Konkretno sto se Porta tice, ne znam dokle su dosli ali je bila prica da jos uvijek otplacuju stadion i da zbog toga sebi ne smiju priustiti skupa pojacanja, medjutim njihov skauting je toliko dobar da ce se i ovakav Porto koji svake godine proda 3-4 bitna igraca moci nositi sa ovim mocnim MonakomRomariooo je napisao/la:neka ljudi kupuju i dovode koga hoce, imaju na to potpuno pravo, sto bi veliki igraci bili rezervisani samo za par klubova, oni najveci klubovi koji rade dobro tipa barca,bayern,united itd, nikad nisu imali problema sa novopecenim bogatasima, neki klubovi imaju pare, neki sarm, neki i jedno i drugo, neka monaca, kako stvari stoje, novi bogatasi u francuskoj stete smao talijanskoj i portugalskoj ligi, no ko im je kriv sto ne znaju raditi, nekad su talijani bili gospodari trzista i ko im je kriv sto su se zdali i zaostali, isto i benfica i porto,stotine miliona su uzeli u par zadnjih godina i ko im je kriv sto nisu te pare koristili za jacanje kapaciteta svojih klubova
recimo, jedan atletico madrid prisiljen prodati toresa, uzme velike pare pa opet velikim parama plati aguera, pa onda i za njega uzme ogroman novac pa plati skupo falcao-a, dok neki drugi isto tako uzimaju pare i izgleda kupuju jahte i vile
AS Monaco FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: AS Monaco FC
Pyro is not a crime !
-
- Kontakt:
Falcao u ugovoru sa Monacom ima klauzulu koju je on sam tražio, da ukoliko u Januaru 2014 ili na ljeto Real Madrid ili Chelsie ponude za njega Monacu 60 miliona da on bez problema može da ide u jedan od ta dva kluba, ono što je zanimljivo u ugovoru sa At. Madridom imao je klauzulu gdje je pisalo svugdje može otići ako dođe dobra ponuda osim u Real Madrid, a sad ovako ima čist put......

- EnzoFerrari
- Kontakt:
Romariooo je napisao/la:neka ljudi kupuju i dovode koga hoce, imaju na to potpuno pravo, sto bi veliki igraci bili rezervisani samo za par klubova, oni najveci klubovi koji rade dobro tipa barca,bayern,united itd, nikad nisu imali problema sa novopecenim bogatasima, neki klubovi imaju pare, neki sarm, neki i jedno i drugo, neka monaca, kako stvari stoje, novi bogatasi u francuskoj stete smao talijanskoj i portugalskoj ligi, no ko im je kriv sto ne znaju raditi, nekad su talijani bili gospodari trzista i ko im je kriv sto su se zdali i zaostali, isto i benfica i porto,stotine miliona su uzeli u par zadnjih godina i ko im je kriv sto nisu te pare koristili za jacanje kapaciteta svojih klubova
recimo, jedan atletico madrid prisiljen prodati toresa, uzme velike pare pa opet velikim parama plati aguera, pa onda i za njega uzme ogroman novac pa plati skupo falcao-a, dok neki drugi isto tako uzimaju pare i izgleda kupuju jahte i vile

