Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Rezultat?

Pobjeda BiH
304
70%
Nerijeseno
92
21%
Pobjeda Grcke
38
9%

Ukupno glasova: 434

Zodiac
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la Zodiac » 08 feb 2013, 14:10

Ako Grci prvi uvale gol možemo se pozdravit s pobjedom i prvim mjestom.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 08 feb 2013, 14:40

Volio bih da se nekim cudom povredi Samaras i da ne igra protiv nas jer i u prijateljskoj protiv svice se vidjelo da im dosta fali jer sve kontre i akcije najcesce idu preko njega a tesko mu je uzeti loptu jer se odlicno gradi i u Celticu je pokazao da je odlican igrac vidjelo se i u prvoj utakmici da ga Ogi nije mogao cuvati.Posebnu paznju isto obratiti na brzog Salpingidisa kkoji takodjer zna povuci kontru u Paoku to dobro radi i na Euru je isto tako u cetvrtfinalu protiv Njemaca a zna i prisunjati i pobjeci stoperima jer je brz u startu tu je jos i mozak ekipe Karagounis o kojem se moze dosta pricati, tu je i Katsouranis na sredini stoperi Pasta i Papadopoulos.Priliku za napade vidim po nasoj desnoj strani preko Stevanovica jer realno nemaju dobrog lijevog beka tu je nasa sansa.Probati napraviti pritisak u prvih 15 minuta pokusati zabiti gol i onda pokusati preko kontri jer se grci tesko snalaze sa lotpom u nogama pogotovo na gostujucem terenu.Bit ce tesko ali iskreno se nadam da mozemo pa makar i 1:0.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 feb 2013, 14:50

Biće jako teško, možda ne bi bilo loše pokušati ovako :

Begović

Mujdža Vranješ Spahić Zukanović

Stevanović Pjanić Zahirović Lulić

Ibišević Džeko

Igramo kući, napasti ih i pritisnuti prvih pola sata, ali kontrolirano, sa dobrom dozom opreza.

Lula i Zuka moraju jedan drugom čuvati leđa, isto kao Mujdža i Steva.

Možda bi bilo lakše to iskombinovati da ima Salihage ali tako je kako je. Ne smijemo prvi primiti gol, Grci nisu Rumuni i bilo bi jako teško vratiti se poslije 0:1.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

alenko333
Kontakt:

Post Postao/la alenko333 » 08 feb 2013, 15:35

Zukanovic nemoze nikako na beka,prespor je i mislim da nebi bio nikakva pomoc Lulicu na toj strani...mislim da uopce nebi trebao igrati protv Grcke jer nije kalibar za te jace tekme...viddjet cemo mozda se ipak Salihovic oporavi abd.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 feb 2013, 16:14

Po meni uvijek igramo odlucujuce utakmice usrani*h gaca, i vecinom pozadi rupe ogromne, tako da uvijek gledam utakmicu koja je vazna nekako sav u grcu, ne mogu opisati tacno kako se osjecam, ali nekako nesigurno kao da sam stojim u odbrani i to potpuno izgubljen. Tesko za opisati a znam da me to 22gog opet ceka, isti taj ruzni osjecaj kada krene protivnicka akcija.

Nije mi jasno da u zadnje dvije godine nismo nasli rjesenje za jedan te isti problem, kvalitetan ljevi bek i kvalitetan stoper.
Evo sada je pet do 12, utakmica je za koju sedmicu, ne mogu se alternative vise kad isprobati, znaci krpi se i moli Boga da sve prode kako treba.

Ali sumnjam, kao prvi problem vidim nasu tremu pred ovakve utakmice, ko prati nasu repku zadnjih nekoliko godina, zna o cemu pricam kada je u pitanju vazna utakmica.
Dalje, nasa odbrana i def. vezni red su ispodprosjecni, ravno jednoj katastrofi da nema Spahe i Bega na golu, to su tuzne cinjenice.

