OI London 2012 - BIH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

hamzaTM87
Kontakt:

Re: OI London 2012 - BIH

Post Postao/la hamzaTM87 » 29 jul 2012, 15:17

aleksandar_veliki je napisao/la:
maximusdecimus je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la: Da li je ostvarila normu, ja ne mogu vjerovati. Nama je uspjeh biti 41. od 46 takmicara i usput isplivati na Igrama 3 sekunde losije od licnog rekorda. Nemam rijeci. Kriteriji su u ovoj drzavi davno naruseni, odnosno isti ne postoje. Ovo je dno dna, uspjeh biti 41.
jok, dobila je pozivnicu za Olimpijadu :roll:
A, ti strucnjak kazes da je ispunila normu i jos se nadjes kao veliki strucnjak ovdje nekog i nesto kritikovati. Dobila pozivnicu, da DOBILA POZIVNICU, po rezultatu ne bi prismrdila Londonu. Malo prooguglaj, ne kosta te nista.
I po rezultatu je bila blizu,ona je najbolje plivala ove godine 1:11.19 , dok je Olimpijska norma bila 1:10.90,tako da joj je i tu malo nedostajalo :) Ona jeste razocarala danas,i sama je ocekivala da ce popraviti svoj licni rekord,ali eto bila je losija 3 sekunde od njega,i ovo nije njena disciplina,mnogo je bolja na 50 metara koja nije olimpijska,gdje je ove godina prosla u polufinale na sjvetskom prvenstvu :) Ali ovaj rezultat je razocarao
ZELJEZNICAR 1921!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 29 jul 2012, 15:21

Ja ne znam kako se mi jos uvijek vadimo na glupu pricu o politici,ukradenim talentima itd itd
Kod nas je najveci problem to sto nas roditelji nakon rata maze i paze,nedo Bog potrcati,slomiti se radeci jer toboze to je moje dijete gdje ce se on umarati...Dalje,prikazuju se golotinje po tv-u,curice se oblace kako stignu i normalno da ce ljudi prije za njima nego sport ganjat...Pive se piju,pusi se sve i svasta a djeca su neobrazovana misle da od par piva nece biti nista,e pa hoce...Nece djeca da treniraju,a i oni koji hoce,svi su MJ ili Messi i Ronaldo,nedo Bog stat na go ili odbranu...Treneri su nam nestrucni,nije to do politicke situacije..Ganja se samo instant uspjeh itd itd
Politicka situacija,bjezanje iz zemlje i te gluposti su mozda 10% onoga sto nas usporava,kriv je svako ko nece da trenira 8 sati dnevno da bi bio najbolji !
PS rezultat razocaravajuci kao i sam odlazak tek 6 sportista na OI...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 29 jul 2012, 15:23

Slatinash_7 je napisao/la:Ja ne znam kako se mi jos uvijek vadimo na glupu pricu o politici,ukradenim talentima itd itd
Kod nas je najveci problem to sto nas roditelji nakon rata maze i paze,nedo Bog potrcati,slomiti se radeci jer toboze to je moje dijete gdje ce se on umarati...Dalje,prikazuju se golotinje po tv-u,curice se oblace kako stignu i normalno da ce ljudi prije za njima nego sport ganjat...Pive se piju,pusi se sve i svasta a djeca su neobrazovana misle da od par piva nece biti nista,e pa hoce...Nece djeca da treniraju,a i oni koji hoce,svi su MJ ili Messi i Ronaldo,nedo Bog stat na go ili odbranu...Treneri su nam nestrucni,nije to do politicke situacije..Ganja se samo instant uspjeh itd itd
Politicka situacija,bjezanje iz zemlje i te gluposti su mozda 10% onoga sto nas usporava,kriv je svako ko nece da trenira 8 sati dnevno da bi bio najbolji !
PS rezultat razocaravajuci kao i sam odlazak tek 6 sportista na OI...
komenter decenije :!:

svaka cast ;)
Thomas Müller - Fußballgott

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 29 jul 2012, 15:24

aleksandar_veliki je napisao/la:hamzaTM87, da li je razocarala ili odusevila?
Mozes vidjeti na kraju posta,razocarala je. Samo se te "malo ispravio" jer ovo "NE BI PRISMRDILA" mi je zvucalo malo pregrubo,to mozes reci za nase odbojkase ili fudbalere,ali za nekog kome su falile 2 desetnike,ne mozes :)
ZELJEZNICAR 1921!

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 29 jul 2012, 15:32

i da je isplivala drzavni rekord BiH..znaci najbrze sto je iko ikad od nas sviju plivao..opet bi bila 36,35 mozda..