"jacanje kapaciteta svojih klubova"... pa nije to spanska liga pa da sve pare od tv prava hape Barsa i Real pa da mogu kupovat sta hoce i kad hoce.AKo iko zna "radit" to su portugalski klubovi, daleko manje trziste imaju.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Aguero je bio u Atleticu i za vrijeme Torresa.Romariooo je napisao/la:neka ljudi kupuju i dovode koga hoce, imaju na to potpuno pravo, sto bi veliki igraci bili rezervisani samo za par klubova, oni najveci klubovi koji rade dobro tipa barca,bayern,united itd, nikad nisu imali problema sa novopecenim bogatasima, neki klubovi imaju pare, neki sarm, neki i jedno i drugo, neka monaca, kako stvari stoje, novi bogatasi u francuskoj stete smao talijanskoj i portugalskoj ligi, no ko im je kriv sto ne znaju raditi, nekad su talijani bili gospodari trzista i ko im je kriv sto su se zdali i zaostali, isto i benfica i porto,stotine miliona su uzeli u par zadnjih godina i ko im je kriv sto nisu te pare koristili za jacanje kapaciteta svojih klubova
samolukavac je napisao/la:Falcao u ugovoru sa Monacom ima klauzulu koju je on sam tražio, da ukoliko u Januaru 2014 ili na ljeto Real Madrid ili Chelsie ponude za njega Monacu 60 miliona da on bez problema može da ide u jedan od ta dva kluba, ono što je zanimljivo u ugovoru sa At. Madridom imao je klauzulu gdje je pisalo svugdje može otići ako dođe dobra ponuda osim u Real Madrid, a sad ovako ima čist put......
On je svojim prelaskom u Monaco zapečatio svoju sudbinu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Cist dokaz da je malo nogometasa koji istinski vole nogomet,ne radi para,a danas je najvise onih koji su u pojedinim klubovima samo radi para bez obzira jel to malaga zenit,anzi itd..primjer je nas dzeko siti pun ko brod ,nije mu vazno hoce li igrati vazno je da on klepi za vrijeme ugovora 40 mill i to je to ,dzeko da je hto davno bi otisaou neki veliki klub ,tipa milan bez obzira sto se ne moze milan porediti sa naftasima ,al ne dzeko "voli" fudbal ali jos vise pare ,yalosno je na sta je nekada lijpa igra dosla nema vise one duse sve se vrti oko para.Saurman je napisao/la:samolukavac je napisao/la:Falcao u ugovoru sa Monacom ima klauzulu koju je on sam tražio, da ukoliko u Januaru 2014 ili na ljeto Real Madrid ili Chelsie ponude za njega Monacu 60 miliona da on bez problema može da ide u jedan od ta dva kluba, ono što je zanimljivo u ugovoru sa At. Madridom imao je klauzulu gdje je pisalo svugdje može otići ako dođe dobra ponuda osim u Real Madrid, a sad ovako ima čist put......
Ja sam uvjeren da je zelja Radovana da ostane.Fudbal je biznis i niko te ne pita.
Nece njemu lose biti sigurno u Monacu sto se tice dubine dzepa i disfunkcije poreza ali sam uvjeren da je zelio igrati za Jorgandzije jos koju godinu.
Steta , ali fudbal je jedno velko pranje novca i biznis.
Nece njemu lose biti sigurno u Monacu sto se tice dubine dzepa i disfunkcije poreza ali sam uvjeren da je zelio igrati za Jorgandzije jos koju godinu.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Johny je napisao/la:Ja sam uvjeren da je zelja Radovana da ostane.Fudbal je biznis i niko te ne pita.
Niko njega nije mogao prisiliti da pređe u Monaco, jednostavno čim je namirisao silne milione odmah je dao petama vjetra.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Monaco ponudio za Di Mariu Realu 25 miliona funti, ja mislim da će i to da bude završen posao, a i PSG je istu ponudu poslao.....