Ako Grci povedu, sanse su ravne nuli. Ako mi povedemo, usracemo se opet i primiti prije ili poslije gol, i opet nerijeseno, koje nama opet manje odgovara nego njima, jer postoji mogucnost da cemo upravo mi propustiti bodove na gostovanju u Bratislavi. Znaci nama se pika samo pobjeda za prvo mjesto, dok remi znaci borba za drugo mjesto, sto opet znaci da nevalja! Nemojte se zavaravati sa zadnjim pobjedama i provaljivati se za prognozama od 4:0, jer najkasnije kada tekma bude pocela znacete da niste bili u pravu. Oni su jaki a mi moramo tek vidjeti kolike imamo kapacitete za takvog protivnika pod teskim uslovima.

Da nepisem previse o odredenim propustima trenera, koji su evidentni, jer je sada vec kasno za sve, treba se po mom misljenju fokusirati na najprostije formule uspjeha u fudbalu, a te su da svaki igrac treba igrati na poziciji dje je najjaci, nema krpljenja, pa sta god to znacilo. Ako ti fali ljevi bek, zovi ljevog beka iz premier lige, ali nemoj trositi bez veze bolje igrace na pozicije koje ne znaju igrati, jednostavno ne funkcionise i nece ni protiv Grcke.

Uzme li se to u obzir i odredeni uvjeti kao da Salihovic bude spreman i da Kolasinac rjesi papirologiju, imamo sanse, inace jako, jako tesko!! Treba igrati u formaciji koju Pape zadnje vrijeme forsira i koju igraci vec znaju igrati i u kojoj se snalaze koliko toliko, a to je Papetova 4-2-2-2 formacija, sa variabilnim Pjanicem.

Znaci to bi izgledalo ovako:
--------------------------------------------Begovic-----------------------------------------
-------------Mujdza------------Vranjes-----------------Spahic---------Kolasinac-------
-------------------------------Salihovic-------------------Pjanic--------------------------
------------Stevanovic-------------------------------------------------Lulic---------------
----------------------------------Dzeko---------------Ibisevic-----------------------------

Evo vidim da je post svakako vec predug, ali to bi bilo to uglavnom, nebudeli ovo, bice jako tesko!
Znaci moliti Boga da Salihovic ozdravi, a Kolasinac bi bio vrlo, vrlo bitan!!!
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

alenko333
Kontakt:

Post Postao/la alenko333 » 08 feb 2013, 16:41

to bi super bilo al i da se Kolasinac izjasni da ce da igra za BIH,papiri nema sanse da se srede do Grcke to je ipak proces...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 08 feb 2013, 16:47

Ne znam stvarno , Spaha bi morao čuvati Samarasa , jer znamo šta je bilo prošli put , potrebno je Spahino iskustvo i njegovi startovi ... Ali problem je tko će onda čuvati Salpingidisa , koji je dosta brz ... Zukanović ? On je kriminalno spor , to se tek vidjelo u utakmici protiv Slovenije ... Vranješ nije ništa bolji od njega.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 feb 2013, 16:52

Vranješ je koliko toliko brži od njega, i pokazao je razliku od njega, smirenost nakon izlaska Spahe.
Već sam ponovio na drugoj temi da je Vranješ vadio Zuku nekoliko puta po izlasku Spahića.

Možda je Vranješu koristilo to konstantno igranje u prvih 11 u reprezentaciji pa se oslobio treme i straha nekoga, mada ne vjerujem da se na to može vaditi Zukanović je je protiv Alžira igrao dosta smirenu utakmicu, ipak njemu nije 20 god, on je već formiran igrač.

Što se tiče izbora na štoperu, Vranješ uz Spahića zaslužuje to mjesto po mom mišljenju u odnosu na ostalu konkurenciju za tu poziciju.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Rios

Post Postao/la Rios » 08 feb 2013, 16:56

ramiral je napisao/la:Biće jako teško, možda ne bi bilo loše pokušati ovako :

Begović

Mujdža Vranješ Spahić Zukanović

Stevanović Pjanić Zahirović Lulić

Ibišević Džeko

Igramo kući, napasti ih i pritisnuti prvih pola sata, ali kontrolirano, sa dobrom dozom opreza.