Da ne govorim kako ovo nije njena disciplina.njena prava disciplina je 50 m prsno..sto nije dio olimpijskog programa

Nije s njom u Londonu bio njen trener..nije imala ravnopravnu konkurenciju u svojoj kvalifikacionoj rundi..milion je razloga zbog cega ovako "slab" rezultat..
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 29 jul 2012, 15:37

Hajd nemojte se provaljivat...ovdje su uslovi nikakvi, mozda najgori uslovi u citavoj Evropi i ovo sto nasi sportasi rade je za svaku pohvalu...Bolje ne moze

Pogledajte gdje treniraju nasa djeca, a gdje treniraju djeca Evropska, Americka, Australska...Pogledajte koliko im drzava pomogne i sve ce vam biti jasno. Nase dijete bude okej do desete godine i onda mu sve uniste uslovi u kojima trenira. To je sve...nije to jer mi necemo vec je jer mi nemamo. A kada pogledas da su Bosnjaci jedini koji zele da igraju za BIH, a da su Bosnjaci najveca bjeda od sva ova tri naroda koja zive u drzavi onda dodjes do toga da nemas sportasa.

Jedino nesto moze se u fudbalu koji svako igra...pa tu masovno i igramo i izleti pokoji fenomen kao Dzeko ili Pjanic. Mada ni oni nisu nas produkt nego su se razvili u drugim drzavama. Svi nasi koji treniraju van bih budu vrhunski sportasi...pogledajte malo i vidjet cete da je tako. Nije do toga da mi necemo....

Nemojte po curi ovoj sto je plivala, ovo je za nju novo iskustvo jer vjerovatno citav zivot pliva po ovim nasim barama od bazena pa onda ode na neko takmicenje i uleti u bazen pa ne zna ni sta ju je snaslo...

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 29 jul 2012, 15:38

Slazem se,evo ja cu se dotici tenisa posto sam malo vise upucen u to. Da bi trenirao tenis potrebno ti je mjesecno minimalno 100 KM,ovo navodim bez opreme (plus ako igras neke juniorske turnire dodaj tu pare za opremu,koja je sve osim jeftina). Tako da vec tu dolazi do podjela,i zna se kakva djeca u ovoj drzavi mogu trenirati tenis,jer pored tog pomenutog novca,ako zelis igrati turnire,moras placati putovanja,hotel,to sigurno ne moze neko ko ima prosjecna primanja. E umjesto da TSBIH pomogne domacim igracima,da npr. za ovo malo turnira sto imamo u nasoj drzavi WC dobio nasi talentovani igraci,oni te WC prodaju igracima iz Hrvatske i Srbije,pa cak i Kine. Dalje oni za ucesece na Summer Cupu (nesto kao timsko ekipno prvenstvo) gdje mladi igraci predstavljaju svoju drzavu,oni traze 400 KM da bi djete nastupilo na tom takmicenju,i to odmah znaci da nasu drzavu nece predstavljati troje najkvalitetniji,vec troje ciji roditelji imaju izdvojiti taj novac.Ovo su samo neki apsurdni primjeri,kojih ima u svim sportovima,i kako ocekujes da nasa drzava ima nekog u TOP 10 tenisera ?
ZELJEZNICAR 1921!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 29 jul 2012, 15:45

Nije tenis za svakoga.Nažalost nije tenis za malog Abida iz Donjih Moštri ali zato jeste bacanje kugle,odbojka itd. 1. problem je nerad i nezainetresovanost mladih za sport a drugi problem je infrastrukturajer sportsisti u malim gradovima nemaju uslove niti za jedan sport.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 jul 2012, 15:48

Daj ba ljudi sta ocekuje od djevojke nisu joj bili u stanju skupit novac da i trener ide s njom, pa vise Šri Lanka i RUanda imaju predstavnika na olimpijadi nego mi, mi smo sportsko dno, u svakom mogucem pogledu :!:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2012, 15:50

Bosna i Hercegovina i sport ne mogu u istu rečenicu !!!
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 29 jul 2012, 15:58

Imal kakve sanse za Mekica ili je vec ispao? :?

