2013-14 NBA Season

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Ko će osvojiti titulu ove sezone?

Indiana Pacers
8
7%
Miami Heat
19
18%
San Antonio Spurs
40
37%
Oklahoma City Thunder
19
18%
LA Clippers
5
5%
Houston Rockets
4
4%
neko drugi (PHOENIX SUNSI recimo)
12
11%

Ukupno glasova: 107

adriano_leite
Kontakt:

Re: 2013 NBA Off-Season

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 19:58

JHam je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ja sam za vas govorio da ste jaci nakon trejda za Mela. Mnogo drugacije situacije, Portland ima Lillarda i nikog vise, Batum tu i tamo bljesne, ostalo boranija, dok je kod vas bio Nene, Lawson, bolji trener, dobili ste Galla i Chandlera, birali ste dobro na draftu i sve je ostalo historija. Poredis neuporedive situacije. Ni Farried ni McGee nisu ni blizu kvaliteti koju ima Gallo ;) .
Ali isto tako ni jedan igrac iz nase ekipe nema potencijal kakav ima Lillard ;)
Ja sam misljenja da Lillard nece bas toliko napredovati u karijeri. Nemam pojma sto, jednostavno mislim da je on gotov produkt i da nema bas mnogo prostora za napredak. Vidjet cemo, vrijeme ce sve pokazati.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 25 jun 2013, 20:02

adriano_leite je napisao/la: Ja sam misljenja da Lillard nece bas toliko napredovati u karijeri. Nemam pojma sto, jednostavno mislim da je on gotov produkt i da nema bas mnogo prostora za napredak. Vidjet cemo, vrijeme ce sve pokazati.
Slažem se.
Proveo je dosta vremena na koledžu,sazreo kao igrač i došao u NBA ligu i odmah prve sezone bio prvi po minutaži u ekipi,teško da tu ima više potencijala nego što ga pokazuje.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 20:03

Zar nije dovoljno ovo što pokazuje da nikako više i ne napreduje :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 20:04

LBJ MVP je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ja sam misljenja da Lillard nece bas toliko napredovati u karijeri. Nemam pojma sto, jednostavno mislim da je on gotov produkt i da nema bas mnogo prostora za napredak. Vidjet cemo, vrijeme ce sve pokazati.
Slažem se.
Proveo je dosta vremena na koledžu,sazreo kao igrač i došao u NBA ligu i odmah prve sezone bio prvi po minutaži u ekipi,teško da tu ima više potencijala nego što ga pokazuje.
Konacno da se ti i ja u necemu slozimo :lol: .

Mes Que Un Club!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 25 jun 2013, 20:06

rio_Ferdy88 je napisao/la:Zar nije dovoljno ovo što pokazuje da nikako više i ne napreduje :D
Poprilicno.
Bilups like player (i big shot-a ste trejdali nakon 50 utakmica , bijede jedne -.-)

Moze biti u svakom trenutku druga opcija ozbiljne ekipe.

ajme odigrao svih 82 utakmice sa 38 minuta..
Sut moze popraviti , kao i odnos asistencija/Izgubljenih
tesko da je plafon dosega u ruki sezoni :D

odlican igrac.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 jun 2013, 21:22

Zanimljivo, kad je već bila ta priča o Howardu i njegovom S&T-u ;)
Starting on July 1, the new CBA bans teams at least $4 million above the luxury tax — i.e., the Lakers — from acquiring a signed-and-traded player, but such teams are free to sign-and-trade their own players out the door.

Those would include already-signed players, such as Omer Asik and Al Horford, and free agents such as Jeff Teague. The Lakers, as stated above, would not be eligible to receive a signed-and-traded player in exchange for Dwight Howard and Dwight Howard's farts. :mrgreen:
Situacija sa SC (koji je $58,044,000) za nadolazeću sezonu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 25 jun 2013, 22:06

Mene interesuje , kome ide lova od taxi zbog prekoracenja salary cup-a :?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 22:27

Probasketballdraft @Probballdraft 57m

The Charlotte Bobcats have been shopping Michael Kidd-Gilchrist. Potential that he is moved on draft night. #NBADraft

Budaleeeeeeeeeee! Jedino pozitivno iz ekipe (uz Kembu) oni zele da trejduju. Nevidjene budale i zbog ovakvih stvari ce jos dugo taboriti na dnu lige. Nikakvog plana, cilja, programa, motiva, jednostavno samounistenje...

Nadam se da ce Grant podici slusalicu i nazvati morone iz Bobcatse da vidi sta traze za ovu mladu zvijer.

Mes Que Un Club!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 22:29

Dajte ga u Bullse i svi sretni :mrgreen:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 22:34

Neutral je napisao/la:Dajte ga u Bullse i svi sretni :mrgreen:
Ako mislis na MKG-a, od njega se moze napraviti strasan igrac. Vec sada je nevjerovatan defanzivac. Lik zivi u dvorani i teretani. Treba mu angazovati suterskog trenera i sjesti i gledati njegov razvoj i napredak. Lik ce biti zvijer ako dodje u prave ruke, u neku normalnu ekipu, ali u cirkusantima Bobcatsima ocigledno ne vide nista.

