ja nešto kažem to mora biti tako :mrgreen:
I ja tebi realno kažem da će Švabi izdominirati Talijane superiornije nego što su Talijani, Engleze ;)
Čovjek odluke bi trebao biti Miro Klose on će ti da pojede taj kvazi najjači stoperski par ;)
Ako Gomez počne, onda se slažem sa tvojom prognozom :mrgreen:

I nemojte mi ti i gazihusref šta zamjeriti ja malo vas dvojicu provociram, ali da ste vi i realnost dva različita pojma to stoji :mrgreen:
Sto se mene tice ja sam i prognozirao da ce Italija biti 2. u grupi jer sam znao da oni jednostavno nikad nemaju srece i da je imaju kao recimo Panzeri oni bi bili 1. favoriti na Euru a ne samo 1. u grupi....
Ono gore ranije naravno da je sasvim realno jer 90% ostatka foruma ne racunajuci PDF Serie A koji je svakako i najbrojniji ne prati Seriu A i ne zna o kakvim se igracima radi i omalozava iste a oni su ako ne bolji sigurno u rangu ostalih jakih fudbalskih nacija al' ne bolje trubiti u prazno bez dokaza nego pogledati nekad utakmicu Serie A i sta bi sa reprezentacijom, sad je odjednom medju 1. favoritima a na pocetku Eura vecina je govorila da Italija ispada u grupi.... ;) ;)
Sto se tice Mire on je procitan ko Citanka za 2. razred Osnovne skole od stopera Juventusa ove sezone u Serii A, al' opet Miro je nevidjena klasa i za Gomeza je licno debeli Ronaldo....
Cekam te prekosutra oko 22.45 sa cestitkama na opet pogodjenim prognozama....
I da uplati na kladionici ove moje prognoze jer kad god sam ti sastavljao listic od Italijana i njihove lige skoro uvijek si prosao pa tako me poslusaj i za repku i slobodno igraj Toto daje gol jer njemu igra Svabije nevjerovatno odgovara naravno ako ga Mister Cezare ubaci jer ne bi me cudilo da ponovno ubaci Diamantija koji je predobro odigrao protiv Engleske.... A po meni bi napravio veliku gresku kad ga ne bi ubacio....A poslusas me I dobijes pare....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 26 jun 2012, 12:51

Njemci, realni draži su mi , ekstra ekipa, rutinski sve odrađuju.Majstori Švabe :)
Fi hajati.
GO Bosno.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 26 jun 2012, 23:07

Prognoza - Prolazi 'Švaba' :mrgreen:
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 26 jun 2012, 23:26

Protiv tradicije se izgleda ne moze.

Spanci ne mogu pobijediti Talijane bez penala - nastavljena tradicija

Talijani koliko se sjecam jos nisu pobijedili Hrvate od kako je nastala Hrvatska - nastavljena tradicija

Englezi protiv Talijana imaju uzasno losu tradiciju - nastavljena tradicija

Talijani protiv Njemaca imaju uspijesnu tradiciju - nastavice se tradicija

Talijani protiv Portugala i nemaju nikakvu tradiciju, jer se nisu puno susretali, a protiv Spanije je vec receno.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 26 jun 2012, 23:47

Švabo će igrati u finalu 8-)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 27 jun 2012, 00:40

[youtube][/youtube]

Vrijeme je i da Štimajući Žabari padnu... 8-)

[youtube][/youtube]

Nakon 1996.g. vrijeme je za novu titulu evropskog prvaka. I to četvrtu po redu 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jun 2012, 00:53

Harrison je napisao/la:Protiv tradicije se izgleda ne moze.
Može se. :)
Harrison je napisao/la: Spanci ne mogu pobijediti Talijane bez penala - nastavljena tradicija
Prvi put ih Španci pobijedili na prošlom EURO-u (što se veliki takmičenja tiče), jest da je bilo nakon penala, ali prva pobjeda opšte na takmičenjima.

Uz to još Španci srušili tradiciju u subotu protiv Francuza, kada su u pitanju utakmice takmičarskog karaktera (do tad nisu ih pobijedili niti na EURO-U, niti SP, niti kvalifikacijama).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.