Lula i Zuka moraju jedan drugom čuvati leđa, isto kao Mujdža i Steva.

Možda bi bilo lakše to iskombinovati da ima Salihage ali tako je kako je. Ne smijemo prvi primiti gol, Grci nisu Rumuni i bilo bi jako teško vratiti se poslije 0:1.
Ovako ce najvjerovatnije i biti..Sejo cisto sumnjam da ce se oporaviti do Grcke cak i ako se oporavi upitna ce biti njegova forma..Kolasinac je pisi propalo,bar u skorijoj buducnosti..Od preostalog igrackog kadra ovo je najbolje sto se moze izvesti..I nije nimalo lose da se razumijemo.. ;)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 feb 2013, 16:59

zizu1991 je napisao/la:Vranješ je koliko toliko brži od njega, i pokazao je razliku od njega, smirenost nakon izlaska Spahe.
Već sam ponovio na drugoj temi da je Vranješ vadio Zuku nekoliko puta po izlasku Spahića.

Možda je Vranješu koristilo to konstantno igranje u prvih 11 u reprezentaciji pa se oslobio treme i straha nekoga, mada ne vjerujem da se na to može vaditi Zukanović je je protiv Alžira igrao dosta smirenu utakmicu, ipak njemu nije 20 god, on je već formiran igrač.

Što se tiče izbora na štoperu, Vranješ uz Spahića zaslužuje to mjesto po mom mišljenju u odnosu na ostalu konkurenciju za tu poziciju.
Mislim da se slazem, ali opet nisam siguran. :D

Vranjesa zeza to sto mu liga startuje tek par sedmica prije Grcke. Ali eto protiv Slovenije mu nije nesto smetalo sto nije u takmicarskoj formi, a Rusi su svakako poznati po jakim pripremama. Vranjes i Spahic su opet donekle uigrani. Ali ako se Mujdza ne oporavi, onda svakako nece bit dileme. Onda bi Vranjes isao na bek, a Zukan u sredinu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 08 feb 2013, 17:14

Bosna i Hercegovina - Grčka , 22. Mart 2013 godine , Zenica , Bilino polje...
83 minuta... 0-0 rezultat. Rovovska bitka . Grci sa igračem manje , odnosno , Papadopoulos (il kako se već piše) dobio crveni karton zbog starta nad Vedom . Poslije toga , Pjanić iz slobodnog udarca pogaća prečku . Golman Grčke ostao ukopan . Poništen gol za Bosnu koji uopšte nije bio ofsajd. Još uvijek istih 11 kao na početku na terenu. Prolazi se sa svih strana , ali neće gol pa nikako , ovi se brane svim silama ... 84 minuta, deveti korner za Bosnu na utakmici . Sprema se izmjena na našoj strani. Izlazi Stevanović , ulazi Svraka... (ovo znači i mjenjanje pozicija Pjanića i Svrake) . Korner izveden , loptu glavom izbacuje netko od Grčkih igrača ... Lopta pada na 11 metara u kaznenom prostoru gdje se nalazi Muamer. Svraka podiže loptu , i laganim volejom spušta loptu loptu u donji desni ugao gola. Eksplozija oduševljenja na Bilinom Polju , navijači u delirijumu . Grci su izgubili sve nade.

Eto samo jedan scenarij , pošto je Svraka dosad bio pravi džoker igrač , da malo i njega pohvalimo :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 08 feb 2013, 17:19

Cartman je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Vranješ je koliko toliko brži od njega, i pokazao je razliku od njega, smirenost nakon izlaska Spahe.