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 jul 2012, 15:59

E upravo to, na jednom portalu jos uvijek stoji da je ona prva u svojoj grupi, pa mogu mislit kakve su te sto su ostale iza nje, vjerovatno nemaju po jednu ruku il su deformisane, u sustini mi smo prebukvalno shvatili onu vazno je ucestvovati, pa brate izgleda da je isto biti 45. i peti, sve u svemu ocekujem jos jednu sumornu olimpijadu, i dabogda da u skorije vrijeme oborimo ono Fazlijino 6. mjesto, a do tada nam ostaje da "glorificiramo uspjehe" nasih sportista na LJOI i ZOI

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 jul 2012, 16:02

Mi čekamo da karate postane olimpijski sport,stalno naši osvajaju medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima,a kako je s nama sve naopako ne bi me čudilo da bi svi poispadali u prvom kolu na olimpijskim igrama :mrgreen:
A tek kad bi uveli kickboks,mi u BiH imamo 17 svjetskih,22 evropska i par stotina balkanskih prvaka po kojekakvim verzijama :P

Gdje je Larisa Cenić,prije par godina juniorska prvakinja svijeta,jel moguće da je toliko napredovala da nije bilo mjesta za nju na igrama :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 29 jul 2012, 16:03

Nije stanje uslova mnogo bolje u pojedinim sportovima recimo u Srbiji,kad se pominje tenis roditelji ovih vrhunskih tenisera su ulozili 99% licnih sredstava bez pomoci drzave,Cavic je skoro trenirao u Banjaluci jer nije imao adekvatan bazen ili tremine za plivanje u Srbiji

Koliko poznajem ukupnu situaciju glavna razlika je u organizaciji i selektiranju klinaca kad dodju u kadetski ili omladinski uzrast,najbolji primjer je drugi po popularnosti sport u BIH koji do skoro nije imao sve muske mladje kategorije a da ne govorimo o zenskoj kosarci ili manje popularnim sportovima

Sve se opet svodi na finansijsku pomoc drzave da bi okupila i poslala na takmicenje neku selekciju ili pojedinacne sportiste od najmladjih kategorija jer i Crna Gora vise pomaze svoje sportske saveze a i drzava stoji iza pojedinih klubova koji rade kao fabrika za proizvodnju igraca za pojedine reprezentacije

to sto klinci piju,puse,razmazeni... i zbog toga nema rezultata nije opravdanje, isto rade bilo gde u regionu

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 29 jul 2012, 16:04

Ljudi de molim vas :!: :!: :!: SHVATITE OVO :!: :!:

Kad napravis stadion za atletiku ili bazen za plivace, kad mu nadjes trenera normalnog, kad ga malo podrzis novcano i kad on od mladih dana ide na veca takmicenja onda ce biti nesto. Sta se tu bunite, pa ne mozes imat na ljetnim olimpijskim igram neki uspjeh kad ljudi treniraju na igralistima i sa rekvizitima iz sedamdesetih godina. Kad nemaju savremenu opremu i te stvari...
A za sve to nije kriv narod i nisu krivi sportasi...Jedino se rodi poneki endem kojem ne moze niko nista pa postane uspjesan. Ali to su endemi...ljudi koji ce uspjeti iako treniraju i na ovom sto imamo ali oni su 1 u 1mil

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 29 jul 2012, 16:05

Mora da je drugaciji parket u sali kod nas i u Francuza recimo,ili da oni igraju vise basketa nego nasa djeca pa su na olimpijadi...Ili je bolja kugla kod Njemaca nego kod Hamze Alica,da nije drugacija cesta gdje se trci u BiH i u Kini ili odakle su vec najbolji maratonci(dobro jeste malo drugacija al nema to veze) drugaciji bazen u Sarajevu nego u Britaniji,ljudi moji 50 m je 50 m,voda je voda,koji stepen sto je ona idealnija ne znaci puno...Tenisa se ostavite,on je malo preskup,ali drugi sportovi su svugdje otprilike isti...24 sata traje dan,8 sati treniraj,malo nesto radi da jedes i spavaj ako hoces da imas vrhunski rezultat,to sto njima daju pare da treniraju ne znaci da mi ne trebamo trenirati jer ne dobijamo pare...Treba se truditi,biti najbolji u inat svima,i kad ti onaj trener umjesto 20 da 10 minuta daj 10 poena,skaci trci a ne isto najgori,samo kukamo i pricamo! Sami smo sebi krivi,drzava skroz malo...Zao mi je sto su neki osuli drvlje i kamenje po djevojci,nije moglo i sta sad...nek trenira jos 2 sata extra i moci ce,a ne ona ce sad sjest i kukat sto joj nisu dali 100k za odlazak na OI...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 29 jul 2012, 16:10