To im je posao, normalno je da ide tamo gdje mu nude vecu zaradu, bas kao sto bi npr. neki prosjecan građanin radije prihvatio ponudu firme koja mu nudi vise od one u kojoj radi. Bolji su mi ovi poput Falkaa i Hulka sto otvoreno pokazuju da igraju za pare nego oni laznjaci sto su kao ''vjerni'' Barseloni, Realu, Celsiju itd. a svakog ljeta im ti klubovi moraju davati povisice i nove ugovore da bi ih zadrzali. Kaze Vilanova: Drago mi je sto je Nejmar izabrao sportski porejekat a ne novac. Eh,to je to . A dali za lika preko 50 miliona. Dvolicnost na djelu.GAL je napisao/la:Cist dokaz da je malo nogometasa koji istinski vole nogomet,ne radi para,a danas je najvise onih koji su u pojedinim klubovima samo radi para bez obzira jel to malaga zenit,anzi itd..primjer je nas dzeko siti pun ko brod ,nije mu vazno hoce li igrati vazno je da on klepi za vrijeme ugovora 40 mill i to je to ,dzeko da je hto davno bi otisaou neki veliki klub ,tipa milan bez obzira sto se ne moze milan porediti sa naftasima ,al ne dzeko "voli" fudbal ali jos vise pare ,yalosno je na sta je nekada lijpa igra dosla nema vise one duse sve se vrti oko para.Saurman je napisao/la:samolukavac je napisao/la:Falcao u ugovoru sa Monacom ima klauzulu koju je on sam tražio, da ukoliko u Januaru 2014 ili na ljeto Real Madrid ili Chelsie ponude za njega Monacu 60 miliona da on bez problema može da ide u jedan od ta dva kluba, ono što je zanimljivo u ugovoru sa At. Madridom imao je klauzulu gdje je pisalo svugdje može otići ako dođe dobra ponuda osim u Real Madrid, a sad ovako ima čist put......
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Malo je igraca poput Giggsa, Scholesa, Zanetija...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
trxel je napisao/la:Malo je igraca poput Giggsa, Scholesa, Zanetija...
gigs,scholes,zaneti,raul,,efemberg ,kan,kean itd itd... tih igracatesko da ce ikada vise biti jednostavno novac je sve unistio materijazlizam totalno dominira.
GAL je napisao/la:trxel je napisao/la:Malo je igraca poput Giggsa, Scholesa, Zanetija...
gigs,scholes,zaneti,raul,,efemberg ,kan,kean itd itd... tih igracatesko da ce ikada vise biti jednostavno novac je sve unistio materijazlizam totalno dominira.
Sad ste vi postali moralisti uvijek su se igraci kupovali sa velikim ciframa sad sigurno jos vecim ali takva su vremna,sve ove igrace koje ste nabrojali nisu igrali za sicu nego ogromne ugovore tako da ni ta prica vam ne prolazi, jedino sto su ovi igraci bili vezani za te klubove tj voljeli si ih pa su citavu karijeru tu proveli ali su zaradivali masno.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Neprocjenjivo je kad neko kao, Giggs i Scholes citav svoj "fudbalski vjek" provedu vezani za tako velik klub, a bili su medju najboljima svoje generacije.
Da su igrali Giggs i Scholes za Stoke i imali sposobnosti kakve su imali onda bi mogli govoriti o necemu.trxel je napisao/la:Neprocjenjivo je kad neko kao, Giggs i Scholes citav svoj "fudbalski vjek" provedu vezani za tako velik klub, a bili su medju najboljima svoje generacije.
Ti da radis za tetkovu firmu za 500 km a dodje ti neki frajko ponudi 5000 da radis za njega, ti bi ga odbio dakako?

Zadnja izmjena: L_blancos, dana/u 29 maj 2013, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Za Scholesa ne znam, ali sjećam se da je Inter nudio velike novce za dovođenje Giggsa. Dobio je dva negativna odgovora (istina, tada igrači nisu javno izražavali nezadovoljstvo nakon što njihov matični klub odbija ponude drugih), a isto to se može reći za Tottija koji je svojevremeno odbio Real (Raul je odbio Chelsea u trenucima kada mu je Abramović dao prazan ček da ovaj napiše koliku platu bi želio imati). Istina, sve su to igrači koji igraju/su igrali/ u velikim klubovima, a pitanje je koliko bi ti isti igrači ostali u klubovima koji i nisu toliko popularni (recimo Udinese, Newcastle, HSV, Sociedad, Rennes...). Jbg, odavno je fudbal postao biznis i što se prije pomirimo s tim, lakše će nam biti.
Monaco mi je draži od PSG-a i samo zbog toga bih volio da se još više pojačaju. Boli ih qrac, igrači ne moraju voljeti Monaco, ali za platu koju dobiju će sigurno ostaviti srce i dušu na terenu i tako opravdati novac uložen u njih.
Da hoće Monaco ponuditi 30 miliona za Ben Arfu.
Monaco mi je draži od PSG-a i samo zbog toga bih volio da se još više pojačaju. Boli ih qrac, igrači ne moraju voljeti Monaco, ali za platu koju dobiju će sigurno ostaviti srce i dušu na terenu i tako opravdati novac uložen u njih.