Vranjesa zeza to sto mu liga startuje tek par sedmica prije Grcke. Ali eto protiv Slovenije mu nije nesto smetalo sto nije u takmicarskoj formi, a Rusi su svakako poznati po jakim pripremama. Vranjes i Spahic su opet donekle uigrani. Ali ako se Mujdza ne oporavi, onda svakako nece bit dileme. Onda bi Vranjes isao na bek, a Zukan u sredinu.
A sto ne bi Vranjes na stopera a Vrsajevic na bek. :lol:
Bez zafrkancije meni ovaj Zukanovic nije neki igrac, plus ne ulijeva mi to povjerenje u nasoj zadnjoj liniji. Nadam se da ce Mujdza biti spreman.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 08 feb 2013, 17:29

ma samo 3-5-2 protiv Grcke i uzet 3 boda i gotovo ;)

slika

Zukanovic je igrac koji moze uvijek dati gol iz nekog prekida a takvog odbranbenog igraca odavno nemamo,ljevak je i pase za ovu formaciju fantasticno jos dok se uigra ovaj trio u odbrani bice to dobro...
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 08 feb 2013, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 feb 2013, 17:32

BIHfan je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

A sto ne bi Vranjes na stopera a Vrsajevic na bek. :lol:
Bez zafrkancije meni ovaj Zukanovic nije neki igrac, plus ne ulijeva mi to povjerenje u nasoj zadnjoj liniji. Nadam se da ce Mujdza biti spreman.
Ni meni Zukan nije nesto posebno, a toliko ga nasi forumasi hvale i ti mediji u Belgiji (forumasi su govorili o tome kako citaju njihove medije i da svi izjavljuju kako je Zukan jedan od najboljih stopera tamo). Ja sam iskreno bio sigurniji kada su igrali i Pandza i Ogi. Ogi je po mom misljenju bolji i od Zukanovica i od Pandze, te je pravi Spahin nasljednik.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 feb 2013, 18:33

Ako si u klubu dobar bio, hvale te novine, konstantan si, daješ golove što nije bitno za obrambene, ekipa ti prima malo golova, to su sve neke preporuke za reprezentaciju.

E sada, pitanje je, koliko je, i da li je njega Pape uopšte pratio ( ne napadam ga ovim putem ) , tako da .... ne znam šta da kažem na tu temu, al je jedno sigurno, da on ne smije protiv Grčke igrati.

Njegova sporost je ubitačna u takvoj utakmici, to sam već pomenuo na Vranješevom topicu.
Sada bi nam valjao Mravac, sjećate se onoga starta na Samarasa, kada mu je loptu u zadnjem trenutku izbio iz noga pred golom na Koševu :P

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 08 feb 2013, 18:49

NAjbolje da ZAhirović obori čOjka u našem 16rcu ko prošli put i ovaj put je neko imao nesmotren klizeći ne znam dal je on bio ili neko drugi stvarno su neoprezni u odbrani,nekad se zalete po dvojica na nekog igrača,a tamo Slovenac ostane sam..Onaj Brečko prođe kroz dvojicu trojicu niko ne preuzima,ja se ne nadam protiv Grčke..Nismo dobili nijednog novog igrača,a i ovo što imamo većina ih je u padu forme,ne može nas dovijeka 4-5 igrača spašavat,a ostali ko bez glave..

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 08 feb 2013, 18:50

aBd da Emir bude zdrav i sve će to biti uredno, svejedno ko će onda igrati s njim od ove dvojice jer on koriguje greške koje prave jedan ili drugi. Nedo Bog varijante bez Spahe, tada bismo imali velikih problema. Ono što je još dobro je to što su Grci prilično neefikasni tako da se nadam da nećemo primiti više od 2 gola a 100% sam siguran da ćemo im dati makar 3, bez obzira koliko oni tvrdo igrali. Vrijeme je da ih neko napuni a to ćemo biti mi.

Dakle, bitno je da u pogonu budu Asmir, Emir, Mire, Edin. Ostalo se da nadoknaditi.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 feb 2013, 19:12

---------------- Begovic -------------------
Spahic ---- Spahic --- Spahic --- Spahic
--- Pjanic ----- Spahic ------ Pjanic -----
----------------- Pjanic --------------------
------ Dzeko ------------ Ibisevic ---------

Idemo :mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 08 feb 2013, 19:21

slika

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 08 feb 2013, 19:46

svi smo se nesta usrali pred ovu utakmicu a vidjecete kad ih oderemo 2-0

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.