Mes Que Un Club!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 25 jun 2013, 22:35

Odlican potez Bobcatsa bi bio ugrabiti sta dobro za po svemu sudeci buduceg flopa.
Stvarno ovaj drugi pick nesretan za igrace. Jedino ih Durant izvlaci.

Rio, stari provokator, ovom slikom samo hoce da jos vise istakne koliko sramotnu sezonu su imali Lakersi.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 22:38

Greivis je napisao/la:Odlican potez Bobcatsa bi bio ugrabiti sta dobro za po svemu sudeci buduceg flopa.
Lik koji je strasan defanzivac, koji ima strasan potencijal i strasne fizicke predispozicije, atletske sposobnosti, kojem samo nedostaje sut, koji je gym rat sto bi rekli Ameri, NE MOZE NIKAKO BITI FLOP.

Mes Que Un Club!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 25 jun 2013, 22:40

adriano_leite je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Odlican potez Bobcatsa bi bio ugrabiti sta dobro za po svemu sudeci buduceg flopa.
Lik koji je strasan defanzivac, koji ima strasan potencijal i strasne fizicke predispozicije, atletske sposobnosti, kojem samo nedostaje sut, koji je gym rat sto bi rekli Ameri, NE MOZE NIKAKO BITI FLOP.
Stromile Swift mi prvi pada na pamet.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 22:41

Ako mislis na MKG-a, od njega se moze napraviti strasan igrac. Vec sada je nevjerovatan defanzivac. Lik zivi u dvorani i teretani. Treba mu angazovati suterskog trenera i sjesti i gledati njegov razvoj i napredak. Lik ce biti zvijer ako dodje u prave ruke, u neku normalnu ekipu, ali u cirkusantima Bobcatsima ocigledno ne vide nista.

Na njega sam i mislio 8-)

Odlično bi se uklopio u Bullse, još pod Thibyem :o

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 22:51

Greivis je napisao/la:
Stromile Swift mi prvi pada na pamet.
Njih dvojicu nikako ne mozes porediti. Ne igraju likovi uopste iste pozicije. Poznato je da je mnogo vise bustova na pozicijama PF/C nego na drugim pozicijama. Swift uopste nikad nije bio takav po radnim navikama kao MKG, jer da je bio, napredovao bi barem malo, a pred MKG-om je jos mnogo godina rada, igranja i ucenja, prije nego se kaze da je bust. MKG jos uvijek ima 19 godina i jedino sto mu nedostaje u igri je sut, a poznato je da se sut itekako moze nauciti-istrenirati, a koliko MKG radi, za vjerovati je da moze napredovati.

Mes Que Un Club!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 25 jun 2013, 22:53

Ma sta ce nam, imamo Jimmya. :)
Uglavnom ovo je dokaz da ce ova kretenska fransiza jos dugo vremena biti na dnu NBA lige, a nama se blizi period kad ce njihov pick biti UNPROTECTED pa bi mogli uskoro na draftu imati top5 pick i time draftovati neku zvijer. 8-)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 jun 2013, 22:55

Šta fali imati dva mlada igrača :mrgreen:

Denga trade i svi smo sretni :lol:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 25 jun 2013, 22:55

Pa i rekao sam buduci bust. Realno je u ekipi gdje je morao pokazati puno vise jer mu se dosta prostora dalo.
Ima on te fizicke predispozicije i dobar je defanzivac, samo steta sto ne zna bolje kosarke igrati. Mozda bude neka verzija Tony Allena.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 25 jun 2013, 22:59

Realno bi u Charlotu bio bust.
ako dopadne pravom treneru i ekipi , njegove fizikalije ce se iskoristit.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 25 jun 2013, 23:04

Greivis je napisao/la:Pa i rekao sam buduci bust. Realno je u ekipi gdje je morao pokazati puno vise jer mu se dosta prostora dalo.
Ima on te fizicke predispozicije i dobar je defanzivac, samo steta sto ne zna bolje kosarke igrati. Mozda bude neka verzija Tony Allena.
Nije kosarka se u poenima, tricama, sutu uopste. Lik je zivotinja defanzivno, nelimitiran potencijal ima, a sut itekako moze popraviti. S tim da mu je 19 godina tek, vjerovatno jos uvijek moze rasti, nesto slicno kao sa Georgeom sto je bio slucaj. Lik igra SF i njegovo nije da bude playmaker ekipe, da ima dobar ball handling, da sutira trice, da razigrava saigrace. Lik moze popraviti sut i da biljezi hladno nekih 15 poena po mecu uz nekih 7 ili 8 skokova i 2 ili 3 ukradene lopte.

Problem je taj sto svi gledaju Jamesa kao prototip SF igraca, medjutim James je sve osim tipicnog SF igraca. Mnoge igrace je odbrana proslavila, pa tako moze i MKG-a. Imati takvog igraca je jako vazno, a danas je tesko naci lock down defendere i ne samo to, nego taj covjek moze animirati cijelu ekipu da igra odbranu.

Ja bih iskreno dao sve osim prvog picka za njega, dao bih im i Miamijev pick iz 2014. godine i Sacramentov i 19. pick ovog drafta i buduci Memphisov koji imamo. On, AV i Tristan, a kad se oporavi i ako dodje Noel, bi cinili strasnu defanzivnu liniju.

Mes Que Un Club!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.