Slatinash_7 je napisao/la:Mora da je drugaciji parket u sali kod nas i u Francuza recimo,ili da oni igraju vise basketa nego nasa djeca pa su na olimpijadi...Ili je bolja kugla kod Njemaca nego kod Hamze Alica,da nije drugacija cesta gdje se trci u BiH i u Kini ili odakle su vec najbolji maratonci(dobro jeste malo drugacija al nema to veze) drugaciji bazen u Sarajevu nego u Britaniji,ljudi moji 50 m je 50 m,voda je voda,koji stepen sto je ona idealnija ne znaci puno...Tenisa se ostavite,on je malo preskup,ali drugi sportovi su svugdje otprilike isti...24 sata traje dan,8 sati treniraj,malo nesto radi da jedes i spavaj ako hoces da imas vrhunski rezultat,to sto njima daju pare da treniraju ne znaci da mi ne trebamo trenirati jer ne dobijamo pare...Treba se truditi,biti najbolji u inat svima,i kad ti onaj trener umjesto 20 da 10 minuta daj 10 poena,skaci trci a ne isto najgori,samo kukamo i pricamo! Sami smo sebi krivi,drzava skroz malo...Zao mi je sto su neki osuli drvlje i kamenje po djevojci,nije moglo i sta sad...nek trenira jos 2 sata extra i moci ce,a ne ona ce sad sjest i kukat sto joj nisu dali 100k za odlazak na OI...
Sve to treba biti tako, al kad djetetu trazi pare da bi treniralo bilo koji sport, a otac radi za platu od cirka 600-700 KM.
Neznam ti koliki da je talenat djete ono nema priliku da se bavi sportom. Jer mu roditelji nemogu izdvojiti pare od tih primanja. Prema tome dok je ovakva politika kod nas samo tatini sinovi i kceri se mogu baviti sportom i sport ce da tone sve dublje i dublje.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 jul 2012, 16:15

Pa vidite da na ovim igralištima nigdje djece sve stoji pusto ili su stariji uništili i ono što je valjalo :roll: :roll:
Evo konkretno kod nas je opština napravila prije nekoliko godina u svakom dijelu grada igrališta za fudbal i košarku i one male terene za fudbal(ono zatvoreno sa svih strana ograda), e sad to sve zjapi prazno ili ima po koje dijete, a većina je i uništena koševi polomljeni, dođu ljudi pa zakucaju(napravljeno da se dijeca igraju) i polome, ograde isprovaljivane itd.
Ko je kriv, nisu nam ovi sa vlasti i to uništili, pa je država i savezi opet krivi, istina je sasvim drugačija narod u BIH je najveća bagra na svijetu ;)

I najveća glupost u našim sportovima što se zahtjeva da budeš odličan u školi da bi išao na neke sekcije, trenirao igrao itd. glupost najveća :roll: :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 29 jul 2012, 16:15

Slatinash_7 je napisao/la:Mora da je drugaciji parket u sali kod nas i u Francuza recimo,ili da oni igraju vise basketa nego nasa djeca pa su na olimpijadi...Ili je bolja kugla kod Njemaca nego kod Hamze Alica,da nije drugacija cesta gdje se trci u BiH i u Kini ili odakle su vec najbolji maratonci(dobro jeste malo drugacija al nema to veze) drugaciji bazen u Sarajevu nego u Britaniji,ljudi moji 50 m je 50 m,voda je voda,koji stepen sto je ona idealnija ne znaci puno...Tenisa se ostavite,on je malo preskup,ali drugi sportovi su svugdje otprilike isti...24 sata traje dan,8 sati treniraj,malo nesto radi da jedes i spavaj ako hoces da imas vrhunski rezultat,to sto njima daju pare da treniraju ne znaci da mi ne trebamo trenirati jer ne dobijamo pare...Treba se truditi,biti najbolji u inat svima,i kad ti onaj trener umjesto 20 da 10 minuta daj 10 poena,skaci trci a ne isto najgori,samo kukamo i pricamo! Sami smo sebi krivi,drzava skroz malo...Zao mi je sto su neki osuli drvlje i kamenje po djevojci,nije moglo i sta sad...nek trenira jos 2 sata extra i moci ce,a ne ona ce sad sjest i kukat sto joj nisu dali 100k za odlazak na OI...
Ne mogu da se slozim nikako al et :)
Zadnja izmjena: delpiero20, dana/u 29 jul 2012, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 29 jul 2012, 16:16

Gledam ovaj kanu slalom,pa ako negdje imamo uslove,imamo tu,Drinu,Neretvu,Vrbas,ali nijednog ozbiljnijeg takmicara :S
ZELJEZNICAR 1921!

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.