Da hoće Monaco ponuditi 30 miliona za Ben Arfu.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Cuj, znaci ti sada stavljas neku posve drugu situaciju, i izvrces stvarnost, samo da bi logicki dokazao nesto, sto ja znam.. Koliko para, toliko mjuze.. Medjutim nisu, igrali su za United, i imamo situaciju, da su ostali u svom klubu.L_blancos je napisao/la:Da su igrali Giggs i Scholes za Stoke i imali sposobnosti kakve su imali onda bi mogli govoriti o necemu.trxel je napisao/la:Neprocjenjivo je kad neko kao, Giggs i Scholes citav svoj "fudbalski vjek" provedu vezani za tako velik klub, a bili su medju najboljima svoje generacije.
Ti da radis za tetkovu firmu koja za 500 km a dodje ti neki frajko ponudi 5000 da radis za njega, ti bi ga odbio dakako?

A sto bi bgt prelazili negdje? Zaigras za klub uz koji si odgajan i za koji navijas, koji je uz to u samom vrhu svjetskog fudbala i moze ti ponuditi finansijski isto sto i svaki drugi, i ti imas potrebu da ides negdje?
Monaco, City, PSG, Anzhi i slicni prave projekte gdje bi izbili u sami vrh evropske nogometne scene i ide im dobro. Nema razloga da igraci ne igraju za njih, dobit ce daleko vecu platu nego u drugim klubovima a i igracki ce ostati u vrhu jer ni jedan klub ne dovede samo jednog igraca nego citav tim.
Monaco, City, PSG, Anzhi i slicni prave projekte gdje bi izbili u sami vrh evropske nogometne scene i ide im dobro. Nema razloga da igraci ne igraju za njih, dobit ce daleko vecu platu nego u drugim klubovima a i igracki ce ostati u vrhu jer ni jedan klub ne dovede samo jednog igraca nego citav tim.
Uvjek neki klub moze vise ponudit... Onda zavisi od toga koliko mu vlastiti klub nudi. A to sto pitas sto bi prelazili negdje, zato sto je to veoma ucestala pojava, da igraci mjenjaju sredinu. Zato i jest zamiljivo sto su ova dva igraca svoju karijeru proveli u unitedu. Ima jos vrhunskih klubova, pa nije ista prica. A aj mi sad ti nabroj igrace tipa Giggsa, Scholesa eto i Zanetija. Mislim da neces dugo brojat.A sto bi bgt prelazili negdje? Zaigras za klub uz koji si odgajan i za koji navijas, koji je uz to u samom vrhu svjetskog fudbala i moze ti ponuditi finansijski isto sto i svaki drugi, i ti imas potrebu da ides negdje?

Imas X igraca koji su odgojeni u velikom klubu a nisu proglaseni viskom pa provedu veliki dio karijere u jednom klubu jer nema potrebe da prelaze. Eto npr ova generacija Barce, Iker, Totti, Lahm, Scweini, Raul...trxel je napisao/la:Uvjek neki klub moze vise ponudit... Onda zavisi od toga koliko mu vlastiti klub nudi. A to sto pitas sto bi, prelazili negdje, zato sto je to veoma ucestala pojava, da igraci mjenjaju sredinu. Zato i jest zamiljivo sto su ova dva igraca svoju karijeru proveli u unitedu. Ima jos vrhunskih klubova, pa nije ista prica. A aj mi sad ti nabroj igrace tipa Giggsa, Scholesa eto i Zanetija. Mislim da neces dugo brojat.A sto bi bgt prelazili negdje? Zaigras za klub uz koji si odgajan i za koji navijas, koji je uz to u samom vrhu svjetskog fudbala i moze ti ponuditi finansijski isto sto i svaki drugi, i ti imas potrebu da ides negdje?
Logicno je da jedan Radamel, iako se njega nije previse pitalo, predje iz Porta npr, koji i nema neke bas ambicije, u Atletico koji mu nudi vise.
Trbuhom za kruhom. Nece on, kao ni jedan drugi, propast u Monacu. Dovest ce se jos 10 wc igraca i opet i na igrackom planu nece pasti. Sta sad jednog Zahirovica ili Burica trebamo nazvat placenikom jer nisu citavu karijeru proveli u Celiku? Da su i oni igrali za juniore Manchestera i da su imali vise kvaliteta ne bi sigurno pozeljeli da idu igdje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.